maama Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 nevím, jak do detailu se do toho má v této fázi kecat, ale k poslednímu zveřejněnému grafickému návrhu chci říct, že u motta by to chtělo čuť, čuť zmenšit písmo - aby nebylo písmo větší než v Nautilus submarine a písmena víc prostrkat - zvětšit letterspacing. mottu určitě prospěje, když se víc prohne a rozšíří a výška písma zmenší. pak je třeba zvážit, jestli je snaha evokovat písmo ručně psané nebo ryté, což by možná byl u tohoto záměru vhodný směr. pokud ano, chce to citlivě narušit symetrický rozpal písma, malinko rozhodit stejné mezery mezi písmeny, míň než je to tady. bůh suď odkud je ten text:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38892-nautilus-submarine/page__view__findpost__p__600042 ke koncepci. tu by asi stálo za to verbalizovat. a pak řešit, jestli zvolené grafické řešení koncepci odpovídá. když tohle vlákno vzniklo, koncepce mě okamžitě napadla - nikomu ji nevnucuju, ani nechci nikoho znechutit ale je to tato: Nemovy hodinky, které přežily dodnes, takže vintáže ve speciálně pro Nema vyrobeném vodotěsném pouzdře. hodinky, které odráží technicistní pojetí té doby. ne volnočasové hodinky dnešního chronomagora vzpomínajícího na Verneho.technicistní pojetí má, muselo mít stejné znaky jako dnes:1) zaměření na přesnost a z toho vyplývající použití dvou ruček a ne jedné, pozorovatelné vteřiny2) bezproblémová čitelnost - kontrast mezi ručkou a pozadím! doba se odráží ve zvoleném (jakoby ručně psaném) fontu a tvaru ruček. nenasírám! brainstorming azeppeline - ty umíš loga. uměl bys zakomponovat loděnku do nápisu Nautilus Submarine? - nacpat rozříznutou loděnku hned ke slovu Nautilus mě napadá jako jediná možnost použití toho asymetrického, ale krásného tvaru do cifru.
sect Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 A co použít tu loděnku jako logo místo N? N se může použít třeba na korunce, nebo přidat do dýnka. A submarine případně úplně vynechat a nechat jen Nautilus?
Donuts Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Lodenka misto loga, a to N pres cele dynko. To bych bral.
Baker Odesláno 15. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Logo z lodenky neni problem vymyslet, problem je, ze to logo je na ciferniku velke cca 1,5 x 1,5mm, coz v takove velikosti nikdo nevytiskne!Je potreba premyslet i v tomto kontextu. Osobne bych se nerad vzdal napisu Nautilus na ciferniku. Mobili in Mobili je fajn, ale jako kluk jsem si vzdy predstavoval prave tu ponorku, jak to v ni vypada, vsechny technicke vychytavky, apod.
Frantik Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Treti navrh super. Z hlediska posloupnosti je to spravne. Hodinky se jmenuji Nautilus, logo je N a slogan (nebo motto) je mobilis in mobili. Funguje to a vypada to dobre. Navic je to situovane u te vrtule. Za me palec nahoru! Pokud se podaří ručky, tak to bude pecka.
NIGHTinGALE Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Prostřední návrh se mi líbí nejvíc. Ale pak vpravo bych snesl, taky není špatnej.Loděnka jako logo alee neee. V tomhle provedení to vypadá to jako potápky Nautilus od Kazim Kenzo. Loděnku bych dal na dýnko, přes celý dýnko a pořádně plastickou, to by byl reliéf
Chumpus Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Přesně tak, loděnka na dýnku by byla super Jinak samozřejmě třetí návrh.
honza71 Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Dvojka bobrá, ale trojka asi ještě lepší. Na dýnko bych dal nějakou brutálně ošklivou krakatici. Loděnka je sice hezká, ale moc "noblesní".
ricous Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Prostřední návrh - sám bych bral o trochen větší to "N", ale i takhle vyhovuje.
JiPoLit Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Taktéž prostřední návrch a větší "N".
pevo Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Tady nejde o to mit hotove hodinky a prodat je, tuto limitku si tvorime sami, kazdy do toho da kousek sve predstavy, kazdy si v tom najde nejaky svuj Verneovsky pribeh, tady je to hodne o pocitech, proto to vznika tak jak to vznika. Jistě, to bych rád podepsal. Pokud to dopadne a budu je nosit na ruce, tak ten příběh jejich vzniku, kterého se účastním, to je pro mě ta hodnota, řekněme nefinanční, která mě na tom láká. Toho u hotových hodinek nikdy nelze dosáhnout. I kdyby se mi totiž někdo na 100% trefil do vkusu, příběh v pozadí chybí... Díky
Klotzman Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Pro mě teda taky nejspíš ten prostřední návrh. Nápis "Submarine" už jsem kritizoval, takže jsem rád, že tam není. Loděnka na dýnku by podle mě byla dobrá, určitě lepší než ten původní Verne, ale za sebe klidně můžu mít dýnko bez obrázku. Co třeba dýnko s průhledem a obrázek - loděnku - vygravírovat na sklo, jako to má Šimůnek na svých cibulích v chlubícím vlákně ? Mobilis in mobili je nutnost, ale možná se mi líbilo víc nad vteřinovkou - přišlo mi, že vteřinovka je tak pěkně M. in m.. Proti "N" nic nemám, opajcl bych font z Bennetovy ilustrace.Mám ještě dotázek - bude edice číslovaná, a když ano (a bude se číslovat podle aktuálního seznamu) - mohl bych dostat číslo 29 ? Pokud by to teda momentálnímu "vlastníkovi" 29 nevadilo.
Donuts Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Na rozdelovani cisel je trosicku brzy.
ricous Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Jistě, to bych rád podepsal. Pokud to dopadne a budu je nosit na ruce, tak ten příběh jejich vzniku, kterého se účastním, to je pro mě ta hodnota, řekněme nefinanční, která mě na tom láká. Toho u hotových hodinek nikdy nelze dosáhnout. I kdyby se mi totiž někdo na 100% trefil do vkusu, příběh v pozadí chybí... Díky Jo, tohle krásně fungovalo u GMT limitky a o to víc mne mrzí, že nevyšla. Třeba by šlo za pár "pětek" nechat vytisknout na konci tohle vlákno a udělat třeba plastovou kroužkovou vazbu pro ty, kteří by chtěli mít k hodinkám i historii vzniku...?
ava Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 To je dobrý a zajímavý nápad. A co dát na dýnko tu ponorku, místo krakatice.
simon_magus Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 treti navrh, sel by i prostredni (zasadne zalezi na ruckach) ... prvni ne
Klotzman Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Na rozdelovani cisel je trosicku brzy. Jasně že je brzo, ale kdo dřív přijde...a tak podobně.
Donuts Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Jinak rozhodne treti navrh. Ohnute mobilis nad N nevypada moc dobre.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.