Inkvizition Odesláno 4. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2011 Ahoj, chci koupit otci hodinky značky Certina, píšou swiss made. jedná se o DS classic model cena 5 500 Kč (asi) . Stojí ta značka zato? jaké máte zkušenosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2011 Certina je znacka o ktere se tu moc nemluvi,ale je v pohode.Je swiss made vyrobce,dobre zpracovani,vetsinou i safirove sklicko.jen za tu cenu to bude asi quartz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2011 Já mám asi tři roky DS Podium v quartzu, které tenkrát stály myslím právě tolik. Průměr 38 mm, rovné safírové sklo, ocelové pouzdro, vodotěsnost do 100 m. Vůbec je nešetřím, jsou to mé hodinky na domácí a zahradní práce, na ježdění na koni a podobné věci. Nijak se to na nich nepodepsalo, vypadají stále výborně, jedou na původní baterii, odchylka přesnosti je pár sekund za měsíc a pohodlně se nosí. Já tedy mohu tuto značku doporučit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Inkvizition Odesláno 5. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2011 Děkuji za odpovědi... k těm quartzum, chápu , že to nejsou hodinky s trvalou hodnotou, ale na běžné použití si myslím, že je lepší lepší "kvartz" než nejlevnější automat. Pletu se? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor261069 Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2011 Měl jsem, resp mám Certiny DS quartz už aspoň 12 let, chodí na 100%, jen mi praskla osička na tahu. jinak z pohledu měření a ukazování času se nedalo nic vytknout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prowler Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2019 (upraveno) Tak mi umřely Certny Ds chronograf koupené tady na foru. Nejdřív jsme myslel že jen došla baterka tak jsem ji nechal vyměnit a šly asi půl hodiny. Dnes jsem je odnesl do Koscomu na servis: strojek se neopravuje, ale mění celý cena cca 5.000,- Kč. Moc mne tedy nepotěšili, ale opravit jsem je nechal...Hodinky jsou dle karty rok 2013. Upraveno 24. října 2019 uživatelem prowler Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
engels Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 premyslim o koupi Precidrive od certiny, nemate s tim nekdo ukusenosti ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 V 12. 10. 2020 v 11:03, engels napsal: premyslim o koupi Precidrive od certiny, nemate s tim nekdo ukusenosti ? Rozšířit Měl jsem od nich chrona na tahu. Povedenej kousek, přesnej, docela slušné zpracování. Jen mi nevyhovovala délka měření chrona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
engels Odesláno 13. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2020 V 12. 10. 2020 v 11:16, kuncák7 napsal: Měl jsem od nich chrona na tahu. Povedenej kousek, přesnej, docela slušné zpracování. Jen mi nevyhovovala délka měření chrona. Rozšířit A presnost ok? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 13. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2020 V 13. 10. 2020 v 5:37, engels napsal: A presnost ok? Rozšířit Přesnost byla ok. Hlavně ale dost vydržej :-)). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan59 Odesláno 13. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2020 O precidrive od Certiny jsem četl dost recenzí. Většinou byl závěr shodný, tj. pokud hodinky nenosíš skutečně často, uváděná přesnost +- 10s/rok se nekoná a výsledky jsou horší, jak moc, to už nedokážu posoudit. Lepší než "běžný" quartz to ale bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 13. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2020 Chrona s Precidrivem jsou fajn počin, hlavně je super, že se v rámci možností chovají maximálně podobně mechanice (bleskové nulování, hodinový sčítač po 12h normálně pokračuje). Na slibovanou přesnost opravdu spoleh není, mimichodem minimálně jedna reference sice měla COSC - ale jak známo, alespoň z hlediska přesnosti chodu je u quartzu standard poměrně měkký a dá to i "horší" TC. Shrnuto: nebál bych se toho, za nějakou hodně slušnou cenu už vůbec ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
engels Odesláno 13. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2020 V 13. 10. 2020 v 5:44, kuncák7 napsal: Přesnost byla ok. Hlavně ale dost vydržej :-)). Rozšířit Tak do nich asi jdu dekuju za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se