Patrik Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Ale jo, souhlas. Na jednu stranu by to člověk asi měl vědět (nebo budeme za chvíli jak v USA, kde člověk vysoudí náhradu za explozi kočky v mikrovlnce), ale upozornit na to není nic proti ničemu. Myslím, že pan Městka na to upozorňuje.
Karlos Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Ta "nevědomost" je podle mě daň za spotřební společnost. Zákazník se stává jen jednoduchým spotřebitelem a konzumentem, o vlastnostech věcí často neví vůbec nic. A výrobcům to takhle vyhovuje.
ggrand Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 S dostupností to myslím mimo Prahu,Brno a tak. Možná se to nedovím, ale když vemu klasické Seiko divery, které nové snesou víc jak 300m zatížení, tak je pro ně test vodotěsnosti 100m po roku až dvou extrémní ? Jaké hodinky se vůbec poničily? Nejde mi moc do hlavy, že by takto stavěné hodinky povrchové "poničení" rozhodil test o 1/3 konstrukční zátěže.
SakalMarty Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Je nuda a není se o čem bavit Hmmm tak teď si to fakt zabil
ggrand Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Kamil : Tak měl jsem namysli hlavně Patrika a jeho zkušenosti.
Návštěvník Kamil Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Kamil : Tak měl jsem namysli hlavně Patrika a jeho zkušenosti.Jasně, taky mi to pak došlo. Já svoje 200m Seika nechávám běžně testovat na 100m bez problémů.
Frostie Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Proč v ČR? Ten přístroj, co má pan Městka zcela jistě 200 m umí (a možná i víc), jen je otázka, jestli to vydrží ty hodinky. tak hodinky, které na sobě nesou označení WR200m/20 bar a nevydrží potom tlakový test k tomu uzpůsobeným přístrojem, jsou pro mně pod kvalitativní úrovní vietnamské tržnice a je úplně jedno, jestli se jmenujou Seiko nebo Omega...
Karlos Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Frostie: U nových hodinek máš samozřejmě pravdu. Ale u starších už je to jinak. Těsnění stárnou a časem ztrácí svoje vlastnosti, na sklíčkách přibývají šrámy, což taky celkovou pevnost zrovna nezvyšuje...
Frostie Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Frostie: U nových hodinek máš samozřejmě pravdu. Ale u starších už je to jinak. Těsnění stárnou a časem ztrácí svoje vlastnosti, na sklíčkách přibývají šrámy, což taky celkovou pevnost zrovna nezvyšuje... bral jsem to tak, že pokud se jedná o bateriové hodinky uzpůsobené na 20 bar, vymění se baterka a třeba i těsnění a odborně se to dotáhne, tak by přece měly opět vydržet tlak 20 bar /pokud nejsou jinak mechanicky poškozeny nebo "načaty"/. Nebo je to jinak?
valjoux Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 Jo, takhle máš pravdu. Slušné téma do pranice. Pokud vezmu vlastní práci tak se moc nepřikláním ke zkoušce podtlakem. Pokud špatně drží těsnění skla tak při té lepší variantě pouze vyleze sklo při té horší vylétne a zničí vše. Pokud se jedná o přetlak a je poškrábané sklo tak také hrozí poškození a co vím tak ve značkovém servise na poškrábaném skle test nedělají. Další docela zajímavá věc je pokud je sklo malinko bouchlé a to nepatrně a má sílu 2-3 mm ze spodní část je vytržené třeba na velikost 5x10 mm a není to k poznání. Tak záleží na člověku jak kouká a čeho si všimne.
Patrik Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 bral jsem to tak, že pokud se jedná o bateriové hodinky uzpůsobené na 20 bar, vymění se baterka a třeba i těsnění a odborně se to dotáhne, tak by přece měly opět vydržet tlak 20 bar /pokud nejsou jinak mechanicky poškozeny nebo "načaty"/. Nebo je to jinak?Pokud nebudou dostatečně těsnit, tak se nestane naopak vůbec nic - tlak v hodinkách se bude průběžně vyrovnávat. Problém je, když těsnit budou a budou "mechanicky načaty", což jsi psal. Drobné naštípnutí sklíčka (může být např. těsně u pouzdra) nemusíš zpozorovat a pak je problém.
Pribina Odesláno 12. února 2013 Nahlásit Odesláno 12. února 2013 se zajmem ted ctu toto tema, protoze je pro mne ted aktualni a rad bych se zeptal jestli to dobre chapu. Mam Seiko Monster, chci si u nich nechat udelat lehky tuning (safirove sklo, pruhledne dynko) a samozrejme jsou to divery, tak s nimi normalne plavu v bazenu, zadne potapeni.Takze kdyz si pak necham udelat tlakovou zkousku na 50m, tak by se nemelo nic stat? A na normalni plavani bude stacit? Predpokladam samozrejme celou "akci" u nejakeho kvalitniho hodinare v Brne a okoli, ne lojzy bez vybaveni. A jeste poprosim o radu, koho byste doporucili?
