FrantisekH Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 panove..kafe je otazkou chuti..nekdo neda dopustit na turka jinej na instant treti atd atd atd..to neni otazka umu ale chuti...a musim uznat ze nespresso je nejlepsi varianta z kapslovych kav...ale u klasickyho pressa preferuji lavazzu nebo illy u instantu nrscaffe a tam kde me zvou na turka tak tam nejdu
Hasňa Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 (upraveno) Vidis, vsechno je otazkou momentu. Jsem pressar, posledni dobou Nespressar. Ale kdyz mi kamos udelal rano v roubence ve Slovenskych Beskydech turka a jointa a vysli jsme s tim na zaprazi a cumeli jak kokoti do stoupajicoho slunce, tak ten vonavy kourici turek byl naprosto uzasny. Ver, ze jsou momenty, kdy dobry silny turek, u nehoz pekne vsechna kava klesne na dno a okoli a nalada je kouzelna, prekvapi a pohladi. V uprseny ctvrtek rano, kdy kamaradi jsou daleko, prace blizko, kdy prsi uz pet mesicu a kdy cloveka ceka vedeni assessmentu z dvaceti kokotama je Nespresso k nezaplaceni. Upraveno 22. září 2011 uživatelem Hasňa
Návštěvník Ondra Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 ...a kdy cloveka ceka vedeni assessmentu z dvaceti kokotama je Nespresso k nezaplaceni. dobrý
dagou Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 ...ceka vedeni assessmentu z dvaceti kokotama je Nespresso k nezaplaceni. Jo takhle, tak to potom jo. Promiň má invektiva. Když na to tady tak koukam, tak začínam chápat, kde je zakopanej pes. Nespresso dává i při plnej vytíženosti možnost, aby se člověk na minutku zastavil a pochutnal si na kafi. Ještě že já mám toho času dost.
sibirnaya Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 to mas dobry, bo cas je to, co me chybi ze vseho nejvic.. ale po ranu sem si dal nespresso onirio, zdrzeni cisteho casu 35s...
dagou Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 (upraveno) to mas dobry, bo cas je to, co me chybi ze vseho nejvic.. ale po ranu sem si dal nespresso onirio, zdrzeni cisteho casu 35s... A co to je taková s? Existuje něco časoměrnýho, co je menší než hodina? Chlapi neblázněte, to přeci nejde takhle fungovat věčně, vždyť z toho musíte magořit. Na kafe mít půl minuty... Já taky pracuju, a docela hodně, ale ten čas je prostě potřeba si udělat. Pač jinak je ten život jenom dlouhej, ale neni širokej ani hlubokej. Takže všem nespressářům přeju z celého srdce dostatek času na pořádnou kávu. Edit: chybějící písmenko Upraveno 23. září 2011 uživatelem dagou
bandicoot Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 Na kafe mít půl minuty... ... Pač jinak je ten život jenom dlouhej, ale neni širokej ani hlubokej... To přijde, holt jsou v životě období, kdy na kafe je fakt jen minuta (obrazně řečeno). Až to přijde, klidně si budu chodit pro kafe do platýze, mlít ho ručně a vařit v džezvě nebo ruční páce...
panedge Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 (upraveno) Já jsem měl několik presovačů a zkoušel jsem různý kávy a nakonec jsem zakotvil u Francis Francis(používá ho Ridi v pořadu S Italem v kuchyni),je to na iperEspresso kapsle Illy a můžu říct,že už rok si užívám výbornýho kafe.Je ale fakt,že mě Illy prostě chutná a nepotřebuju experimentovat.A nemám bordel kolem kávovaru a nemusím mít mlejnek a kafe je za 30 sekund hotový.A tryska na páru dělá výbornou pěnu.http://www.alza.cz/francis-francis-x7-d144973.htm?kampan=zbozi.cz Upraveno 23. září 2011 uživatelem panedge
H-B Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 Zadnej stres, bez si radsi udelat nescafe :D
Návštěvník ?po Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 Zadnej stres, bez si radsi udelat nescafe :D nescafe pijou děti - já piju turka s tlumičem (teď sem si naběhl a přijde zřejmě Tada ) - vys: tlumič = rum - a když mám víc tlumičů než kafí, tak sežeru i lógr
H-B Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 nescafe pijou děti - já piju turka s tlumičem (teď sem si naběhl a přijde zřejmě Tada ) - vys: tlumič = rum - a když mám víc tlumičů než kafí, tak sežeru i lógr Ja mam po logru osklivy kakani, tak uz ho nejim. A sorry za off topic
Jeronimo Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 Právě jsem si šlehl "Double shot" Papua New Guinea Plantation Sigri AA. Na to, že je káva druhá nejobchodovanější komodita po ropě je to tady bída. Takovou DEHONESTACI kávy bych opravdu nečekal. Rozhodně ne zde na fóru gentlemanů. Ale musím se povznést, záleží co od toho všeho člověk očekává. Jestli jde jen o kofejn tak stačí zapít kofeinovou tabletkou čistou vodou. Pokud jde o nějakou iluzi tak stačí vypít Nescafe crema senzatione se třemi kostkami cukru a kýblem smetany nejlépe z kukuřice a to geneticky modifikované a navrch nezapomňte šlehačku z flašky, nebo Standartku za 5,50... voní hezky. Málem bych zapomněl na bizardnost: Česká spařená káva, zvaná rakouskouherským omylem "Turek". Připadám si jako bych kolegům na Primacafe doporučoval hodinky Detomaso nebo Graf Monte Vědro. .
