Mr.Klobouk Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Kdyz uz se rozhodnes pro stavebko, tak doporucuju ho nezakladat primo na deti :-). Otcuv znamy se takto tesil, jak po 18.narozeninach sve dceri preda po letech nasporenych 300tis. Dcera byla ale rychlejsi a zpracovana jeho byvalou manzelkou a penize uz davno vybrala a profofrovala kde se dalo :-D. Je to smutny pribeh, ale asi se to deje :-). Stavebko je hodne konzervativni, kdyz uz, tak na co nejmensi cilovou castku a nejkratsi dobu. My ho taky mame, ale jak to pujde, tak vyberem a dame jinam :-).
wizard-ov Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 @Hasňa - nevím o jiných výhodách, než které popisuješ Ty.
Návštěvník Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 13. 3. 2019 v 21:58, Mr.Klobouk napsal: My jedem v ZFP realitním fondu. Vstupní poplatek tuším 3%, když si projdeš tím jejich vzdělávacím kurzem, tak se část vrátí a vychází to na 2%. Jinak k tomu výběru kdykoli - jde to, ale výnos se daní. Při výběru po třech letech je to osvobozeno od daně.Jj to je skvělý, ZFP to je záruka kvality. Tvl těm sráčům bych nepůjčil ani pětikorunu....a myslím, že většina těch služeb je celkem k prdu. Na stavebku alespoň člověk prokazatelně o ty peníze nepříjde...
BlackPanter Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Děkuji všem za reakce k věci. Určitě díky taky za konkrétní doporučení. Netrval bych a priori na stavebním, ale tak nějak "konzervativně" v to mám důvěru. Jinak jsem jim založil jakési penzijní spoření s ČSOB, ale tam je asi stopade a už jsem s tím přestal, neboť v to ztrácím důvěru po peripetiích, kdy původně slíbili bezproblémový přesun k jinému ústavu a nyní je to na soud, kdy se chystám podmínky napadnout právně. Čili v tuhle chvíli bych se bankovním produktům rád vyhnul neb v ně nemám důvěru. Napadá vás nějaká alternativa spoření? Vyloženě spoření s dobrým zhodnocením a možnosti výběru řekněme po pěti, sedmi letech? Pak je alternativa koupit dvoje Rolby a nechat je ležet ladem ono se to nějak zhodnotí jak jsem si tady všimnul.
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 13:02, Hasňa napsal: Je nějaká formální výhoda zakládat dětem penzijko co nejdříve? Pomíjím jako že tu naspořenou částku. Jde mi o nějaké podmínky, nebo výhody brzkého založení.Neni, jen od státu dostaneš víc peněz a výnosy ze státních příspěvku ti zůstanou i když to ukončil dřív. Je to v podstatě finanční páka, ale bez úroku.
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 14:58, BlackPanter napsal: Děkuji všem za reakce k věci. Určitě díky taky za konkrétní doporučení. Netrval bych a priori na stavebním, ale tak nějak "konzervativně" v to mám důvěru. Jinak jsem jim založil jakési penzijní spoření s ČSOB, ale tam je asi stopade a už jsem s tím přestal, neboť v to ztrácím důvěru po peripetiích, kdy původně slíbili bezproblémový přesun k jinému ústavu a nyní je to na soud, kdy se chystám podmínky napadnout právně. Čili v tuhle chvíli bych se bankovním produktům rád vyhnul neb v ně nemám důvěru. Napadá vás nějaká alternativa spoření? Vyloženě spoření s dobrým zhodnocením a možnosti výběru řekněme po pěti, sedmi letech? Pak je alternativa koupit dvoje Rolby a nechat je ležet ladem ono se to nějak zhodnotí jak jsem si tady všimnul.Dětskou smlouvu na Penzijko bez opatrovnickeho soudu neprevedes jinam. A tipnul bych ze nikdo nedokáže říct jak to bylo při sepisování smlouvy a tohle není věc, která souvisí d bankou ale zákony ČR. Neznalost neomlouvá ani jednoho.
