Přejít na obsah

Blancpain Léman Flyback

Matthew

Doporučené příspěvky

Před pár týdny jsem se zařadil do BP klubu. Třeba budou fotky pár lidí zajímat...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, nelíbí. Nelíbí se mi to všeobecně,ale takle ustřihlou šestku jsem ještě neviděl,ale pravda je, že jsem toho viděl málo. No a ta desítka takle dvojnásobně ustřihlá se taky jen ta nevidí. Ale třeba s tím mám jenom já problém,tak to neber jako rýpání,ale když jsem viděl jiné hodinky od téhle firmy, tak mě toto zaskočilo.

Odkaz ke komentáři

nejsi sám...

A to jsou BP mé srdcovky .

mně se tohle obecně docela líbí, líbí se mi překrývání jednotlivých vrstev... samozřejmě pokud je to uděláno nějak důmyslně a ne prvoplánově, líbí se mi když tu číslici uřízne jiná úprava - "vrstva" na ciferníku, už se mi tolik nelíbí když to dělá subdial, což je ovšem mnohem častější...

Pěkné, gratuluju.

Jak se otvírá ta spona u tahu?

spona je trhací
Odkaz ke komentáři

Moc pěkně gratuluju - dokonalá klasika!

Ořezané číslice mi nijak nevadí: ostatně nevím, jak by jinak šel číselník v "blancpainovském flieger pojetí" řešit. Třeba představte si prázdno místo šestky - to by ten strojek musel mít o pár mm větší datový věnec, aby se tam dalo umístit datum. Dvojitě ořezaná desítka zase plyne ze struktury číselníku, který má mírně zkosené mezikruží, do něhož jsou čísla vepsána. - Zkrátka tak, jak to je, to je vyvážené a jakýkoli zásah by tu harmonii narušil. Buď se vám to líbí... nebo si najděte jiné .-)

Já bych zde ale Matthewa rád vybídl, aby si dal tu práci a postnul pro nás svou uživatelskou recenzi, svoje vlastní dojmy z používání těchto hodinek. -- Shodou okolností předevčírem na srazu v Jablonci jsme si povzdechli, že se na chronomagu probírá kdeco, přičemž diskuse hodinek jsou čím dál vzácnější...

Dovolím si pár otázek: - jaká je v praxi čitelnost a přehlednost číselníku? jak hodinky působí na ruce (obvod zápěstí vs. pouzdro 38 mm)? jak se nosí náramek? používáš chronograf, jak hodnotíš šroubovací tlačítka? a konečně jak je strojek stabilní, necháváš stopkovou ručičku v chodu - ovlivní to denní odchylku (strojek má vertikální spojku, takže stopky v neustálém chodu prý neškodí)?

Děkuju petr

Odkaz ke komentáři

Moc pěkně gratuluju - dokonalá klasika!

Ořezané číslice mi nijak nevadí: ostatně nevím, jak by jinak šel číselník v "blancpainovském flieger pojetí" řešit. Třeba představte si prázdno místo šestky - to by ten strojek musel mít o pár mm větší datový věnec, aby se tam dalo umístit datum. Dvojitě ořezaná desítka zase plyne ze struktury číselníku, který má mírně zkosené mezikruží, do něhož jsou čísla vepsána. - Zkrátka tak, jak to je, to je vyvážené a jakýkoli zásah by tu harmonii narušil. Buď se vám to líbí... nebo si najděte jiné .-)

Já bych zde ale Matthewa rád vybídl, aby si dal tu práci a postnul pro nás svou uživatelskou recenzi, svoje vlastní dojmy z používání těchto hodinek. -- Shodou okolností předevčírem na srazu v Jablonci jsme si povzdechli, že se na chronomagu probírá kdeco, přičemž diskuse hodinek jsou čím dál vzácnější...

Dovolím si pár otázek: - jaká je v praxi čitelnost a přehlednost číselníku? jak hodinky působí na ruce (obvod zápěstí vs. pouzdro 38 mm)? jak se nosí náramek? používáš chronograf, jak hodnotíš šroubovací tlačítka? a konečně jak je strojek stabilní, necháváš stopkovou ručičku v chodu - ovlivní to denní odchylku (strojek má vertikální spojku, takže stopky v neustálém chodu prý neškodí)?

Děkuju petr

na psání těch správnejch recenzí jsem hroznej spotřebitel :) tuhle disciplínu přenechám někomu jiném... čitelnost přehlednost je super, je tam i antireflex (vidět na fotkách), takže v tomhle ohledu bez výhrad... velikost hodinek, mně se nosí dobře, náramek zápestí hezky obtéká... podle mě sednou výborně, ale je pravda, že já rád nosím menší hodinky, vyhovuje mi ten rozměr kolem 40mm, ale nosil jsem i hodně malé Rolex 34mm a taky jsem s tim neměl problém (na druhou stranu snesu i 43, 44mm, ale prostě těch 38,39,40 mi padne nejlíp... ale zase je to o tom, že já mám tvar ruky "lovečák" a tak mám to rozpětí co můžu nosit relativně velký)... ale pokud bych měl kvality náramku nějak zobecnit tak se mi líbí, že se tvaru ruky hezky přízpůsobí takže podle mě by dobře padl relativně každému... na druhou stranu ten tah je opravdu "poctivý" takže i když jsou hodinky malé, jsou poměrně dost těžké...

ke šroubovacím tlačítkům se asi neumim správně "Tadovsky" vyjádřit... já je prostě nějak neřešim, nemiluju je, nevadí mi, když na hodinkách jsou tak je prostě používám, když tam nejsou tak mi tam nechybí... jako tohle mi přijde spíš jako takový pseudotéma než že by nad tím bylo potřeba plameně diskutovat

a odchylky neměřim, asi pro tyhle věci nejsem dost zapálenej... dokud neni odchylka taková, že bych kvůli ní nestihl autobus (a že opravdu chodim na poslední chvíli) tak jí neřešim... a stopky si pouštim jenom když něco stopuju, jenom tak pro legraci aby se toho víc točilo ne...

tak snad jsem zodpověděl všechno :)

Odkaz ke komentáři

• Po letech...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...