Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jj, úhel pohledu... Ty jsi fakt úkaz... No a kdyby to prodal za 300 ( když za 600 za koupil), tak by peníze, dle tvého zhodnotil... Nemáš něco na prodej? Že bych se obětoval a ty bys třeba výrazně zhodnotil?

Odesláno (upraveno)

Proč děláš že nechápeš o čem jsem psal? Nebo to neděláš?

Ale je veselé sledovat jaké absurdnosti jste si někteří schopní odvodit. :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Jsi asi trochu autista... Jasně, cokoliv koupím a prodám, tak pokud vydělám, tak jsem vlastně nevydělal, ale dle tvého jsem znehodnotil peníze, protože si to vlastně nutně potřebuji koupit znovu a musím to (dle tvé teorie) opět koupit minimálně za tolik, za kolik jsem prodal...

Jinak, když se čertíš, zapomínáš na psaní čárek a tím na oddělování vět vedlejších od hlavních... To asi jen vypadá jako další známka autisty... U pravopisného experta a napomínače...

Odesláno

Já tomu nerozumím, když koupím pozemek za 600tis a prodám za 1,3mil, což je tržní cena, tak jsem prodělal? Když bych ten stejný pozemek prodal za 1,5mil, tak jsem vydělal 200tis, protože jsem ho prodal za víc než je tržní cena! Pozemky se přeci kupují za méně, než je za pět let prodávám ne? To je přeci ta investice. Když koupím akcie firmy teď za určitou částku a za pět let je prodám za vyšší jejich tržní cenu, tak jsem prodělal? Ale já je prodávám jako ten pozemek, že je již kupovat zpět nebudu. To pak ano není výdělek, ale prodělek, nebo spíš důkaz, že je ten člověk blbec.

Odesláno

Já tomu nerozumím, když koupím pozemek za 600tis a prodám za 1,3mil, což je tržní cena, tak jsem prodělal? Když bych ten stejný pozemek prodal za 1,5mil, tak jsem vydělal 200tis, protože jsem ho prodal za víc než je tržní cena! Pozemky se přeci kupují za méně, než je za pět let prodávám ne? To je přeci ta investice. Když koupím akcie firmy teď za určitou částku a za pět let je prodám za vyšší jejich tržní cenu, tak jsem prodělal? Ale já je prodávám jako ten pozemek, že je již kupovat zpět nebudu. To pak ano není výdělek, ale prodělek, nebo spíš důkaz, že je ten člověk blbec.

no jestli tomu dobře rozumím tý vaší diskuzi, tak Karlos chce asi říct, že když si dneska koupíš pozemek za mičudu a prodáš ho za deset let za dvě mičudy, tak si nic nevydělal a možná prodělal, protože za deset let ty peníze budou mít jinou hodnotu

samozřejmě když koupíš dnes pozemek za mičudu a zítra ho prodáš za mičudy dvě, tak je to jiný příběh .... ale tohle vlákno se jmenuje kam investovat .... nebo tak nějak

Odesláno

ne, asi tomu dobře nerozumíš, nejde tu o nákup nyní a prodej v budoucnu. Byl tu případ, že koupil "pred 6ti lety za 600 ted ho prodal za 1,3"

Dle Karlose peníze znehodnotil a investoval "zvráceně" ... 

P.S: Zhodnocení v minulosti neznamená jistotu zhodnocení v budoucnosti - ale o tom tu ta řeč nebyla ...

Odesláno

ne, asi tomu dobře nerozumíš, nejde tu o nákup nyní a prodej v budoucnu. Byl tu případ, že koupil "pred 6ti lety za 600 ted ho prodal za 1,3"

Dle Karlose peníze znehodnotil a investoval "zvráceně" ... 

P.S: Zhodnocení v minulosti neznamená jistotu zhodnocení v budoucnosti - ale o tom tu ta řeč nebyla ...

jo takhle to teda je .... to se občas objevuje i tady ..... "prodám Panereje z roku 2008 za 120 000,- ----- původní cena byla 89000,-" ......... tak já to dělám celou dobu blbě  :smile_anim: ..... už vím proč sem chudej

Odesláno

A neni to mysleno nahodou tak, kdyz koupil pozemek za 600tis pred sesti lety, ted ho proda za 1.3 mil tak vydela na tom jen ten, kdo nebude kupovat dalsi pozemek, protoze dalsi pozemek by stal zase 1.3mil....

Odesláno

A neni to mysleno nahodou tak, kdyz koupil pozemek za 600tis pred sesti lety, ted ho proda za 1.3 mil tak vydela na tom jen ten, kdo nebude kupovat dalsi pozemek, protoze dalsi pozemek by stal zase 1.3mil....

Nebo kdyz jsi pred 4-mi lety koupil byt v Praglu za 3.5 mega a ted ma cenu 5.5, ale musis tam v te lokalite bydlet, tak jsi v podstate nevydelal, protoze co se tyce nemovitosti, tak za 5.5 stejne nekoupis nic lepsiho. Navic Rolady taky mezitim uz 3x zdrazili, takze proste nejsi 2 mice v plusu. 

