legacy Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 Dobrý den,vážení!Po cca 3 měsíčním používání se chci s Vámi podělit o svoje postřehy z užívání těchto skvělých hodinek.Neprávem opomíjená zmiňuji proto,že zde vládne obecně"monstermanie"již minimálně několik let,ale sám za sebe sice bez zkušenosti s pravými monstry hodnotím tento model výše a lépe,přitom zmínky takřka žádné o něm.Je to pouze můj názor a nechci se tím nikterak dotknout majitelů monster,která jsou jistě bezesporu žijící legendou!Ten pro mě zásadní rozdíl je v tom,že opravdu jsou větší než monstra a potvrdil jsem si to jak osobně,tak to visí tady někde v diskuzích včetně odkazu,je to na youtube jako porovnání.Vadí mi název baby,ten patří do filmu Dirty dancing a nehodí se moc k něčemu většímu,než je základ.Podle mě je to tak,že jsou odvozená od mateřským monster později,proto slangově vhodné baby-jejci dítě,tak jsem si to vysvětlil,ale jestli to tak je nezaručuji!Rozhodně baby nejsou a ani dámské!!!Až na druhý pokus se mi podařilo je získat přes zdejší inzerci a ještě jsem musel umluvit prodávajícího,že je prostě už opravdu nutně potřebuji,tak ať je tak laskavý a vysvětlí to zájemcům přede mnou,což se evidentně povedlo a za to ještě jednou děkuji!!:-)Byla to láska na 1.pohled a to nejen proto,že budˇ přišly nebo byly objednány přesně na sv.Valentýna!!!Nebudu se zabývat balením ani hodnotit parametry strojku,to je v dalších vláknech,pouze se pokusím vypíchnout jejich klady a namotivovat případné další zájemce k opravdu skvělé koupi.Záměrně jsem chtěl tuto barevnou variantu,která je dle mého soudu nekrásnější.Ciferník je myslím stejný,nebo asi minimálně stejné velikosti jako u monster a kombinace bílé,černé a mírně nazelenalé indexy a ručky-odstín je jako velmi jemná pistáciová zmrzlina(luminiscence někdy budí až dojem bílé na denním světle)je univerzální,decentní,elegantní a zároveň sportovní,byť se to jinde a jindy vylučuje.Orámování indexů černou barvou byl super tah od designera,vlastní kolo s minutovými značkami je položeno na bílé podkladní základně,takže tvoří plastický dvoupatrový relief.Na ciferníku klasické popisy a pro mě velmi důležitá drobnost,která údajně nehraje kvalitativně roli,ale minimálně pocitově mě těší je,že se jedná o model J,tedy vyrobený v Japonsku,což je hrdě zvýrazněno jak na ciferníku,tak i na skle spodního průhledu.Za zmínku možná ještě stojí dvojitá datumovka(den+číslovka nebo pořadí dne v týdnu římskými číslicemi a číslovka,dle toho,co zvolíte,neděle červeně),jediná na všech mých hodinkách v černé barvě s bílými popisky,což má opravdu něco do sebe!Je olemovaná decentním nerezovým rámečkem a vše dokonale ladí,nic nepůsobí dojmem přeplácanosti či snad nečitelnost,jak to nezřídka bývá jinde.Luminiscence je jako tradičně u SEIKO výtečná,po krátkém osvitu denním světlem hodinky vyloženě září,čitelnost je reálná až do rána,ale přesto mám jako noční hodinky raději TRASER supersport chrona.Pouzdro je velmi masivní,odolné,s rafinovanými úkosy,úbrusy(nohy pouzdra,ochrana korunky)) a jak se všelijak nazývají ty designové vychytávky,prostě je parádní a působí opravdu bytelně.Na rozdíl od monster má nižší ochranu lunety v oblasti nad uchycení tahu a to se mi třeba zrovna líbí víc.Je v kombinaci lesku a kartáčované oceli a jako nevýhodu vidím,že na lesklé části se snadno vytvářejí škrábance.Dalším skvostem je korunka s vyfrezovanými(?)mikro-pyramidkami po celém svém obvodu,rozumně velká,seřizování je přesné,nekomplikované,na rozdíl od monster(?)není šroubovací,ale ani po křtu v moři se nezdá,že by byly zatopené,tak asi i těsní!:-)Zespoda je průhled,který vítám a mám rád a jen poznamenám,že z mého pohledu bych uvítal větší estetický zážitek,tedy jiným slovy více zdobení,takto je to jen jako kvalitní funkční motor po zvednutí kapoty STI.Brutální funkčnost a spolehlivost,leč méně elegance.