Přejít na obsah

Pro zasmani - Aukro a pod.

dakasport

Doporučené příspěvky

Tak téhle legendě už chybí jenom to, že do zajetí se dostal po sestřelení, při havárii přišel o obě nohy a k nejbližším německým vojákům se plazil. Hrdinství tohoto opravdového člověka je tak dojalo, že ho nejen v lágru neobrali o hodinky, ale hned mu přidělili éro a půjčili mu lupu a štětec.

Roztáhněte to někdo na osm dílů, pilota by mohl na zemi hrát Dejdar, celkem mu to jde :-)

EDIT: zlobící mezerník

Upraveno uživatelem mmako
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jedno možné vysvětlení - rus, létající na P-40 (rusáci je dostali v rámci L&L) - zajetí - konvertování k němcům (vlasovec?) - úprava hodinek doplněním v tu dobu značně populárním hákenkrojcem. No ale asi moc nééé :lol2:

To není špatný :) Ty hodinky ale byly vyrobeny nějakých 15 let po válce, zkus to ještě nějak poladit.

Odkaz ke komentáři

To není špatný :) Ty hodinky ale byly vyrobeny nějakých 15 let po válce, zkus to ještě nějak poladit.

Byl to prototyp, sestrojený geniálním konstruktérem v gulagu, který byl až po skonu Stalina z gulagu propuštěn a opět se stal konstruktérem v továrně na hodinky, pak jen to zase hodil na papír a fabrika měla výrobní program. Z gulagu byly hodinky propašovány metodou popsanou odborné veřejnosti ve filmu Pulp fiction :thumbsup_anim:

Nějaké další dotazy?

Odkaz ke komentáři

já to mám! tyhle hodinky fasovali clenove americko-nemeckeho pratelstvi, kteri proti sobe ve II. svetove valce bojovali, ale v Vietnamu uz ne (http://www.militaryphotos.net/forums/archive/index.php/t-13469.html)

no, a protoze jiny, nez rusky hodinky k sehnani nebyly, tak sbirali hodinky ruskym mrtvolam

jinak tohle je nemecka verze s hakacem, americka tam ma orla belohlaveho, pricemz napis Luftwaffe a obr. p-40 zustava nemenny na obou verzich

Odkaz ke komentáři

Myslím, že jsem na to přišel...

Ty hodinky byly vyrobeny japonskou továrnou Keishosha Narumi na ostrově Honšů. Zaměstnanci v roce 1944 zahájili výrobu hodinek pro celosvětovou distribuci. Po poradě s externími konzultanty pro marketing bylo rozhodnuto použít univerzální design, který bude prodejný v případě libovolného výsledku války. Na zadní straně hodinek je tudíž ještě nápis "Made in Japan, Mussoliniho portrét, rudá hvězda a srp s nápisem "God save the King"...

Bohužel spolupráce s konzultanty pro pracovní efektivitu vedla k praktické izolaci zaměstnanců, takže výroba tohoto modelu byla ukončena až v roce 1962. A to poté, co se přes ozbrojené gardy KMPG, Delloite a (tehdy) Arthur Andersen dostali obyvatelé z blízké vesnice a prozradili zaměstnancům, že válka už skončila a jak dopadla.

Výroba byla ukončena a továrna se přeorientovala na výrobu korunek pro potápěčské hodinky. Bohužel administrativní chybou Higuri Pan-e-rai-sana nedošlo k patentování specifické ochrany korunky. Banda cynickách Italů (zřejmě i proto, že duceho portrét na dýnku vykazoval poněkud mongoloidní rysy) tento vynález bezostyšně zcizila a prohlásila za vlastní. Dál už příběh znáte...

Upraveno uživatelem mmako
Odkaz ke komentáři

Myslím, že jsem na to přišel...

Ty hodinky byly vyrobeny japonskou továrnou Keishosha Narumi na ostrově Honšů. Zaměstnanci v roce 1944 zahájili výrobu hodinek pro celosvětovou distribuci. Po poradě s externími konzultanty pro marketing bylo rozhodnuto použít univerzální design, který bude prodejný v případě libovolného výsledku války. Na zadní straně hodinek je tudíž ještě nápis "Made in Japan, Mussoliniho portrét, rudá hvězda a srp s nápisem "God save the King"...

