Sorbus Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 To by mě docela zajímalo "co" jde udělat za vylepšení. A akce typu novoměstský kruhy neberu... Záleží na tom, jak jsi náročný zákazník :-) Je třeba pravda, že přestavbu kalibru jsem nevyžadoval :-) Co jsem diskutoval já v rámci vybírání různých modelů, se týkalo třeba datumovky (bílá/černá, její polohy na číselníku nebo úplné vynechání, úprava její obruby), luminiscence (namíchání požadovaného odstínu), spousta variant pokovení a dekorování strojku (viz má recenze Elegantů), úpravy a barvy číselníku, využití jiných materiálů apod. Udělal jsem tu zkušenost, že hodinky na webových stránkách jsou jen jakési základní varianty, od kterých je možné se různě odchýlit a u některých modelů i docela dost. Tož nad tím klidně mávni rukou, ale já jsem skromný člověk a tohle se mi líbí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ?po Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 gdo tam bude dřepět ? , doufám, že cigi - konečně ho budu moct prudit a on se ke mě bude muset chovat slušně 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 ...nemluvě o tom, že řada hodinek v kufříku jsou jen makety a hotové reálné hodinky pak vypadají o třídu lépe... To je pravda. Já si říkám, že než prezentovat maketu, tak radši nic. Hodinky to hrozně srazí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ?po Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 To je pravda. Já si říkám, že než prezentovat maketu, tak radši nic. Hodinky to hrozně srazí. Prokopovu prezentaci jsem nikdy neabsolvoval, ale absolvoval jsem prezentaci panerai a ono pustit 30 kousků á 150t mezi pětadvacet neznámých ksichtů, chce asi odvahu = i panerai používá makety - ne ve 100%, ale asi tak ve 40% - nutno dodat, že to byly makety zdařilé - zřejmě čína Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 (upraveno) Tož nad tím klidně mávni rukou, ale já jsem skromný člověk a tohle se mi líbí :-) A to já zas nejsem takový, že bych nad argumenty jen tak mávl rukou. Ten výčet není zlý. Docela by mě zajímala cena k těm jednotlivým úpravám. Mám v něco v paměti a bylo to děsivé. Edit, abych jen neplácal, dvoje novodobý primky jsem měl a strašně rád bych se dožil doby, že si nějaké (klidně za 50k+) bez pocitu hejla koupím. Zatím ale vždy bylo něco, co tomu bránilo, ať už kvalita (Orlík 55LE) nebo výbava (Orlík 45LE bez Incablocu). Upraveno 1. září 2011 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 i panerai používá makety - ne ve 100%, ale asi tak ve 40% - nutno dodat, že to byly makety zdařilé - zřejmě čína Mozna se budete divit - a ja se poradne divil (protoze napr. u Glashuette Original to tak nemaji), ale napr. i Lange & Soehne ve svym vlastnim baraku v Glashuette prezentuji pri manufactory visit kusy, co jsou nefunkcni/poskozene (samozrejme ne vizualne). Prekvapilo me, ze marketing jako celek maji u GO zvladnuty lip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 gdo tam bude dřepět ? Když už to po letech letargie dotáhli takhle daleko,za což jim gratuluji a jsem rád,tak je pravda,že toto je klíčový úkol,který je může definitivně pozvednout(když už to nedělají jejich www stránky,které to mají v popisu),anebo pohřbít(jako to dělají jejich www stránky,které to nemají v popisu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 (upraveno) A to já zas nejsem takový, že bych nad argumenty jen tak mávl rukou. Ten výčet není zlý. Docela by mě zajímala cena k těm jednotlivým úpravám. Mám v něco v paměti a bylo to děsivé. Edit, abych jen neplácal, dvoje novodobý primky jsem měl a strašně rád bych se dožil doby, že si nějaké (klidně za 50k+) bez pocitu hejla koupím. Zatím ale vždy bylo něco, co tomu bránilo, ať už kvalita (Orlík 55LE) nebo výbava (Orlík 45LE bez Incablocu). Jasně, rozumím. O tom, že Elton má prostor pro zlepšování, není sporu. Co jsem si nechal udělat u Elegantů a kolik jsem za to musel připlatit, je v mé recenzi. U Igenů 38 jsem chtěl pro luminiscenci určitý decentní odstín zelené a černou datumovku k černému číselníku (standardní varianta je bílá), a to bylo zdarma včetně individuálního popisu dýnka a monogramu na korunce. Zvažoval jsem také umístění datumovky na půl pátou, ale nakonec jsem dospěl k závěru, že jim víc sluší standardně na trojce. Nicméně podle předběžné cenové kalkulace, kterou jsem v rámci dolaďování hodinek dostal, by to bylo také bez příplatku. Za co jsem ale v obou případech marnivě připlatil, bylo vyfrézování a inverzní pokovení lvíčka na můstku, což vyjde na zhruba 5 tisíc, ale mně se to v reálu líbí natolik, že to mám u obou hodinek (mám kalibr 94 a u jedněch je můstek zlacený a lvíček niklovaný, u druhých je to obráceně). Upraveno 1. září 2011 uživatelem Sorbus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Sorbusi, nechceš nám prosím své zelené Igeny ukázat? Zrovna včera jsem přemýšlel nad tím, jak by asi vypadaly v zelené... