M3maniac Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 jasně, jsem Flinstone ,jezdíme v autech na dřevěných kolech a hrnečky si plácáme z hlíny je to prostě vhodné pro hodinky za pár korun, pokud si někdo váží dražších kousků nemůže mu vyhovovat...i při chůzi po bytě prostě hodinky o sebe mlátí....
JaRooN Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 jasně, jsem Flinstone ,jezdíme v autech na dřevěných kolech a hrnečky si plácáme z hlíny je to prostě vhodné pro hodinky za pár korun, pokud si někdo váží dražších kousků nemůže mu vyhovovat...i při chůzi po bytě prostě hodinky o sebe mlátí....Nevim, jestli mluvime o te same... Mam tu ctvercatou 3x2 a nic o sebe nemlati, hodinky jsou daleko od sebe, oddelene, kazda ve vlastni dire. Ja ji teda nepouzivam, zabrala si ji manzelka, ale nemam pocit, ze je tak zla... Za malo penez celkem dost dobra muzika.
M3maniac Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Tak když ji položíš na stůl tak né, když ji chceš přenést a nejdeš naprosto vodorovně tak se to prostě kymácí a klepe to o sebe. Jen srovnávám s mou krabičkou na 4 kousky a je to nesrovnatelné, ovšem za tuto cenu pochopitelné.
dubon Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 (upraveno) Tak ja myslim, ze tady nikdo nepochybuje o tom, ze je to lowend a asi to neni o tom, ze si do toho nadsene budes strkat PAM. Jednu jsem domu vzal a nic tam neklepe ani nemlati. Hodinky pekne sedi vedle sebe a vule je tak tak. Ale muze to bejt i o velikostech a tloustkach. Neni to zadna extra elegance, ale na takovy to domaci zvykani a za tu cenu v poho. Upraveno 7. ledna 2014 uživatelem dubon
Sphinxx Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Díky za upozornění. To mě skoro vyděsilo a nedalo by mi to spát. Mám ty boxy 2, měli je teď ve výprodeji. Magnety jsem našel celkem 4, tj. 2 ve spodní části a 2 ve víku. Jsou lehce vyhledatelné např. šroubovákem. Tak jsem je preventivně vyoperoval. Jsou pod tou nalepenou koženkou jen volně položené. Jsou malé ale silné. Díky za tip, zítra na to kouknu a případně ty magnetky vyndám. Dostal jsem ji k Vánocům a bylo mi líto ji dát pryč, tak tam máme s manželkou zatím jen šperky. Ale po tom, co mi řekli v Dealu nemám koule na to je tam dát. villain83: popravdě nevím, nemám na to vlastní názor a proto se řídím doporučením AD, ale u hodinek v hodnotě sto tisíc to fakt zkoušet raději nebudu .
dubon Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Jak rikaval muj kamarad z vojny ...jistota je kulomet.Tys ty Herculy dal nakonec pryc?
flay Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Dnešní hodinky jsou konstrukčně řečené do určité intenzity magnetického pole, která se u lepších hodinek někde v návodu uvádí. Běžný magnet z magnetické tabule tuhle hranici nemá šanci překročit. Jde o to, že hodinky jsou z kovů a slitin, které nelze snadno trvale zmagnetizovat, takže hodinky se pod vlivem magnetického pole zastaví nebo znepřesní, ale po vystoupení z něj se vrátí do původního režimu chodu. Pokud je magnetické pole přiliš intenzivní nebo hodinky nejsou tak odolné, mohou se zmagnetizovat trvale a je třeba je speciálním přístrojem demagnetizovat. Kontrola magnetičnosti hodinek je jendoduchá - dejte k nim kompas a uvidíte, jestli se ručička stáčí k hodinkám. Digitálky zmagnetizovat nelze, nejsou na to citlivé, quartzové analogy trpí podobným problémem, jako mechanické, protože přeci jen tam nějaká ta mechanika a motorek je. Za odolnost proti magnetickému poli vděčíme nositeli nobelovky Ch. E. Guillaumovi, který vymyslel legování železa niklem (nebo spíše oceli, ana slitina zove se invar), z kteréžto směsi se začaly dělat hodinové nepokoje namísto z magnetizovatelného železa (trochu se projevilo, že papínek byl hodinář). Hodinky se tím staly odolnější proti magnetismu (a kromě toho také proti teplotním změnám, vlhkosti a alergikům). Do té doby se ochrana proti magnetickému poli řešila farradayovsky, uzavřením strojku či spíše celých hodinek do ocelového pouzdra, což jejich užití komplikovalo. nejhorší smrt je z vyděšení
Sphinxx Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 dubon: jojo, ale už je to poměrně dlouho. Mám jinou náhradu, ale nemám dost času na nafocení za dobrých světelných podmínek. A že se tomu chci zavěnovat pořádně, už jsem ve skluzu i se Steinama. Musím se k tomu dokopat .
