Benne Odesláno 31. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2010 Dovolim si odpovedet za Kibiho. Pero jsem mu prodaval ja . Doporucuji prodejce na ebay engeika. diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 tak som nakoniec docela necakane dostal do daru nove pero zn. Pilot. je to sice gulickove pero, ale zatial musi stacit. Nechcem urazit darcu nakupom hned noveho pera,tak mam aspon cas vyberat dokladnejsie dakujem za rady vsetkym,a aspon vam to tu ozivim fotkami,aj ked nie plniaceho pera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KGrob Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 Kdo z Vás má chlapi zkušenosti s kaligrafickými pery. Nějak jsem bleskově sklouznul od plnicích per ke kaligrafickým písmům a už v tom jedu (udělal jsem si ze starých Centropenů uštípnutím kuličky ve špičce takový základ pro zkoušení a zkouším a hraju si.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KGrob Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 ja mam trochu zkusenost - Pilot, Lami (nebo jak se to pise) - imho budes potrebovat par ruzne silnych hrotu a vyplati se koupit sadu... pro me to ale na bezne psani neni... Jsou to klasická perka nebo jsou přímo plnicí pera s kaligrafickými hroty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2010 (upraveno) Perem jsem nikdy nepsal, jako levák jsem měl vždy propisku. Teď vybírám nějakou, která se mi bude líbit a podle fotek mě hodně zaujalo Porsche Design (model P3130). A když jsem ho v obchodě zkoušel, tak se mi s ním i dobře psalo. Stojí to za těch cca. 5 litrů, co za to chtějí? Upraveno 2. února 2010 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2010 (upraveno) Perem jsem nikdy nepsal, jako levák jsem měl vždy propisku. Existují "pera" na bombičky pro leváky. Hrot vypadá jako roller, ale teče z toho inkoust a pero má ergonomii pro leváka. Maj to teda jenom v papírnictví pro děti, ale tuším že třeba Pilot něco takového dělá i pro dospěláky. Jinak dotaz všem co maj děti - ve škole pořád bazírujou na Tornádu, přitom je to krám se kterým se skoro nedá psát, vypíše se to za 14 dní, co byste mi pro dítě doporučili místo toho, gelový roller se nám moc neosvědčil. Upraveno 2. února 2010 uživatelem rubus32 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2010 Když já mám strach, že si to rozmažu. Kolikrát mám rukáv modrej i od propisky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KGrob Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2010 Já dostal levácký pero od dětí k Ježíšku. Jinak jsem čistokrevně zprasenej levák, kterej se předělal na praváka (tedy jenom při psaní). Přesto jsem momentálně v schizofrenickém stavu,kdy píšu oběma rukama jak se mi chce (spíš levou) a kreslím jenom levou. Co jsem objevil (zde!!) zašlou lásku k perům chodím z práce zmatlanej inkoustem jako za mlada......paráda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 3. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2010 (upraveno) Perem jsem nikdy nepsal, jako levák jsem měl vždy propisku. Teď vybírám nějakou, která se mi bude líbit a podle fotek mě hodně zaujalo Porsche Design (model P3130). A když jsem ho v obchodě zkoušel, tak se mi s ním i dobře psalo. Stojí to za těch cca. 5 litrů, co za to chtějí? Tady za to chtějí 190?, vyzkoušený obchod. Jinak značka výborná Edit: ještě ten odkaz http://www.fuellhalter.de/index.php?list=KAT100 Upraveno 3. února 2010 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vkuzel Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Ahoj, nevlastníte někdo plníci pero parker I.M. je jedno o jaký typ se jedná. Potřeboval bych poradit, jak na očištění hrotu po naplnění pera. Pero má poměrně hladký hrot (viz obrázek) a vždy, když se ho snažím otřít papírovbou utěrkou (směrem ke špičce hrotu) tak se mi vždy rozmázne trocha inkustu z kapiláry po jejím okolí. Jedná fintu na kterou se mi podařilo zatím přijít je opláchnout hrot pod malým proudem vody a okolí osušit ubrouskem, lítat ale na toalety kvůli oplachování pera se mi moc nezdá. U jiných per jsem se kterými jsem měl tu čest na takový problém zatím nenarazil (nejlépe na tom s čištěním je asi hero 330). Máte na tento hrot nějakou fintu nebo radu? Předem díky za každé nakopnutí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2010 Máte na tento hrot nějakou fintu nebo radu? bud to necistit az k stredu alebo neriesit ... plnicim perom pisem uz od zakladky cistim to max pri plneni, aj to vacsinou len toaletakom otrem prebytocny atrament ... ak ti to moc vadi, skus vatove tycinky a nesahat nim k stredu, inac vzdy vytiahnes trochu atramentu von Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 15. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2010 Blizi se novy semestr, a tak premyslim o upgradu per. Byl by ev. zajem o jednoho lowend Parkera a jenoho highend Pelikana? Kdyztak SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 15. