yed69 Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Tehdejší průměrná mzda byla 2.462,- Kčs. Dnes k Q1/2011 je to 23.144,- Kč. Většinu aut stejně neměli skladem a čekalo se/uplácelo se. I tak mi ty ceny přijdou z dnešního pohledu šílené
Baker Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Cena Tatry 613 je docela silena, zajimalo by me, zda byla takto nastavena schvalne, aby s ni nejezdil prosty lid.
yed69 Odesláno 5. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Cena Tatry 613 je docela silena, zajimalo by me, zda byla takto nastavena schvalne, aby s ni nejezdil prosty lid. Je naprosto šílená. Na průměrné platy by se za odpovídající počet platů dal dnes koupit MB S-klasse s 8V benzínovým motorem:)
kejklik Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 V té době jsem měl na měsíční život VŠ studenta apanáž 600,- Kčs na všechno a k tomu, co jsem si vydělal fyzickou prací. Dalo se s tím vyjít velice slušně, když dal člověk dohromady tisícovku měsíčně. Plzeň 3,60 Kčs, Sparty 8,- Kčs a kolej 55,- Kčs/měsíc. Jo a v bufetu na Dejvické koprovka s knedlíkem bez masa za 2,60.Na Š 105 S bych si při nulové spotřebě na život ušetřil asi tak za 5 let.
Jay Doll Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Neví někdo, proč je u užitkových vozidel kolonka Cena základní a u modelů Škoda 1203 je tam cena VC ? To je jako velkoobchodní? A proč?
Petr_P Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Na Š 105 S bych si při nulové spotřebě na život ušetřil asi tak za 5 let. Při nulové spotřebě by jsi nakonec potřeboval jiný typ vozu v ceníku - Š 1203 pohřební. A ještě by jsi ušetřil téměř 16 tisíc, takže by jsi se dočkal o mnohe dříve. :lol2:
NIGHTinGALE Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 (upraveno) Je naprosto šílená. Na průměrné platy by se za odpovídající počet platů dal dnes koupit MB S-klasse s 8V benzínovým motorem:) Však vždyť ta Tatra byl takovej náš Mercedes S, tam tu cenu chápu. Ale brutal je Zastava, takovej krám a byla dražší, než Škodovka. Upraveno 5. srpna 2011 uživatelem NIGHTinGALE
Jay Doll Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 VC = cena pro fabriky.... Díky za odpověď
Dr.Watson Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Mne potěšil rapid Nehledě na to, že Š120 GLS z 1978 jsem měl z druhé ruky jako své první auto. Červenou. Vývoz do Germánska, sametový sedadla černý jak noc, světel jak na katedrále... Prohlížel jsem to vybavený znalostmi z praxe v MB a radši ani nevzpomínal jak tam napravovaní spoluobčané montovali motory... Tak jako s tím přepočtem výplaty tehdy a dnes je to pěkné ale třebas kolik stálo mléko, rohlík, etc... Auto si nekupuju každej den, že... Až se mi v ústech objevila chuť desítky Třeboně... A Ježka. Ooolda Válek!!
ricous Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 (upraveno) Když vidím ty ceny tak se divím, jak naši na tu Š 120 LS dokázali našetřit.Zaráží mě ta cena 613 i v porovnání s náklaďáky 148. I když on asi byl hodně velký rozdíl mezi MOC a VC (viz Š 1203 v úpravách pro firmy a minibus - 40k/126k). Upraveno 5. srpna 2011 uživatelem ricous
bandicoot Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 ...když ty auta napasujete na třídy nižší/střední/vyšší (byť je to dnešní optikou legrační), tak to vlastně docela sedí i na dnešek.
yed69 Odesláno 5. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 ...když ty auta napasujete na třídy nižší/střední/vyšší (byť je to dnešní optikou legrační), tak to vlastně docela sedí i na dnešek. Centrálně plánovat hospodářství byla sofistikovaná záležitost:)
VS Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 (upraveno) Tak jsem si jen tak cvičně sečetl můj první počítač, budovaný postupně v letech 1986 - 1989. Při platu 2 350 brutto po přepočtu na dnešní podmínky x10 si říkám zlatý Chronomag. To by bylo hodinek. Ještě jsem si vzpomněl na jediný program koupený v Tuzexu - hru Flappy za 100 bonů.A parta ještě větších bláznů v klubu Sharpnutých, než na Chronomagu. Upraveno 5. srpna 2011 uživatelem VS
bandicoot Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Já myslel třídy vozů. Žigul a stodváca byly střední třída, Volha vyšší, Tatra luxusní, Simca trendy fáro.
bandicoot Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Tak jsem si jen tak cvičně sečetl můj první počítač... do mý první 486 jsem kupoval prvních 8M RAM za 8 tisíc. Dalších 8 po nějaký době už bylo jen za 4 tisíce. Tyhle počty máme rádi s kolegy, to je děsná sranda.
yed69 Odesláno 5. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Já myslel třídy vozů. Žigul a stodváca byly střední třída, Volha vyšší, Tatra luxusní, Simca trendy fáro. Simcu jsem nikdy neřídil, nejspíš se mi to už nepoštěstí.
bandicoot Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Já svýho času měl to štěstí jezdit v Husákově Čajce. Tý starý, kulatý. Automat, auto ladění frekvencí, okna v elektrice, vzadu místa pro 2 hostesky. To byly časy... Nejlepší MI co jsem poznal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se