long Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Dobrý den, jen se s vámi chci podělit o zážitek a rovnou vás tímto varovat, aby se vám nestalo to co mně. Možná to řada z výs ví, ale někdo možná ne a ušetří mu to peníze. I přesto, že pracuji v pojišťovně (Havarijní pojištění) unikla mi zásadní věc. Uzavřete si povinné ručení a ti chytřejší si připojistí čelní sklo dle hodnoty skla o od tohoto se odvíjí i výše pojistné částky, většinou je to za 500 kč sklo sklo do 5000 kč, za 1000 kč sklo do 10 000 kč a tak dále. Mám na sebe napsané dvě auta a bohužel se mi (ne mně , ale členům rodiny) povedlo, že mi minulý rok u obouch dvou minulý rok automobil jedoucí přede mnou rozbil čelní sklo a odjel. Já jsme na nic nečekal a vzhledem k tomu, že s prasklým čelním sklem jsem vyloučen z provozu , jel jsem do ( skloservisu )a tam mi sklo vyměnili. Nyní jsem si chtěl pojistit třetí auto, které jsme si včera koupil a přes Českou kancelář pojistitelů jsem zjistil že mi slovutná pojišťovna AXA nadělila za jedno sklo . které jse měl samozřejmě pojištěné a sám jsme si ho jistě nerozbil 50 měsíců MALUS, tedy neměl jsem havárii, nic jsem nezavinil a přesto se mi můj bonus nastřádaný za několik posledních let jaksi vytratil !!!!! Bavíme se na jednom autě o navýšení v řádu cca 2 až 3 ticiců. tak, že docela citelné navýšení !!! FUJ Z PRAKTIK POJIŠŤOVNY AXA se mi chce ODPLIVNOUT a to i vzhledem k tomu, že mě samozřejmě o udělení malusu NEINFORMOVALI !!!! Tak, že kolegáčci pozor a navíc jsem zjistil, že není v lidských silách ani silách kohokoliv LEGÁLNÍ cestou donutit škůdce (rozuměj toho kdo ti škodu způsobil) aby škodu na pojišťovně nahlásil : Nelíbí se mi to a budu to muset nějak řešit !!! i když ještě nevím jak, budu se muse poradit s někým u nás v práci.
akicz Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 To je na nasrání, obzvlášť, když je cena za pojištění skla udávána zvlášť a člověk si tak myslí, že to nemá návaznost na POV. Dej vědět jak si dopadnul, tohle bys měl uhádat.
Red Dwarf Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Před týdnem mi kamion rozbil čelní sklo s výhřevem na Superbu. Oprava s výměnou 15 tisíc. Při hlášení u České Pojišťovny mě ujistili, že ručí do 20 tisíc a nedají mi malus. V servisu jsem doplácel jen pár tisíc DPH. Jdu to hned zkontrolovat, jestli mi ten malus dali nebo ne.
cigi Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 (upraveno) buďte rádi, že pojišťovny vydělávaj, kdyby prodělávali, bylo by to horší. Metody maj ale vskutku loupežnický. Upraveno 8. července 2011 uživatelem cigi
abbot Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Mně u Generalli na bonus u PR nesáhli ...
financ Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Co máš v pojistných podmínkách? Do dvou měsíců od pojistné události můžeš změnit pojišťovnu. Když to budeš řešit, tak se ozvi.
Patrik Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Red Dwarf: ČP opravdu malus na čelní sklo nedává, je to prostě samostatná pojistka.Jinak ty jsi plátce DPH? Protože jestli nejsi, neměl bys doplácet nic (pojišťovna by měla hradit celou škodu). long: to je opravdu divné, pojištění čelního skla je druh havarijního pojištění, to by s bonusem/malusem na povinné nemělo mít co do činění.
Kalifx Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Taky už se mně podařilo dostat ránu od kamionu. Stalo se to cestou na Moravu a po návratu do Prahy jsem měl už prasklinu přes celý sklo. Byla to pecka. Pojištěnej jsem u zde několikrát diskutovaný Kooperativy, přední sklo mám připojištěný. Řešení bylo jednoduchý: nahlásil jsem pojistnou událost, ráno přijel do smluvního servisu (sklo stálo něco přes 10 tis.), v poledne vyzvednul auto a podepsal nějakej papír. Vyřešili si to mezi sebou, neplatil jsem nic a žádnej malus nebyl.
