Přejít na obsah

Moonwatch - prakticnost

klobadysek

Doporučené příspěvky

Napíšu svůj názor: hesalit moony nosím více než rok denně jako EDC. Jsou to super univerzály, odolné a spolehlivé. Ale pokud jde o vodu, mám to tak, že se o ně sice v dešti, při mytí rukou nebo při náhodném pádu do vody nebojím, ale jako hodinky na pravidelné plavání nebo jiné noření do vody je neberu. Proč? Protože mají tlačítka, které nejdou před plaváním zajistit, a ve vodě se mačkat nemají. Jsou to Speedy, ne Seamastery. Vědomě je nikdo pod vodou mačkat samozřejmě nebude, ale klidně může dojít k jejich náhodnému stlačení. Při mytí ve sprše, při neopatrném pohybu nebo hraní s dětmi v bazénu apod. A protožeto jsou krásné hodinky a navíc nejsou úplně za hubičku, tomuhle zbytečnému riziku je prostě nevystavuju, vždycky mám v portfoliu alespoň jedny echt potápky, tak proč nevzít ty. Ze stejného důvodu s nimi nevařím (horká pára) a nechodím k táboráku nebo jinam, kde létají jiskry (propálený hesalit)... v r. 1979 mi jiskra propálila sklíčko na dětských primkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neříkám, že to nezvládnou, ale je doufám jasné, že v tu chvíli je NASA úplně jedno jestli utopí Moony nebo ne :D

Já jsem do vody zkusil vzít každé hodinky, které měly odpovídající vodotěsnost. SKX009, SNZG13, SARB033 (ze zvědavosti) a dokonce Prim Sport 1 renovaci, která má taky 50 m a naprosto v pohodě. Jenže Moony mají ta tlačítka, a tak si nějak nelajznu, že se mi omylem některé lehce zmáčkne a dostane se do nich voda nebo vlhkost.

Upraveno uživatelem Fade
Odkaz ke komentáři

Jj, 100m u klasických sandwich safírovek je taková chronomag urban legend :) já si kvůli údajně vyšší WR safírovky málem koupil a v butiku se jak vůl dohadoval s obsluhou... WR 100 mají podle všeho jen moderní Speedy Co-Ax, nebo třeba i Havlovky v automatu... ale klasické 42 Moony Professional ve všech verzích by měly mít WR 50. Jestli má někdo model moonů s WR 100, nechť promluví :) udělá mi tím obrovskou radost - půjdu je hned shánět.

Moje DSOTM (Co-Ax) maju 50m, nespekulujem, jedina voda s ktorou prichadzaju do kontaktu je pri ich umyvani pod jemne tecucou vlaznou vodou.

Odkaz ke komentáři

Ja si myslím, že ak zvládnu 5 atm tak vodné hrátky im nemôžu uškodiť. Predsa len 5 atm je už celkom slušný tlak ktorý len tak okolo hladiny vody nevznikne. A tlačítka zas tak ľahko stihnúť nejdú. Aspoň v to dúfam teda :)

Je treba brat  v potaz, ze dalsi urban legend je, ze hodinky s 5atm WR snesou 50m vodniho sloupce. Ja osobne nic co nema srobovaci korunku do vody netaham, prestoze ofiko tabulka Omega to nevylucuje:

post-2867-0-08822300-1509709938_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Veď statický tlak bude cca v 50m 5atm. Lenže to by si už s nimi teoreticky nemohol ani pohnúť v tej hĺbke. Preto by som sa s nimi nebal. Až na amfibie nemám nič so skrutkovaciou korunkou. Mam chrono, ktoré každý deň naťahujem a prežili so mnou skoky zo skaly do mora, tobogány, šnorchle atď a nemajú skrutkovacie korunky a v pohode. Iba každú jar tlakovka a tá je vždy ok tak sa proste nebojím. Aj keď sú 10atm. To len na margo chrono a skrutkovacie korunky..