DenyKr Odesláno 12. února 2013 Nahlásit Odesláno 12. února 2013 (upraveno) Například já jsem si nechal již X různých hodinek opravovat v Ostravském Dealu (vč. mých Tissotů po výměně sklíčka s AR) a nikdy jsem neměl s testem vodotěsnosti jakýkoli problém - dostal jsem půlroční záruku a hodinky jsou zase jako nikdy neotevřené Upraveno 12. února 2013 uživatelem DenyKr
valjoux Odesláno 12. února 2013 Nahlásit Odesláno 12. února 2013 se zajmem ted ctu toto tema, protoze je pro mne ted aktualni a rad bych se zeptal jestli to dobre chapu. Mam Seiko Monster, chci si u nich nechat udelat lehky tuning (safirove sklo, pruhledne dynko) a samozrejme jsou to divery, tak s nimi normalne plavu v bazenu, zadne potapeni.Takze kdyz si pak necham udelat tlakovou zkousku na 50m, tak by se nemelo nic stat? A na normalni plavani bude stacit? Predpokladam samozrejme celou "akci" u nejakeho kvalitniho hodinare v Brne a okoli, ne lojzy bez vybaveni. A jeste poprosim o radu, koho byste doporucili? Co to je tuning a safírové sklo. Pokud to sklo nebylo děláno na tento model tak se bude asi těžko hledat. A hlavně tloušťka skla. 1 nebo 1,5 mm se nechá sehnat silnější nevím a cena bude asi veselá.
tondako Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 .Takze kdyz si pak necham udelat tlakovou zkousku na 50m, tak by se nemelo nic stat? A na normalni plavani bude stacit? Tlakovka 5 ATM je relativně málo, jestli s nima opravdu často chodiš plavat. Je taková praxe, že je lepší mít hodinky vodotěsné o řád víc, než na co je používáš. Ten ,,tuning,, by mně taky zajímal, u Diveru je sklo asi 2,5 mm silné, kde jsi sehnal dodavatele safírového skla v této tloušťce a co to stojí? Ten průhled ve víčku je nesmysl, ten seriovej Seiko automat není nějaká velká paráda, aby ho bylo potřeba ukazovat. Navíc to víčko není příliš silné, tzn, že to sklíčko do víčka bude max. 1 mm tlusté a to potom bude skutečně těsnit tak max 5 ATM. Celkově shrnuto, víc škody než užitku.
Horhe Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 (upraveno) Tlakovka 5 ATM je relativně málo, jestli s nima opravdu často chodiš plavat. Je taková praxe, že je lepší mít hodinky vodotěsné o řád víc, než na co je používáš. Ten ,,tuning,, by mně taky zajímal, u Diveru je sklo asi 2,5 mm silné, kde jsi sehnal dodavatele safírového skla v této tloušťce a co to stojí? Ten průhled ve víčku je nesmysl, ten seriovej Seiko automat není nějaká velká paráda, aby ho bylo potřeba ukazovat. Navíc to víčko není příliš silné, tzn, že to sklíčko do víčka bude max. 1 mm tlusté a to potom bude skutečně těsnit tak max 5 ATM. Celkově shrnuto, víc škody než užitku. Třeba DAGAZ, nebo Harold. Cena něco kolem litru.Odpoledne se asi stavím pochlubit Ballama Upraveno 13. února 2013 uživatelem Horhe
Pribina Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 tento mod je od Yobokies a je primo na Seiko Monster, myslim ze zrovna Harold vi co dela :)ale na tloustku se ho zeptam.Za safir sklo chce 45 USD. Co se tyce plavani je to pravidelne jednou tydne na hodinu. Doma jsou pak ve winderu.
tondako Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 To jsou pro mně zajímavé iformace, já mám na parts listu od Seiko jenom minerál ( Hardlex ) a tyhle skla vypadaj výborně a ani cena není tak hrozná. Orig Hardlex stojí okolo 800,- Kč. Zrovna tak to víko, vypadá dobře. Myslel jsem, že to nějakej šikula( nástrojař) vyvrtá to původní víčka a vsadí se do něj sklo. Tenhle ,, Tuning,, vypadá v pohodě.
Pribina Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 . . . Myslel jsem, že to nějakej šikula( nástrojař) vyvrtá to původní víčka a vsadí se do něj sklo. . . nene takovy bastl bych svym Monsterum neudelal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se