Hasňa Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 (upraveno) Tata mi vzdycky rika, kdyz predvedu podobny plivanec: "Aby ses neposral." A ma recht. Gentlemana, kterym se tady ohanis, z tebe neudela nejluxusnejsi kava ve znamem vesmiru, ale to jak jemne a zdvorile, gently, se chovas k lidem. Soude podle prispevku teda spise nic moc... Upraveno 23. září 2011 uživatelem Hasňa
Jeronimo Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 Už mlčím, pardon všem ke kterým jsem se choval nic moc. Asi jsem se urval. Pro Matthew: Co se týče značek Kávovarů, rozhodně se vyhněte značkám: AEG, Zelmer, Bosh, Eta, Krups, Roventa, Fagor, Kenwood, Morphy Richards, Guzzanti, Concept, Delonghi. Jde o hračky výráběné v Číně za použití nekvalitních materiálů a přetlakových misek na kávu čili v podstatě podvodu. To dál nebudu rozebírat. Tyto rádoby kávovary najdete někde mezi ledničkami, žehličkami na vlasy a vysavači. Před čím bych vás chtěl opravdu varovat tak před kávovými zvrhlostmi jako Dolce gusto, Nespresso, Tchibo Cafissimo Jestli chcete zažít pravé kávové orgie, pořiďte si např. pákovku Rancilio Silvii, Gaggia Classic, nebo Achille bez čerpadla (to k vůli poezii) . Mlýnek Gaggia MDF, Iberital Challenge, nebo Rancilio Rocky. Důležitá věc je aby mlýnek měl mlecí kameny nejlépe konické, ne nože, to je potom sekáček na kopřivy ne mlýnek. Pak by mlýnek něměl mít víc otáček než 600/min. Takže zvuk asi jako Vrum Vrum, né Vzzzzzzz. Jak je otáček víc, káva se podruhé praží a tím přepaluje a to nechceme. Kávu používejte jakoukoliv hlavně čerstvě praženou. Rozhodně se vyhěte značkovým superhyper marketovým kávám: Lavazza, Carte Noir, Illy, Segafredo, Davidoff.atd. Proč?? protože nevím kdo ji pražil, jak ji pražil, kdy ji pražil, jak ji namlel a kdy ji namlel. Vlastně ani nevím co je to za kávu, pojem 100% arabica je velmi gumový. To je jako kdyby bylo na flašce nebo spíš v tomto případě na krabici od vína napsáno 100% bílé víno. A obloukem se vyhněte německým kávám Tchibo jeli vám váš žaludek milý, jelikož němci praži kávu světe a extrémě do kysela. Jediná možnost jak konzumovat tyto kávy je s horami cukru a s litry mléka. Pak přicházejí na řadu záležitosti se kterými si většinou průměrně inteligentní běloch poradí: Pomalá extrakce, rychlá extrakce, tamping, kanálkování, šlehání mléka a s tím spojený laté art, nahřívání šálků, výběr správné keramiky... a tak dále. Takže když to shrnu tak problém je v jakosti suroviny, pražení, čerstvosti a hlavně v korektním meltí kolem kterého se celá příprava espressa točí. Espresso = nápoj který má cca 25až30ml vypresovaný za cca 25až30s, který má na hladině asi půl centimerovou lískooříškovou krému. Případně zvažte co od toho opravdu očekáváte a nespěchejte. Jsou i levnější způsoby jak připravit dobrou kávu, (mokka, frenchpress, aeropress) ikdyž klasická příprava espressa a z něho odvozených nápojů jako ristretto, capuccino, latte macciato má prostě své kouzlo. Přeju hodně příjemných kávových zážitků. Dobrou noc, jdu se vy...t.PS: Nespresso už dávno není Swiss, ale Deutch, dříve Turmix kterého vlastním z roku 1987 (kultovní záležitost)
panedge Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Jeronimo-tak jo a po pár letech zkoumání a píčovin si možná udělám kafe,dík Díky
bandicoot Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Víš, Jeronimo, my jsme tu spíš přes ty hodinkový orgie.Každej má něco. Někdo hodinky, jinej nože, auta, další žere, pije, támhleten má zas nóbl kvartýr...Ale nikdo se nad nikoho nepovyšuje. Ba ani nekroutí hlavou.
