Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poraďte letecké hodinky do 10tis., slušného provedení (samožřejmě vzhledem k cennové relaci).

Velikost okolo 42 mm - kruhové, automat nebo mechanicke, s kozenym paskem, ne chronograf.

Díky za tipy.

Odesláno

Poraďte letecké hodinky do 10tis., slušného provedení (samožřejmě vzhledem k cennové relaci).

Velikost okolo 42 mm - kruhové, automat nebo mechanicke, s kozenym paskem, ne chronograf.

Díky za tipy.

Já být Tebou tak bych určitě vybíral ZDE

Návštěvník maxipesfik
Odesláno

Se obrať přímo na na Maxipesa Fíka, ten je na pilotky a gůgl machr

Horhe má pravdu, v tom odkazu si určitě vybereš.

Odesláno

Se obrať přímo na na Maxipesa Fíka, ten je na pilotky a gůgl machr

hezky zahlcené téma....:o)

jak to vypada budu se orientovat na osvědčené značky - Stowa, Steinhart, Laco, (Archimede), nejake z nich vyberu.

libi se mi tyhle co tam hodil Vraby, ale nevim jake to jsou?

post-13676-052243700 1319699362.jpg

Odesláno

hezky zahlcené téma....:o)

jak to vypada budu se orientovat na osvědčené značky - Stowa, Steinhart, Laco, (Archimede), nejake z nich vyberu.

Tohle jsou pilotky Laco...

Odesláno

323GT..díky

dneska zkusím oběhnout kamenné obchody v Praze: chronoshop a Wings club (Laco), jak budou sedět různé modely na ruce.

Nejspíše bude pro mou ruku ideální 42 mm, na 80 % bez datumovky, napis např. Laco, Stowa mi nevadí.

Nejradši bych Stowa Flieger Original, ale to mám smulu, nejsou :sad01_anim:

Odesláno

Osobně bych z těchle navigátorských hodinek zvolil Lachery (ne a ne to Laco říct:). Kromě legračního jména se nejblíže podobají originálu a 42mm je ideální. Působí nejvíce "vintage" stylem, tvar těla, jeho opracování... ještě doporučím, pokud ti nevadí, že je masivnější, uzavřený řemen ve stylu původních. Jediný problém bych viděl v tom, že nové s ETOu budou asi znatelně nad 10 tisíc. S ETOou jsou mimochodem bez nápisu, to jen ty s miyotou. Aktuální modely Stowy mi přijdou moc "dámičkovské" (tedy ty s centrální vteřinovkou/upraveným unitasem, to je jiné, ale jak píšeš, ty asi moc neseženeš) a zbylé tři značky z pěti originálních jsou cenově mimo mísu

Archimede, Steinhart, tím určitě také nic nezkazíš, ale nemají tu historii (byť tedy ono stejně jde jen o ten název firmy). Snad jen, že Archimede má cosi (jeho značka nebo pro ně jen dodávají těla hodinek) s Icklerem :)

Navíc Archimede nabízí jen A-dial, pokud se nepletu.

Odesláno (upraveno)

Snad jen, že Archimede má cosi (jeho značka nebo pro ně jen dodávají těla hodinek) s Icklerem :)

Navíc Archimede nabízí jen A-dial, pokud se nepletu.

Archimede je Ickler GmbH? stejně jako Autran & Viala, která má model Aviator s B ciferníkem (ještě ho nemáme na webu, napravím)

edit: jsem slepý, máme na webu

Posted Image

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno (upraveno)

Děkuju, nebyl jsem si jistý jestli je to sub-značka Ickleru nebo jim jen dodávají pouzdra. Ickler právě vyráběl pouzdra ostatním během 2. světové, takže nějaká návaznotst na historii tu také je.

O A&V jsem vůbec neslyšel, přiznám se, dobré vědět.

edit: na těch A&V se mi moc líbí jeden drobný detail - není tam klasické German made, Made in Germany, ale Uhrenfabrik Pforzheim, drobnost, ale pěkná.

Archimede je Ickler GmbH? stejně jako Autran & Viala, která má model Aviator s B ciferníkem (ještě ho nemáme na webu, napravím)

Upraveno uživatelem paveiv
Odesláno

Tak jsem vyzkousel Steiny, nejsou vubec spatne, jedine co mi nesedi je jejich vyska pouzdra, na moji ruce vypadaji divne.

Archimede na me pusobi takovym detskym dojmem, nezaujaly me.

Byl sem se podivat i Laco, bojuzel v restauraci, kde mely byt vysraveny, bylo jen par kousku v vytrince. Barmanka me ujistila ze prohlidka je mozna po dohode s jejim sefem. Zkusim se s nim domluvit.

Ted me hlavne zajimaji Stowy Flieger, s Unitasem, chtel bych je videt nazivo, Vazeni kolegove z Prahy, nemivate je nekdy na ruce? Prijel bych je okouknout. Diky.

Odesláno

ja mam steinharty 44mm s unitasem a nemuzu si je vynachvalit! i po pul roce noseni se na ne obcas proste zadivam, jako kdyby byly nove:) ..anebo se zaposloucham do tikotu unitasu..parada..

navic za ty penize si myslim, ze dostanes opravdu dost - dobre vypadajici klasicky hodinky, remen dobrej, klednutej safir s vnitrnim antireflexem a hezky zdobenej unitas!

oproti archimede jsou masivnejsi!

Odesláno

ještě mě napadla firma Zeppelin a Junkers

jaká je uroveň zpracování u těchto hodinek oproti své konkurenci (Stowa, Steinhart...)?

Párkrát jsem se na ně byl podívat u M.Brože, byly takové obyčejné.

líbí se mi tyto Junkers, nejsou tak špatné.

post-13676-015641000 1319971445.jpg

post-13676-090957900 1319971447.jpg

post-13676-099344600 1319971450.jpg

Odesláno

máte ještě nějaký typ, kdybych lehce zvedl cenový limit? Hodinky nemusí být nové.

Třeba nějaký model, který bude do budoucna zajímavý artikl, nemyslím tím, že jeho cena závratně poroste, v téhle cenové kategorii nemožné.

Díky. :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

jsou to tyhle: KLIK a KLIK

na stránkách Laco CZ jsou v nabídce,ale na Laco DE nejsou :sad01_anim:

ale do 10 litrů se nevejdeš

Upraveno uživatelem vraby
Odesláno (upraveno)

mně se tedy dost líbí Fortis Flieger nebo ještě model Pilot - myslim, ze ceny kousku z druhe ruky kolem tveho limitu osciluji

Upraveno uživatelem Qwuiddo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...