Přejít na obsah

Pomoc starému pánovi v nouzi - NOVÉ INFORMACE!

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 380
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 16. 4. 2013 v 23:03, JDenver napsal:

....... Takže Ondrášku ještě jednou. Vykonal jsi víc dobra než většina lidí stihne za celý život a na téhle planetě není nikdo, kdo by měl právo Ti říct, že jsi neudělal dost.

Také můj bezvýhradný souhlas a poklona!!!

A nezbývá už než přát starému pánovi i starému pejskovi (naprosto rovnocenně!) pokoj, klid a co nejméně utrpení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je mi vážně líto, že to s tím starým pánem vypadá tak špatně ...<br />Snad se z toho dostane a bude mít ještě z něčeho v životě radost ...<br /><br />Odesláno z mého HTC Vision pomocí Tapatalk 2<br /><br />

Odkaz ke komentáři

Při dnešním shonu a starostech,mít sílu a chuť se postarat a pomoct cizímu člověku,je prostě neuvěřitelné!!!Plus co všechno jste museli vylítat kvůli dluhům a dalším věcem,to je prostě nevídané.

Nelze,než souhlasit s ostatníma!

Kdyby bylo něco potřeba,určitě sem napiš.Popřípadě můžu skrz přítelkyni pomoct s právníma věcma,když by bylo něco potřeba.Víc kromě financí,nebo případné pomoci na dálku nabídnout nemohu.

Díky tobě i tvé paní!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak Rexíkovi se daří dobře, dovolím si citovat 2 SMS od majitelky útulku

1:

...noveho,ze je Rexik pekny vycuranek a uz vi,jak na me,uz me ma rad:-)steka,dokud nedam papu nebo ho nemazlim:-)

2:

Chodi do zahrady pod lavicku a tam medituje,pak se vrati k sobe,uz mam pres den otevrene dvere,vcera se brala kontrolni krev,rana je zahojena,bere jeste antb.a karsivan.

O pánovi zatím žádné zprávy nemám, ale pokusím se to v příštím týdnu napravit.

Odkaz ke komentáři

Andrew - velmi zasluzny a obdivuhodny cin.

Nedavno jsem zacal pracovat pro jednu neziskovku starajici se prave o seniory, jejich zneuzivani - je toho az neuveritelne moc, mame pro ne bezplatnou linku pomoci (24/7). Byl jsem az zaskocen jak i v ustavech typu domova duchodcu, nemocnic a pod. dokazou s nasimi rodici jednat. Priklad za vsechny - daji jim jidlo na stolek schvalne tak, aby na ne nemohli dosahnout.

Tak jako ve vsem, problemy jsou s financemi. Minuly rok jsme na tuto linku udelali obrovskou medialni kampan. Coz bylo super. Dovedelo se o nas spousta novych senioru a telefony se nezastavily a tim nam samozrejme vzrostly naklady, protoze operatori nejsou ochotni  Protoze chceme tuto linku nabizet bezplatne, zadame o penize kde se da. Paradox je, ze minuly rok nam napr. magistrat prispel na tuto kampan a i na provoz teto krizove linky. A letos, vubec nic. Proste koncepcni prace totalne s prominutim na hovno.

Nekdy me az zarazi, ze lidi jsou ochotni prispivat neuveritelne penize do zahranici /pracoval jsem v Adre/, ale na domaci seniory, o ktere by se mely hlavne postarat jejich rodiny je velmi tezke sehnat sponzory, darce apod. 

Odkaz ke komentáři

Toho jsem se při po posledních zprávách bál. Snad jsme mu alespoň maličko usnadnili závěr života. Navrhuji vyčlenit část zbývajích prostředků pro pejska a zbytek věnovat někomu, kdo se věnuje péči o seniory. Třeba zrovna na linku, kde pracuje nAscA. Zkusím po něčem jěstě mrknout. Každopádně díky všem, kdo dokázali pomoci více než jen penězi a hlavně Andrewovi že se o vše postaral. Za to si ho skutečně vážím.

