Climber Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 (upraveno) Přátelé, prosím poraďte. Sháním pro své více méně každodenní aktivity krásné a také odolné hodinky. Hodinky bych nosil pořád, nejsem zvyklý je sundávat ani na noc. Pochopitelně na drsné zacházení bych je sundával, to zase jo. Naším hezkým koníčkem se zabývám aktivně již řadu let, takže vím, jak se k těmto jemným strojkům chovat. Vybral jsem chronografy i když nejsem schopný zcela jasně vysvětlit k čemu vlastně stopky potřebuju, de facto k ničemu, pouze se mi líbí.Vybral jsem dva modely, v jednom případě jsem zvolil TAG Heuer Aquagraph, hodinky postarší, které se už nevyrábí a budou se obtížněji shánět. Nebojím se nákupu ze zahraničí, ebay se neštítím. O druhých nevím zhola nic, takže tady se musím spolehnout právě na vaše rady, které, pevně věřím, dostanu. Plusy a mínusy. TAG Heuer má lepší rozdělení sčítačů, takový elegantnější, víc se mi líbí. I když nejsem žádná slečinka, tak si na design taky trochu potrpím. TAGY mají také vyšší vodotěsnost, i když pozor Heuer a WR, Vlastimil 7664 by moh vyprávět, že . SINN bude mít zřejmě kvalitnější pouzdro a asi bude lépe slícován. Číselník se mi moc nelíbí, Ar v kroužku znamená Arktis nebo netečný plyn Argon ??? Strojek bude, hádám, stejný Valjoux 7750, nevěřím, že by si sním obě firmy nějak hrály, takovým iluzím nepodlíhám. Díky za každé info, za každý názor . Mimo jiný bych přivítal alespoň hrubej cenovej nástřel.Vím, že to bude těžký, ale máte zkušenosti, takže by jste mohli mít odhad. Editace : ilustrační fotografie Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 9. července 2011 uživatelem Climber
HB63 Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 Strojek stejný není. Aquagraph má TH Caliber 60 což je ETA 2892 s nástavbou Dubois Dépraz 2073. V dnešní době se dá pořídit kolem čtyřiceti litrů. Co se týká voděodolnosti,tak toho bych se nebál. Jeden kousek tady .
Americkej Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 Mě osobně se líbí Sinn mnohem víc, ale to je otázka vkusu. Ar v kroužku je označení technologie kapsle, která absorbuje vlhkost z hodinek. Zastoupení na Sinn pro Čr získal nedávno člen Kubson, - chronoshop
Americkej Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 (upraveno) Arktis- http://cgi.ebay.de/Sinn-Mod-203-Arktis-neuwertig-/250850721780?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item3a67de3ff4 Černé- http://cgi.ebay.de/Sinn-203-Titan-Ar-Autom-Saphirglas-Val-7750-neuwertig-/300542219586?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item45f9b65542 Upraveno 9. července 2011 uživatelem Americkej
Climber Odesláno 9. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2011 (upraveno) Kolegové, děkuju za informace, obzvlášť HB63 mě potěšil. Strojek ETA 2892 s nástavbou Dubois Depraz kladu v než Valjoux 7750 a tiše doufám, že se nepletu. Strojek je pro mě víc než futrál, zkusím teda lovit TAG. Cena je prda, myslel jsem, že bude nižší,. Zkusím číhat, třeba se zadaří, štěstí se jednou unaví a sedne i na vola.Ještě jednou dík Editace : nemá Aquaracery někdo na chronomagu, že by se podělil o pár informací, třeba o zpracování ? Pouzdro a tah, to by mě tuze zajímalo. Upraveno 9. července 2011 uživatelem Climber
Petr_P Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 Komu: Climber Přátelé, prosím poraďte. Sháním pro své více méně každodenní aktivity krásné a také odolné hodinky. ... Mám opatrný dotaz. Tvé více méně každodenní aktivity zahrnují potřebu mít hodinky specializované na profesionální saturační potápění do velkých hloubek (TAG Heuer Aquagraph) nebo na potápění a pohyb v arktickém prostředí (Sinn 203 Arktis)?
gougy Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 Toto je těžká volba. TH jsem měl na ruce a zpracování je skvělé a design frajerský - u Sinnu nečekám nic horšího, naopak možná lepší materiál, ale design je více konzervativní.