Mr.Klobouk Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Vojta1:Chapu tvuj postoj k ZFP, ale suma sumarum je to vse ksindl. Nedivam se na financni spolecnost, ale na produkt a tenhle realitak prokazatelne funguje, navic mam na nej vice referenci. Portfolio maji lepe rozlozene nez jine a vetsi realitni fondy. Podivej se sam, nez zacnes vyvozovat zavery :-). Kdyz to vemu v globale, pokud clovek chce mit 100% jistotu, tak zbyva jedine zakopat zlaty cihle pod psi boudu, aspon to prekona inflaci. Jinak neni nic bez nejakyho rizika, u stavebka je nejmensi, ale taky skoro nic nevydela, takze tak, zalezi na chuti kazdeho soudruha :-).
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 16:26, Mr.Klobouk napsal: Vojta1:Chapu tvuj postoj k ZFP, ale suma sumarum je to vse ksindl. Nedivam se na financni spolecnost, ale na produkt a tenhle realitak prokazatelne funguje, navic mam na nej vice referenci. Portfolio maji lepe rozlozene nez jine a vetsi realitni fondy. Podivej se sam, nez zacnes vyvozovat zavery :-). Kdyz to vemu v globale, pokud clovek chce mit 100% jistotu, tak zbyva jedine zakopat zlaty cihle pod psi boudu, aspon to prekona inflaci. Jinak neni nic bez nejakyho rizika, u stavebka je nejmensi, ale taky skoro nic nevydela, takze tak, zalezi na chuti kazdeho soudruha :-).Poskytnes nám to srovnání s konkurenci?Zajímalo by mě to.Srovnal jsi jen strategie uvedené ve statutech, nebo jinak?Statutu se píší tak, aby poskytly nejvíce možnosti, přestože využívat je nebudeš.
Hasňa Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 15:26, noviisek napsal: Neni, jen od státu dostaneš víc peněz a výnosy ze státních příspěvku ti zůstanou i když to ukončil dřív. Je to v podstatě finanční páka, ale bez úroku.Nemusí se čekat do nějakého věku, aby clovek mohl vybrat?
YPO Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 spoření dětem vidím jako jednu velkou píčovinu ..... spořím...spořím ...spořím.... myslím na ty svoje nebohý děti ....spořím spořím spořím ....dvacet let furt spořím ...... pak má ten harant věk na naspořenou částku a já mu jí hrdě předám se slovy "štvrt života sem spořil" .... von mi řekne "dík táto" .... koupí si vojetý BMW a za tejden ho rozstřelí s kundou na klíně vo strom tomu se říká zhodnocení
FraK Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Co p2p pujcky? Zonky, Mintos, atd. nebo ETF fondy typu all indexes all world obchodovane na NYSE, popr. konzervativni akcie platici pravidelne dividendy. Pripadne doplnit nejakym bytem. S tim jsou ale starosti.
Návštěvník Ondra Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 (upraveno) V 14. 3. 2019 v 17:35, YPO napsal: spoření dětem vidím jako jednu velkou píčovinu ..... spořím...spořím ...spořím.... myslím na ty svoje nebohý děti ....spořím spořím spořím ....dvacet let furt spořím ...... pak má ten harant věk na naspořenou částku a já mu jí hrdě předám se slovy "štvrt života sem spořil" .... von mi řekne "dík táto" .... koupí si vojetý BMW a za tejden ho rozstřelí s kundou na klíně vo strom tomu se říká zhodnocení takze jaka je alternativa? nesporit detem vubec? v cem budou bydlet (zejmeny v Praze)? Upraveno 14. března 2019 uživatelem Ondra
YPO Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 17:57, Ondra napsal: takze jaka je alternativa? nesporit detem vubec? v cem budou bydlet (zejmeny v Praze)?nevím ..... nejsem finančně gramotný .....ale já třeba (příklad) vyrobím kolem domu chodník kterej bude fungovat dalších sto let .....sice to nikdo ve dvaceti neocení ale v padesáti třeba jo "fotr dělal tenhle chodník a furt to funguje" ...... mě to momentálně mentálně potěší, alá dobrá práce a je to pro mě větší zážitek než někam posílat pět litrů měsíčně s nejistým výsledkem
BlackPanter Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Noviisek: ano, máš pravdu, jsem idiot nechal jsem se ukecat po dlouhé době a skočil jim na lep v dobré víře. Bude to boj. Ypo, musím říct že se tebou částečně souhlasím, ale přijde mi v poho jim něco nechat. Na byt nejsou keše, teda aby to nebyla kralíkarna postavena za Husáka a dnes prodaná za třipůl.
