Chumpus Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Kormidlo nebo vrtule místo vteřinovky - super!
tenge Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 8. 6. 2011 v 21:38, 'Adam99' napsal: Co tak dát na ciferník kormidlo ( něco jako na Hindech - odkaz ) a rukojeti by mohly být indexy. Jedna fotka na odlehčení. nápad dobrý, jen bych chtěl nosit hodinky na ruce a netahat s sebou vozejček pro hodinky, kam bych je odkládal při podívání se na čas.. jinak na té fotce nějak nevidím kormidlo..
Adam99 Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 8. 6. 2011 v 21:46, 'tenge' napsal: nápad dobrý, jen bych chtěl nosit hodinky na ruce a netahat s sebou vozejček pro hodinky, kam bych je odkládal při podívání se na čas.. jinak na té fotce nějak nevidím kormidlo.. Jestli sis nevšiml, tak je v textu napsáno, že je tam jedna fotka na odlehčení, tzn. vtip. Myšlenku s kormidlem jsem popsal slovy, nepsal jsem, že je na fotce! Ostatní myslím pochopí.
tenge Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 jj chápu..nějak jsem nad klávesnicí usnul, jdu spát nicméně jsem rád, že jsem se zařadil do výrobního cyklu a budu rád spolupracovat a nakonec je i obdržet.
StanoBare Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 kapitán Nemo tak či tak postupne ostáva sám. No jeho vytrvalosť, ale aj tá samota = jednoručka. Kľudne využiť výborný nápad - ponorkové okno(puzdro) + kormidlo (ako súčasť ciferníka), ale dať len jednú ručičku...
Z. Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 8. 6. 2011 v 20:20, 'Baker' napsal: ...Momentálně diskutujeme o Unitasu 6498 s mimostřednou vteřinovkou na pozici "6". Černý ciferník s plastickými indexy či číslicemi. V tuto chvíli nás zajímá, zda by se zde našel dostatečný počet zájemců, kterým se tento projekt líbí a kteří se s námi na něm budou chtít podílet. Tzn. společně dotáhnout do konce ciferník, ručky, atd. Cenu hodinek nemám ještě přesně vyčíslenu, ale neměla by přesáhnout 18.000,- Kč. Termín je v tuto chvíli rovněž těžké stanovit, předběžně hovoříme o vánocích, ale s rezervou bych to viděl na 2-3/2012 Co Vy na to ? Tahle idea se mi líbí a šel bych do toho. Ale jen pokud zůstane ve hře Unitas - ruční nátah je prostě klasika. Kapitán Nemo měl na Nautilu různé technické vychytávky, ale hodinky určitě natahoval ručně... Do automatu bych zkrátka nešel. S předběžným designovým návrhem tak, jak je, zatím nemám problém. Ale teď jsem si přečetl předchozí post od StanoBare - a ta jedna ručka je fakt dobrý nápad! - Pak by to mohlo evokovat třeba hloubkoměr nebo nějaký jiný ponorkový přístroj...
Chumpus Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 8. 6. 2011 v 22:20, 'StanoBare' napsal: kapitán Nemo tak či tak postupne ostáva sám. No jeho vytrvalosť, ale aj tá samota = jednoručka. Kľudne využiť výborný nápad - ponorkové okno(puzdro) + kormidlo (ako súčasť ciferníka), ale dať len jednú ručičku... Velmi zajímavý nápad... kormidlo nebo vrtule místo mimostředky, aby bylo vidět, že hodinky jsou v chodu a k tomu jednu ručku, něco jako postoval Roman I. Hodinky by tak byly naprosto unikátní. Nevím jestli by toho šel velký počet lidí, ale já 100% ano. Limitovaná edice hadr. Ohledně unitasu souhlasím se Z., taky je to plus z hlediska nákladů. Na to je potřeba hodně myslet. Bakere, s kolika zájemci jsi počítal při naceňování?
StanoBare Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 spomínam si, že Louis Monet mali verneovskú LE a tam sú také tenučk´é ručičky zakončené klasickou šípkou = 60. roky 19 storočia . vidno to napr. na tlakomeroch. edit: nie Monet, ale Moinet
bandicoot Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Hm, velikost, design, manuál, možná jednoručky s vrtulkou nebo kormidlem na šestce... To je zajímavý směr.
Z. Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Koukám na to dýnko - a moc se mi tam nelíbí to slovo Fans - vlastně bych klidně vypustil celé Jules Verne Fans a nechal pouze Nautilus Submarine nahoře + Limited Edition XX/XX dole. A taky je otázka jestli by nebyla lepší na dýnku nějaká podobizna kapitána Nema než Julese Verna - když je na ciferníku podpis Captain Nemo... I když chápu, že je to míněno jako pocta Verneovi. Ale takhle, jak to je, to spolu moc nehraje...
levistrauss Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 Super nápad, rád se přidám. Vrtulka místo vteřinovky je skvělej nápad, masívní safír taky. Cifr si nedokážu představit, ale co se týče damašku na cifr, já bych preferoval měď (jen cifr, ne pouzdro) - na cifru to nechytí nechtěnou patinu.Co říkáte na tu ochranu korunky? Nebude zavazet při nátahu? Taky mi moc k tomu stylu nesedí... jestli to mají být hodně "retro" hodinky, tak toto je podle mě docela hodně "nový" prvek na hodinkách.