Samozrejme je ale jeho teorie teorie hodne na hrane. :)

Odesláno

To se nedá číst ty vaše nazory :) normálně si podobný nazory nechávám pro sebe, ale číst je, mě bolelo.

Koupil jsem za levno, prodal dráž. Rozdíl mezi prodejni a nákupní cenou je v plusu, tak jsem vydelal. Víc neřešte.

Podle nekterych nesmyslů, psaných tady, neni možný vydelat nikdy. Buď někdo vyletěl v prváku na ekonomce, nebo dochodil fildu až do konce a ještě si přidal.

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Odesláno

Musíš ještě kalkulovat s náklady příležitosti. Tj. bezrizikovými investicemi, jejichž výnos se obvykle pohybuje někde kolem inflace. 

Takže pokud někdo na nákupu bytu vydělal za 3 roky třeba 30%, tak to je dobrá investice. Pokud za tu samou dobu někdo vydělal 3%, tak to je fakticky ztráta (po zahrnutí nákladu příležitosti).

A ještě bych dodal, že skutečně vydělal (nebo prodělal) jen ten, kdo fakticky koupil a prodal nebo aspoň pobral nějaký ten výnos z investice (nájem, dividenda atd.). Kdo jen koupil, ale zatím neprodal, tak vydělal jen hypoteticky. Ona cena jakéhokoliv aktiva může jít taky dolu (nebo nahoru), popř. se stát i zcela neprodejným. 

Odesláno

Byl to jen úhel pohledu, nic víc. Pokud bych vzal samostatně nemovitosti, tak u nich je inflace přes sto procent, takže sice prodal za dvojnásobek, ale ve skutečnosti prodal za kolik nakoupil, takže vlastně prodělal. V porovnání s cenami jiného zboží samozřejmě vydělal, jak jsem minule psal, ale je to výdělek hodně relativní, jak jsme se shodli třeba s Vaškem, který na to raději zase zapomněl. :)

Musíš to po mně číst celé. :)

Já čtu vždycky jen první větu :-)

Inflaci musíš porovnávat celkově ne podle jedné komodity. Navíc pokud bychom se bavili o nájemním bydlení tak tam kromě ceny hodnoty nemovitosti máš ještě nájem. Což je investice úplně idelani.... za předpokladu, že máš rozumné nájemníky :-) Jinak jo, shodli sme se na tom, že nemorální je hlavně stát protože tlačí na to aby byla inflace resp. udělá všechno pro to aby nebyla deflace :-)

Odesláno

Dobry pro začátek koupit index LVHD, protoze se líp nakupuje po částech. Necekal bych na výprodej, ale už třeba investoval třetinu peněz během nejake doby (najednou ne)

Low Voatility High Dividend tituly jsou z s&p

A k tomu pak dokupovat pozice dle libosti.

Díky, asi to tak udělám :-)

Odesláno

Za málo. Je to v dolarech, tak bych se kouknul, kde se dá levne směnit. CZK do USD.

Tip mám na revolut, ale nemenit v pátek a o víkendu, to mají vyšší spread. Případně si kurzy porovnat s jinýma. Ještě vycházel sice unicredit, kdy mi kočka z dealingu dala lepší cenu než byl střed :) ale už to je dlouho.

Prachy už měním jen přes revolut, nebo u Arabů cash :)

Odesláno

Za málo. Je to v dolarech, tak bych se kouknul, kde se dá levne směnit. CZK do USD.

Tip mám na revolut, ale nemenit v pátek a o víkendu, to mají vyšší spread. Případně si kurzy porovnat s jinýma. Ještě vycházel sice unicredit, kdy mi kočka z dealingu dala lepší cenu než byl střed :) ale už to je dlouho.

Prachy už měním jen přes revolut, nebo u Arabů cash :)

Já nejraději měním cash. Vychází mi to většinou nejlépe, ale měním EURa, USD už jsem neměnil dlouho.

Odesláno

Nebo kdyz jsi pred 4-mi lety koupil byt v Praglu za 3.5 mega a ted ma cenu 5.5, ale musis tam v te lokalite bydlet, tak jsi v podstate nevydelal, protoze co se tyce nemovitosti, tak za 5.5 stejne nekoupis nic lepsiho. Navic Rolady taky mezitim uz 3x zdrazili, takze proste nejsi 2 mice v plusu.

Samozrejme je ale jeho teorie teorie hodne na hrane. :)

Tak presne tohle jsem udelal take, koupil jsem byt v Praze pred 3mi lety za 2.1mil, ted by se prodal za 4.1 - 4.2 mil. ale je mi to k prdu, kdyz v Praze musim bydlet....mohl bych prodat a koupit neco stejneho coz nema smysl.....sice jsem asi svoji investici zhodnotil, ale dle meho nazoru bych to nejvice poznal, kdybych byt prodal a koupil 100km od Prahy nejaky dum...a nebo prodat a jit bydlet k nekomu, rodicum, cestovat, chudobinec...... :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...