Přejít na obsah

Analogo digitální hodinky

Gilius

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...

Tat'ky pracovní hodinky které sloužily dlouhá léta až do včerejšího dne, kdy jsem je zabavil a dal mu nové :-)

Baterie vydržela deset let, možná také proto, že byl budík a jiné funkce používány spíše občasně. Od té doby už jsou v nich dvě další.

Tah není původní, byl měněn přibližně po dvanácti letech.

9pup.jpg

tohle mi fascinuje, už jsem to tu viděl, tak sem dlouho hledal a šřoural, ale nevvyšťoural, záručák a účtenku.

Sem kupoval v Kotvě, 27.1. 1993, AQ222, stály těsně pod 1000, snad 970 nebo tak nějak, už to přesně nevím, jen to že ten den šeredně sněžilo. Bylo to jako druhé Vánoce, musel jsem si pomoci sám, když squaw selhala. :frusty: Bral jsem ty s číslama, indexy se mi moc nezdály, měl jsem indexové hodinky předtím a dost mě to "otravovalo", tyhle mi tenktrát přišly dokonalé. Funkční v chromu a žádné jako zlacení, které se brzy odře a pak to vypadá šeredně, skvělá čitelnost.Je to tu někde jako vlákno, na jiná Casia nějaké účty mám, ale na tyhle nejdůležitější se to někam vypařilo. Holt je to ten život.....

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Tak dnes na blešáku jedny hezké  CASIO 385 QA-100W  (80léta) . Škoda že u nich nějaký trouba poškodil pouzdro viz foto 3, aby tam nacpal jiný řemínek .Vidět ho u toho pižlání, urazím mu ruce :bangin:  Hodinky jsou přesné a plně v chodu. Foceny narychlo a večer, jsou hezčí než vypadají.

Krásně se nosí, už 5 hodin je nemůžu sundat z ruky  :lol2:

10659299_853176318027203_3524775345526411891133_853176331360535_137078115693566810690150_853176368027198_88989801938637210613164_853176438027191_278491952558718

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
Návštěvník Chilliluk

Měl bych takový dotaz - měl bych asi možnost koupit hodinky na fotce - mělo by jít o Casio AQ-450 s modulem 315. Jde mi ale o to, jestli je pouzdro plastové nebo kovové. Prodejce tvrdí, že je to kov, já tomu ale moc nevěřím, sázím na pokovený plast, ale nejsem si přece jen jistý a na internetu se mi to nepodařilo dohledat...víte o nich někdo víc?

post-12565-0-47796900-1411486601_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Mně právě taky ne..nicméně už jsem domluvený, že je vezmu, on by mi ten plast nakonec zase tolik nevadil, tento typ ana-digi, kde je display a analog úplně odděleně, je můj nejoblíbenější...budeme si určitě rozumět :-) ..když se to nedovím od někoho dřív, než dorazí, dám pak vědět, jestli je to kov nebo plast.

Odkaz ke komentáři

Já se obávám, že je to pokovený plast. Ale ruku do ohně bych za to nedal. Podle katalogu  pro rok 1985 existují v obyč plastové černé (AQ 50). Tuhle stříbrnou jsem tam nenašel. Ale velice pobné pouzdro mají AB 100 (kat. 1988) kde Casio píše chrome plated což je pokovený plast. Omlouvám se za větší rozměr obrázků, ale při zmenšení by utrpěla čitelnost.

Kat 1985: post-673-0-27390500-1411512376_thumb.jpg

Kat 1988: post-673-0-80417100-1411512466_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

plnotučná varianta ana-digi casio AD-S800.

živé foto tady.

vychází z AQ-S800 / AQ-S810 (stejný modul).

zajímavé je použití plastového sklíčka v kombinaci s WR200.

chci zkusit casio anadigi a z géček mě žádné neoslovují, tak o nich přemejšlím. navíc mi tenhle modul přijde povedenej (dvojitý timer, podsvětlený displej, solár...)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Já se obávám, že je to pokovený plast. Ale ruku do ohně bych za to nedal. Podle katalogu  pro rok 1985 existují v obyč plastové černé (AQ 50). Tuhle stříbrnou jsem tam nenašel. Ale velice pobné pouzdro mají AB 100 (kat. 1988) kde Casio píše chrome plated což je pokovený plast. Omlouvám se za větší rozměr obrázků, ale při zmenšení by utrpěla čitelnost.

Kat 1985: attachicon.gif14.jpg

Kat 1988: attachicon.gif30_1600x1200.jpg

Jojo, ty AQ-50 právě že znám a přijde mi, že na 99 procent, když Casio dělá černou a stříbrnou verzi stejných hodinek, je ta stříbrná vždycky pokovený plast (ale...myslím i v tomto existuje výjimka, teď si ale nevzpomenu na model, ale myslím, že nějaké kalkulačky se dělaly v černém plastu i v kovu)..takže kdo ví?