prischera Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 Stavebni sporeni je celkem na houby. Penize nejsou disponibilni, kdyby bylo nejhur. Vynos nula, neco malo na statnich prispevcich. Navic hrozi ze se ti zmeni legislativa a budes ho muset pouzit jen na bydleni. Nastesti uz zrusily ty soudy, ale stejne za me vic nevyhod nez vyhod. Pokud chces neco konzervativniho, posilej pravidelne penize na sporici ucet. Sice ztracis s inflaci, ale mas penize k dispozici a nic jim nehrozi. Nebo kup stataky. Jinak tedy co se tyce sporeni detem, souhlasim s YPEm. Sporime jako rodina. Az to budou deti potrebovat mozna jim casem pomuzu, ale to muzu i ze svejch prostredku. Ja jsem nic extra od rodicu nedostal, bydlim ve vlastnim, hypoteka splacena a jsem na to hrdej. Od nasich jsem nic ani nechtel. Jen jsem vedel (a vim), ze kdyby bylo hodne blbe, tak tu jsou a muzou pomoct (stejne to samozrejme plati i naopak). Nic vic podle me neni potreba.
YPO Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 18:07, BlackPanter napsal: Noviisek: ano, máš pravdu, jsem idiot nechal jsem se ukecat po dlouhé době a skočil jim na lep v dobré víře. Bude to boj. Ypo, musím říct že se tebou částečně souhlasím, ale přijde mi v poho jim něco nechat. Na byt nejsou keše, teda aby to nebyla kralíkarna postavena za Husáka a dnes prodaná za třipůl.necháš jim to co si vytvořil .... a pokud to nejsou úplný kreténi a tvoje práce bude mít smysl tak to dřív nebo později ocení ..... i ten husákův byt
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 17:25, Hasňa napsal: Nemusí se čekat do nějakého věku, aby clovek mohl vybrat? Musí je tam několik variant, ale první možnost je po dvou letech spoření. Spořit dětem na staří je blbost, ale na život už to dává smysl. Ypo: musíš spořit dětem víc, aby jim to dalo na fungl novou teslu, ta nebaboura, maximálně to začne hořet, nebo vybouchne. Spořit dětem je fajn, ale podle mě jen minimálně, abych jim pak předal nějakou finanční gramotnost a pak předal ty rolby:D
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 17:57, Ondra napsal: takze jaka je alternativa? nesporit detem vubec? v cem budou bydlet (zejmeny v Praze)?Tak půjdou do Brna.
YPO Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 (upraveno) V 14. 3. 2019 v 18:32, noviisek napsal: Musí je tam několik variant, ale první možnost je po dvou letech spoření. Spořit dětem na staří je blbost, ale na život už to dává smysl. Ypo: musíš spořit dětem víc, aby jim to dalo na fungl novou teslu, ta nebaboura, maximálně to začne hořet, nebo vybouchne. Spořit dětem je fajn, ale podle mě jen minimálně, abych jim pak předal nějakou finanční gramotnost a pak předal ty rolby:Dděti se o sebe postaraj .... já musel taky, takže oni to taky dokážou ..... leda bys z nich vyrobil sráče už od mala, což dnes není problém Upraveno 14. března 2019 uživatelem YPO
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Odesláno 14. března 2019 V 14. 3. 2019 v 18:07, BlackPanter napsal: Noviisek: ano, máš pravdu, jsem idiot nechal jsem se ukecat po dlouhé době a skočil jim na lep v dobré víře. Bude to boj. Ypo, musím říct že se tebou částečně souhlasím, ale přijde mi v poho jim něco nechat. Na byt nejsou keše, teda aby to nebyla kralíkarna postavena za Husáka a dnes prodaná za třipůl.Držím palce a pevný nervy, všichni jsme tady idioti, každej na něco..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se