kdojinej Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Odesláno 27. října 2011 Vyhrabal jsem jakýsi poklad..nemá někdo tucha co je to? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kutilprim Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Odesláno 27. října 2011 Vyhrabal jsem jakýsi poklad..nemá někdo tucha co je to? Já bych řek, že to budou kapesní hodinky . A teď vážně, jsou to hodinky systému ROSKOPF PATENT, lacinější verze téměř bez kamenů a s plechovým ciferníkem. Byly to masově vyráběné hodinky pro méně movité, prostě takové obyčejné hodinky za pár peněz. A tak nějak je tomu i dnes, pokud nejsou něčím zvláštní a v super stavu tak mají hodnotu kolem 200 Kč. V lepším provedení se smaltovaným ciferníkem a lepším strojkem s více kameny tak kolem 500 Kč. Já tyhle hodinky sbírám, hlavně kvůli nízké pořizovací ceně a také, že se dělalo spousta verzí plášťů a tak je pořád co sbírat.
kdojinej Odesláno 30. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Jak je to s těma kamenama: dneska se používá syntetický rubín..? Nevíte prosím odkdy? Když jej ještě neuměli vyrobit, co se používalo? Skutečné??Doufám, že jsem nenapsal nějakou extra blbost.
Adam99 Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Jak je to s těma kamenama: dneska se používá syntetický rubín..? Nevíte prosím odkdy? Když jej ještě neuměli vyrobit, co se používalo? Skutečné?? Doufám, že jsem nenapsal nějakou extra blbost. Mrkni se TADY.
kutilprim Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Tohle jsem našel na netu: Rok 1902 - vynalezen syntetický rubín, o šest let později je již pro svoji vyjímečnou tvrdost používán ve značném množství hodinek. Jak vypadá zdaní plášť těch tvejch hodinek ? Tyhle mosazný bejvaly většinou pěkně zdobené.
gandalf Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Jestli se nepletu, tak ložiskové kameny se používají od roku 1704 a syntetický rubín /AL2O3 s příměsí chrómu, který to barví/ byl vyroben v roce 1902 /Verneuilova metoda/. V hodinářství se používá od roku 1908. Také se používají syntetické safíry, případně t.zv. černé diamanty i granáty. Rozhodujícím faktorem pro používání syntetických kamenů byla hlavně nižší cena.
kdojinej Odesláno 30. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Děkuji všem za odpovědi. Zadní plášť je zdobený, můžu sem hodit fotku, ale chvíli to potrvá, ty hodinky nejsou moje. Člověk je zase o něco vzdělanější.
kdojinej Odesláno 6. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2012 Děkuji všem za odpovědi. Zadní plášť je zdobený, můžu sem hodit fotku, ale chvíli to potrvá, ty hodinky nejsou moje. Člověk je zase o něco vzdělanější. Chvíli to opravdu trvalo a výsledek nepotěší. Nevím, kde jsem sebral, že ten zadní plášť je zdobený.. chtěl jsem je dnes vyfotit, ale zadní plášť je úplně zrezivělý, není nic vidět..fotka je zbytečná. Přesto děkuji za ochotně poskytnuté informace.. Pozoruji, že ve starožitnictvích jsou tyhle "obyčejné" hodinky často cenově krutě přestřeleny. OT když tak někdy narazím na to, co jsem tu v minulosti někdy napsal..tak je mi až stydno.
Rs. Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 Pan Roskopf byl pán, který přišel s ideou "dollar watch" švýcarské provenience. Zachovalé ORIGINÁLNÍ roskopfky jsou sběratelsky poměrně atraktivní věc, i když se jednalo o levné hodinky, tak byly poměrně solidního provedení (vyjma prasáren hodinářů jsem na nich nenašel větší vady), a navíc to byli takoví dělníci, takže se jich moc slušných nedochovalo. To co máš vyfocené je bohužel ale něco asi tak na úrovni skvělých originálních čínských mechanik de-tomaso, prostě kopie úspěšnějšího vzoru bez jakéhokoliv pokusu o inovaci. Originály měly loga na strojku, pouzdru a nápis na cifru.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se