maama Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Odesláno 13. října 2011 byl jsem vyzván, abych upozornil, až se věci pohnou. bohužel, UPC už několik dnů neumí internet. nevím kdy budu schopen zas reagovat. jak asi už víte, děda má vodu, elektřinu, v bytě se topí. sociální odbor vyplatil jednorázovou dávku za tu dluženou elektřinu. navštívili jsme dědu se sociálníma pracovnicema z sosocentrum.cz a jde o to se zorientovat. dámy kontaktovaly sociálku, kde se dozvěděly, že sociálka si nechala od dědy podepsat odpor proti platebčáku. ženský z SOS centra ještě zavolají správu sociálního zabezpečení - děda byl v minulém období v nemocnici a tehdy asi vznikl chaos v placení nájemného - jde o to, jestli se SSZ nevrátily některé důchody, které dědovi nebyly vyplaceny. popravdě, tomuhle nevěřím, ale byla by to výhra, protože je na něm vymáhána částka přes 50 tisíc. děda na otázku, jak mohlo dojít k dluhu a nájemném neumí odpovědět.příští týden si na schůzce (my, sociálka P6, SOS c.) vyměníme info, rozdělíme úlohy a požádáme sociálku, pokud tak ještě neučinila, ať osloví domácího (sro) a zjistí skutečnou výšku dluhu, seznámí sro se situací dědy a snad nějak zjistíme, jestli mají v úmyslu se dědy zbavit nebo ne. ale podle mýho dojmu, tomu nic nenasvědčuje - děda jednoduše buď vlastní vinou, z důvodu nemoci, nebo z jiného důvodu neplatil, sro poslalo upomínku, na kterou děda nereagoval, tak to daly k soudu a výsledek dorazil naštěstí v době, kdy si ho Andrew všiml. Ohledně případné sbírky - děda určitě potřebuje pomoc - určitě v podobě zastupování jednání s úřady, možná (to bude předmětem dalšího zkoumání) by chtělo mu zajistit teplé jídlo s dovážkou do domu, a v případě, že bude moct zůstat v bytě ho oddlužit. ve hře je taky úvaha, jak to zařídit, aby se zadlužení - opomenutí plateb - neopakovalo (odnětím svéprávnosti, nájemné zaplatí opatrovník) a úvaha, jak dlouho ještě děda bude schopnej se o sebe postarat sám. že v tom má chaos svědčí nalezená proplacená složenka za žalované období -proplacená minulý týden. v té souvislosti stojí za zmínku, že sociálka dědu zná a on odmítl sociální péči (zatím nevím o jakou podobu soc péče šlo). podstatná info je taky to, že výše dědova důchodu je kolem 9500,- a příspěvky na bydlení a péči, o které už bylo v minulosti zažádáno, nebyly přiznány, protože děda měl tehdy po odečtení nájemného a energií víc než živ.min.brzo dědovi zvednou nájem a už mít minimum nebude. požádáme o příslušné příspěvky znova. taky požádáme o přiznání vdoveckého důchodu. je to zkrátka velká mašinérie. situace je nyní od situace před týdnem naštěstí taková, že ji někdo řeší.proto je třeba zmínit dámy z SOS centra. dělají to pro dědu zdarma, nízké platy získávají z grantů. vyšly nám vstříc, makaj na tom a vědí, jak na to.zasloužily by poděkování. mě napadá - sehnat volňásky na kulturu -(2 páry lístků - 2 dámy s doprovodem), raději poukázky na samostatný výběr než na konkrétní datum/událost. umíte někdo takové volňásky sehnat?pak je tu taková věc s hodinkama:) dali jsem se do řeči o chronomagu a jedna dáma si postěžovala, že své památeční dětské hodinky už několikrát nechávala opravovat a zase se rozbily. teď se jí rozbil i budík a po zkušenostech s dětskejma se jí do opravy nechce. nechcete se o to pro dámu zadáčo postarat? ideálně někdo, komu není daleko k náměstí Míru. zůstaňte naladěni. informací brzo přibude.
