siwi Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 A co je zkusit hodit na nějaký mesh? Mohl by jim slušet tak jako první verzi.
AndyAaron Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Na mesh by to asi slo. to neni spatnej napad.@Liqid - Orient mensi spony moc nema. Taky me to napadlo. Psal jsem si se siwim vcera a ten rikal, ze na starsich mako mu to dela to same. Jako zvykam si na to, nepohodlne to neni, jen to nevypada 100% hezky. Ale tah aspon prestava vrzat
Svatoslav Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Zde mám jednu starší možná ti pomůže v rozhodování. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Liqid Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 No já myslel spíš aftermarket, jako ty spony na levnejch hodinkách jsou prostě mizérie, co si budem povídat. Teď jsem koukal na své původní Ray a vypadá to celkem univerzálně, spona drží z obou stran je na osičce.
siwi Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Je to pravda. I u staršího typu, kde je spona patrně kratší, zlom mám: Ale je to asi dáno tvarem ruky a polohou spony. Mám to podobně na všech hodinkách.
AndyAaron Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Nejde ani tak o tvar ruky a o tvar spony jako o delku te casti, co se preklapi na vnitrni strane tahu. Tahle cast je proste prilis dlouha. A to je presne to, co tam dela to vybouleni. @Liqid - ajotak, no, kdyz nad tim tak premyslim, tak mozna bych i nejakou sponu doma nasel. i kdyz asi ne 22mm, kua. Ten blbej 22mm nezuzujici se tah ma sirokou sponu
Liqid Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 @AndyAaron - A jak jsou na tom prosím tě stěžejky? U minulé generace byl častý problém, že se kvůli plechovým koncovkám ohýbaly a vypadávaly. Jinak dobrá by mohla být tahle spona https://www.strapcode.com/products/metal-ss-bcl17-b061
space Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Je to pravda. I u staršího typu, kde je spona patrně kratší, zlom mám: Ale je to asi dáno tvarem ruky a polohou spony. Mám to podobně na všech hodinkách.Trochu se to dá eliminovat asymetrickým nastavením tahu. Mě pomohlo dát 5 článků z vnitřní strany zápěstí a 7 z vnější. Překlápěčka je více zespodu a asi paradoxně umožňuje volnější nastavení tahu, kdy "rovná" část překlápěčky se při tendenci natočení hodinek na ruce dostává na menší rádius po straně zápěstí odchyluje se a předepíná celý tah, takže se nepřetočí.
AndyAaron Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 @Liqid - ja puvodne premyslel o teto: https://www.strapcode.com/collections/orient/products/metal-ss-bcl03-b061Ale jak tak na to koukam, tak tam by mohl nastat stejnej problem. Jinak stezejky jsou klasicke tenke, jako u mnoha jinych hodinek, ktere na sobe nemaji napsano Seiko Koncovka je stale plechova. Konstrukce koncovky, napojeni na pouzdro a napojeni na tah mi prijde standard jako jinde, nevidim duvod, proc by to melo delat problem. Ale to stejne asi bylo u predchozich rad. Kazdopadne hodinky mam druhej den, tak tezko o necem soudit. To ukaze cas. Bohuzel pri mnozstvi hodinek co ted mam a rychlosti s jakou tocim hodinky na ruce, tak asi hned tak na kvalitu/nekvalitu stezejek a tahu u Mako 3 neprijdu. Rad hodinky na ruce stridam. Nosim tak 3 dny max a pak vymenim za jine. Takze pokud by je normalni clovek nosil rok denne a pak se mu zacaly krivit stezejky, tak u me to muze trvat klidne i pet let
AndyAaron Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 @space - udelal jsem to tak taky, trosku to pomohlo, ale ne moc. Mozna na ruce 18cm+ by to tak nevycnivalo, ale mam mensi ruku takze tam to tolik nepomuze.
siwi Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Trochu se to dá eliminovat asymetrickým nastavením tahu. Mě pomohlo dát 5 článků z vnitřní strany zápěstí a 7 z vnější. Překlápěčka je více zespodu a asi paradoxně umožňuje volnější nastavení tahu, kdy "rovná" část překlápěčky se při tendenci natočení hodinek na ruce dostává na menší rádius po straně zápěstí odchyluje se a předepíná celý tah, takže se nepřetočí.Vím o tom. Já musím mít na každé straně 6 článků. Jinak mi hodinky nejsou 100% pohodlný. Dost jsem si s tím vyhrál a zvítězila pohodlnost za cenu zlomu.
Arkham Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Sorry že se vám sem pletu ale po dnešním pokusu 12 h.na ruce udělaly 6W9(stříbrné) 43 s.do plusu.Tedy za 24 h.v podstatě minutu a půl. Zítra bude test modrých ve stejném režimu.Tady je něco špatně,hodně špatně. Ještě je naděje že by se chovaly jako Amifibie - ze začátku podle plotu a až si sednou bude to cajk.Ale moc tomu nevěřím.
AndyAaron Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 No, kdyz jsme u te presnosti...
Arkham Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2018 Jestli je to měřeno při nošení pak jsi dítě Štěstěny.U mne to vypadá na reklamaci a následné martyrium s tím spojené.
AndyAaron Odesláno 16. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2018 Ano, nosene, aby se zabehly. Jen na noc odlozene na stolek. Pres noc jsem mel Doxy, aby se mi zabehly po servisu
petanprim Odesláno 16. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2018 Zdravím,i já se podělím o svoje Orienty,trochu jsem se zbláznil do modelu s kalendářem,jelikož i já sem už starší ročník tak tam cítím trochu nostalgie,daly se koupit v Tuzexu,a snad je mněl skoro každej kamioňák,mám už 9 barev,jěšte bych rád rosšířil sbírku o další barvy,samozřejmně je i velmi rád nosím,dle mého názoru pořád vypadaj super Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
petanprim Odesláno 16. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2018 Jěště jedno foto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
P11 Odesláno 16. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2018 Petanprim, pekné to máš. Ja dnes čistím Nami
siwi Odesláno 16. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2018 Ty jsi teda srdcař, Peťane. Klobouk dolů.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se