Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tehdejší průměrná mzda byla 2.462,- Kčs. Dnes k Q1/2011 je to 23.144,- Kč. Většinu aut stejně neměli skladem a čekalo se/uplácelo se. I tak mi ty ceny přijdou z dnešního pohledu šílené:)

post-1395-099872100 1312551003.jpg

post-1395-043800900 1312551020.jpg

Odesláno

Cena Tatry 613 je docela silena, zajimalo by me, zda byla takto nastavena schvalne, aby s ni nejezdil prosty lid. :)

Je naprosto šílená. Na průměrné platy by se za odpovídající počet platů dal dnes koupit MB S-klasse s 8V benzínovým motorem:)

Odesláno

V té době jsem měl na měsíční život VŠ studenta apanáž 600,- Kčs na všechno a k tomu, co jsem si vydělal fyzickou prací. Dalo se s tím vyjít velice slušně, když dal člověk dohromady tisícovku měsíčně. Plzeň 3,60 Kčs, Sparty 8,- Kčs a kolej 55,- Kčs/měsíc. Jo a v bufetu na Dejvické koprovka s knedlíkem bez masa za 2,60.

Na Š 105 S bych si při nulové spotřebě na život ušetřil asi tak za 5 let. :o

Odesláno

Neví někdo, proč je u užitkových vozidel kolonka Cena základní a u modelů Škoda 1203 je tam cena VC ? To je jako velkoobchodní? A proč?

Odesláno

Na Š 105 S bych si při nulové spotřebě na život ušetřil asi tak za 5 let. :o

Při nulové spotřebě by jsi nakonec potřeboval jiný typ vozu v ceníku - Š 1203 pohřební. A ještě by jsi ušetřil téměř 16 tisíc, takže by jsi se dočkal o mnohe dříve.:rip: :lol2: :lol2:
Odesláno (upraveno)

Je naprosto šílená. Na průměrné platy by se za odpovídající počet platů dal dnes koupit MB S-klasse s 8V benzínovým motorem:)

Však vždyť ta Tatra byl takovej náš Mercedes S, tam tu cenu chápu.

Ale brutal je Zastava, takovej krám a byla dražší, než Škodovka.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Mne potěšil rapid ;)

Nehledě na to, že Š120 GLS z 1978 jsem měl z druhé ruky jako své první auto. Červenou. Vývoz do Germánska, sametový sedadla černý jak noc, světel jak na katedrále...

Prohlížel jsem to vybavený znalostmi z praxe v MB a radši ani nevzpomínal jak tam napravovaní spoluobčané montovali motory...

Tak jako s tím přepočtem výplaty tehdy a dnes je to pěkné ale třebas kolik stálo mléko, rohlík, etc... Auto si nekupuju každej den, že...

Až se mi v ústech objevila chuť desítky Třeboně...

A Ježka. Ooolda Válek!!

Odesláno (upraveno)

Když vidím ty ceny tak se divím, jak naši na tu Š 120 LS dokázali našetřit.

Zaráží mě ta cena 613 i v porovnání s náklaďáky 148. I když on asi byl hodně velký rozdíl mezi MOC a VC (viz Š 1203 v úpravách pro firmy a minibus - 40k/126k).

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

...když ty auta napasujete na třídy nižší/střední/vyšší (byť je to dnešní optikou legrační), tak to vlastně docela sedí i na dnešek.

Centrálně plánovat hospodářství byla sofistikovaná záležitost:)

Odesláno (upraveno)

Tak jsem si jen tak cvičně sečetl můj první počítač, budovaný postupně v letech 1986 - 1989. Při platu 2 350 brutto po přepočtu na dnešní podmínky x10 si říkám zlatý Chronomag. :D

To by bylo hodinek. Ještě jsem si vzpomněl na jediný program koupený v Tuzexu - hru Flappy za 100 bonů.

A parta ještě větších bláznů v klubu Sharpnutých, než na Chronomagu. :D

post-344-058358000 1312562927.gif

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Tak jsem si jen tak cvičně sečetl můj první počítač...

do mý první 486 jsem kupoval prvních 8M RAM za 8 tisíc. Dalších 8 po nějaký době už bylo jen za 4 tisíce. Tyhle počty máme rádi s kolegy, to je děsná sranda.
Odesláno

Já myslel třídy vozů. Žigul a stodváca byly střední třída, Volha vyšší, Tatra luxusní, Simca trendy fáro.

Simcu jsem nikdy neřídil, nejspíš se mi to už nepoštěstí.

post-1395-091789400 1312564703.gif

Odesláno

Já svýho času měl to štěstí jezdit v Husákově Čajce. Tý starý, kulatý. Automat, auto ladění frekvencí, okna v elektrice, vzadu místa pro 2 hostesky. To byly časy... Nejlepší MI co jsem poznal.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...