Přejít na obsah

Nautilus Submarine

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 546
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Tak z poslední dvojice bakerových návrhů je můj favorit č.1. Ještě vyřešit, aby v případě dvouruček byla výraznější ta hodinová a za mne je hotovo ;)

K tomu se vpodstatě můžu připojit, jen mě mrzí, že se vytratilo to výrazné N
Odesláno

K tomu se vpodstatě můžu připojit, jen mě mrzí, že se vytratilo to výrazné N

Třeba by šlo ještě nějak (třeba) do středu cifru vkomponovat tak, aby to dobře vypadalo...?
Odesláno

cigi, Donuts: No tak potom tam dejte loděnku a chobotničku a ponorčičku a nevím co ještě a budou z toho dětské hodinky. A také by se pak daly dávat jako bonus ke vstupenkám do Podmořského světa.

Odesláno

cigi, Donuts: No tak potom tam dejte loděnku a chobotničku a ponorčičku a nevím co ještě a budou z toho dětské hodinky. A také by se pak daly dávat jako bonus ke vstupenkám do Podmořského světa.

:D :D jo, chápu, tak nějak to k tomu svádí, taky mě šokovalo, jak articistní hodinky z toho najednou vylezly, ale začlo mě to bavit, přestože to není můj šálek kávy, protože co jinýho chtít s literární inspirací, že jo. Jen mi došlo, a donuts to asi chápe, že jsou stejně articistní, jen jaksi ROZPORUPLNĚ a KOMPROMISNĚ. Bez loděnky, ale s vrtulkou, s N, ale bez nema, jednoručky s minutovkou. Zradikalizoval bych to. Oprostil od většinových klišé - jako je v tomto případě "technicistní" vzhled.
Odesláno

Zradikalizoval bych to. Oprostil od většinových klišé...

Jo, já taky. :smile_anim: Vypustil bych indexy i ručky a nechal bych tam jenom tu vrtuli. Ty hodinky (pohyb vrtule) by pak ukazovaly jen ten nejzákladnější údaj - že čas ještě existuje. Takové hodinky bych chtěl. A to myslím vážně.

Ale je mi jasné, že s tím tady nepochodím...B)

Odesláno

... kombinace ... technického provedení ruček (ala manometr) podle mého spíše vyžaduje jednoručky, arabské číslice ve formátu 01 až 12, prosté a minimální nápisy na ciferníku ...

Prosím vás, kdy jste na nějakém manometru či jiném měřicím přístroji viděli čísla ve formátu 01? Vždyť to jde proti čitelnosti, a ta je na podobných přístrojích prvořadá.

Posted Image

Odesláno

Prosím vás, kdy jste na nějakém manometru či jiném měřicím přístroji viděli čísla ve formátu 01? Vždyť to jde proti čitelnosti, a ta je na podobných přístrojích prvořadá.

Pokud se podíváš do předešlé diskuze, tak tam najdeš úsek, kdy se hovořilo o tom, zda jako popis indexů obyčejné nebo římské číslice a konstatovalo se, že na přístrojích se římské číslice nepoužívají. Z toho vzniklo stanovisko (zatím neuzavřená pracovní verze), že číslice římské ne, no a když se daly na výběr dva ciferníky, jeden ve formátu 1, 2, ... až 12, a druhý ve formátu 01, 02, .... až 12, tak zase bylo konstatováno (zatím neuzavřená pracovní verze), že vyváženěji a lépe vypadá ten popis 01, 02, ... atd.

Nikde nikdo neuváděl, že měřicí přístroje jsou cejchovány ve formátu 01, 02, atd., možná, že by se nějaký takový našel, ale není to obvyklé, komplikuje to čitelnost stupnice.

Odesláno

Hlavně opravdu NE :sad01_anim: ty římské indexy......

Edit: ten návrh vypadá dobře, asi bych už ani neřešil jiný vzor na ciferník, vypadá to jak chtěl někdo výše.....jako rychle se vzdalující něco (ponorka).

Odesláno

Římské myslím nehrozí...

Btw, nemyslím že už to tu padlo: kdy je nějaký deadline na finální návrh a co je dostatečný počet zájemců?

Odesláno

Návrh je konečne ?upokojený? Teraz sa mi to začína zase páčiť....ešte tie vlnky tam dať a som nenormálne spokojný. :)

Určite budú lepšie indexy typu 01-12 ako rímske číslice . Počkám si ešte na ručičky ako budú vyzerať. Uprednostňoval by som ručičky ako z prístroja, aby to malo väčší nádych ponorky a ?vodného sveta?

Odesláno

Římské myslím nehrozí...

Btw, nemyslím že už to tu padlo: kdy je nějaký deadline na finální návrh a co je dostatečný počet zájemců?

Někde nahoře bylo napsáno konec července? Ale možná se pletu. A zájemců cca 30? Na původním návrhu dýnka je 33, takže předpokládám, že to je minimum aby se zachovala rozumná cena.
Odesláno

tieto obrázky som iba prevzal.....boli použité niekde na začiatku vlákna :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

takto si predstavujem ručičky :)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Taky bych už dál neřešil a nechal jak to je (jen bych zauvažoval nad čísly bez nul na začátku - nechceš to zkusit Viktore?). Možná ještě vrtuli/vteřinovku v nějak tlumenějším odstínu. Ještě mě napadá vynechat hodinové indexy úplně, máme je přece na lunetě. A třeba zkusit jen s větší 12 (případně 3 a 9) jako optické vyvážení vteřinovky.

A jde se na ručky.:)

Odesláno

A třeba zkusit jen s větší 12 (případně 3 a 9) jako optické vyvážení vteřinovky.

No to zní dobře, alespoň za náhled se taky přimlouvám!
Odesláno

Chlapi, moc to na me chrlite a pak to nestiham vstrebavat, navic napady jsou roztristene na 24 stranach tohoto vlakna, takze pripominky si nechte v rukavu az budeme navrhovat jednotlive faze.

Vypada to na dostatecny pocet zajemcu, takze bychom mohli zacit pracovat na celkove podobe hodinek.

Toto vlakno v prubehu tydne zavru a zalozim nove, kde budeme spolecne hlasovat a diskutovat (uz pouze vazni zajemci) pro jednotlive casti hodinek dle predlozenych navrhu v tomto poradi:

- Tvar vterinovky, pridam jeste drobne nuance vzhledu vrtule

- Potisk okruzi ciferniku

- Vzhled gilosovani stredu ciferniku

- Podoba indexu (cisel)

- Tvary rucek

- Vzhled dynka

Zacname znovu odtud. Souhlas ?

Odesláno

Hodinky to budou pěkný... máte ještě ve frontě místo ?

Jen bych dal ke zvážení věc, která mi vrtá hlavou od začátku - to označení Submarine se pro mě dost bije s tím, že Verne byl Francouz a taky silný patriot, většina jeho hrdinů byli Francouzi...prostě mi ta angličtina k tomu pojetí ála Verne nesedí. Spíš to evokuje první jadernou ponorku USA...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...