Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,tak mam doma nove automaty Junkers (http://media.pointte...kers_6350-2.jpg) a mel bych nekolik zvidavych otazek:

- je mozne pri natahovani (korunkou) podle zvuku rozlisit, jestli se skutecne hodinky natahuji, nebo ten mechanismus jen prokluzuje (tj. uz je natazeno) ?

- je mozne urcit to same, pohledem skrz zadni sklicko?

- dokazal by nekdo novackovi nejak jednoduse laicky osvetlit, ktere veci jsou vlastne zezadu na tom strojku videt a k cemu slouzi? (http://www.cccp.com....0-4-80381-6.jpg)

- pri serizovani casu stoji vterinovka tam, kde byla pri vytazeni korunky. Chapu to tedy spravne tak, ze pokud chci seridit spravne i vterinovku, musim korunku vytahnout na dvanactce a pockat (teoreticky az jednu minutu), nez presny cas tez rekne zlom minuty?

Diky moc :)

Odesláno

A úplně jsem zapomněl, hezké ať ti dělají aspoň chvilku radost. Než koupíš další a další a .......................... :gora: :crying_anim02:

• Po letech...
Odesláno

Automaty by se neměly natahovat jen korunkou,ničí se odlučovač /či jak se tomu říká/.Jako sem tam otočit není problém,ale ne 100x točit.

Návštěvník YPO
Odesláno

Kde bych našel info, jaký je počet otáček na plný nátah pro ETU 2824-2?

Když otočim korunkou třeba 100 x absolutně nepoznám, jestli ještě natahuju, nebo už ne.

2824 potřebuje cca 650 otáček rotoru za den k natažení ----- jestli 100x otočíš korunkou tak jim dáváš dost zahulit ..... 35 až 40 otočení korunkou k prvotnímu natažení a dál udržovat pohybem ruky

Odesláno

Ahoj,tak mam doma nove automaty Junkers (http://media.pointte...kers_6350-2.jpg) a mel bych nekolik zvidavych otazek:- je mozne pri natahovani (korunkou) podle zvuku rozlisit, jestli se skutecne hodinky natahuji, nebo ten mechanismus jen prokluzuje (tj. uz je natazeno) ?- je mozne urcit to same, pohledem skrz zadni sklicko?- dokazal by nekdo novackovi nejak jednoduse laicky osvetlit, ktere veci jsou vlastne zezadu na tom strojku videt a k cemu slouzi? (http://www.cccp.com....0-4-80381-6.jpg)- pri serizovani casu stoji vterinovka tam, kde byla pri vytazeni korunky. Chapu to tedy spravne tak, ze pokud chci seridit spravne i vterinovku, musim korunku vytahnout na dvanactce a pockat (teoreticky az jednu minutu), nez presny cas tez rekne zlom minuty?Diky moc :)

jj, vterinovku presne seridis tak, jak rikas... vytahnout na 12tce, a pockat tu pulminutku, doladit minutovku a hodinovku a odprasknout to presne vcas... akorat si take pohlidej, podle jakeho etalonu serizujes - co pouzijes jako referencni presny cas.. :)

Odesláno (upraveno)

Nedavno jsem byl se svyma hodinkama v autorizovanem servisu (Deal OV), zeptat se na moznost serizeni. Hodinky nosim kazdy den, takze je vubec nenatahuju a jeste se mi nestalo, ze by se zastavily. Pani v servisu se na me divala jako na blbce - rekla mi, ze automaty se musi kazdy den natahnout korunkou(30x), cituji: "Automaty potrebuji natahovat, stejne jako auto potrebuje olej!" Tak jsem si to sbalil a hodinky dal natahuju jen pohybem ruky.

Upraveno uživatelem Robertilos
Odesláno

Nedavno jsem byl se svyma hodinkama v autorizovanem servisu (Deal OV), zeptat se na moznost serizeni. Hodinky nosim kazdy den, takze je vubec nenatahuju a jeste se mi nestalo, ze by se zastavily. Pani v servisu se na me divala jako na blbce - rekla mi, ze automaty se musi kazdy den natahnout korunkou(30x), cituji: "Automaty potrebuji natahovat, stejne jako auto potrebuje olej!" Tak jsem si to sbalil a hodinky dal natahuju jen pohybem ruky.

Paní byla evidentně odborník na slovo vzatý... možná si to spletla s mechanikama, ale každopádně : 1) automaty běžně natahovat korunkou je nesmysl, při každodenním nošení se dotahují samy na max 2) už tady toho bylo napsáno dost, hřídelka korunky ani mechanika ručního nátahu korunkou u automatů není primárně dělaná na nátah pera hodinek (k tomu slouží rotor), takže opravdu lze použít třebas na lehké rozejití hodinek po delší odstávce (ale klidně lze zatřepat a rotor udělá svoji práci)

Jen doufám, že onen autorizovaný servis nemá stejně odborného hodináře, jako paní prodavačku...každopádně by to ve mně vyvolalo jisté pochybnosti o odbornosti personálu komplet...a už bych tam nechodil :lol2: páč bych se nechtěl dožít toho, aby po servisním zásahu (promazání a čištění strojku, výměna čehokoliv související s odšroubováním dýnka) paní předala hodinky zpět pěkně poškrábané s tím, že to je běžné, že se to u těchto zákroků stává, takže se nemám čemu divit....

Návštěvník Alda
Odesláno

Tak Deal ma samozrejme hodinare na daleko vyssi urovni. Ti napachaji mnohe vetsi skody. :)

Odesláno

Tak Deal ma samozrejme hodinare na daleko vyssi urovni. Ti napachaji mnohe vetsi skody. :)

No právě tak nějak jsem si to představoval.... :lol2:

Odesláno

Příště vem quartzky a možná se dozvíš,že je musíš denně nabíjet.

Denně nabíjet 100x otočením korunky :lol2:

Odesláno

Pánové, to nebyla prodavačka, to byla paní přímo ze servisu ;)  Když jsem odcházel, tak za mnou udělala výrazně hlasité "ááách jo". Na email mi odpověděli vstřícně a velice ochotně. Realita byla ovšem jiná  <_<

Odesláno

Jo jako hodinářka jo? No tak to jo, tak to bych vzal první hodinky za minimálně 100t Kč a radostně jim je odnesl na odservisování ... Vidím, že se vyznají... a ještě do poznámky co bych poprosil na hodinkách udělat, bych napsal alespoň 1x silně škrábnout dýnko, tak, aby to nešlo rozleštit :lol2:  Ti jsou teda super autorizovaný dealer.... Pokud má člověk štěstí, tak vyřeší reklamaci tak, že hodinky pošlou na opravu jinam :clap:

Odesláno

Denně nabíjet 100x otočením korunky :lol2:

Ano,otáčením,co nejrychlejším,vznikne dostatek elektrické energie pro udržení hodinek v chodu alespoň po dnešní den.Postupně,jak baterie ztrácí svou kapacitu je však nutno přidávat i počet otočení korunkou,což má za výhodu případ,kdy nemáme prostředky na novou baterii.Stačí pouze nonstop otáčet korunkou,čímž udržíme hodinky v chodu.

Odesláno

Ano,otáčením,co nejrychlejším,vznikne dostatek elektrické energie pro udržení hodinek v chodu alespoň po dnešní den.Postupně,jak baterie ztrácí svou kapacitu je však nutno přidávat i počet otočení korunkou,což má za výhodu případ,kdy nemáme prostředky na novou baterii.Stačí pouze nonstop otáčet korunkou,čímž udržíme hodinky v chodu.

dokonale řečeno, lépe bych nezvládl :lol2: :notworthy:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...