efreeti Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Možná se to probíralo, ale nemůžu to najít a potřeboval bych rychlou radu.Nechal sem si poslat DVD z ANGLIE a ti k*k*ti pošťáčtí mi to ztopili na celnici v Ruzyni at dolozim ty obvykle serepeticky(prohlaseni atd) a podepisu plnou moc. Moje otazka zni maji na to vubec narok? Pokud se nepletu tak UK se stale jeste v evropske unii a existuje neco jako volny pohyb zbozi. Cena toho DVD je tak zanedbatelnam, ze absolutne odmitam platit cokoliv za celni projednani...Jak se to da resit? Mam postaky zpucovat na dve doby nebo na tyhle obstrukce maji fakt narok?
ricous Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Nekde to tu je - v UK je uzemi, ktere je vne EU a tudiz zasilky z tohoto uzemi podlehaji celnim poplatkum jako zasilky z tretich zemi...
gandalf Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Určitě bych na tu celní poštu zavolal a upozornil bych je na skutečnost, že se jedná o zásilku z EU, pokud ovšem nejde jen o přeposlání a věc původně nepochází mimo unii.
simon_magus Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Možná se to probíralo, ale nemůžu to najít a potřeboval bych rychlou radu. Nechal sem si poslat DVD z ANGLIE a ti k*k*ti pošťáčtí mi to ztopili na celnici v Ruzyni at dolozim ty obvykle serepeticky(prohlaseni atd) a podepisu plnou moc. Moje otazka zni maji na to vubec narok? Pokud se nepletu tak UK se stale jeste v evropske unii a existuje neco jako volny pohyb zbozi. Cena toho DVD je tak zanedbatelnam, ze absolutne odmitam platit cokoliv za celni projednani... Jak se to da resit? Mam postaky zpucovat na dve doby nebo na tyhle obstrukce maji fakt narok? je to nesmysl, z UK zadne clo neni
gandalf Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Nekde to tu je - v UK je uzemi, ktere je vne EU a tudiz zasilky z tohoto uzemi pedlahaji celnim poplatkum jako zasilky z tretich zemi... Já jsem v Anglii v poslední době kupoval několikery hodinky /Citizen a Monstra/ a vždy to bylo bez DPH.
ricous Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Hosi je to neco jako treba Livigno v IT. Mam iPhone, tak to ted hledat nebudu, ale Patrik (tusim) tady uz na to delal vlakno.
gandalf Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Ale pokud se nepletu, tak nějaký území UK je mimo EU /ostrovy?/.edit.: překlep
obrbobr Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 je to nesmysl, z UK zadne clo neni přesně tak, brýle Oakley za 60 liber a dorazily za týden s razítkem "bez cla"
efreeti Odesláno 22. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Chlapi jedna se o hru na PS3. Normalne koupenou v netovem obchode Zaavi v UK, odesilatel je v UK. Uz sem tam nakupoval nekolikrat, nikdy zadny problem...vubec nechapu o co jim jde. Je to nakup v ramci EU podle me se na to zadny celni rezim nevztahuje.
Jay Doll Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Je to nakup v ramci EU podle me se na to zadny celni rezim nevztahuje. Není to tak, existují i speciální místa v EU, kde se clo platí. Najdi si prosím vlákno od člena Patrik, kde to přesně vysvětluje. Součástí Británie jsou pokud vím asi 3 regiony, kde se clo platí
lib Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Hosi je to neco jako treba Livigno v IT. Mam iPhone, tak to ted hledat nebudu, ale Patrik (tusim) tady uz na to delal vlakno. Nesmysl! Z UK mi jen letost prislo asi 8 baliku. Nejlevnejsi za 100 GBP. Jen jednou se stalo, ze to zadrzela celnice. Dostal jsem vyrozumeni, ze mi dosla zasilka z USA, ze to mam proclit. Poslal jsem fakturu a potvrzeni o platbe a zadal, aby to okamzite uvolnili a dorucili jalo zasilku z EU.... A nic. Potom jsem vyplnil plnou moc na CP a znovu zadal o okamzite a hlavne bezplatne uvolneni. Za par dnu to bez dalsich komentaru doslo. Holky si proste spletly USA s UK
simon_magus Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Nesmysl! Z UK mi jen letost prislo asi 8 baliku. Nejlevnejsi za 100 GBP. Jen jednou se stalo, ze to zadrzela celnice. Dostal jsem vyrozumeni, ze mi dosla zasilka z USA, ze to mam proclit. Poslal jsem fakturu a potvrzeni o platbe a zadal, aby to okamzite uvolnili a dorucili jalo zasilku z EU.... A nic. Potom jsem vyplnil plnou moc na CP a znovu zadal o okamzite a hlavne bezplatne uvolneni. Za par dnu to bez dalsich komentaru doslo. Holky si proste spletly USA s UK s timto omylem CP ovsem nejsi jediny
H-B Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Ja se tedy nechci prit, ale myslim, ze v ramci Evropy hrozi clo maximalne ze Svycarska.
Chumpus Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 V tomhle případě se samozřejmě o omyl jednat může, někdy ale taky ne. Takže ty výkřiky o nesmyslech bych trochu zkrotil. Více zde. Možná by pomohlo kdyby efreeti dal odkaz na ten eshop.
efreeti Odesláno 22. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Tak uz sem tam volal na postu...prislo z ostrova Guernsey, coz je udajne jedna z tech vyjimek... uz sem se na to dival na netu a fakt je to nejaky danovy raj...tak pro me opet dalsi pouceni pro priste
Leclerc Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Patrikovo vlákno... edit: a sorry, přehlédl jsem odkaz od Chumpuse
H-B Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 V tomhle případě se samozřejmě o omyl jednat může, někdy ale taky ne. Takže ty výkřiky o nesmyslech bych trochu zkrotil. Více zde. Možná by pomohlo kdyby efreeti dal odkaz na ten eshop. Tak uz sem tam volal na postu...prislo z ostrova Guernsey, coz je udajne jedna z tech vyjimek... uz sem se na to dival na netu a fakt je to nejaky danovy raj...tak pro me opet dalsi pouceni pro priste To vlakno jsem minul.. Zajimave info, diky!
Donuts Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Guernsey, klasika. Ale jinak zacinaj bejt celnici opet malo ostraziti, minuly tyden mi dosel malinky balicek s kosmetikou z Hongkongu v cene 80USD dukladne proclenej. No a vcera mi prisla krabice 80x120x30 s obrazen v cene atakujici tisic USD s peknym razitkem BEZ CLA.
ricous Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Nesmysl! ... Tak zase takovy nesmysl to neni, ze jo... (tukajici si smajly s pivem na ip nemam).
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.