ricous Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 Vrtulka vteřinovka, kormidlo na cifru, měď, damašek, jednoručky - zatím skvělé nápady! Navrhoval bych nějak vkomponovat heslo "Mobilis In Mobili", které by na hodinkách dostávalo nový rozměr... Jinak postava Nema zvolena výborně - podle mne v něm trochu chronomagora muselo být (i když tvrdil, že se jedná o přístroje k ovládání ponorky ). Bohužel se ani při několikanásobném zvětšení nedá poznat, jak ty ručky vypadají...
sect Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 V 8. 6. 2011 v 22:30, 'Chumpus' napsal: Bakere, s kolika zájemci jsi počítal při naceňování? Výborné by bylo 66 ks, v tomto roce román začíná. Ale asi nehrozí, aby se tolik zájemců našlo, proto Baker zvolil 33 (jak je vidět na dýnku). Nebo se pletu? Ono možná i to bude celkem dost náročné číslo k naplnění..... Ta vteřinovka jako lodní šroub se mi hodně líbí. Samozřejmě nějáká měď na cifru by určitě chybět neměla
NIGHTinGALE Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 Tohle jsem chtěl už dávno, ještě za časů hciq, kdy z toho, satanžel, sešlo. Takže ano, já bych do toho šel. Dobrej je ten nápad s vrtulí / lodním šroubem na mimostředce.A muselo by být vidět, kolik je vteřin? Nemohl by se tam jen vrtět lodní šroub? Na co přesnost na vteřiny? Jen nás to bude s..t, že nám nejdou hodinky přesně a vy budete mít reklamace. Moc se mi nelíbí to "fans". To bych tam nedával. Že jsme fanoušci člověk pozná i z prostého faktu, že ty hodinky budeme mít na ruce, ne? A hlavně - k Nautilu a Vernovi patří "Mobilis in Mobili / Pohylivý v pohyblivém". Nechápu, proč to tam nechcete dát. To je jako mít Rolexky bez korunky Bronzový pouzdro by byl mazec, za to bych si připlatil
ricous Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 V 9. 6. 2011 v 5:42, 'NIGHTinGALE' napsal: Tohle jsem chtěl už dávno, ještě za časů hciq, kdy z toho, satanžel, sešlo. Takže ano, já bych do toho šel. Dobrej je ten nápad s vrtulí / lodním šroubem na mimostředce. A muselo by být vidět, kolik je vteřin? Nemohl by se tam jen vrtět lodní šroub? Na co přesnost na vteřiny? Jen nás to bude s..t, že nám nejdou hodinky přesně a vy budete mít reklamace. Moc se mi nelíbí to "fans". To bych tam nedával. Že jsme fanoušci člověk pozná i z prostého faktu, že ty hodinky budeme mít na ruce, ne? A hlavně - k Nautilu a Vernovi patří "Mobilis in Mobili / Pohylivý v pohyblivém". Nechápu, proč to tam nechcete dát. To je jako mít Rolexky bez korunky Bronzový pouzdro by byl mazec, za to bych si připlatil Hledal jsem a našel - TADY je uvedené vlákno, ze kterého by se dalo asi i čerpat... S vteřinovkou - vrtulí a její "funkčností" souhlasím. Alespoň by byly přesnější... No a nápis MOBILIS IN MOBILI je snad povinnost, jak jsem psal výše.
emte Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 Som rád, že sa tu znovu oživuje snaha o limitku. Mám pripomienku k užitiu fontov. Na ciferníku je toho už príliš veľa. Dva rôzne kaligrafické fonty sa budú vždy biť. Captain Nemo by som vypustil."Fans" by som tam určite nedával, znie to futbalovo. Byť to limitka pre Pavla Nedvěda, tak s tým problém nemám.
Milis Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 A tu vrtuli udelat bronzovou, vopravdovyy se delaj z bronzu, nebo ne? Nebo aspon zlatou, to by se dobre kovalo a pritom bysme mohli tvrdit, ze to je bronz... :D
NIGHTinGALE Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 Jo, ještě něco - to N je sice hezky stylizovaný, ale takhle fakt nevypadalo. Nebylo by fajn použít font z původních ilustrací?No a místo toho fans edition buď to Mobilis in Mobili, případně originální název románu, který zní libozvučně (Vingt mille lieues sous les mers). Edit: Tak než jsem to N našel, tak už jste to sem dali, díky
NIGHTinGALE Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 Ještě mě napadla jedna věc - Unitas překopanej na čtyřiadvacetihodinovky. To by k tomu podmořskými životu sedělo. Týýý jo, to bych bral
Frantik Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 Zajima me to. Potapky s rucnim natahem!! Klenuty sklo, nejty ala ponorka, mimostredka ala lodni sroub. Rytina na dynku. Pouzdro z bronzu by byl hardcore Chci ale, aby to byly fakt potapky, tzn. vodotesnost a nejakej kaucuk + spona nebo tah (ne kuze). Cena je taky rozumna. Takže za mě zatím klobouk dolů, to bych od chachara s rolexama nečekal
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.