Andrew Odesláno 13. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2011 Díky Marku za vyčerpávající info, vážím si Tě jako člověka se srdcem i rozumem na správném místě. Ondra
bandicoot Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Odesláno 13. října 2011 Díky za info. Hustý, nechci bejt starej, ani jako mladej všemu nerozumím. Jestli jako kultura stačí kino, tak to umím. Jsou to volňásky do nějakýho toho komplexu kin (kamkoliv) s tříměsíční lhůtou k vybrání. Na pokladně kina se mění za lístky až přímo před programem. Zajistím a ozvu se ti přes SZ.
mondeo2 Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Odesláno 13. října 2011 Pánové SMEKÁM odvádíte perfektní práci.
Slim_brno Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Odesláno 13. října 2011 Můj velký obdiv, taky smekám. Slíbení nějaké částky je jedna věc, ale opravdová aktivita je něco úplně jinýho... Paráda!
Ondra.T Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Kdybych mohl poslat aspoň nějakou finanční pomoc, jsem student, nebude nijak velká, ale snad nějak pomůže. Prosím do SZ o číslo účtu.
Jezevcik2 Odesláno 16. října 2011 Nahlásit Odesláno 16. října 2011 Ondro T.,ta informace ohledně č.ú. tu již proběhla.Čti zpětně.Andrew se jistě ozve,jakmile to bude aktuální.Každopádně mu můžeš formou SZ poslat návrh Tvé poskytnuté částky a on jí zakalkuluje mezi ostatní.Děkuji Ti za Andrewa a ostatní,kteří se starají.
Andrew Odesláno 16. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2011 Je to přesně jak píše Jezevcik2, peníze zatím nesbírám...pouze pokud někdo chce poskytnout finanční pomoc (stále řešíme, zda a v jaké výši bude potřeba), ať mi prosím napíše SZ s předpokládanou částkou, abychom při rozhodování věděli, kolika penězi disponujeme. Před výběrem se samozřejmě dozvíte, zda a na co by měla být použitá a pak možná započne reálná sbírka. Dnes jsem u pána byl s nějakým přilepšením a dárky od vás a má se "zatím" docela dobře
Andrew Odesláno 19. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2011 Právě jsem mluvil se členem maama a vypadá to, že sbírka pro pána bude nutná. Vše se ještě rozhodne během příštího týdne, ale prosím ty, kteří zatím váhali a rádi by přeci jen něčím přispěli, aby mi poslali SZ s očekávatelnou pomocí. K dnešnímu dni je na našem imaginárním účtu 37.183,- Kč. Zatím díky všem a zůstaňte prosím na příjmu.
maama Odesláno 20. října 2011 Nahlásit Odesláno 20. října 2011 bandicoot, utrejch > díky za lístky pro dámy k věci> v úterý máme schůzku, budou novinky.
NIGHTinGALE Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Odesláno 22. října 2011 V 19. 10. 2011 v 13:16, 'Andrew' napsal: Právě jsem mluvil se členem maama a vypadá to, že sbírka pro pána bude nutná. Vše se ještě rozhodne během příštího týdne, ale prosím ty, kteří zatím váhali a rádi by přeci jen něčím přispěli, aby mi poslali SZ s očekávatelnou pomocí. K dnešnímu dni je na našem imaginárním účtu 37.183,- Kč. Zatím díky všem a zůstaňte prosím na příjmu. Teď jsem byl týden mimo ČR, takže jsem nemohl reagovat, sorry. Pěkně se staráte, pánové, smekám před vámi. Poslal jsem ti SZ ohledně finančního příspěvku. Jak to tak čtu - nebylo by lepší pána umístit do nějakého pěkného domova pro seniory, kam by si mohl vzít i svého pejska? Co by mu měsíčně chybělo na zaplacení nákladů, bysme třeba mohli doložit my...
Andrew Odesláno 22. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2011 V 22. 10. 2011 v 11:42, 'Jezevcik2' napsal: Pánové,kolik bude celkem potřeba? Pokud bude pána potřeba zcela oddlužit, tak něco přes 51.000,- Kč V 22. 10. 2011 v 12:55, 'NIGHTinGALE' napsal: Teď jsem byl týden mimo ČR, takže jsem nemohl reagovat, sorry. Pěkně se staráte, pánové, smekám před vámi. Poslal jsem ti SZ ohledně finančního příspěvku. Jak to tak čtu - nebylo by lepší pána umístit do nějakého pěkného domova pro seniory, kam by si mohl vzít i svého pejska? Co by mu měsíčně chybělo na zaplacení nákladů, bysme třeba mohli doložit my... I tato varianta je ve hře a podle mě je asi OBJEKTIVNĚ nejlepší. Na druhou stranu pán v bytě žije již mnoho let a nejsem si jistý, jak by se díval na stěhování (pokud k němu nebude donucen výpovědí z bytu). Uvidíme po tom úterku.