Red Dwarf Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Máme to na firmu, takže jo, platíme DPH. Vlastně nás DPH tak trochu živí...
long Odesláno 8. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Tak, že PŘÁTELÉ bacha na ČESKOU KANCELÁŘ POJISTITELŮ.Fakticky jim tam zavolá kdokoliv a oni vám tam nandají malus i záznam.Z pojišťoven to udajně řeší v rámci povinného ručení likvidátoři.V mém případě se pry spletl likvidátor na AXE a to jsme zjistil až po dost nepříjemném telefonátu. (telefonátech jelikož to se mnou nechtěl nikdo řešit !!!) KAŽDOPÁDNĚ jestli, že toto způsobíte a nahlásiíte to jako viník na pojišťovně o bonus přijdete a zaleží to na každé jednotlivé pojišťovně a na podmínkách kolik měsiců vám odečtou´, není to totiž stanoveno. V mém případě se prý likvidátor spletl a přišel jsme na to úplně náhodou !!!!! :crying_anim:
jartop Odesláno 8. července 2011 Nahlásit Odesláno 8. července 2011 (upraveno) Sorry za OT, ale co přesně znamená - cituji - "jestli, že...", "tak, že..." ??? Upraveno 8. července 2011 uživatelem jartop
long Odesláno 8. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2011 Sorry za OT, ale co přesně znamená - cituji - "jestli, že...", "tak, že..." ??? Snad odpovím na otázku a neptal jsi se na nějakou mojí hrubku ?! Jestli, že rozbiješ náhodou svým autem někomu sklo a plnění půjde z tvého povinného ručení přijdeš o bonus, tedy o jeho část.
B.F.G. Odesláno 15. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2013 Trochu zneužiju vlákno: Dneska se mi stala taková zábavná věc. Na vjezdu na rychlostku (4 pruhy) od Svitav do Řečkovic mi přede mnou jedoucí řidič rozmlátil čelní sklo. (Zvláštní věc, přesně v tomto místě mi přistál šutr na okně letos už 4x.) Řidiče jsme dojel, zastavil, on sice "uznal" že jako jo a že mám věc nahlásit na pojišťovnu a že to pořeší. Jeho auto bylo firemní. Bohužel sepsat nechtěl že nemá čas a číslo pojistky jsem z něj zapomněl vytáhnout (zásadní pitomost). Mám jen SPZ. Bohužel sklo pojištěné nemám. Sice jsem chtěl, pojišťovák mi slíbil, že to pořešíme. Ale pak se na to vyprd a já zapomněl...
Patrik Odesláno 15. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2013 Na stránkách ČKP https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=searchSPZ zjistíš dle SPZ u jaké pojišťovny je pojištěn a na té to nahlásíš. Ta ho pak vyzve, aby se k tomu vyjádřil - no a podle toho uvidíš.
wave ceptor Odesláno 16. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2013 Tam když vyplníš SPZ tak ti to nic neukáže. Jak máš zjistit pojištění odpovědnosti k datu?
Patrik Odesláno 16. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2013 Datum tam dáš to, kdy došlo k nehodě. Auto mohlo být během své životnosti (tedy přesněji řečeno během doby, kdy mělo tuto konkrétní SPZ / RZ) postupně pojištěno u více pojišťoven. Ale tebe nezajímá, kde byl pojištěn před rokem nebo pěti lety, tebe zajímá, kde byl pojištěn v době, kdy ti způsobil škodu, protože na té pojišťovně to budeš hlásit. Schválně jsem tam zkoušel dát SPZtku starého auta rodičů a rok 2000 (auto už dávno neexistuje) a opravu to funguje.
Honza.manta Odesláno 16. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2013 Okno je fakt bonus. Já to řešil před pár lety(a měl jsem viníka a nahlásil to) a musel jsem dvakrát někam dojet a podepisovat nějaké papíry a trávit tím čas. Zatímco mé dvě nehody vždy vyřešil můj kamarád automechanik, kterému jsem auto šoupnul na opravu a vyřízení pojistného plnění - ani jednou nic, prostě mi jen přišly peníze na účet. Ta okna jsou asi tak nějak svinstvo, na kterém se asi hodně vydělává, tak proto tyhle komplikace.
African Odesláno 16. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2013 Tyhle stresíky mám také za sebou, Vím, že tebe se ty netýká, ale fakt není nad to ho mít připojištěný třeba i v povinném ručení, mám ho pojištěný na pět litrů, 10% spoluúčast za 600 ročně. Měsíc stará akce, nechal jsem ho vyměnit, poslal fakturu, fotky, formulář do Wůstenrot, za tři týdny byli 4500,- doma. Nikdo po nikom nepátral, auto vidět ani nechtěli, prostě pohoda" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
sibirnaya Odesláno 16. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2013 mas dobry, ja ho pojisteny mam, ale protoze je kolem dvacky, tak ho videt chcou na druhou stranu zastavim na pojistovne, vyfoti, sepisou a to je cely, ca pul hodiny myho zivota..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se