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Sorbusi, nechceš nám prosím své zelené Igeny ukázat? Zrovna včera jsem přemýšlel nad tím, jak by asi vypadaly v zelené... Nejsou zelené, mám černý číselník, černou datumovku a černou lunetu. Jsem obecně dost konzervativní a nejsem průkopníkem nových estetických směrů :-) Zelená je jen luminiscence, u které jsem chtěl jiný odstín, než jaký mají na webu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Nejsou zelené, mám černý číselník, černou datumovku a černou lunetu. Jsem obecně dost konzervativní a nejsem průkopníkem nových estetických směrů :-) Zelená je jen luminiscence, u které jsem chtěl jiný odstín, než jaký mají na webu. Dík za odpověď, myslel jsem si původně, že jsi chtěl nějakou protiváhu ke konzervativním Elegantům Jinak se už těším, až se obchod otevře, za začátku tam určitě bude převaha zvědavců z chronomagu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 (upraveno) Jsem zvědavý, budou-li mít hodinky ve standardním provedení skladem. Např. chci Linei, zajdu, a odnáším si je domů. Nebo zda to bude jen místo, kde se budou přijímat zakázky. Varianta A by byla správně edit: Tak odpověď je v odkazu v úvodním příspěvku: "Základní kolekce hodinek bude zákazníkům k dispozici přímo na prodejně." Upraveno 1. září 2011 uživatelem Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 Takže máme nové místo na uspořádání Pražského srazu ? Každé vystavené hodinky by byly téměř nevyčerpatelným zdrojem žhavých diskuzí. Veřím tedy v pohodlná křesílka a aleaspoň základní nápoje k nabídnutí, jak již u značek v podobné cenové relaci zvykem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bebin Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2011 Vím, že se to sem až tak nehodí, ale snad to bude do budoucna krok správným směrem Nejvyšší správní soud vyhověl kasační stížnosti společnosti ELTON hodinářská, a.s. z Nového Města nad Metují a svým rozsudkem ze dne 27.7.2011 rozhodl, že logo PRIM, vytvořené panem Josefem Židem, je autorským dílem. K užívání tohoto autorského díla vlastní v současné době práva pouze společnost ELTON hodinářská. ?Toto soudní rozhodnutí opravňuje společnost ELTON hodinářská, a.s., jako jedinou, k tomu, užívat označení PRIM (v této podobě) z pohledu autorského práva,? vysvětluje člen představenstva ELTON hodinářská Jiří Helikar. Autorská práva k označení PRIM v níže uvedené podobě vlastní právě ELTON hodinářská, a to na základě platné licenční smlouvy, uzavřené s autorem tohoto označení, panem Josefem Židem, bývalým zaměstnancem s.p. ELTON, který jej vytvořil v roce 1969. Současný výrobce českých hodinek PRIM, společnost ELTON hodinářská, a.s., je právním nástupcem národního podniku ELTON, který vznikl v roce 1969 vyčleněním z národního podniku Chronotechna Šternberk. Toto právní nástupnictví bylo již potvrzeno rozsudkem Krajského soudu v Ostravě ze dne 27.4.2005 potvrzeným rozsudkem Vrchního soudu v Olomouci ze dne 26.7.2006. ELTON hodinářská, a.s. je také majitelem veškeré historické konstrukční dokumentace ke všem hodinkám vyrobeným v továrně v Novém Městě nad Metují, od jejího založení v roce 1949 do dnešních dnů. Je rovněž majitelem nebo jediným uživatelem veškerých autorských práv vztahujících se k designu zde vyrobených hodinek a hodin. ?Tento důležitý rozsudek Nejvyššího správního soudu společnost ELTON hodinářská opět přibližuje k cíli ? aby výhradní právo označovat hodinky značkou PRIM měl pouze jejich tradiční český výrobce a nikoli společnost, která na náš trh dodává hodinky, vyrobené převážně v Asii,? věří Jiří Helikar. Zdroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2011 Vím, že se to sem až tak nehodí, ale snad to bude do budoucna krok správným směrem Zdroj Promiňte tu opravu : ) Zdroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2011 (upraveno) No, jestli jsem to dobře pochopil, tak jde jen o logo prim v určité podobě, nikoliv o značku prim. EDIT: značka PRIM jako taková je celkem volně k dispozici: http://www.mbnoviny.cz/clanky/na-cerpaci-stanici-prim-usetrite-nejvice-vasi-penezenku/ Upraveno 5. září 2011 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2011 EDIT: značka PRIM jako taková je celkem volně k dispozici: To bude zřejmě nějaká podniková pumpa . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 6. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2011 Praha bude prakticky třetí "kamenná" prodejnahttp://prim.cz/kontaktc.phphttp://panskapasaz.cz/prim-manufacture-1949 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyg80 Odesláno 7. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2011 ?Tento důležitý rozsudek Nejvyššího správního soudu společnost ELTON hodinářská opět přibližuje k cíli ? aby výhradní právo označovat hodinky značkou PRIM měl pouze jejich tradiční český výrobce a nikoli společnost, která na náš trh dodává hodinky, vyrobené převážně v Asii,? věří Jiří Helikar. Tak nevím, z čeho pramení optimismus p. Helikara, ale slovní ochrannou známku mimo jiné na náramkové hodinky má stále MPM. I když teď možná to logo budou muset změnit, znění Prim tam stejně asi ponechají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tharvi Odesláno 8. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2011 Tak to se moc a moc tesim. Asi prijedu z Kodane kvuli tomu. Mohli by jste postnout, az bude otevreno? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se