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2010 Jinak dotaz všem co maj děti - ve škole pořád bazírujou na Tornádu, přitom je to krám se kterým se skoro nedá psát, vypíše se to za 14 dní, co byste mi pro dítě doporučili místo toho, gelový roller se nám moc neosvědčil. U nás nedáme dopustit na Rotring Core, špatné prý nejsou ani Lamy Safari. U naší dcery ve škole se to vůbec neřeší, píše a kreslí se tím, co si děti přinesou nebo co je zrovna po ruce ve třídě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 15. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2010 Ahoj, nevlastníte někdo plníci pero parker I.M. je jedno o jaký typ se jedná. Potřeboval bych poradit, jak na očištění hrotu po naplnění pera. Pero má poměrně hladký hrot (viz obrázek) a vždy, když se ho snažím otřít papírovbou utěrkou (směrem ke špičce hrotu) tak se mi vždy rozmázne trocha inkustu z kapiláry po jejím okolí. Jedná fintu na kterou se mi podařilo zatím přijít je opláchnout hrot pod malým proudem vody a okolí osušit ubrouskem, lítat ale na toalety kvůli oplachování pera se mi moc nezdá. Já to mám podobné se starým Conway-Stewartem. Jediné opravdu dobré řešení je ta voda. Z nejhoršího pomůže to očistit a pak opatrně přiblížit hranu utěrky k tomu rozmazanému inkoustu a nechat inkoust navzlínat do utěrky. Nesmíš se ale dotknout té spáry, aby se Ti z ní na vrchní stranu hrotu nenatáhl další inkoust. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 15. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2010 Jinak dotaz všem co maj děti - ve škole pořád bazírujou na Tornádu, přitom je to krám se kterým se skoro nedá psát, vypíše se to za 14 dní, co byste mi pro dítě doporučili místo toho, gelový roller se nám moc neosvědčil. Niečo na atrament(bombičky) pre deti? Napr. Centropen... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daeriel Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2010 Dnes som sa stal stastnym majitelom dvoch plniacich pier a za vsetko moze (samozrejme) Chronomag Viac ako 3 mesiace to tu citam a vyberam si svoje prve "poriadne" hodinky. Chvalabohu (alebo bohuzial) som narazil aj na vlakno s plniacimi perami a vysledok je tu: Waterman Expert Urban Blue a Waterman Hemisphere Shimmery Blue - obidve pera maju hroty F Z toho, co som zatial narychlo vyskusal, sa mi lepsie pise s Expertom. Dalsie pero bude mat pravdepodobne tensi hrot EF, kedze pisem relativne malicke pismenka. Moje podakovanie patri Grakijovi, ktory mi pomohol s vyberom aj nakupom. A teraz sa snad konecne dostanem aj k hodinkam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2010 Niečo na atrament(bombičky) pre deti? Napr. Centropen... Díky, netušil jsem že existuje roller na bombičky, to je přesně ono. Dokonce má i trojboký úchyt. Slavil takový úspěch, že mi dcera dala svoje tornádo, abych ho dopsal v práci (růžovoučko-žabozelené, mňam, sekretářka jen vyvalila oči ) Jinak ještě k dětským perům - i centropen dělá kupodivu pera pro leváky s hroty co vypadají jako pera, ne jako rollery. Co mně překvapilo, že koh-i-nor osazuje univerzály Iridium point Germany a skoro to tak vypadá, že v lowend na to rezignovali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dejw Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Pánové, máte někdo zkušenost s pery (resp. hroty) značky Lamy? Uvažuju o koupi Lamy Vista (což je de facto průhledné Safari) s hrotem F a tak by mě zajímala nějaká zkušenost...doteď jsem psal střídavě Parkerem Frontierem (F) a Vectorem (M) a bohužel se mi občas stává, že potřebuju psát malé poznámky, což zrovna u těchto dvou per nebývá jednoduchy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Pánové, máte někdo zkušenost s pery (resp. hroty) značky Lamy? Uvažuju o koupi Lamy Vista (což je de facto průhledné Safari) s hrotem F a tak by mě zajímala nějaká zkušenost...doteď jsem psal střídavě Parkerem Frontierem (F) a Vectorem (M) a bohužel se mi občas stává, že potřebuju psát malé poznámky, což zrovna u těchto dvou per nebývá jednoduchy... Mam Lamy s hrotem M, ktery ma pomerne sirokou stopu. Pak mam dva Parkery s hrot F, pricemz jeden ma o poznani sirsi stopu nez druhy (zhruba jako M od Lamy). Je to zvlastni, kdyz by oba hroty mely byt stejne, ale ja jsem rad, protoze vetsinou pisu tencim Parkerem a Lamy mam na podpisy . Kvality hrotu se u Lamy podle meho nazoru bat nemusis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dejw Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Mam Lamy s hrotem M, ktery ma pomerne sirokou stopu. Pak mam dva Parkery s hrot F, pricemz jeden ma o poznani sirsi stopu nez druhy (zhruba jako M od Lamy). Je to zvlastni, kdyz by oba hroty mely byt stejne, ale ja jsem rad, protoze vetsinou pisu tencim Parkerem a Lamy mam na podpisy . Kvality hrotu se u Lamy podle meho nazoru bat nemusis. Díky za odpověď, zatím se tváří jako ideální kandidát na "pracovního koně" pro každodenní psaní... Jinak má zkušenost s hroty Parker je taková, že M u vectoru má téměř totožnou linku s F na Frontieru...nemluvim o pocitu ze psaní, kterej je podle mě u Frontieru někde jinde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se