Přejít na obsah

Kamenná prodejna PRIM

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Navštívil jsem dnešní prezentaci konstrukčního řešení kalibrů Prim ve 3D, kterou měl v pražské firemní prodejně pan Petr Dressler z konstrukčního oddělení Eltonu. Předpokládal jsem, že mi to zabere asi půl hodiny, ale nakonec jsem v prodejně strávil víc jak hodinu a půl a byl bych ještě zůstal, kdybych už nespěchal kvůli dalšímu programu domů. Až na pár náhodných zákazníků jsem tam byl jen já a Atomicsteve, takže jsme měli pana Dresslera jen pro sebe :-) Byl to skvěle strávený čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koho zajímá jak se konstruují hodinky, tomu doporučuji navštívit níže uvedenou prezentaci.

Taktéž jsem využil příležitost shlédnout dnešní prezentaci. Raději jsem se vyhnul případným komplikacím způsobených odborářskou mega- demonstraci na Václavském náměstí a prodejnu Eltonu v Panské pasáži jsem navštívil v pozdních odpoledních hodinách.

A musím říci, že to byla naprostá BOMBA! :speak_cool: Accutrone děkuji za tip a vyřiď prosím mé poděkování panu Petrovi Dresslerovi. Všechna čest! :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Více než jedna hodina strávená v jeho společnosti stála skutečně za to. Jen namátkou témata, které jsme velmi otevřeně pobírali:

CAD software - typ použitého 3D CAD software a jeho možnosti při tvorbě sestav, výkresů nebo rendrovaných vizualizací; napojení konstrukčního CAD na výrobní CAM software; historie jejich implementace V Eltonu; jak vypadá současná výkresová dokumentace;

Konstrukční detaily současných kalibrů Eltonu ? modularita a zaměnitelnost součástek kalibrů řady 94 a 98, jak se konstrukčně řeší hacking; jak je funguje nárazuvzdorné uložení setrvačky INCABLOC; jak se vyrábí setrvačka; specifické eltonské tvary ozubení; speciální materiály a technologická omezení , výhledové možnosti zdokonalování kalibru 94/98.

A spoustu dalších zajímavých věcí z konstrukce hodinek a kalibrů?

Pokud by se někdy podobná akce opakoval, tak rozhodně doporučuji.:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Za sebe musím také poděkovat, byl jsem sice už podruhé, ale zase jsem se dozvěděl něco nového. Jen je škoda, že nemůžeme všechno prozradit, to by pak nebylo žádné překvapení :shutup: Nakonec jsme se i domluvili na další spolupráci, jen to nebude zatím od Eltonu, ale od sousedů :)

Pokud by mělo více lidí zájem, tak se pan Dressler pokusí přemluvit kolegu pana Andrše, aby nám na příští podobné přednášce řekl něco o pouzdrech ;)

Edit: Nejde odstranit obrázek, tak aspoň prozradím, že jsem něco chtěl prozradit :angel:

post-15382-036408100 1335039573.jpg

Upraveno uživatelem atomicsteve
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

To mam narozeniny! Dostanu jedny zadarmo, kdyz prijdu?

Bohužel, zdarma se nic rozdávat nebude, ale k vidění bude několik variant Orlíků, které se v období od r. 1963 do současnosti vyráběly.

Jen pro upřesnění. Ty prezentace proběhnou dvě. Jedna od 16:00 a druhá od 18:00. Je to z toho důvodu, aby si zájemci mohli vybrat, která hodina jim lépe vyhovuje.

Upraveno uživatelem accutron
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

A já tímto děkuji accutronovi za skvělý výklad o hodinkách doplněný i živou ukázkou všech modelů Orlík co byly vyráběny a vyrábí se (a dokonce i prototypu). Bylo to příjemně strávené odpoledne

Jinak, kdo z vás tam ještě od 16 hodin byl a nepřihlásil se? :)

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Tak jsem po delší době navštívil pánskou pasáž. Hned na začátku (šel jsem z Ovocnýho trhu) zklamání, už tam není Wine and Food, takže sbohem skvělý italský preso za 29 korun. Celá pasáž je nějaká mrtvá, skoro nikdo tam ve čtyři odpoledne nebyl. V obchodě Prim teda jeden člověk byl, ale vypadal, jako kdyby trochu zabloudil.  Jinak obchod pořád pěknej, elegantní. ALE u vchodu z Příkop je tohle "výrábění"

post-59-0-44208200-1381936770_thumb.jpg

A aby toho nebylo dost, tak o pět metrů dál ještě jednou

post-59-0-77605600-1381936781_thumb.jpg

To tam někdo neumí česky, nikdo nic nekontroluje nebo na to jenom kašlou ?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem po delší době navštívil pánskou pasáž. Hned na začátku (šel jsem z Ovocnýho trhu) zklamání, už tam není Wine and Food, takže sbohem skvělý italský preso za 29 korun. Celá pasáž je nějaká mrtvá, skoro nikdo tam ve čtyři odpoledne nebyl. V obchodě Prim teda jeden člověk byl, ale vypadal, jako kdyby trochu zabloudil.  Jinak obchod pořád pěknej, elegantní. ALE u vchodu z Příkop je tohle "výrábění"

A aby toho nebylo dost, tak o pět metrů dál ještě jednou

To tam někdo neumí česky, nikdo nic nekontroluje nebo na to jenom kašlou ?

Když jsem dostal kalendář od čínské restaurace a byla tam gramatická chyba, působilo to až roztomile, tady netuším komu ku prospěchu ;)

Edit docent tečka :D :D :D

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

Ono se překoukneš a když to nedejbože kontroluje pouze jeden člověk už tu chybu nevidi, To je pravdilo z tiskárny a platí to.

Neviděl bych to jako velký průser. mohlo tam být měkké i.

Když jsem dostal kalendář od čínské restaurace a byla tam gramatická chyba, působilo to až roztomile, tady netuším komu ku prospěchu ;)

Edit docent tečka :D :D :D

Odkaz ke komentáři

Ono se překoukneš a když to nedejbože kontroluje pouze jeden člověk už tu chybu nevidi, To je pravdilo z tiskárny a platí to.

No jasná věc, chybička se vloudí, ale proč to sakra vystavovat ven ? (to neumí číst ani personál, co tu reklamu používá?)

Odkaz ke komentáři

Longu,chapu a obdivuju tvoji shovivavost,ale jakej by byl rozdil,kdyby udelali hrubku v iy?Tohle je stejne trapny,promin,ale myslim si,ze i kdyby to kontroloval jeden clovek(v tiskarne)a mel osm trid zakladky,MUSI tohle eliminovat..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...