Odkaz ke komentáři

Je treba brat v potaz, ze dalsi urban legend je, ze hodinky s 5atm WR snesou 50m vodniho sloupce. Ja osobne nic co nema srobovaci korunku do vody netaham, prestoze ofiko tabulka Omega to nevylucuje:

omega_water_resistance.jpg

Nenapsal bych že Omega nevylučuje, prostě tabulka ti jasně říká že s nimi plavat můžeš :-) Myslím si že plavání nebo sprchu dají bez problémů, jde jen o to jestli na to člověk bude mít povahu, myslím že i já budu mít problém je vzít do vody. Na druhou stranu je to trochu zbytečnost, když je doma vodotěsných hodinek halda :-) Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

:) měl jsem napsat "WR 100 mají podle všeho jen NĚKTERÉ moderní Speedy Co-Ax..."

Ja viem ze Darky nie su moderne, ale mne sa pacia, hele tak neurazaj :) ;) Inak dlho po kupe som si myslel ze su 100 wr, az nahodou ked som neskor pozeral strojcek som zbadal ze ee...

Odkaz ke komentáři

Ja viem ze Darky nie su moderne, ale mne sa pacia, hele tak neurazaj :) ;) Inak dlho po kupe som si myslel ze su 100 wr, az nahodou ked som neskor pozeral strojcek som zbadal ze ee...

Nic takového netvrdím, Darky jsou naopak v mnohém ohledu HiTec. Zajímalo by mě, proč zrovna ony mají tech pade... že by materiálem pouzdra?

Odkaz ke komentáři

Nic takového netvrdím, Darky jsou naopak v mnohém ohledu HiTec. Zajímalo by mě, proč zrovna ony mají tech pade... že by materiálem pouzdra?

Srandujem, preto som dal kriveho smila.. nechapem tiez preco, puzdro by malo byt v poho, skor si myslim ci ti nebude tlacitkami kde sa nevenovali az tak silnemu utesneniu/ochrane pred stlacenim pod vodou, ked urcenie hodiniek je daleko mimo vodnych aktivit..

Odkaz ke komentáři

Veď statický tlak bude cca v 50m 5atm. Lenže to by si už s nimi teoreticky nemohol ani pohnúť v tej hĺbke. Preto by som sa s nimi nebal. Až na amfibie nemám nič so skrutkovaciou korunkou. Mam chrono, ktoré každý deň naťahujem a prežili so mnou skoky zo skaly do mora, tobogány, šnorchle atď a nemajú skrutkovacie korunky a v pohode. Iba každú jar tlakovka a tá je vždy ok tak sa proste nebojím. Aj keď sú 10atm. To len na margo chrono a skrutkovacie korunky..

50m = 6 atm. Přestože máš moonwatche, tak i po tom co vylezes z vody s nama budeš v 1 atm. :)

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jj, 100m u klasických sandwich safírovek je taková chronomag urban legend :) já si kvůli údajně vyšší WR safírovky málem koupil a v butiku se jak vůl dohadoval s obsluhou... WR 100 mají podle všeho jen moderní Speedy Co-Ax, nebo třeba i Havlovky v automatu... ale klasické 42 Moony Professional ve všech verzích by měly mít WR 50. Jestli má někdo model moonů s WR 100, nechť promluví :) udělá mi tím obrovskou radost - půjdu je hned shánět.

Pravda, ja to nikdy neoveroval a tak nejak jsem si odsud pamatoval, ze je to 100m ... ale chyba, 50m je spravne.

Tak ale na veci to nic nemeni, normalne jsem je nosil vsude a nikdy nebyl problem. Proste tool watch.

Odkaz ke komentáři

Sám jsem tu dezinformaci taky před časem pilně rozšiřoval (tímto se mystifikovaným omlouvám). Myslím, že celý omyl o vyšší WR safírovek má na svědomí model Speedmaster Moonwatxh Co-Axial 311.30.44.50.01.002. Jedná se o 44,35 mm model se safírem, který je až na nenápadnou datumku designově téměř shodný s Moony. Rozdílnou velikost člověk z obrázku nepozná - např. v publikaci Heninga Mützlitze "Omega Highlights" z r. 2009 jsou oba modely zobrazeny nešťastně vedle sebe, navíc bez ohledu na měřítko stejně veliké...

post-30813-0-72295900-1509811229.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...