Jakub87 Odesláno 19. června 2023 Nahlásit Odesláno 19. června 2023 před 23 minutami, martincihak napsal: Ono to vlastně pro mě bylo jednoduché jsem tu na fóru jen krátce a sháněl jsme oblekovky, tyto mi ale na zdejším bazaru padli do oka a jsou naprosto univerzální a dokonce i do toho mého obleku se hodí. Od značky Orient jsem nečekal absolutně nic a přiznám se, že jsem z hodinek stále odvařenej zpracování, přesnost času, komplikací přesně tak akorát, i ta korunka na 4. hodině je vlastně fajn. Trošku by to chtělo delší svit luminiscence a jsou dokonalé. Kladu si otázku, když jsem takto nadšen z levných hodinek, tak jaké to asi je u dražších modelů. Otázka týkající se vlastnictví drahých hodinek mě občas také napadá. Určitě si u svých Orientů umím představit pár míst pro zlepšení (hladší chod lunety, lepší tah, tišší rotor... ). Ale souhlasím s tím, co je napsáno výše: "Štěstí z hodinek není přímo úměrné jejich ceně" (občas vzpomínám na své první Swatchky )
Pavel87 Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 18 hodinami, Jakub87 napsal: Otázka týkající se vlastnictví drahých hodinek mě občas také napadá. Určitě si u svých Orientů umím představit pár míst pro zlepšení (hladší chod lunety, lepší tah, tišší rotor... ). Ale souhlasím s tím, co je napsáno výše: "Štěstí z hodinek není přímo úměrné jejich ceně" (občas vzpomínám na své první Swatchky ) Je to o pohledu na věc a taky o tom, kolik mám peněz, které jsem ochotný za hodinky vysázet. Peněz není nikdy na zbyt a třeba 50 litrů na to, abych je dal za hodinky v současnosti nemám. Není to o tom, že bych je nedokázal vydělat, ale o tom, že jsou investovány jinam. A taky je zde ta otázka, jestli bych byl vůbec někdy ochotný tolik peněz (nebo i mnohem víc) za hodinky dát? Sledoval bych na nich potom každou oděrku, každý vlasový škrábanec či šrám na sklíčku a leda by mě to mrzelo a stresovalo. Sloužil bych hodinkám místo toho, aby sloužily ony mě. A to nechci…
martincihak Odesláno 24. června 2023 Nahlásit Odesláno 24. června 2023 A tak dneska nasazen NATO strap barvy zelené.
Chronopetr Odesláno 26. června 2023 Nahlásit Odesláno 26. června 2023 Zablýskly se v tom letním slunci, tak jsem neodolal a fotil. Jen teda jsem neměl čas na vyleštění pouzdra, tak tam trochu ruší ten binec na oceli.
the.Doctor Odesláno 26. června 2023 Nahlásit Odesláno 26. června 2023 Pěkný to máš. Na slunku jsou fakt krásný Odesláno z mého SM-S901B pomocí Tapatalk
Chronopetr Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 V 6. 7. 2023 v 13:40, Arthur N. napsal: Havrany Jsou super s tím šedým páskem! To je nějaká nato guma? Takhle to vypadá, jakoby to nekončilo stěžejkami, ale pokračovalo pod hodinky...
Arthur N. Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 před 5 hodinami, Chronopetr napsal: Jsou super s tím šedým páskem! To je nějaká nato guma? Takhle to vypadá, jakoby to nekončilo stěžejkami, ale pokračovalo pod hodinky... Je to z Aliku za par kacek, jen jsem dokupoval zvlast cernou sponu 20mm, aby to ladilo k pouzdru.
Chronopetr Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 Super! Taková blbina a jak to funguje!
pauliej Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Odesláno 13. července 2023 Kamasu dostali novy strapcode ...
kaktusář Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Odesláno 13. července 2023 Nevíte někdo, jestli je možné ve vodě - tedy ne úplně pod vodou, ale při potápění - těsně před ponořením - zapnout stopky - hodinky jsou mokré, ruce jsou mokré - (a při vynoření stopky vypnout) nebo se na čudlíky nesmí v kontaktu s vodou vůbec mačkat, aby se voda nedostala dovnitř - i když jsou to potápěčské hodinky? Stopky jsem pouštěl, nic se nestalo, ale nechci hodinky zbytečně ničit...děkuji za případnou odpověď vona ta červená vteřinovka pod vodou moc vidět není, takže to stejně nedává smysl... ale jde mi o princip - protože jsem různě četl, že se na čudlíky při kontaktu s vodou - mačkat nesmí... na druhou stranu - proč by to nemělo jít u hodinek určených do vody..
MIK82 Odesláno 14. července 2023 Nahlásit Odesláno 14. července 2023 (upraveno) Páteční sestava. Upraveno 14. července 2023 uživatelem MIK82
Jiří Sedlák Odesláno 14. července 2023 Nahlásit Odesláno 14. července 2023 před 22 hodinami, kaktusář napsal: Nevíte někdo, jestli je možné ve vodě - tedy ne úplně pod vodou, ale při potápění - těsně před ponořením - zapnout stopky - hodinky jsou mokré, ruce jsou mokré - (a při vynoření stopky vypnout) nebo se na čudlíky nesmí v kontaktu s vodou vůbec mačkat, aby se voda nedostala dovnitř - i když jsou to potápěčské hodinky? Stopky jsem pouštěl, nic se nestalo, ale nechci hodinky zbytečně ničit...děkuji za případnou odpověď vona ta červená vteřinovka pod vodou moc vidět není, takže to stejně nedává smysl... ale jde mi o princip - protože jsem různě četl, že se na čudlíky při kontaktu s vodou - mačkat nesmí... na druhou stranu - proč by to nemělo jít u hodinek určených do vody.. Jako student jsem měl Casia A158 pouze water resist, přežily všechno i mačkání tlačítek ve vodě, zabila je až trubka co na ně spadla. Další hodinky s WR100, to samé, utopilo je až selhání stěžejky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se