(stačilo by i jen něco málo,třeba jako má V-E)Pevnost a odolnost pouzdra už mohu potvrdit i z osobní zkušenosti,kdy jsem svižně nesl svých 100kg do koupelny a nějak jsem to měl vypočítáno na ruku bez hodinek.Futra jsou ocelová,lak z nich letěl na podlahu,rána,jak když se srazí 2 ruské vlaky,paradoxně jsem nejdříve kontroloval futra,abych zjistil zda má šanci na to paní přijít a bude křik a až pak hodinky.Byť je na horním sešikmení lunety lesk,nenašel jsem jedinou známku střetu!!!Ještě k lunetě,když už o ní píši.Dostatečně velké probrusy po obvodu na uchycení,velmi přesná aretace,zkos směrem ke sklu,takže je výše než ono a chrání ho.Využívám ji na hrubý odpočet času v praxi např.měření obědní pauzy.Po delší nošení tuhne otáčení zřejmě usazeným prachem,stačí jednou za čas očista vodou,lépe neagresivním prostředkem a měkkým zubním kartáčkem,zásadní rozdíl v uživatelském komfortu.Chybí mi její natření luminiscencí.Pokud byste někdo uměl poradit,budu vděčný za tip!Tah opět skvělý,v uchycení žádné plíšky,ale pořádné ocelové,vrtané ingoty,má svou váhu i jednoduchou krásu.Trnová spona,překlopná pojistka s logem,možnost zkrácení na přezce i pomocí článků.Kombinace lesklé a kartáčované oceli,lesk je výrazný zejména na bocích článků.Onehdá se mě zeptal velmi slušný automechanik z Plzně po mém čvrtročním takřka denním nošení všude,zda mám nové hodinky.A s dotazem nebyl jediný.Takže takhle působí,aniž by byly nějak zásadně šetřeny.Ještě reakční perlička,když jsem je prvně měl na návštěvě u matky-důchodkyně navyklé na časté obměny ozdoby mého zápěstí,prohlásila,proboha,co to máš zas za monstra!To mě velmi potěšilo,pochválil jsem ji,sdělil,že je skutečným odborníkem v této oblasti a nabídl klubové členství.Žel nevlastní počítač,tedy tento projekt zůstane nedotažen!:-(Tím už se dostávám k závěru,aniž bych chtěl,aby to bylo takhle dlouhé!Pokud se našel aspoň jediný trpělivec,co to přečetl,tak velmi,velmi děkuji!!!:-)Zcela dostatečná odměna za věnované úsilí a čas!!!Závěr.Ve své cenové hladině naprosto dokonalý kup,ideální první kvalitní hodinky pro toho,kdo si chce zkusit automaty,za cenu spony ne úplně top-hodinek či lepšího řemenu dostáváte automat s průhledem a parádním tahem,více již bylo napsáno.Zaručují a přitahují pozornost,ale nyvypadají pouťově a díky univerzální barevné kombinaci jsou nositelné ke všemu.Ale zároveň i myslím,velmi kvalitní kus železa pro někoho,kdo měl či má na ruce i něco z vyšší kategorie,opravdu neurazí a naopak překvapí svými parametry,materiálem,zpracováním a kvalitou!!!A to jsem nezmínil ani perfektní přesnost +-1-5sec.denně v různých režimech bez zkoušení poloh odložení atd.,poslední měsíc jsem ji přestal sledovat,prostě jsem se spokojil s tím,že mám dobrý čas.Na Krétě na dovolené,odkud pocházejí některá foto se beztak příliš nedodržují jízdní řády a ani 20min.nebyl problem pro místní dopravce!:-)Já bych si je i ponechal jako definitivní hodinky,k tomu jim chybí z mého pohledu už jen opravdu 3 věci.GTLS trubice,luminiscence lunety,safír s AR.Pokud by mi je někdo odkázal takto ?vytunit?,rád to podstoupím a poděkuji za radu.Mohl bych se odsud odhlásit a v klidu si žít a ne koukat,číst a hledat ty mnou už v hlavě sestavené vysněné a příp.ne čekat,až někoho napadne pustit třeba nějaké nákladově přijatelné bally a obhajovat si,proč musí stát jako obyčejná dovolená atd.!!!:-)Omluvte příp výrazové i termínově-technické nepřesnosti,jsem pouze laik,který se pokusil sdělit své postřehy!!!Kde vím,že si nejsem jist,je otazníček.Děkuji za toleranci a vítám příp.korekce!!!!
