Přejít na obsah

Domácí pressovač??

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 750
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Ondra

zatim to vidim na Krupse, asi 8050PE... u DeLonghi bych měl za ty prachy jejich low-end, u Bosche low-end od Jury

S Krupsem neudelas chybu, prave z nej popijim snidanovou kavicku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já to vidim tak na pravidelnejch 3-5 denně

Já jsem o tom také uvažoval, pak jsem koupil za cca 500,- Kč mokka konvičku a k presovači už se asi nevrátím :-) Ale nějakého Kruppse má moje ségra a je s tím spokojená :-)

Odkaz ke komentáři

Já jsem o tom také uvažoval, pak jsem koupil za cca 500,- Kč mokka konvičku a k presovači už se asi nevrátím :-) Ale nějakého Kruppse má moje ségra a je s tím spokojená :-)

jasně, každej si musí vybrat to svoje... já chci prostě automatickej stroj na stole, kterej bude dobře vypadat a na počkání mi udělá dobrý kafe, nic víc... ani tim nechci ze svýho života odepsat kavárny :)
Odkaz ke komentáři

Pro Watches: Dobrá práce, já bych si zase rád někdy zaobcoval s tímhle:

Pro FrantisekH: Já mám dnes teprve první, tak pozor na "Cofein crash" aby jsi nedopadl takhle :smile_anim: :

Pro Matthew: Pokud jsi se rozhodl a víš co chceš což je dobře, nezapomeň vzít ještě v potaz nějaké náklady na servisování automatů, dnes je to samá elektronika.

Odkaz ke komentáři

Pro FrantisekH: Já mám dnes teprve první, tak pozor na "Cofein crash" aby jsi nedopadl takhle :smile_anim: :

Pro Matthew: Pokud jsi se rozhodl a víš co chceš což je dobře, nezapomeň vzít ještě v potaz nějaké náklady na servisování automatů, dnes je to samá elektronika.

tak tam počítám s tim pravidelnym odvápňováním tabletama, ne?
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Nerozumim jedne veci. Pri pressovani kavy se doporucuje doba okolo 30 vterin, pak se pry louhuji skodlive latky. Ale pri french pressu nebo pri priprave turecke kavy se kava louhuje po celou dobu nez se tekutina vypije. Proc tedy vadi pripadne pressovani do objemu napr. 160 ml?

Upraveno uživatelem Ondra
Odkaz ke komentáři

Jsem zvyklej na deset press ( v čechách rozumněj piccolo) denně, a o obsahu kofeinu v kvalitní kávě víš sám dost :-))

Odkaz ke komentáři

Pro Matta: Určitě, odvápňovat se musí i pákovka, i rychlovarná konvice když na to přijde. Záleží taky jak moc budeš mít doma tvrdou vodu. Zanedbání této údržby u automatu může mít fatální důsledky. Ale měl jsem na mysli to, že se ti jednoho dne na displeji rozbliká barevná hudba a kafe z mašinky nedostaneš. Pak budeš muset z nějakého důvodu tobě neznámého do servisu. Hodně nevyzpytatelné jsou automaty Saeca.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři

Pro Ondru: U Frenchpressu se káva luhuje max. 4 minuty, jelikož je hruběji namletá. U pressa max 25 až 30 vteřin jinak do kávy dostanety třísloviny, hořkokyselé tóny a pár karcinogeních látek, proto někoho pak může po kávě pálit žáha, nebo vám nesedne v žaludku jak píše FrantišekH s českým turkem.

Odkaz ke komentáři

Nerozumim jedne veci. Pri pressovani kavy se doporucuje doba okolo 30 vterin, pak se pry louhuji skodlive latky. Ale pri french pressu nebo pri priprave turecke kavy se kava louhuje po celou dobu nez se tekutina vypije. Proc tedy vadi pripadne pressovani do objemu napr. 160 ml?

U frenchpressu to mám tak, že kávu v tom nechám 3 až 4 minuty a pak stlačím a leju do šálků. Ale i tak po stlačení už se káva myslím tolik nelouhuje. Zkusím to tam schválně po stlačení déle abych to zkusil :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...