Přejít na obsah

PRIM ORLÍK 1965

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 595
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Každopádně gratulace! :clap: :clap:

A krásná legenda k hodinkám, která dokazuje, jak kvalitní to byly hodinky a navíc nám ostatním dává naději, že na nás taky stále ještě někde čekají ...

Manťáku, ty jsi teda nenapravitelnej optimista!! Jestli se Ti to povede, budu zbytek života závislej na práškách :rolleyes:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mlí chronozávisláci,

ďakujem za gratulácie a rady. Mám viac kusov hodiniek, ku ktorým sa viaže nejaká historka- len tie posledné, čo som získal - Seawatch, ležali kdesi v Baltiku na dne, narastala na nich krusta z morskej vody a chrómu, našťastie ležali v bahne dolo ciferníkom, až ich našiel nejaký Nór, ktorý ich predal na blšáku kdesi v Nórsku Poliakovi, ktorý tam bol na výlete , ten ich pár rokov držal v šuflíku až som ich napokon na Allegre v hroznom stave kúpil ja. Po odstránení krusty a ich otvorení som zíral na krásne zachovalý strojček kalibru EB 8800, ktorý v nich je, tak mi nedalo a spýtal som sa na ich životopis toho poliaka.

Čo sa týka Orlíkov, tie asi zostanú pravdepodobne v pôvodnom stave, premýšľam len o luminuscencii ručičiek, len žiaľbohu kde to dať urobiť? ( Aby ste mali predstavu prečo, najdite si na Google Earth mestečko Revúca )

No a druhý dôvod je veľmi prozaický, žijem z dôchodku na Slovensku..........

Upraveno uživatelem pykof
Odkaz ke komentáři

Mlí chronozávisláci,

ďakujem za gratulácie a rady. Mám viac kusov hodiniek, ku ktorým sa viaže nejaká historka- len tie posledné, čo som získal - Seawatch, ležali kdesi v Baltiku na dne, narastala na nich krusta z morskej vody a chrómu, našťastie ležali v bahne dolo ciferníkom, až ich našiel nejaký Nór, ktorý ich predal na blšáku kdesi v Nórsku Poliakovi, ktorý tam bol na výlete , ten ich pár rokov držal v šuflíku až som ich napokon na Allegre v hroznom stave kúpil ja. Po odstránení krusty a ich otvorení som zíral na krásne zachovalý strojček kalibru EB 8800, ktorý v nich je, tak mi nedalo a spýtal som sa na ich životopis toho poliaka.

Čo sa týka Orlíkov, tie asi zostanú pravdepodobne v pôvodnom stave, premýšľam len o luminuscencii ručičiek, len žiaľbohu kde to dať urobiť? ( Aby ste mali predstavu prečo, najdite si na Google Earth mestečko Revúca )

No a druhý dôvod je veľmi prozaický, žijem z dôchodku na Slovensku..........

luminiscenciu by ti vedel pekne spravit clen fora ktory sa vola kenny (alebo tak nejako). byva tusim v poprade alebo v okoli.

inac gratulujem k orlikom. snad kazdy tu na fore sniva o nejakom podobnom "naleze". ja uz niekolko mesiacov brazdim bazare :)

Odkaz ke komentáři

luminiscenciu by ti vedel pekne spravit clen fora ktory sa vola kenny (alebo tak nejako). byva tusim v poprade alebo v okoli.

Ďakujem za radu, pokiaľ si niekto pamätá na uvádzaného člena alebo to bude čítať on, potešil by kontakt.

Chronokolega se jmenuje 1KeNnY1 a tady je jeho famózní vlákno. :speak_cool:
Odkaz ke komentáři

Otázka na znalcov Orlíkov.

Keď som pátral po nejekých ,ktoré ešte kdesi existujú,medziiným som dostal aj takúto odpoveď,citujem z emamilu od kamaráta z Olomouca asi z pred roka a pol:

Volal som jednomu z Tábora, ktorý mal Orlíky, ale on ich stále používa. V Novem Meste n.M. mu povadali, že má titanové kameny, vymenili mu púzdro a hodinky mu idú od r. 1972 naprosto presne, takže je za žiadnu cenu nedá. Jedine že ma može uviest do závete.

Takže otázka znie,čo sú to za kameny,keď mu to povedali v Eltone?

Ps. Nemám ani tušenia ,kto to je, pokúsim sa nejakým spôsobom získať cez kamaráta ich číslo popr.foto

Upraveno uživatelem pykof
Odkaz ke komentáři

Otázka na znalcov Orlíkov.

Keď som pátral po nejekých ,ktoré ešte kdesi existujú,medziiným som dostal aj takúto odpoveď,citujem z emamilu od kamaráta z Olomouca asi z pred roka a pol:

Volal som jednomu z Tábora, ktorý mal Orlíky, ale on ich stále používa. V Novem Meste n.M. mu povadali, že má titanové kameny, vymenili mu púzdro a hodinky mu idú od r. 1972 naprosto presne, takže je za žiadnu cenu nedá. Jedine že ma može uviest do závete.

Takže otázka znie,čo sú to za kameny,keď mu to povedali v Eltone?

Ps. Nemám ani tušenia ,kto to je, pokúsim sa nejakým spôsobom získať cez kamaráta ich číslo popr.foto

A nepopletl to,nemají to být rubíny pod lunetou?Nejlepší by určitě bylo foto.
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

]

Základním biblí Orlíků je brožurka ?PRIM ORLÍK ? čs. hodinářská legenda? z pera místního veleváženého člena Libora Hovorky, kterou prodává výrobce hodinek Elton hodinářská. Je k dispozici je přímá objednávka na webových stránkách, nebo ne jejich e-shopu nebo v podnikové prodejně Eltonu v Panské pasáži, Na Příkopě, Praha 1.

Momentálne ponuka na Aukre:

http://aukro.cz/orlik-prim-ceskoslovenska-hodinarska-legenda-i2549486307.html

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Máme radost...

To my máme radost i za tebe! :clap:

To už máš druhý (pokud jsem to tady dobře sledoval), nebo jsi jenom pořídil originál náramek k těm prvním?

Nebylo by sériové číslo? A nějaký příběh k tomu (třeba o tom náramku)? :pokey:

Odkaz ke komentáři

To my máme radost i za tebe! :clap:

To už máš druhý (pokud jsem to tady dobře sledoval), nebo jsi jenom pořídil originál náramek k těm prvním?

více info:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/26923-novinky-na-bandiwatcheshu/page__view__findpost__p__811571

Odkaz ke komentáři

Díky! To mi očividně uniklo. :crying_anim:

Tak ještě to sériové číslo. :rolleyes: A jako bonus taky příběh o tom, kde dnes z nebe padají armádní potápěčské buzoly :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...