Climber Odesláno 9. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2011 (upraveno) Komu Petr_P : na opatrný dotaz odpovím s chutí, poradíš mi eventuálně něco lepšího nebo jen rejpáš ??? Profesionální potápění neprovozuju spíš naopak viz nick Climber. Polární krajiny taky ne, ale nizší teploty mohou být. Co já vím kam mě můj koníček zavane. Editace : Aldo, jsou teda SINN plněny Argonem nebo obsahují jakousi kapsli proi vlhkosti, jak psal Americkej ? Upraveno 9. července 2011 uživatelem Climber
bandicoot Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 Climber: Tipuju, že Petr_P nerejpe, spíš naznačuje, že sis zbytečně zúžil mantinely.
little_w Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 Mají oboje i kapsli i argon, nicméně označení Ar na číselníku znamená právě přítomnost argonu. Vzhledem k Tvým aktivitám, výkyvům teplot, otřesům atd. je nejlepší volba křemíkový vlásek, keramické ložiska, krokové ústrojí bez maziva, viz. co jsem doporučil. Na to se žádný arctos ani TH nechytá. Damasko?
Americkej Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 jsou teda SINN plněny Argonem nebo obsahují jakousi kapsli proi vlhkosti, jak psal Americkej ? oboje, můžu ti hodit do mailu manuál
Petr_P Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 (upraveno) Komu Petr_P : na opatrný dotaz odpovím s chutí, poradíš mi eventuálně něco lepšího nebo jen rejpáš ??? Profesionální potápění neprovozuju spíš naopak viz nick Climber. Polární krajiny taky ne, ale nizší teploty mohou být. Co já vím kam mě můj koníček zavane. Editace : Aldo, jsou teda SINN plněny Argonem nebo obsahují jakousi kapsli proi vlhkosti, jak psal Americkej ? Díky za odpověd. Ne, skutečně nerejpám. Do oka ti totiž padly dva extrémně odolné (a drahé) modely. TH je specializovaný model na profesionální potápění. Sinn je naopak model specializovaný na nízké teploty vody a vzduchu v arktickém prostředí. V principu to nejsou ani srovnatelné hodinky, každé se zaměřují na trochu jinou profesní oblast. V každém případě je to tak, jak píše Bandicooot: Climber: Tipuju, že Petr_P nerejpe, spíš naznačuje, že sis zbytečně zúžil mantinely. Navíc, za tuto odolnost se nehorázně platí. A Vlastimil a jeho TH jsou důkazem, že je potřeba být připraven zaplatit i za servisní prohlídky, což platí pro oba diskutované modely. Jestli mají být odoné po nějaké době - bez autorizovaného servisu se to neobejde. Zejména ty hlubokomořské potápky chtějí každoroční sevis, který ani v ČR nikdo nemá. A kupovat profi potápěcí hodinky TH ojeté z druhé ruky? Jestli nechceš dopadnout jak Vlastmil, tak hned po koupi musí druhý den do autorizovaného servisu na kontrolu těsnosti v hloubce 500 m (a to není zadarmo ani rychle). A protože sám přiznáváš, že máš jistá cenová očekávání a vlastně nepotřebuješ takto specializované hodinky, tak mé doporučení je jednoduché. Zkus se podívát po trochu méně specilizovaných modelech. Jak TAG Heuer nebo Sinn má v nabídce i méně extrémní modely, které jsou pochopitelně cenově příznivější. A samozřejmě jsou tu i další výrobci (taky jsem v "Aldově klubu" vlastníků Damasko). Volba je jen na tobě. Ale čím lépe nám to specifikuješ, tím lépe ti tady rádi poradíme. Technická specifikace Sinn 203 Artktis je zde. Je tam i popis toho jak se současně doplňuje vysoušecí kapsle a plnění Argonem. Návod a údržbové instrukce na TAG Heuer 2000 Aquagraph je zde. Upraveno 9. července 2011 uživatelem Petr_P
Návštěvník ?po Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 jestli k tomu mohu svou trochu do mlýna - tak bych se na chronograf vyprdnul, neb přesnější respektive lépe odečitatelný chronograf mají asi jenom digitálky a šel bych do hodinek viz. pdf - sice kvarc, ale - chronometr, hodně voděodolný chronometr a teplotěodolný chronometr - 1x za 7 let si necháš vyměnit volej a baterku a jede se dál
cody Odesláno 14. července 2011 Nahlásit Odesláno 14. července 2011 Za inforace kolego nedekuj, zkus je hledat. Neni tomu dlouho co jsem se tu s nima ukajel a delam to dodnes. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/18062-tag-heuer-aquaracer-aquagraph-500mtr/page__p__253347__hl__%2Btag+%2Bheuer__fromsearch__1#entry253347 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/18044-tag-heuer-aquaracer-aquagraph-cn211aba0353/page__p__253053__hl__%2Btag+%2Bheuer__fromsearch__1#entry253053
NIGHTinGALE Odesláno 14. července 2011 Nahlásit Odesláno 14. července 2011 Ty Aquagraphy jsou krásnej tool. Na každodenní nošení ale možná až moc vzhledově extrémní. Měl jsem je v ruce a jsou dokonalý. Jednou si je koupím Mrkni na tohle video a budeš ztracen. To je to nejkrásnější promo video, co jsem kdy viděl.