legacy Odesláno 27. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2011 nešly mi nahrát fotky,tak ještě pokračování....
arnie2000 Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 Super recenzia,super hodinky,gratulujem
legacy Odesláno 27. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2011 V 27. 5. 2011 v 18:24, 'Horhe' napsal: Výborná práce Pepo. ÓÓÓ,děkuji,pochvala od jedné z žijících chronolegend potěší obzvláště!!! u nás hodně prší,snad máte lépe,na oslavu hodnocení si jdu otevřít pivko!!!!
mAra_ Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 Moc pekne popsane moc pekne hodinky mAra
jirovskyzby Odesláno 3. června 2011 Nahlásit Odesláno 3. června 2011 Super, díky, tvoje recenze potvrdila mé rozhodnutí pořídit něco podobného. Mé G-shock si půjdou lehnout do krabice :-) . Zb.
legacy Odesláno 3. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. června 2011 V 3. 6. 2011 v 17:56, 'jirovskyzby' napsal: Super, díky, tvoje recenze potvrdila mé rozhodnutí pořídit něco podobného. Mé G-shock si půjdou lehnout do krabice :-) . Zb. Myslím,že i tvoje G-shock najdou svoji roli ve tvých aktivitách časem,ale chystám upgrade tohoto skoro mrtvého tématu a fota,která dnes pořídila má sestra svým novým Nikonem 5100 jsou už jen z dysplaye naprosto fantastická a stále trvám na tom,že konkretní model těch hodinek bych označil pokud ne kupem desetiletí,tak minimálně kupem pětiletky!!! pokud vezmu v potaz kvalita-x-cena!!!Jo a samo díky za pochvalnou reakci na recenzi!!!
unbeliveable Odesláno 3. června 2011 Nahlásit Odesláno 3. června 2011 Jsem majitelem týchž hodinek, tak jsem si dal tu práci a celou recenzi přečetl. Hezky napsáno, víceméně můžu souhlasit. Snad, až na tu "trnovou sponu", teda pokud je netaháš na řemenu, což pokud děláš, tak by mě dost zajímalo foto.
legacy Odesláno 3. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. června 2011 V 3. 6. 2011 v 21:37, 'unbeliveable' napsal: Jsem majitelem týchž hodinek, tak jsem si dal tu práci a celou recenzi přečetl. Hezky napsáno, víceméně můžu souhlasit. Snad, až na tu "trnovou sponu", teda pokud je netaháš na řemenu, což pokud děláš, tak by mě dost zajímalo foto. Děkuji za přečtení celé recenze,asi to musí být výkon. A oceňuji to úsilí!!!možná jsem se jen neodborně vyjádřil,což v závěru recenze uvádím!Trnovou sponou rozumím trn,který"zajíždí" do chytného slotu či lože spony,nebo jak to nazvat,ale nyvylučuji,že to zde někdo označuje nějak jinak.Prostě asi budu muset víc číst,abych pochopil názvosloví,pro mě to prostě je a zůstává trnem,který má protikus!Takže trvám na trnové sponě,což i nafotím případně.Každopádně díky za reakci a dobrou noc!
legacy Odesláno 4. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. června 2011 Pouze pro pořádek opravuji větu z textu týkající se datumovky:"Je olemovaná decentním nerezovým rámečkem"není olemovaná nerezem,byť se tak někdy zejména ve stínu tváří,ale je to ve skutečnosti černý vysoce lesklý lem.
