Přejít na obsah

Sbíráte někdo hodinky systému Roskopf Patent ???

kutilprim

Doporučené příspěvky

Propadnul jsem kouzlu těchto jednoduchých a však docela přesných hodinek. Začal jsem je trochu sbírat. Výrobců je však strašné množství, tak by mě zajímalo v jakém provedení se vyráběly. Pokud by jste si někdo našel čas udělal pár fotek těch svých, by bych moc rád.

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Propadnul jsem kouzlu těchto jednoduchých a však docela přesných hodinek. Začal jsem je trochu sbírat. Výrobců je však strašné množství, tak by mě zajímalo v jakém provedení se vyráběly. Pokud by jste si někdo našel čas udělal pár fotek těch svých, by bych moc rád.

Děkuji

MY SBÍRÁME JEN HEZKÉ A KVALITNÍ HODINKY.:smile_anim:

proč také sbírat hnusné a nepřesné a bez kamenů?

Odkaz ke komentáři

Hmmmmm, když myslíš. :)

Tak tyhle sbírám taky, taková malá zoologická :clap: . Hnusný mi rozhodně nepřipadaj a nepřesný taky ne. Mám doma jedny který jdou cca o 30 vteřin za 24 hodin. Jasně že to nejsou Omegy, ale taky to byly takový lidový hodinky. A že jsou bez kamenů rozhodně nesouhlasím, standard je 8 kamenů, ale mám i s dvanácti.

Odkaz ke komentáři

Tak tyhle sbírám taky, taková malá zoologická :clap: . Hnusný mi rozhodně nepřipadaj a nepřesný taky ne. Mám doma jedny který jdou cca o 30 vteřin za 24 hodin. Jasně že to nejsou Omegy, ale taky to byly takový lidový hodinky. A že jsou bez kamenů rozhodně nesouhlasím, standard je 8 kamenů, ale mám i s dvanácti.

Myslel jsem to tak, že proč sbírat nekvalitní když fakticky za stejné peníze mohu mít kvalitní.

A nezapoměnte že se bavíme o hodinkách tedy zkuste posuzovat strojky a také je i fotit.

Jste si jisti, že na foto jsou Roskopfky ?????

Dělali se totiž většinou v obecném kovu a vy mi tady" s gravírovanými stříbrňáky"

Jinak vizuelně jsou zvenku samozejmě hezké, ale ty stroje ?

Odkaz ke komentáři

Myslel jsem to tak, že proč sbírat nekvalitní když fakticky za stejné peníze mohu mít kvalitní.

A nezapoměnte že se bavíme o hodinkách tedy zkuste posuzovat strojky a také je i fotit.

Jste si jisti, že na foto jsou Roskopfky ?????

Dělali se totiž většinou v obecném kovu a vy mi tady" s gravírovanými stříbrňáky"

Jinak vizuelně jsou zvenku samozejmě hezké, ale ty stroje ?

Takže mám strojek vyhodit a nechat si tam vsadit Unitas? Tyhle dělají pod minutu za 14 dní a nějaké kamínky tam mají, ale moc ne. A jsou prakticky NOS, asi ležely někde v šuplíku. Přesněji to nezjistím, nemají vteřinovku. Ale jestli si vzpomenu, vezmu je na vibrograf.

Ale je fakt, že když jsem je kupoval, na strojek jsem moc nekoukal.

A ještě jeden drastický zážitek. Když jsem je ukazoval kolegovi, první, co udělal, bylo, že vytrhl korunku, jak se snažil hýbat ručkama. :suicide_anim:

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Děkuji

Něco mám, jen se stále nemůžu dokopat k tomu Ti to vyfotit, zkusim to o víkendu

Odkaz ke komentáři

Takže mám strojek vyhodit a nechat si tam vsadit Unitas? Tyhle dělají pod minutu za 14 dní a nějaké kamínky tam mají, ale moc ne. A jsou prakticky NOS, asi ležely někde v šuplíku. Přesněji to nezjistím, nemají vteřinovku. Ale jestli si vzpomenu, vezmu je na vibrograf.

Ale je fakt, že když jsem je kupoval, na strojek jsem moc nekoukal.

