Návštěvník Ondra Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2011 Matthew, a uz jsi se pro neco rozhodl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2011 Matthew, a uz jsi se pro neco rozhodl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Matthew, a uz jsi se pro neco rozhodl? zatim to vidim na Krupse, asi 8050PE... u DeLonghi bych měl za ty prachy jejich low-end, u Bosche low-end od Jury Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Matthew: promiň jestli jsem to přehlédl, ale kolik káv denně budeš na stroji dělat? Odkaz pro ty, kteří obhajují kapsle a říkají, že dobrá káva trvá udělat půl hodiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 zatim to vidim na Krupse, asi 8050PE... u DeLonghi bych měl za ty prachy jejich low-end, u Bosche low-end od Jury S Krupsem neudelas chybu, prave z nej popijim snidanovou kavicku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 taky mam krupse.. a dneska už třetí :_)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Matthew: promiň jestli jsem to přehlédl, ale kolik káv denně budeš na stroji dělat? Odkaz pro ty, kteří obhajují kapsle a říkají, že dobrá káva trvá udělat půl hodiny. já to vidim tak na pravidelnejch 3-5 denně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 já to vidim tak na pravidelnejch 3-5 denně Já jsem o tom také uvažoval, pak jsem koupil za cca 500,- Kč mokka konvičku a k presovači už se asi nevrátím :-) Ale nějakého Kruppse má moje ségra a je s tím spokojená :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Já jsem o tom také uvažoval, pak jsem koupil za cca 500,- Kč mokka konvičku a k presovači už se asi nevrátím :-) Ale nějakého Kruppse má moje ségra a je s tím spokojená :-) jasně, každej si musí vybrat to svoje... já chci prostě automatickej stroj na stole, kterej bude dobře vypadat a na počkání mi udělá dobrý kafe, nic víc... ani tim nechci ze svýho života odepsat kavárny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Pro Watches: Dobrá práce, já bych si zase rád někdy zaobcoval s tímhle: Pro FrantisekH: Já mám dnes teprve první, tak pozor na "Cofein crash" aby jsi nedopadl takhle : Pro Matthew: Pokud jsi se rozhodl a víš co chceš což je dobře, nezapomeň vzít ještě v potaz nějaké náklady na servisování automatů, dnes je to samá elektronika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Pro Watches: Dobrá práce, já bych si zase rád někdy zaobcoval s tímhle: Pro FrantisekH: Já mám dnes teprve první, tak pozor na "Cofein crash" aby jsi nedopadl takhle : Pro Matthew: Pokud jsi se rozhodl a víš co chceš což je dobře, nezapomeň vzít ještě v potaz nějaké náklady na servisování automatů, dnes je to samá elektronika. tak tam počítám s tim pravidelnym odvápňováním tabletama, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 (upraveno) Nerozumim jedne veci. Pri pressovani kavy se doporucuje doba okolo 30 vterin, pak se pry louhuji skodlive latky. Ale pri french pressu nebo pri priprave turecke kavy se kava louhuje po celou dobu nez se tekutina vypije. Proc tedy vadi pripadne pressovani do objemu napr. 160 ml? Upraveno 25. září 2011 uživatelem Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Nevadí ale už to není presso a louhujou se ty škodlivý látky.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Pro Watches: Dobrá práce, já bych si zase rád někdy zaobcoval s tímhle: Pro FrantisekH: Já mám dnes teprve první, tak pozor na "Cofein crash" aby jsi nedopadl takhle : Pro Matthew: Pokud jsi se rozhodl a víš co chceš což je dobře, nezapomeň vzít ještě v potaz nějaké náklady na servisování automatů, dnes je to samá elektronika. Jsem zvyklej na deset press ( v čechách rozumněj piccolo) denně, a o obsahu kofeinu v kvalitní kávě víš sám dost :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 (upraveno) Pro Matta: Určitě, odvápňovat se musí i pákovka, i rychlovarná konvice když na to přijde. Záleží taky jak moc budeš mít doma tvrdou vodu. Zanedbání této údržby u automatu může mít fatální důsledky. Ale měl jsem na mysli to, že se ti jednoho dne na displeji rozbliká barevná hudba a kafe z mašinky nedostaneš. Pak budeš muset z nějakého důvodu tobě neznámého do servisu. Hodně nevyzpytatelné jsou automaty Saeca. Upraveno 25. září 2011 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 takze u turka nebo french pressu je clovek (ty skodlive latky) pije vzdycky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 v principu jo, ale pili to naše babičky, dědové, rodiče a budou to pít i naše děti..já se turku vyhýbam kuli žaludku pak mi v něm tlačí a občas i jiné průvodní jevy ale jinak nic zvláštního Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Pro Ondru: U Frenchpressu se káva luhuje max. 4 minuty, jelikož je hruběji namletá. U pressa max 25 až 30 vteřin jinak do kávy dostanety třísloviny, hořkokyselé tóny a pár karcinogeních látek, proto někoho pak může po kávě pálit žáha, nebo vám nesedne v žaludku jak píše FrantišekH s českým turkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 25. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 Nerozumim jedne veci. Pri pressovani kavy se doporucuje doba okolo 30 vterin, pak se pry louhuji skodlive latky. Ale pri french pressu nebo pri priprave turecke kavy se kava louhuje po celou dobu nez se tekutina vypije. Proc tedy vadi pripadne pressovani do objemu napr. 160 ml? U frenchpressu to mám tak, že kávu v tom nechám 3 až 4 minuty a pak stlačím a leju do šálků. Ale i tak po stlačení už se káva myslím tolik nelouhuje. Zkusím to tam schválně po stlačení déle abych to zkusil :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2011 u nás občas připravujeme turka tak, že ho spaříme, necháme asi minutu a pak "přefiltrujem" (zcedíme), aby to bylo bez lógru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se