Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

mám problém u kapesních hodinek, obě ručičky se přestanou pohybovat a stojí na místě, strojek normálně funguje a vteřinovka se hýbe. Občas se po novém natažení ručičky rozběhnou nebo třeba 10 min stojí a pak jdou. V poslední době ne nepohybují skoro vůbec. Seřizovat jdou normálně.

V čem by mohla být závada?

Odesláno

Takováhle rada mi moc nepomůže:-) Rád bych si hodinky opravil sám, tak jsem chtěl vědět na co se zaměřit a v čem by mohl být problém abych je nemusel celé rozebírat.

Odesláno

Myslíš, že když netušíš, tedy ani neodhadneš zdroj takovéhle základní chybky, že jsi ten správný člověk pro opravu? Člověk by měl v první řadě znát teorii...

Když se mi tohle dělo na prim leteckých (šla sekundovka, zbytek občas), byla to tuším spojka ;)

Odesláno

Taky si jako laik myslím, že je to asi třecí spojkou, která bude úplně volná. A opravit to možná zvládneš a možná to celý rozflákáš, protože se to právě musí rozebrat.

Odesláno

Takováhle rada mi moc nepomůže:-) Rád bych si hodinky opravil sám, tak jsem chtěl vědět na co se zaměřit a v čem by mohl být problém abych je nemusel celé rozebírat.

Tak tedy, zaměř se, příteli, na hodinářské učiliště v Jihlavě. :smile_anim:
Odesláno (upraveno)

Díky za odpovědi, sice pozdě ale přece:-) Podle knížky od Boukala jsem přišel na to že je to čtvrtovou trubkou a jejím třením. Závadu sem opravil, sice ne nijak odborně ale funguje to. Lehce sem přimáčkl trubku na hřídeli ale nad hodinovým kolem. Abych sundal hodinové kolo a smáčkl trubičku uprostřed to bych musel mít as nějaký stahovák abych kolo nepoškodil? Nebo jakým způsobem se kolo stahuje?

Upraveno uživatelem miku9

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...