Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

uvažuji o koupi Aviatorů. Zajímal by mě názor odborníků. Kvalita zpracování, strojek, servis v ČR.... Nyní mám Seika Sarb 035, ale nějak jsme si nepadli do oka. Tyhle Aviatory mě docela dostaly. Ještě kdyby byl typ, kde je nejlépe koupit. Děkuji za info

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ahoj, zajímal jsem se o ně u nás ( tophodinky.cz) , ale cena mě přišla přemrštěná a nebyl jsem ani spokojen s odpovědí na několik otázek ( na druhou stranu, koukal jsem na ně v prodejně na nám. Republiky cca 30 minut a prodavač se mě profesionálně věnoval ). Nakonec koupeny na ruskychronograf.sk. Dodání bez problémů, cena taky. Doporučil bych je koupit na kovovém tahu ( mám rozměrnější typ 42mm, vodotěsnost do 100m - sice vyzkoušeno, ale nedoporučují to ), kožený pásek dle sdělení prodejce moc nevydrží, nevyzkoušeno, mám ho doma nepoužitý ), ruský strojek - není špatnej ( nechci lhát, ale nabízej je i s ETA strojkem, to si zjisti na stránkách ), ale cena je pak úplně někde jinde. Kdybys chtěl víc info, napiš mě na mail. Servis jsem zatím nepotřeboval, ale po zkušenostech s jinejma Poljotama, tak mám "svého" hodináře, kterej se jim věnuje s péčí sobě vlastní :smile_anim:, podle mého s nima není problém. Kvalita dle mého dobrá ( švýcarská kvalita to není, ale ruku na srdce, když mě to chytne za srdce, prominu jim i nějakou tu drobnost ) a ty hodinky mě berou.

Odesláno

Ahoj,

přesně tyto Aviatory byly moje první mechaniky na fóru. Koupil jsem je na Ruwatch.com, viz tvoje foto. Od objednání přišly asi do 3týdnů. Z počátku absolutní nadšení, není divu, mé první mechaniky. Posléze jsem dokoupil další hodinky, takže tyto trošku zahálely, tak jsem je pustil do světa. Kvalita zpracování, no žádný švýcary nebo němci to nejsou. Přesnost v normě (+ 5s denně). Závady za dva roky žádné. Luminiscence na prd. Po nasvícení zařej jak Černobyl, za minutu ručky svítit přestanou za další 3 minuty i indexy. Nejhorší lumi co jsem na hodinkách měl. Celkově pro začátek, kdo chce mechanický chrona, tak dobrá volba. Kdo se bez chrona obejde, tak bych šel do nějakých Seiko.

Odesláno

Srovnáváš nesrovnatelné, každé hodinky jsou uplně jiný šálek kávy. Toto jsou pracanti, Seika jsou sportovní oblekovky, kvalitou bude Seiko o kus dál.

A spolehlivost Ruských strojů je tu popsána dostatečně, i když já mám zkušenost kladnou.

Odesláno

ruský strojek - není špatnej ( nechci lhát, ale nabízej je i s ETA strojkem, to si zjisti na stránkách ),

Máš pravdu. Mám Aviatory s oboustranným antireflexem, úplně parádníkm řemeslným zpracováním a kalibrem ETA 7750. Moc je v poslední době už nenosím, ale doma zůstanou, byl to dárek. Zpočátku - asi rok a půl jsem je nosil velmi často, bez jediné závady. Přesnost ETY nemá cenu řešit, o tom je tady už stohy textu. Stály tenkrát 2000USD, což je samozřejmě trochu jinde.

Měl jsem ale ještě jedny Aviatory s 24hodinovým cifeníkem a ručním nátahem. Byly za lidovou cenu, myslím něco kolem 5000Kč. Poté, co se s nimi hodinář popasoval, šly bez problému. Do té doby byly rozhozený ručičky a skoro se nedalo poznat, kolik je hodin. Tato závada nastala pár dní po nákupu....ale než abych řešil poštu a balík na reklamaci, nechal jsem si to opravit za pár korun Valisem. Takže myslím, že tyhle hodinky prostě odpovídaj ruskýmu/sovětskýmu duchu. Jedny udělaj pořádně, na druhý se vys.... Jestli existuje systém, jak vybrat ty správný, nevím. Já měl oboje. Jedny super a druhý nic moc. Samozřejmě porovnávám neporovantelný. Ty levný byly za 1/4 ceny.

Odesláno

Musím říct, že já mám zatím s ruskejma hodinkama jen dobré zkušenosti, ale po informacích od samotného prodejce bych se připravil i na "drobné" dodělávky u nových hodinek. Jak se zde píše, jedny super, druhé špaténka ( asi dělaný v pondělí po 8 hodině, nebo v pátek po 12 hodině :smile_anim:). Jinak, pokud tě chytnou ( a vypadá to, že nad nima vážně uvažuješ ), tak do nich jdi, stejně jen u nich neskončíš a půjdeš výš, pak na ně budeš rád vzpomínat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...