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Už tři dny mi dělají velkou radost tyto ana digi temp citizeny, u kterých když jsem je koupil nešla část A2. Abych řekl pravdu, trochu jsem se v nich šťoural a najednou se začala rafička trochu cukat a pak se rozpohybovala. Snad jim to dlouho vydrží.

Tyto se daji jeste snad i koupit nove se zarukou, v Asii samozrejme. Ale jsou paradni

Odkaz ke komentáři

Tyto se daji jeste snad i koupit nove se zarukou, v Asii samozrejme. Ale jsou paradni

Tento kus je originál Japan, typuji tak rok 1982. Na golden8ts se dají sehnat podobné citizeny nové, ale asi už nebudou komplet Japan, nebo independent, které mám jako znak.

Upraveno uživatelem ana digi temp
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsících...

Moje analogo-digitální éra:

Sandy - koupeno cca 1991 někde na tržnici za 500,- Kč.

Po vložení baterky funkční pouze digitální část. Analogovou se mi zprovoznit nepodařilo. Celkem dost zoxidované a uvolněná korunka.

Na ruce vypadaly tehdy hodně dobře a byly moje oblíbené.

post-3282-0-23440100-1428433681_thumb.jpg

Casio AQ-231 - koupeno cca 1995 za 1690,- Kč.

Po nějakém větším nárazu zcela nefunkční, rozbité sklíčko a ulomená korunka.

post-3282-0-36406800-1428433801_thumb.jpg

Casio ABX-66 - dárek k mým 25. narozeninám v roce 1997 za 3690,- Kč.

V té době (a vlastně i dnes) úplná pecka displej ve sklíčku a pod ním ručičky. Takže displej se nekrčí někde v rohu, ale může využít celou plochu ciferníku.

Taky úplně úžasný iluminátor.

Hodinky mají už asi 3. pásek a asi 5. baterii. Ale jdou do dnes. Pořád je občas nosím. Teď už většinou jen do dílny, do garáže a tak.

Baterie tam vydrží cca 3-4 roky. Mají paměť na tel. čísla i se jmény (v éře mobilů už bohužel k ničemu). Vyrábělo se několik typů. Viděl jsem je ale jen u pár lidí.

post-3282-0-33297100-1428434164_thumb.jpg

Sharp - koupeno někdy kolem roku 2003. Cenu už neznám a ani místo.

Nemají sklíčko ani pásek. Nosil jsem je jen chvíli, protože se vylomila oska na pásek.

Ale po vložení baterie normálně fungují (analogová i digitální část), dokonce i pípají.

Nevím vůbec, co je to za typ. Nikde to není uvedeno a ani na netu jsem je nikde nenašel. Ani jsem nevěděl, že Sharp dělal hodinky.

post-3282-0-46159400-1428434396_thumb.jpg

V současné době všechno šuplíkové zásoby (kromě těch Casio - ty pořád ještě občas nosím).

Před touto analogo-digitální érou jsem nosil digitálky, po ní automaty.

Omluvte horší kvalitu fotek. Je to foceno jen mobilem.

Hodně se mi líbí ana-digi-temp od Citizenu, i když je to celkem dost retro, ale asi si je někdy koupím. ;-)

Odkaz ke komentáři

Hantronix: pěkný retro. Ty Sandy jsem měl taky, přesně stejný (jen s modrým cifrem) a se značkou Sharp. Dva druhy těch ABX Twinceptů mají stále ještě jako nový v jednom hodinářství u nás v Chrudimi, podle skoro nečitelných vybledlých etiket už tam pěkných pár let budou. Jen cenu zlevňují dost pomalu, myslím, že ten levnější je aktuálně pořád přes 2000...

Odkaz ke komentáři

Jestli je to ještě aktuální, tak podle mě je to kov. Myslim, že podle tlačítek, pak podle sklíček, který jsou tvrzený a vyměnitelný, tak tak na 90 % to bude kov.

Měl bych takový dotaz - měl bych asi možnost koupit hodinky na fotce - mělo by jít o Casio AQ-450 s modulem 315. Jde mi ale o to, jestli je pouzdro plastové nebo kovové. Prodejce tvrdí, že je to kov, já tomu ale moc nevěřím, sázím na pokovený plast, ale nejsem si přece jen jistý a na internetu se mi to nepodařilo dohledat...víte o nich někdo víc?

attachicon.gifasi aq-450.jpg

Odkaz ke komentáři

"Chrome plated" je kov, pokovený plast je "chrome plated resin". Ty AB-200 jsou taky kovový. V některých katalogách to ale může být jinak.

Kat 1985: attachicon.gif14.jpg

Kat 1988: attachicon.gif30_1600x1200.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...