Bohužel spolupráce s konzultanty pro pracovní efektivitu vedla k praktické izolaci zaměstnanců, takže výroba tohoto modelu byla ukončena až v roce 1962. A to poté, co se přes ozbrojené gardy KMPG, Delloite a (tehdy) Arthur Andersen dostali obyvatelé z blízké vesnice a prozradili zaměstnancům, že válka už skončila a jak dopadla.

Výroba byla ukončena a továrna se přeorientovala na výrobu korunek pro potápěčské hodinky. Bohužel administrativní chybou Higuri Pan-e-rai-sana nedošlo k patentování specifické ochrany korunky. Banda cynickách Italů (zřejmě i proto, že duceho portrét na dýnku vykazoval poněkud mongoloidní rysy) tento vynález bezostyšně zcizila a prohlásila za vlastní. Dál už příběh znáte...

Přátelé, prvda je taková že hodinky po atomovém výbuchu v Hirošimě, kam spadly se setřeleným letcem, byly poslány s PPL do nagasaki k hodináři, a po druhém výbuchu je dovezl Stalin Churchilovi, jehož komorník byl na lodi, a jeho vnuk je ten z Aukra

Odkaz ke komentáři

Přátelé, prvda je taková že hodinky po atomovém výbuchu v Hirošimě, kam spadly se setřeleným letcem, byly poslány s PPL do nagasaki k hodináři, a po druhém výbuchu je dovezl Stalin Churchilovi, jehož komorník byl na lodi, a jeho vnuk je ten z Aukra

A tam u toho hodináře ještě taky vznikla luminiscenční radioaktivní barva na indexy, později přavzatá a používaná firmou prim - tak to ty hodinky byly za hubičku. :lol2:

Odkaz ke komentáři

A kojná toho vnuka skončila v blázinci potom, když zjistila definici lásky :

Láska je psychický, de fakto nelogický proces, který bazíruje na eroticko-exotickém materialismu, podprorovaný optickým klamem idealismu, který irituje a

vzápětí indukcí demoluje inspirací vzniklé prvky, dříve než by se tyto staly experimentem reality.

Odkaz ke komentáři

PRIM DIPLOMAT. Řekl bych, že na téma diplomat tu větší blaf ještě nebyl:

http://www.aukro.cz/item923223877_stare_na...plomat_663.html

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Tento příspěvek je sice lehce :offtopic: , ale celkem mi to zaujalo... http://aukro.cz/item921055223_rolex.html

Divím se, že majitel těchto hodinek není členem fora a nenabízí je tu. Cena asi není špatná, není to sice můj šálek kávy, ale na aukru mi to překvapilo...

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem narazil na další hezký kousek, prý design for bentley... Ale hezký pokus o Tourbillon :thumbsup_anim:

http://aukro.cz/item926617851_hodinky_breitling.html

jednou jsem ěl podobné v ruce. Kolega se ptal, proč datumovka jde 31, 32,33........, a nepochopil to :D

Odkaz ke komentáři

jednou jsem ěl podobné v ruce. Kolega se ptal, proč datumovka jde 31, 32,33........, a nepochopil to :D

To bych spíš očekával, že datum půjde pozpátku... Ale jednou mi nabízeli hodinky s Mao C`Tungem jdoucí pozpátku, dnes lituji, že jsem si je nekoupil :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Tento příspěvek je sice lehce :offtopic: , ale celkem mi to zaujalo... http://aukro.cz/item921055223_rolex.html

Divím se, že majitel těchto hodinek není členem fora a nenabízí je tu. Cena asi není špatná, není to sice můj šálek kávy, ale na aukru mi to překvapilo...

Mám matnou vzpomínku, že tentýž prodejce nedávno inzeroval kopie rolex z pravého zlata a chtěl za ně taky docela raketu, tak nevím, nevím.

Odkaz ke komentáři

Mám matnou vzpomínku, že tentýž prodejce nedávno inzeroval kopie rolex z pravého zlata a chtěl za ně taky docela raketu, tak nevím, nevím.

Tak kdybych o ně měl zjem, dal bych si s ním sraz v Pařížské a ověřil to... Cenu tohoto modelu neznám, ale z té původní co on píše to není zlé. Ale de mého tato aukce vypadá celek seriozně. Tak jestli je někdo chcete, dejte pak vědět, jak to dopadlo :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...