kejklik Odesláno 30. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 Včera později večer na eBay: 2x Platinum s tradičním japonským povrchem "maki-e". Prostě jsem musel... Tak toto je moc krásný úlovek, gratuluji. Také delší dobu pokukuji po těchto kouscích... Stoprocentní dodavatel pan "engeika" z Tokya: oba kousky jsou již "on the road from Tokyo, Japan" http://stores.ebay.com/engeika-finest-japanese-pen
kejklik Odesláno 30. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 Když už tu byla řeč o tom v čom se nosí pera a o zavinovačkách, tak jsem teĎ narazil na tohle. Pánové, takhle nosí své pera fajnšmekři Vidím tam kompletní výrobní program italské Delty. Když budu šacovat jeden kousek v průměru za US$ 400 prodejní ceny v kamenném obchodě na západ od našich hranic, je tam toho za 16 000 dolarů.
Mike-72 Odesláno 30. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 Vidím tam kompletní výrobní program italské Delty. Když budu šacovat jeden kousek v průměru za US$ 400 prodejní ceny v kamenném obchodě na západ od našich hranic, je tam toho za 16 000 dolarů. Takovou taštičku bych chtěl najít ve vlaku:-)
kejklik Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 Dnes jsem dostal od oblíbeného prodejce nabídku, který bych rád neodolal. Jen ta cena.... conway.maki-e.02.06.pdf
Mike-72 Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 Za ty prachy bych Ti zkusil sám něco na svěráku vypilovat:-))
kejklik Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 Za ty prachy bych Ti zkusil sám něco na svěráku vypilovat:-)) Jedinej problém je, že nejsi Maki-e národní umělec. Rozhodnul jsem se šalamounsky: pero bych rád koupil bez ohledu na cenu, ale protože nabízejí dodání až v dubnu 2011, tak na to prdím.... Není nad to si to zdůvodnit.
Mike-72 Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 Jedinej problém je, že nejsi Maki-e národní umělec. Rozhodnul jsem se šalamounsky: pero bych rád koupil bez ohledu na cenu, ale protože nabízejí dodání až v dubnu 2011, tak na to prdím.... Není nad to si to zdůvodnit. Odborně se tomu říká racionalizace:-))
kejklik Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Mám depku... Dorazila dvě plnící pera PLATINUM Maki-e (s klasickou japonskou kresbou - jsou několik příspěvků dozadu vidět). Jedno lepší než druhé, ale dvěma najednou psát neumím. Jediný rozdíl kromě kresby (slavík se švestkovými květy x mythický Fénix) je v síle hrotů. Jedno je M, druhé F. Vyzkoušet je nemůžu, protože jedno z nich patrně půjde dál. A teď mi řekněte, znalci, jakou stopu má F a M hrot u Platina, když jsem tu značku nikdy neměl. M od Pelikana je B u Pilotů, Visconti M umí psát podle přítlaku od F do B. Prostě nemám řešení....
Teatime Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Naplň je vodou a zkus je, to ti taky něco řekne. Pokud chceš být pintlich, vem destilovanou, nebo aspoň filtrovanou.
Mike-72 Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Vyber to co se Ti víc líbí, hrot když tak vyměníš, ne?
tombik Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Co se tady všechno nenajde. Hotové požitkářské forum :-) Tahle úchylka mě taky trochu zasáhla, již tak 10 let píši perem Pilot Togidashi Makie Mount Fuji. A nemohu si ho vynachválit. Krásně lehounké a praktické :-) Není to sice žádná pekelná pecka ale zase se s tím dá napsat i víc než jen podpis
pete Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Mám depku... Dorazila dvě plnící pera PLATINUM Maki-e (s klasickou japonskou kresbou - jsou několik příspěvků dozadu vidět). Jedno lepší než druhé, ale dvěma najednou psát neumím. Jediný rozdíl kromě kresby (slavík se švestkovými květy x mythický Fénix) je v síle hrotů. Jedno je M, druhé F. Vyzkoušet je nemůžu, protože jedno z nich patrně půjde dál. A teď mi řekněte, znalci, jakou stopu má F a M hrot u Platina, když jsem tu značku nikdy neměl. M od Pelikana je B u Pilotů, Visconti M umí psát podle přítlaku od F do B. Prostě nemám řešení.... Namoč lehce špičku do inkoustu...to by ti mělo k vyzkoušení stačit.
kejklik Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2010 Po dlouhém masírování asi doma zůstane "Mýtický Fénix" v F, do světa za nákupku půjde "Slavík mezi švestkovými květy" v M. Dávám si čas do čtvrtečního večera... V pátek se poražený objeví v rubrice "ostatní prodej, výměna".Namočil jsem špičky obou do Diamine Umber, zkusil pár podpisů a řádek textu a na body vede 55:45 hrot F. Síla M u Platinum odpovídá F u Pelikana. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kejklik Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Prohrál Slavík na švestkách , už je v prodejním vláknu Ostatní.
reily Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Kde se dá sehnat? Co se tady všechno nenajde. Hotové požitkářské forum :-) Tahle úchylka mě taky trochu zasáhla, již tak 10 let píši perem Pilot Togidashi Makie Mount Fuji. A nemohu si ho vynachválit. Krásně lehounké a praktické :-) Není to sice žádná pekelná pecka ale zase se s tím dá napsat i víc než jen podpis
JiříR Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Kde se dá sehnat? Třeba zde nebo zde!
tombed Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2010 pro JiříhoR, takhle moje zavinovačka vypadá, a dík Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tombik Odesláno 20. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2010 Třeba zde nebo zde! Díky za odpověď sám bych nevěděl dostal jsem ho od tatínka asi v 10ti letech...Vůbec, dají se někde v ČR zakoupit vyšší řady od PILOTu?
JiříR Odesláno 20. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2010 Díky za odpověď sám bych nevěděl dostal jsem ho od tatínka asi v 10ti letech...Vůbec, dají se někde v ČR zakoupit vyšší řady od PILOTu? Netuším jestli a za jakou cenu se dá co koupit, ale Pilot má v ČR své zastoupení. Zde!
JiříR Odesláno 20. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2010 (upraveno) pro JiříhoR, takhle moje zavinovačka vypadá, a dík .... Super Tombede, díky za fotky. Vypadá moc pěkně a pera v něm jsou určitě spokojená! Po vánocích sem hodím i ten svůj wrápek. EDIT: Hlavně jsem rád, že se to v pořádku vyřešilo a dorazil ti, ikdyž s menším zpožděním. Upraveno 20. prosince 2010 uživatelem JiříR
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se