Odkaz ke komentáři

RIP - toho jsem se obaval, ty zpravy nebyly moc optimisticke.

Linka se jmenuje Senior telefon - na tento rok nam chybi pres 2 miliony, tak jsme radi za cokoliv. Shanim, kde se da...Rucim, ze by penize byly pouzity jak maji. A mohl bych nabidnout treba i prohlidku naseho domu Portus, kde je mozno videt vse na vlastni oci. Samozrejme sluzeb nabizime mnohem vice, napr. Tisnovou peci Areion, - kdysi jsem sem daval i fotky hodinek, ktere by casem mohly slouzit seniorum. Pri napr. padu nas to upozorni, ze se stalo neco neobvykleho a pokud se nemuzeme dovolat, tak kontaktujeme zachranku apod., pecovatelskou sluzbu atd.

Ale nechci se prizizivit na tomto, ted uz smutnem vlakne. Ale nikdo nezijeme navzdy, tak proc obcas nekomu nepomoci.

Upraveno uživatelem nAscA
Odkaz ke komentáři

To je smutné, co na to říct ... Snad se ten pán dokázal aspoň chvíli na sklonku života dívat na věci pozitivněji díky tomu, že nemusel přemýšlet nad problémy a starostmi, které jsme mu pomohli odklidit z cesty ...<br /><br />Ano, přátelé, je na čase, abyste se, abychom se ukázali, že nejsme jen klub samozvaných gentlemanů, že si tu někteří hrajete, resp. hrajeme na něco, co nejste či nejsme ...<br /><br />Navrhuji založit nové vlákno k iniciativě zdejších lidí, určitý klub nás, co máme více, než k životu potřebujeme, resp. těch, co nemyslí jen na sebe ...<br /><br />Jasně, mnoho šťouralů bude namítat, že mohu přispívat na co chci přes neziskovky, také přispívám, ale tohle by mohlo být něco jiného, mohli bychom přispívat jako celek, chronomagici a při větším počtu bychom mohli opravdu pomoci těm, kdo to rychle potřebují ... Pokud bychom to dotáhli k dokonalosti, založili bychom transparentní o.p.s. ...<br /><br />No, možná jsem se nechal trochu unést při pátečním večeru a té špatné zprávě k tomu ...<br /><br />Odesláno z mého HTC Vision pomocí Tapatalk 2<br /><br />

Odkaz ke komentáři

V 27. 4. 2013 v 9:37, JDenver napsal:

Za současné situace jsme to všichni alespoň podvědomě čekali. Děda je teď někde kde už ho nic netrápí. A pokud chcete znát můj názor ... stálo to za to.

Přesné. Ještě jednou díky MOC a poklona vám všem!

Odkaz ke komentáři

Děkuji Andrewovi a jeho paní, že se s obrovským osobním nasazením postarali o trochu klidnější a důstojnější závěr života pána a o osud psiska. Děkuji i všem ostatním z tohoto vlákna, kteří jakýmkoli způsobem trochu Adrewovi a jeho paní  s tímto pomohli. Chlapi, toto vlákno mi dává naději, žo to s námi všemi není ještě tak zlé.     

Odkaz ke komentáři

Ahoj všem,

je mi pána moc líto, ale bylo nám to jasné už od chvíle, kdy přestal chodit, že se to už nezlepší a jak napsal někdo přede mnou, musíme tam všichni :rip:

Určitě nelituji!

Bylo mi ctí!

Zbytek peněz (po zaplacení všech věcí už jich pravda moc nezbývá) bych rád poslal na "Senior telefon", který zde navrhoval nAscA. Peníze byly vybrány pro starého pána a jeho pejska, věřím, že pokud Rexík bude potřebovat již zmiňovanou operaci, určitě se najde hodně zdejších členů, kterým jeho osud nebude lhostejný. Naopak ne každý s tím může souhlasit, a proto bych je věnoval právě na pomoc seniorům, pokud je již nemůžeme dát starému pánovi.

Co vy na to???

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...