A ještě jeden drastický zážitek. Když jsem je ukazoval kolegovi, první, co udělal, bylo, že vytrhl korunku, jak se snažil hýbat ručkama. :suicide_anim:

Tak, že ten stroj nevyfotíš ? vibrograf mě nezajímá, bavíte se o tom jednoduchém systému , který ztrácí přesnost právě dlouhodobým používáním, absencí, anebo minimálním množstvím kamenů.

Ptal jsem se již minule, opradu mě to foto Roskopf zajímá.

Nechci kecy , ale vidět ten stroj. :smile_anim:

Jsou to vůbec vaše hodinky ? :-)

p.s

Odkaz ke komentáři

Tak, že ten stroj nevyfotíš ? vibrograf mě nezajímá, bavíte se o tom jednoduchém systému , který ztrácí přesnost právě dlouhodobým používáním, absencí, anebo minimálním množstvím kamenů.

p.s

Tak tady máš fotku nejběžnějšího strojku s osmi kameny. Ten s dvanácti není moc běžný, momentálně ho mám rozebraný. Ještě k fotce, tyhle hodinky čekaj na očistu a seřízení strojku.

post-12888-029350300 1308921426.jpg

Upraveno uživatelem kutilprim
Odkaz ke komentáři

p.s

Hele longu, neni škoda někomu šlapat po hračkách? Myslim, že zrovna kutilprim by ti moh bejt mnohem bližší než kdejakej falerista nebo sběratel pivních tácků a ty tady z něj děláš chudáka, kterej nemá na víc než na roskopfky. Koneckonců i to je část hodinařiny a ten systém umožňoval masivní rozšíření hodinek i mezi běžný lidi. U starejch hodinek vidim výhodu už jenom v tom že jdou, nemusí bejt hned přesný.

Odkaz ke komentáři

Hele longu, neni škoda někomu šlapat po hračkách? Myslim, že zrovna kutilprim by ti moh bejt mnohem bližší než kdejakej falerista nebo sběratel pivních tácků a ty tady z něj děláš chudáka, kterej nemá na víc než na roskopfky. Koneckonců i to je část hodinařiny a ten systém umožňoval masivní rozšíření hodinek i mezi běžný lidi. U starejch hodinek vidim výhodu už jenom v tom že jdou, nemusí bejt hned přesný.

TADY VŮBEC NEJDE O KAČKY ale o to, že za stejné prachy co dám za ty vaše zpropadené Roskopfky si prostě koupím kapsáče s mnohem lepším strojem.

Ostatně ten stroj na foto je mimo všechny komentáře včetně té "" poštelované regulace"""

Nepsal jsem ani slovo o zpracování nebo gravírování. pouzder které jsou svým způsobem i dobově vkusné a hezké :-)

Upraveno uživatelem long
Odkaz ke komentáři

p.s

Nejsou moje, jen si je pronajímám. Na měření času mám jiné. A teď se omlouvám, musím jít natahovat pendlovky.

post-344-010693300 1308931965.jpg

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Nejsou moje, jen si je pronajímám. Na měření času mám jiné. A teď se omlouvám, musím jít natahovat pendlovky.

Děkuji, stroj je vizuelně v o dost lepším stavu než "kutila"

Ale dle regulace na NOS nevypadají a nebo potřebují očistu u hodináře jako sůl..:-)

Ty tvé jsou v obecném kovu???

Ty byli běžnější, že ano ?

Upraveno uživatelem long
Odkaz ke komentáři

Děkuji, stroj je vizuelně v o dost lepším stavu než "kutila"

Ale dle regulace na NOS nevypadají a nebo potřebují očistu u hodináře jako sůl..:-)

Ty tvé jsou v obecném kovu???

Ty byli běžnější, že ano ?

Na očistu půjdou, až přijdou na řadu. Nesmím svého hodináře přetěžovat. Zatím není důvod to řešit, na měření času je nepoužívám. Pouzdro i řetízek jsou ze stříbra.

Ono je to s těma strojkama pravda, není to žádná zázrak a s obyčejnýma by mě hodinář vyhodil. Ale tyhle se povedly. A hodinky nejsou jen strojek, ale komplet strojek, pouzdro, ručičky, ciferník.

post-344-058986300 1308937640.jpg

post-344-032475300 1308937948.jpg

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...