Dantechno Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 Mel jsem uplne ty same. Diky za recenzi ktera mi ozivila vzpominku.
amateur Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 pekna recenze.obdivuji vsechny cleny s literarnim talentem a ochotou publikovat.aspon je co cist.Jinak co se tyka hodinek,musim potvrdit.zrovna dneska je mel cely den a v sobotu na zahrade taky(a to je co rict,na sobotu jsem mel vzdycky skx007).hodinky super,za super penize.jednoduchy design a funkcnost.jen jednu vec bych vytkl-a to ze korunka neni sroubovaci,z cehoz ve vode nemam prilis velky pocit bezpeci..
Miroslav 2 Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Pekná recenzia , ako majiteľ týchto hodiniek to môžem len potvrdiť.
Marhys Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Hezky napsané, hned jsem po nich zatoužil
zrno Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Já si je před časem pořídil v černé PVD upravě a prostě ideální hodinky "nalítačku".
legacy Odesláno 8. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 7. 6. 2011 v 17:03, 'amateur' napsal: pekna recenze.obdivuji vsechny cleny s literarnim talentem a ochotou publikovat.aspon je co cist. Jinak co se tyka hodinek,musim potvrdit.zrovna dneska je mel cely den a v sobotu na zahrade taky(a to je co rict,na sobotu jsem mel vzdycky skx007).hodinky super,za super penize.jednoduchy design a funkcnost.jen jednu vec bych vytkl-a to ze korunka neni sroubovaci,z cehoz ve vode nemam prilis velky pocit bezpeci.. Děkuji všem,pánové,za kladné ohlasy, už jsem byl trochu smutný,že mám málo ohlasů,tak teď už jsem spokojen,že to úsilí k něčemu bylo a vy jste ty bláboly dokázali přelouskat! Testem vodotěsnosti prošly několikrát ve sprše,při mytí mého šíleného psa a i v moři,abych měl jistotu,že ani slaná voda jim neublíží,zatím stále šlapou!!!Samozřejmě bych také uvítal šroubovací korunku,ale snad to mají japonští mistři od Seika za ty roky už dobře vymakané a na potápění prostě ty hodinky nejsou.O to víc mohla být šroubovací,že se v podstatě použije pouze při seřizování a posouvání data či změně času,hodinky nelze korunkou natáhnout.(pouze info pro ty,co tento system ještě nevyzkoušeli)Ono,když půjdeme do důsledku,v podstatě na každých hodinkách se nějaká drobná výhrada,výtka či nedotažený detail najde! Výhledově se tedy pokusím sesmolit nějakou další laicko-odlehčenou recenzi nějakých hodinek pro zejména"normálně"příjmové lidi,třeba v textu zmíněných Traserů chrono či notoricky známých PS1 či amfibií,uvidím. Hezký den!
Rambo Odesláno 12. června 2011 Nahlásit Odesláno 12. června 2011 (upraveno) Také vlastním tyto hodinky. Ale mám je s černým ciferníkem, který je pro mě praktičtější. A momentálně je nosím se silikonovým řemenem. Tah je podle mě opravdu kvalitní, ale jaksi jsem si nemohl zvyknout na váhu hodinek včetně tahu. Hodinky se celkově moc povedly, hodně lidí mi je pochválilo a za tu cenu snad nic lepšího ani koupit nejde. Prostě spokojenost Upraveno 12. června 2011 uživatelem Rambo
Unterwassermann Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Pěkný čtivo, pěknej stroj. Dnes jsem si je objednal a teď budu čekat na "tikající" balíček
legacy Odesláno 21. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2011 V 21. 6. 2011 v 12:19, 'Unterwassermann' napsal: Pěkný čtivo, pěknej stroj. Dnes jsem si je objednal a teď budu čekat na "tikající" balíček tak velké blahopřání,doufám,že až dorazí,pochlubíš se včetně foto a doplníš svoje postřehy a případná další zjištění!!!Jen ať je nás spokojených majitelů co nejvíc!!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se