casiotron Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Je to kov, na posledním obrázku je to vidět, jak je to orezlý: http://www.ebay.com/itm/Vintage-Casio-AQ-450-/141543547904?nma=true&si=ENGhubkqgOReepEAzSnbaIMuNi8%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
Beaumont Odesláno 9. června 2015 Nahlásit Odesláno 9. června 2015 Dvě nová provedení Certiny DS Multi-8. Musím říct, že zejména to s koženým řemenem se mi dost líbí, jen průměr 42 mm je prostě na moje úzké zápěstí moc :-(
Frostie Odesláno 19. července 2015 Nahlásit Odesláno 19. července 2015 Pekne, moc pekne. Jake mas zkusenosti s presnosti mereni teplomeru, plus minus?
Beaumont Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Hlásím nový přírůstek: Hamilton Khaki Flight Timer, ve zřejmě již nevyráběném provedení s koženým řemenem. Koupeny jako nové v Dubaji za velmi zajímavou cenu - měli poslední kus.Jedny z mála současných ana-digi, které rozumně sedí i na mám hubeném zápěstí. Trochu jsem se bál čitelnosti (tenké ručičky a stříbrná čísla na bílém displeji), ale je to v pohodě.Při krátkém zmáčknutí korunky se rozsvítí, při dlouhém se ručičky "složí" na devítku a nechají perfektně čitelné displeje.
Frostie Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Gratuluji, tak hezké nové ana digi ze Schweizu jsme tu už dlouho neměli. Neuvažuješ o sepsání krátké recenze?
quattroRS Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Toto je jeden z najkrajších ana-digi modelov, aké som ja kedy videl
Gepetto Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Fakt sú geniálne,možno výraznejšie ručičky by to chcelo,inak super..ako píše Frostie ,menší popis funkcií a krátku recenziu by sme prijali
Beaumont Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Díky pánové, pokusím se. Nějaké pěkné ana - digi už jsem hledal delší dobu, protože moje milované postarší Oriosy už nejsou zrovna reprezentativní. Ale moc široký výběr se dnes nenabízí, zejména pokud člověk hledá něco nepříliš velkého. Po nešťastné zkušenosti s jinými hodinkami podobného typu (jiné značky), které jsem musel po pár týdnech vrátit pro opakující se závadu, jsem nakonec začal hledat tyhle Hamiltony. V Praze měli jen model s tmavým ciferníkem a oranžovým gumovým řemenem, který mě tak úplně nenadchl, ale aspoň mi potvrdil, že velikost a tvar jsou pro mě OK: Tahle oranžovo - černá barevná varianta ovšem byla první, podle výrobce prý vyvíjená s leteckou záchrannou službou v Zermattu. Na téhle stránce je o tom propagační video:http://www.ablogtowatch.com/hamilton-khaki-flight-timer-watch/ Při letošním výletu do Dubaje jsem se na Hamiltony cíleně zeptal u tamního oficiálního distributora a zjistil, že doprodávají poslední kusy pouze v provedení bílý cifr + kožený řemen, což mi vyhovovalo. Navíc byly právě kvůli doprodeji za mnohem zajímavější cenu. Koupil jsem je ještě týž den. K hodinkám jako takovým:Průměr pouzdra 40 mm, ocel + safírové sklo. Vodotěsné do 10 bar. Horní displej ukazuje navolenou funkci, dolní pak hodnotu. Malý displej vpravo je datumovka (den), nepřepíná se bez ohledu na ostatní displeje. Luneta je otočná. Jsou to pilotky, proto tlačítko vlevo nahoře slouží prakticky jen k ovládání log-booku, tedy záznamu letů. U každého letu se tuším zaznamenávají 4 časy: první pohyb letadla ze stojánky, vzlet, přistání a zastavení. Letů je možno zaznamenat do paměti až 20, přičemž pro každý může být více vzletů / přistání (teoreticky až 99). Ale já pilot nejsem, takže tuhle funkci asi příliš nevyužiju. Ostatní funkce se volí otáčením korunky a případně pravým dolním tlačítkem. Například časy jsou k dispozici tři: primární T1 na ručičkách + displeji, druhá časová zóna T2 po přepnutí displeje tlačítkem vpravo dole. Pak UTC, dostupný prvním otočením korunky. Další otáčení korunky postupně volí další funkce: kompletní datum (den - měsíc - rok - den v týdnu - pořadí týdne v roce), alarm (jeden standardní + druhý s datem, tj. zvoní jen ve zvolený den a čas), stopky, timer, čtení záznamů log-booku a konečně docela zajímavou funkci pro piloty: přepočítávání teploty podle výšky letu (např. když na úrovni moře je 15 stupňů Celsia, kolik bude ve výšce 10.000 stop. Podle hodinek prý -4,8 stupně. Lze přepínat stupně C / F a stopy / metry). Jak už bylo řečeno, při krátkém zmáčknutí korunky se rozsvítí, při dlouhém se ručičky "složí" na devítku a nechají čitelné displeje. Ještě bych zmínil nastavování času: nejdřív se nastvuje primární čas T1 na digitálním displeji. K němu se pak dosynchronizují ručičky a následně se od T1 nastavuje T2 a UTC, přičemž je možno pouze "skákat" od T1 po 15 minutách. Čili T1, T2 a UTC mají vždy stejný údaj sekund a mohou se od sebe lišit pouze v násobcích 15 minut, což je docela logické. Snad ještě k přesnosti: po koupi jsem čas nastavil podle rádiem řízeného budíky, za něco přes měsíc činí odchylka 2 sekundy.
