leter Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Dobrý den,při úklidu bytu jsme narazili na ty hodinky. Mohl by mi prosím o nich někdo něco říct? Mnohokrát děkuji.
nikdo Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 (upraveno) Dobrý den, při úklidu bytu jsme narazili na ty hodinky. Mohl by mi prosím o nich někdo něco říct? Mnohokrát děkuji. Dobrý den,ty PRIMKY jsou z běžné výroby v 80tých letech.Kalibr strojku 68.4.Mají pouze naklapávací dýnko,budou mít malou odolnost proti prachu o vlhkosti nemluvě.Pásek originál z té doby,KOVOTEX TRENČÍN. Co se týče těch QUARTZ značka mi není nijak známá,model podobný SEIKO z minulého století. ëdit:chybka Upraveno 27. srpna 2011 uživatelem nikdo
Mirek Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 (upraveno) Ta Japona bude nějaká odnož Seika, mám velmi podobný, ciferník je v podstatě identickej, až na ty nápisy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. srpna 2011 uživatelem Mirek24
lorch Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Začít by jsi měl tady:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/29915-predstaveni-novych-clenu-chronomagu/
Jay Doll Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Na přímý příkaz zhora jsem smazal fotku, protože byla moc velká. Leter, nahraj si klidně novou, ale maximálně 800x600 pixelů.
Umiaki Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 Ahoj:) koupil jsem si tyhle staré Primky a nic o nich nevím Dokážete někdo identifikovat, z jaké doby jsou a poradit mi, jak je vyčistit a nastavit datum? Předpokládám, že vodotěsné nejsou. Na zadní straně není žádný nápis a vpředu akorát PRIM, 17 jewels a u šesti hodin je ČSSR:) Taky bych u nich rád vyleštil nebo vyměnil sklo a sehnal nějaký retro kožený řemen (ale nový). Moc děkuju!
jacob Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 Ahoj:) koupil jsem si tyhle staré Primky a nic o nich nevím Dokážete někdo identifikovat, z jaké doby jsou a poradit mi, jak je vyčistit a nastavit datum? Předpokládám, že vodotěsné nejsou. Na zadní straně není žádný nápis a vpředu akorát PRIM, 17 jewels a u šesti hodin je ČSSR:) Taky bych u nich rád vyleštil nebo vyměnil sklo a sehnal nějaký retro kožený řemen (ale nový). Moc děkuju! - Tyto plastová skla, někdy dokonce ještě původní má v mém okolí veliké množství hodinářů. Neměl by tedy být problém ho nechat vyměnit ( cena u rozumného hodináře bývá kolem 150Kč a něco za práci). - Hodinky otevřeš například úzkým, ale pevným nožíkem. Pokud tedy není dýnko ( zadní strana) šroubovací, ale to nevypadá. Po otevření hodinek budeš mít na strojku u korunky malou tečku ( cca 1,5mm), na kterou zatlačíš a následně vytáhneš korunku. Pak už jen vyndáš strojek, ke kterému je přídělaný ciferník i s ručkama. Složit už to nějak zvládneš .
nikdo Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 nastavit datum? Moc děkuju! Trochu jsem to zkrátil ,co se týče datumu tenhle kalibr nemá ještě samostané nastavení povytažením korunky na první polohu. Takže hezky den po dni, ale jde se po přeskočení vrátit a přecvakávat bez přetočení celých 24h.
nikdo Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Odesláno 1. září 2011 (upraveno) Díky oběma:) Z jaké doby zhruba jsou? Mám je v podobném provedení,byl v nich kalibr 68.4.Takže jen podle vzniku tohoto kalibru bych tipoval 80.léta. edit:přepis Upraveno 1. září 2011 uživatelem nikdo
skodna Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 (upraveno) Dobrý večer všem.Nechci zakládat nové vlákno a tak to dám sem.Dnae jsem z jednoho hodínáře v Brně vytáhl po stovce tyto hodinky.Potřeboval bych vědět,zda se v této kombinaci (strojek ciferník pouzdro) vyráběly a nebo je to zase jeden podařený bastl.Ty celochromované mají kal 663 a jsou docela v zachovalém stavu a ty zlaté se mi nezdají.Mají typ 011 ale pouzdro soudek.Prosím poraďte.Děkuji edit:podotýkám že pouzdra nejsou čištěny a ve skutečnosti vypadají daleko líp Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. září 2011 uživatelem skodna
atomicsteve Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Ty druhé budou "smrčky" či jak je accutron nazývá. Mrkni do sekce Prim v inzerci, nedávno se tam řešily tmavé varianty tohoto číselníku a budou tam jistě i příslušná pouzdra ;-)
skodna Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Takže jestli to chápu dobře tak ty "smrčky" jsou v jiném pouzdře což jem si myslel a ty první?Ty jsem v tomto provedení ještě nikde neviděl.Jsou to taky nějaký složeniny?
bohus76 Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Takže jestli to chápu dobře tak ty "smrčky" jsou v jiném pouzdře což jem si myslel a ty první?Ty jsem v tomto provedení ještě nikde neviděl.Jsou to taky nějaký složeniny? Ty první jsou originál tak jak vyšly z fabriky,teda žádný bastl /složenina/.Co se ti na nich nezdá?
booker007 Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Ty první Primky složeniny nebudou !!! Smrčkám by slušelo původní pouzdro ,)
skodna Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 díky za odpovědi. Ne že by se mě na nich něco nezdálo,ale ještě jsem o takové nezakopl. No asi jsem ještě málo viděl. V každém připadku z nich mám radost a to pouzdro pro ty smrčky ještě nějak pořeším.
booker007 Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Tady ještě jeden důkaz, že jich je víc http://aukro.cz/prim-spolecenske-panske-cal-66-bile-i1816357681.html#gallery
skodna Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 ty v té aukci jsou úplně jiné pouzdro a i ciferník s ručkama se odlišuje od těch mých.Skoro bych řekl že pouzdro je stejné s těmi smrčkami ,jen v chromu
booker007 Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 Mě přijdou stejné jako ty tvoje. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
skodna Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 tak to promiň máš pravdu.nějak jsem se v tom aukru ztratil a na mobilu ve není tak dokonalý.Máš pravdu jsou stejné.Dokonce mě štve že jsou hezčí než ty moje.Ještě jednou sorry
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se