JHonza Odesláno 8. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2014 Díky za tip, zítra na to kouknu a případně ty magnetky vyndám. Dostal jsem ji k Vánocům a bylo mi líto ji dát pryč, tak tam máme s manželkou zatím jen šperky. Ale po tom, co mi řekli v Dealu nemám koule na to je tam dát. villain83: popravdě nevím, nemám na to vlastní názor a proto se řídím doporučením AD, ale u hodinek v hodnotě sto tisíc to fakt zkoušet raději nebudu .U moderních hodinek bych se snad nebál (hrouda oceli a uvnitř nivaroxový nebo podobný vlásek), u vintážek bych byl výrazně obezřetnější - pouzdra často z mosazi nebo různých podivných slitin a např i IWC cal. 83 ze 40. let mají vlásek z modré oceli.Celkově ale považuji magnet u hodinkovnice za dost nehoráznou pitomost srovnatelnou s tím, že jeden český výrobce vyrábí koupelnový nábytek s elektroinstalací, která nesplňuje požadavky pro koupelnu Mimochodem, asi jsem srab, ale budil jsem nedávno veselí mezi žáky tím, že když jsem při výuce fyziky blbnul s magnety, odkládal jsem Fortisky do bezpečné vzdálenosti.
Sphinxx Odesláno 8. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2014 Honzo, jak jsem psal výše. Jsou dva názory. Jeden je z AD s tím, že rozhodně nedoporučují je do takovéto hodinkovnice dávat, druhý je ten, že to nevadí. Ale jelikož to nejsou hodinky za "pár šupů" a já na tohle vyloženě názor nemám, tak jsem se rozhodnul je tam nedat a řídit se doporučením AD. Dnes se mrknu na ty magnety a případně je vyndám, aby tam mohly aspoň jiné hodinky . Jinak vyloženě na tom nelpím, jen jsem je chtěl mít pohromadě vedle sebe, ale přesně jak psal M3maniac , tak ve chvíli, kdy je přenášíš o sebe dřou, takže je to spíš jen o uložení. Časem si koupím nějakou lepší hodinkovnici, kde budou hodinky usazeny na pevno.
pebe Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 kdyby někdo měl zájem, mám tu jednu krabičku na 2x3 hodinky z Lidlu, kdyžtak SZ.
gunman Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2014 Od pondělí jsou zase v Lidlu boxy na hodinky za slušnou cenu. Dostanu tak 2 od dětí pod stromek.
Kid_A Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2014 Panove, nevzal by mi nekdo jeden kus? Ja se tam nedostanu.....prosim prosim
Návštěvník Mitak Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2014 Dá se to někde omrknout na netu ? Dívám se do jejich aktuálního letáku (pdf) a nic nevidím... :-/
dieegoo Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2014 http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=21377
jartop Odesláno 5. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2014 Jeste tady https://trendy.alza.cz/sperkovnice-sp-588-a21-d2271383.htmMaji i jine...
Návštěvník Mitak Odesláno 6. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2014 Od pondělí jsou zase v Lidlu boxy na hodinky za slušnou cenu.Od kterého pondělí ? 1.12. nebo 8.12. ?
Plina Odesláno 6. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2014 Chodím před sedmou do práce kolem lidlu. Vždy vidím jak se tam lidi štosují do někdy hodně zajímavých front a akorát kroutím hlavou. No a teď tam budu stát asi taky. :-) Tak kdyby někdo chtěl, tak můžu přibrat. Lokalita Ostrava nebo Opava.
Argon Odesláno 8. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2014 Tak panove, rano jsem byl v lidlu a ten box je az ve ctvrtek, takze jeste chvilku vydrzte. :-) prodavacka se ptala kde jsem ho videl, nevedel jsem jak ji podat, ze se chysta najezd chronomagoru ;-), nastesti ho v letaku objevila :-)
Návštěvník Mitak Odesláno 8. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2014 Já ocas jsem do Lidlu vletěl natěšený už v sobotu, nic nenašel a jak jsem zase zdrhal ven, tak jsem si u pokladen o cosi ostrého roztrhnul gatě. Takže těch boxů budu muset koupit aspoň deset a prodat za tržní cenu, aby se mi tato akce vyplatila :-) Já jen kdybyste se divili, že nebudou k dostání ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se