Frostie Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 V 20. 12. 2015 v 20:05, Beaumont napsal: Díky pánové, pokusím se. Nějaké pěkné ana - digi už jsem hledal delší dobu, protože moje milované postarší Oriosy už nejsou zrovna reprezentativní. Ale moc široký výběr se dnes nenabízí, zejména pokud člověk hledá něco nepříliš velkého. Po nešťastné zkušenosti s jinými hodinkami podobného typu (jiné značky), které jsem musel po pár týdnech vrátit pro opakující se závadu, jsem nakonec začal hledat tyhle Hamiltony. V Praze měli jen model s tmavým ciferníkem a oranžovým gumovým řemenem, který mě tak úplně nenadchl, ale aspoň mi potvrdil, že velikost a tvar jsou pro mě OK: Tahle oranžovo - černá barevná varianta ovšem byla první, podle výrobce prý vyvíjená s leteckou záchrannou službou v Zermattu. Na téhle stránce je o tom propagační video:http://www.ablogtowatch.com/hamilton-khaki-flight-timer-watch/ Při letošním výletu do Dubaje jsem se na Hamiltony cíleně zeptal u tamního oficiálního distributora a zjistil, že doprodávají poslední kusy pouze v provedení bílý cifr + kožený řemen, což mi vyhovovalo. Navíc byly právě kvůli doprodeji za mnohem zajímavější cenu. Koupil jsem je ještě týž den. K hodinkám jako takovým:Průměr pouzdra 40 mm, ocel + safírové sklo. Vodotěsné do 10 bar. Horní displej ukazuje navolenou funkci, dolní pak hodnotu. Malý displej vpravo je datumovka (den), nepřepíná se bez ohledu na ostatní displeje. Luneta je otočná. Jsou to pilotky, proto tlačítko vlevo nahoře slouží prakticky jen k ovládání log-booku, tedy záznamu letů. U každého letu se tuším zaznamenávají 4 časy: první pohyb letadla ze stojánky, vzlet, přistání a zastavení. Letů je možno zaznamenat do paměti až 20, přičemž pro každý může být více vzletů / přistání (teoreticky až 99). Ale já pilot nejsem, takže tuhle funkci asi příliš nevyužiju. Ostatní funkce se volí otáčením korunky a případně pravým dolním tlačítkem. Například časy jsou k dispozici tři: primární T1 na ručičkách + displeji, druhá časová zóna T2 po přepnutí displeje tlačítkem vpravo dole. Pak UTC, dostupný prvním otočením korunky. Další otáčení korunky postupně volí další funkce: kompletní datum (den - měsíc - rok - den v týdnu - pořadí týdne v roce), alarm (jeden standardní + druhý s datem, tj. zvoní jen ve zvolený den a čas), stopky, timer, čtení záznamů log-booku a konečně docela zajímavou funkci pro piloty: přepočítávání teploty podle výšky letu (např. když na úrovni moře je 15 stupňů Celsia, kolik bude ve výšce 10.000 stop. Podle hodinek prý -4,8 stupně. Lze přepínat stupně C / F a stopy / metry). Jak už bylo řečeno, při krátkém zmáčknutí korunky se rozsvítí, při dlouhém se ručičky "složí" na devítku a nechají čitelné displeje. Ještě bych zmínil nastavování času: nejdřív se nastvuje primární čas T1 na digitálním displeji. K němu se pak dosynchronizují ručičky a následně se od T1 nastavuje T2 a UTC, přičemž je možno pouze "skákat" od T1 po 15 minutách. Čili T1, T2 a UTC mají vždy stejný údaj sekund a mohou se od sebe lišit pouze v násobcích 15 minut, což je docela logické. Snad ještě k přesnosti: po koupi jsem čas nastavil podle rádiem řízeného budíky, za něco přes měsíc činí odchylka 2 sekundy.Děkuji za paradni popis a příběh!
Gepetto Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Ďakujeme za recenziu,všetko podstatné sme sa dozvedeli,už môžeme len ticho závidieť
Hantronix Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Mám tyto staré Kessel z roku 1988. Jsou plně funkční, ale mají dost poškrábané sklíčko. Je to teda plast. Jsou to většinou jen jemné škrábance, ale sklíčko je úplně šedé, takže je hůř čitelný displej. Poradíte mi někdo, jak a čím rozleštit plastové sklíčko, aby se to zlepšilo? Díky.
lub Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 V 20. 12. 2016 v 8:02, Hantronix napsal: Poradíte mi někdo, jak a čím rozleštit plastové sklíčko, aby se to zlepšilo? Díky.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78601-le%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD-skl%C3%AD%C4%8Dek/
Cherokee Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Nový přírůstek , nevíte o nich něco, nemůžu nic o nich najít. Jak jsou staré? Ta lumi mně nejde líp nafotit.
Scherbel Odesláno 14. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2017 Zdravím. Tak jsem neodolal a pořídil své první ana-digi. Bohužel, moc info jsem o nenašel. Kdyby někdo přispěl s třeba rokem výroby či manuálem, budu rád.
Frostie Odesláno 14. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2017 (upraveno) V 14. 1. 2017 v 10:23, Scherbel napsal: Zdravím. Tak jsem neodolal a pořídil své první ana-digi. Bohužel, moc info jsem o nenašel. Kdyby někdo přispěl s třeba rokem výroby či manuálem, budu rád.vyráběly se cca 1987 - 1992, pamatuji si je z katalogů a z prvních cest do BRD-hodinářství. Typ určitě půjde dohledat, ale z hlavy jej nevím. Nafoť dýnko, ostře a můžeme to pořešit. Upraveno 14. ledna 2017 uživatelem Frostie
t2 Odesláno 14. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2017 Tenhle model se mi vždycky líbil. Do dneška jsem ho ale znal jen ve stříbrné nebo černé.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se