enGiN Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 Zdravím, dnes jsem se rozhodl udělat si výlet do Brna a spojit jej s návštěvou výstavy IWC v Oriose ( tam jsem se nedostal kvůli rezervacím, jak já jsem byl naštvaný...), a tak jsem se rozhodl obhlédnout si nějaké hodinky. Jsem si vědom toho, že mě mnozí určitě budou chtít ukamenovat, ale stejně se s vámi s můj poznatek podělím. Ve Vaňkovce jsem si nechal ukázat modré Oris Divers Date, a musím říct, že jsem byl nečekaně zklamán. Dříve jsem o nich uvažoval, ale naštěstí jsem si koupil Suma. Vedle těch totiž Orisky vypadaly docela obyčejně. Asi nejvíc mě zklamalo nudné pouzdro, to se se Sumy opravdu srovnávat nedá. Chod lunety se mi také zdá hezčí na Sumech. Co se mi na nich líbilo byl pěkný macho tah, ale jinak mi přišly takové nijaké. A fakt, že stojí o dvacet tisíc víc než Seika mě donutil zamyslet se. Co je na nich o tolik lepších, že si jich takhle cení? Kalibr? Nemyslím si, že to je silná stránka, ETA s rezervou 38 hodin není žádný zázrak (Seiko má 50). Nebo za to může 300 m voděodolnost? Nebo se zkrátka platí za Swiss Made? Vrtalo mi to hlavou celou cestu domů vlakem a řekl jsem si, že se s vámi musím podělit. A teď do mě, ukamenujte mě
instant Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 nic proti tvojej chuti diskutovat, ale po takmer roku na fore povazujem toto vlakno za uplne zbytocne..
jacob Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 1) nudné pouzdro, to se se Sumy opravdu srovnávat nedá. 2) Kalibr? Nemyslím si, že to je silná stránka, ETA s rezervou 38 hodin není žádný zázrak (Seiko má 50). 3)Nebo se zkrátka platí za Swiss Made? 1) To je subjektivní . Mě se naopak pouzdro u těchto Oris zdálo pěkné, ale převeším jedno z nejlépe nositelných co jsem měl (nebylo jich málo). 2) Kalibr není ETA, ale měl by tam být Sellita SW 200. 3) Ano.
enGiN Odesláno 26. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 Však ty kalibry sellita a eta jsou stejné, ne? http://www.ablogtoread.com/making-sense-of-the-sellita-sw200-movement-same-as-eta-2824-2/
jacob Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 Sellita se trochu inspirovala . Původně dělali jen modifikace strojů ETA, ale asi zjistili, že dělat stroje ETA pod svojí značkou je lepší.
VasekN Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 (upraveno) Zdravím, dnes jsem se rozhodl udělat si výlet do Brna a spojit jej s návštěvou výstavy IWC v Oriose ( tam jsem se nedostal kvůli rezervacím, jak já jsem byl naštvaný...), a tak jsem se rozhodl obhlédnout si nějaké hodinky. Jsem si vědom toho, že mě mnozí určitě budou chtít ukamenovat, ale stejně se s vámi s můj poznatek podělím. Ve Vaňkovce jsem si nechal ukázat modré Oris Divers Date, a musím říct, že jsem byl nečekaně zklamán. Dříve jsem o nich uvažoval, ale naštěstí jsem si koupil Suma. Vedle těch totiž Orisky vypadaly docela obyčejně. Asi nejvíc mě zklamalo nudné pouzdro, to se se Sumy opravdu srovnávat nedá. Chod lunety se mi také zdá hezčí na Sumech. Co se mi na nich líbilo byl pěkný macho tah, ale jinak mi přišly takové nijaké. A fakt, že stojí o dvacet tisíc víc než Seika mě donutil zamyslet se. Co je na nich o tolik lepších, že si jich takhle cení? Kalibr? Nemyslím si, že to je silná stránka, ETA s rezervou 38 hodin není žádný zázrak (Seiko má 50). Nebo za to může 300 m voděodolnost? Nebo se zkrátka platí za Swiss Made? Vrtalo mi to hlavou celou cestu domů vlakem a řekl jsem si, že se s vámi musím podělit. A teď do mě, ukamenujte mě U Orisek jsou nejhezčí chrona, obzlváště limitky jako Cenote a podobně. Nebo takové ty jejich potápky v kufříku .... už to balení je naprosto exkluzivní. Problém je, že jsou to pořádný hodinky většinou 50mm průměr to už je fakt spíš na neopren než jen tak na ruku. Oris jsou prostě tool :-) Upraveno 15. prosince 2011 uživatelem VasekN
H-B Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Zdravím, dnes jsem se rozhodl udělat si výlet do Brna a spojit jej s návštěvou výstavy IWC v Oriose ( tam jsem se nedostal kvůli rezervacím, jak já jsem byl naštvaný...), a tak jsem se rozhodl obhlédnout si nějaké hodinky. Jsem si vědom toho, že mě mnozí určitě budou chtít ukamenovat, ale stejně se s vámi s můj poznatek podělím. Ve Vaňkovce jsem si nechal ukázat modré Oris Divers Date, a musím říct, že jsem byl nečekaně zklamán. Dříve jsem o nich uvažoval, ale naštěstí jsem si koupil Suma. Vedle těch totiž Orisky vypadaly docela obyčejně. Asi nejvíc mě zklamalo nudné pouzdro, to se se Sumy opravdu srovnávat nedá. Chod lunety se mi také zdá hezčí na Sumech. Co se mi na nich líbilo byl pěkný macho tah, ale jinak mi přišly takové nijaké. A fakt, že stojí o dvacet tisíc víc než Seika mě donutil zamyslet se. Co je na nich o tolik lepších, že si jich takhle cení? Kalibr? Nemyslím si, že to je silná stránka, ETA s rezervou 38 hodin není žádný zázrak (Seiko má 50). Nebo za to může 300 m voděodolnost? Nebo se zkrátka platí za Swiss Made? Vrtalo mi to hlavou celou cestu domů vlakem a řekl jsem si, že se s vámi musím podělit. A teď do mě, ukamenujte mě Kamenovat te nebudu, jen reknu, ze kdybych si mel ted hned vybrat mezi Oris Divers Date a Sumama, bez sebemensiho zavahani to budou Oris. Nevlastnil jsem ani jedny, ale oboje mel v ruce s moznosti si je dostatecne prohlednout. Zkratka muj dojem byl presne opacnej nez tvuj . Tah u mne na cele care vyhraly Oris, cifernik se mi u nich libi vic, pouzdro se mi libi, maji safir, kalibr kvalitni a v tehle cenovce zcela normalni. Ale je bez debat, ze i Suma jsou velice kvalitni hodinky. I pres rozdil v cene bych to tu spis videl na individualni vkus nez na nejakou objektivitu.
cody Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Nic si z toho nedělej. Mě třeba Oris nebo z těch dražších Breitling neříká téměř nic a jiní by na tyto značky přísahali. Seiko pokud opomenu skvosty svýcarské hodinařiny a emoce povazuju za nej... inhause, lety osvedcena kvalita, zásadní hodinářské inovace (quartz, kinetic, spring drive) atd. Pro zajímavost - Suma bývají srovnávané s Omegou Bondovkama a výsledky (alespoň co tu někdo postoval) jsou stejné, spíš Seiko vede. Je to dané i cenovou politikou a obrovskou produkci Seika. A pokud vezmu v potaz Grand Seiko nebo radu Credor, ale to už jinde jsme....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se