cody Odesláno 15. července 2011 Nahlásit Odesláno 15. července 2011 Mas recht. Ale nosim je casto, zapesti 17cm a nikdo nevejra. I pod bundou ok. To Landmonstery delaji vetsi povyk.Video je fakt mazec.
Leviathan Odesláno 15. července 2011 Nahlásit Odesláno 15. července 2011 video pradne..dik. ten prechod meduza vs. lumi.....klobuk dolu. Inak tu na predaj 1600 USD tj asi 27k ceskych alebo tu sice TRADE, ale viete, ako to chodi..
instant Odesláno 15. července 2011 Nahlásit Odesláno 15. července 2011 ...z navodu TH Aquagraph "Like every high quality watch, your TAG Heuer requires attentive care." ....srandisti. najprv rozpravky ako s tym zburas mrakodrap a potom "no ale hybaj človek kazdy rok do servisu lebo tie hodinky su fajnove.." hladaj hodinky ktore su odolne z principu svojej konstrukcie, nie z udajov v marketingovom pdf. Az mas nieco pretesnovat kazdy rok, riesit heliaky a podobne blbosti tak to je z mojho pohladu neakceptovatelne. vid odporucania od ypo, alda - chlapci ti chcu len a len dobre
Climber Odesláno 26. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Komu Petr_P : musím se vrátit k Tvému "opatrnému" dotazu, zda-li mé aktivity budou zahrnovat hloubkové potápění či pobyt v arktickém prostředí. Musím Ti kámo říct, že jsem otázku trochu rozdýchával. Prohlodával jsem se totiž chronomagem a zjistil jsem, že pokud se budu dívat na věc pod Tvým úhlem najdu zde nejednoho potápěčem. Usuzuju totiž podle hodinek Seiko Marinemaster, Doxa SUB a jiných. Dál jsem našel nejméně jednu elitní letku a nespočetně bombometčíků. Zeptám se Tě já. Kupujeme si tady hodinky exaktně podle toho nač je potřebujeme nebo snad také podle toho, že se nám například líbí značka, styl, strojek a další a další parametry ? Vzhledem k Vlastimil7664 kauze jsem k Aquagraphům, ač mě to mrzí, přiznám se, jsem lehký estét, povychladl. Ještě ne úplně zcela, ale polární SINNY začínají silně vítězit. Zatím nevím, kam si pro ně vyrazit. Chtěl bych je jako moula koupit v kamenném krámu, už jen pro ten pocit a konec konců i pro tu jistotu. Nevím, jestli se SINNY kopírují.
Milis Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Komu Petr_P : musím se vrátit k Tvému "opatrnému" dotazu, zda-li mé aktivity budou zahrnovat hloubkové potápění či pobyt v arktickém prostředí. Musím Ti kámo říct, že jsem otázku trochu rozdýchával. Prohlodával jsem se totiž chronomagem a zjistil jsem, že pokud se budu dívat na věc pod Tvým úhlem najdu zde nejednoho potápěčem. Usuzuju totiž podle hodinek Seiko Marinemaster, Doxa SUB a jiných. Dál jsem našel nejméně jednu elitní letku a nespočetně bombometčíků. Zeptám se Tě já. Kupujeme si tady hodinky exaktně podle toho nač je potřebujeme nebo snad také podle toho, že se nám například líbí značka, styl, strojek a další a další parametry ? Vzhledem k Vlastimil7664 kauze jsem k Aquagraphům, ač mě to mrzí, přiznám se, jsem lehký estét, povychladl. Ještě ne úplně zcela, ale polární SINNY začínají silně vítězit. Zatím nevím, kam si pro ně vyrazit. Chtěl bych je jako moula koupit v kamenném krámu, už jen pro ten pocit a konec konců i pro tu jistotu. Nevím, jestli se SINNY kopírují. Seš ňákej nerudnej, né? Někdo se ti tady snaží poradit a vono hned "kámo" a "rozdejchávání" a prohledávání a tisíc řečí... Tak se neptej a upaluj do toho krámu sám vod sebe, tady se tě začne za chvíli každej bát.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se