FrantisekH Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 bez urážky, tahle debata už začíná být o h...ě, Matt se ptal na kávovar pro domácí použití tak na pět káv denně, nevím že by chtěl otevřít kavárnu bo nějakou veřejnou stravovnu..to že si někdo libuje v kávě nemusí snad vnucovat všem ostatním a všechny ostatní ponižovat. To už by tu tak za chvíli vypadalo že by Sibiř umlátil všechny co nemají ROLEX, Bandy ty ci nenosí PAM nebo IWC a tak dál můžu pokračovat.... Až mě výše uvedený pán bude živit bude mi dávat peníze nebo dárky dle jeho osobního uvážení, může tu na mě vyskakovat třeba dva metry protože neplním jeho žádosti. Dokud sem však chodím pro rady a informace, nemůže tu nikdo nikoho ponižovat ani ba skoro urážet. A ještě k té číně.. kávovary Bosch a Siemens se vyrábí v bulharsku, za přísné kontroln Made in Germany, s vnitřnostmi patentovanými Jurou, Krups pak přímo ve Francii z vlastních součástek a výrobků. Osobně jsem obě tyto fabriky navštívil ... A pokud vy najdete jediný jeden výrobek doma, novější pěti let, ze kterého ani jediný kousek součástka či materiál nepochází z číny budu vás požadovat z krále.. a vězte že i váš vlastní výkal najde někde molekulu čínské provenince..
Hasňa Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Tvrde pracuju na tom, abych taky vstaval s vyhledem na Moravku. Jeste tak pet roku.
zerrou Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 dakujem za zaujimave info....Už mlčím, pardon všem ke kterým jsem se choval nic moc. Asi jsem se urval. Pro Matthew: Co se týče značek Kávovarů, rozhodně se vyhněte značkám: AEG, Zelmer, Bosh, Eta, Krups, Roventa, Fagor, Kenwood, Morphy Richards, Guzzanti, Concept, Delonghi. Jde o hračky výráběné v Číně za použití nekvalitních materiálů a přetlakových misek na kávu čili v podstatě podvodu. To dál nebudu rozebírat. Tyto rádoby kávovary najdete někde mezi ledničkami, žehličkami na vlasy a vysavači. Před čím bych vás chtěl opravdu varovat tak před kávovými zvrhlostmi jako Dolce gusto, Nespresso, Tchibo Cafissimo Jestli chcete zažít pravé kávové orgie, pořiďte si např. pákovku Rancilio Silvii, Gaggia Classic, nebo Achille bez čerpadla (to k vůli poezii) . Mlýnek Gaggia MDF, Iberital Challenge, nebo Rancilio Rocky. Důležitá věc je aby mlýnek měl mlecí kameny nejlépe konické, ne nože, to je potom sekáček na kopřivy ne mlýnek. Pak by mlýnek něměl mít víc otáček než 600/min. Takže zvuk asi jako Vrum Vrum, né Vzzzzzzz. Jak je otáček víc, káva se podruhé praží a tím přepaluje a to nechceme. Kávu používejte jakoukoliv hlavně čerstvě praženou. Rozhodně se vyhěte značkovým superhyper marketovým kávám: Lavazza, Carte Noir, Illy, Segafredo, Davidoff.atd. Proč?? protože nevím kdo ji pražil, jak ji pražil, kdy ji pražil, jak ji namlel a kdy ji namlel. Vlastně ani nevím co je to za kávu, pojem 100% arabica je velmi gumový. To je jako kdyby bylo na flašce nebo spíš v tomto případě na krabici od vína napsáno 100% bílé víno. A obloukem se vyhněte německým kávám Tchibo jeli vám váš žaludek milý, jelikož němci praži kávu světe a extrémě do kysela. Jediná možnost jak konzumovat tyto kávy je s horami cukru a s litry mléka. Pak přicházejí na řadu záležitosti se kterými si většinou průměrně inteligentní běloch poradí: Pomalá extrakce, rychlá extrakce, tamping, kanálkování, šlehání mléka a s tím spojený laté art, nahřívání šálků, výběr správné keramiky... a tak dále. Takže když to shrnu tak problém je v jakosti suroviny, pražení, čerstvosti a hlavně v korektním meltí kolem kterého se celá příprava espressa točí. Espresso = nápoj který má cca 25až30ml vypresovaný za cca 25až30s, který má na hladině asi půl centimerovou lískooříškovou krému. Případně zvažte co od toho opravdu očekáváte a nespěchejte. Jsou i levnější způsoby jak připravit dobrou kávu, (mokka, frenchpress, aeropress) ikdyž klasická příprava espressa a z něho odvozených nápojů jako ristretto, capuccino, latte macciato má prostě své kouzlo. Přeju hodně příjemných kávových zážitků. Dobrou noc, jdu se vy...t. PS: Nespresso už dávno není Swiss, ale Deutch, dříve Turmix kterého vlastním z roku 1987 (kultovní záležitost)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se