Conrad Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 V 22. 10. 2011 v 12:55, 'NIGHTinGALE' napsal: Teď jsem byl týden mimo ČR, takže jsem nemohl reagovat, sorry. Pěkně se staráte, pánové, smekám před vámi. Poslal jsem ti SZ ohledně finančního příspěvku. Jak to tak čtu - nebylo by lepší pána umístit do nějakého pěkného domova pro seniory, kam by si mohl vzít i svého pejska? Co by mu měsíčně chybělo na zaplacení nákladů, bysme třeba mohli doložit my... Ahoj Gale,máš pravdu,byla by to nejlepší varianta jen se obávám,že nevím o zařízení,které by přijalo starého pána s pejskem
maama Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 no chlapi, nemyslím si, že přestěhovat ho je ideál. podmínky, ve kterých žije, se nám nemusí líbit, ale hlavně že nevadí jemu. u starých lidí změna rytmu života znamená přiblížení konce. přestěhování pro ty staré znamená přímo jistotu konce. vzpomínám na naši bábu, potomci se rozhodli, že už nepotřebuje krávu a prasata, že už kolem nich nemusí dřít. její stav se pak rychle zhoršil - demence - a za pár měsíců to měla za sebou. moct se jít vy...t až když na vás přijde řada, nebo až vám to pečovatelka umožní, to přes veškerou čistotu prostředí, která je v domech s pečovatelskou službou samozřejmě vyšší, není nic příjemnýho. mám z dědy pocit, že umí být morous, že mu určitě víc sedí samota, než aby ho někdo buzeroval ohledně denního režimu. nadruhou stranu návštěvy vítá. úplně jiná věc by byla, pokud by se děda o sebe nebyl schopen postarat. ale teď bych hlasoval na 100%, aby naše pomoc směřovala k tomu, aby mohl zůstat, kde je. samozřejmě bez toho, aby ho někdo okrádal (možná) nebo aby sám děda působil chaos v platbách.
Radim01 Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 V případě vybírání peněz něco pošlu. Konkrétní částka dle akt.fin.situace :-) Držím palce
Andrew Odesláno 25. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2011 (upraveno) Tak takové průběžné info: dnes jsme s maamou (ne mojí ) byli v SOS centru a dohoda je, oddlužit pána a pokusit se zajistit, aby mohl dožít v prostředí, na které je zvyklý. Během pár dnů snad zjistíme zda tomu bude nakloněn také majitel nemovitosti. Poté ve spolupráci se Sociálním odborem P6 určíme nutnou částku a vyhlásíme zdejší "sbírku". Samozřejmě se také pokusíme společnými silami zajistit, aby se podobná situace neopakovala, to ale až ve 2. kroku. Pokud by mezi Vámi byl profesionální psycholog (nejlépe se zkušenostmi se staršími lidmi), prosím ozvěte se mi. Vám, kteří jste mi již napsali SZ s plánovanou částkou, se samozřejmě ozvu s číslem účtu (budou celkem 3, abychom se vyhnuli nutnosti danění). Vy ostatní stále piště, díky. Upraveno 25. října 2011 uživatelem Andrew
Alina Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Odesláno 25. října 2011 A co s tím pejskem? Jinak se mnou můžeš počítat. I kdyby bylo to stěhování.
Andrew Odesláno 25. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2011 V 25. 10. 2011 v 11:23, 'Alina' napsal: A co s tím pejskem? Jinak se mnou můžeš počítat. I kdyby bylo to stěhování. Co je s pejskem? Pejsek je v pořádku (teda ten veterinář by možná byl fajn), pokud pán zůstane doma, pejsek samozřejmě s ním a díky několika místním členům má papání na několik měsíců dopředu
Alina Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Odesláno 25. října 2011 No jeslti právě pán doma nezůstane, promiň, myslím trochu dopředu...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se