Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mám pár návrhů řešení.

1) Každopádně doporučuji počkat na cenovou nabídku nářadí.

2) Pokud bude nářadí příliš vysokou položkou, zkusíme sadu zredukovat, ale s tím také asi zredukujeme i část programu, protože by nemělo smysl učit vás něčemu, na co nebudete mít nářadí.

3) oddělit víkendový seminář (přednáškového charakteru) a praktickou práci s dohledem zkušeného hodináře.

Koncipovali jsme kurz tak, abychom vám zprostředkovali kvalitní a profesionální informace. Snažíme se všechno dělat co nejpoctivěji. Nevidím nic smysluplného v tom, abychom Vás učili rozebírat hodinky, které pak nebudete moci dát správně dohromady, kvůli ožvýkaným šroubkům. Už z estetického hlediska se mi nějak nezdá, že výsledkem budou hodinky, porýpané od nožíku.

Ne vždy budete mít k ruce krabičku originálních šroubků. Představte si, že budete na kurzu pracovat 7 dní na jednom kalibru (rozborka/sborka každý den minimálně jednou). To si chcete přivést 7 kalibrů?

Mimochodem, počítáme, že kurz se bude zabývat jednoduchými mechanickými strojky, takže ideální je mít hodinky s kalibrem 66, abyste měli všichni stejný.

Odesláno

Je to takovy material na cisteni strojku a soucastek od mechanickych necistot a oleje. Nekde jsem cetl, ze lidi s uspechem pouzivaji i malirskou gumu. To je takova mekka hmota, co se da tvarovat a pouzivat skoro jako plastelina. Proste pritlacis na strojek nebo soucastku a hmota pojme necistoty na nem prilepene. Nebo se tim i odstranuji otisky prstu, proste takova viceucelova guma na cisteni :D

Návštěvník Kamil
Odesláno

Položil jsem základ svého hodinářského nádobíčka. Na Žižkově existuje prodejna, která prodává nové a doprodává staré hodinářské nářadí a součastky. Ceny myslím slušné, jak vidíte na obrázku. Otvírač je oboustranný, otvírá klasické dýnko i to bez zářezů typu Rolex. Třeba stěžejky 18 mm (položka 263) mají ve výprodeji 1 Kč za kus. Šroubováčky mají v cenách 60 - 80 Kč bez daně :)

Vercajk01a.jpg

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ondříčkova 9, je to na úrovni "Jiřáku". Vchod je do klasického hodinářství a z něj vejdeš do prodejny nářadí.

Odesláno
  Kamil napsal:
Ondříčkova 9, je to na úrovni "Jiřáku". Vchod je do klasického hodinářství a z něj vejdeš do prodejny nářadí.

Diky snad se tam jeste dneska dostanu...

Odesláno

Nezapadlo, kurzovné je spočítané na 13.000,-Kč včetně DPH a ubytování počítáme zatím 3500,-Kč, ale zatím je to ještě v jednání s místními hoteliéry. Zatímco cenu kurzu je možné brát jako pevnou, u ceny ubytování očekávám ještě nějaké dopřesnění (detaily stravování a podobně). Kurz počítá s využitím kalibrů 66 jako pracovního materiálu, aby měli všichni účastníci ten samý. V ceně kurzu nejsou započítány Vámi vybrané díly, ze kterých si budete chtít postavit svoje vlastní hodinky, protože to bude odvislé od vašeho přání a ochoty něco investovat.

Odesláno

Znamená to, že v ceně jsou i všechny nástroje? Resp. když rozdělím služby, které od Vás nakoupím takto:

A. Ubytování

B. Kursovné (know how, čas lektora, pronájem učebny)

C. Materiál (včetně nástrojů, pracovního kalibru 66)

Tak chápu, že:

A = cca 3500 (bude upřesněno)

B+C= 13000 pevně, vč. DPH.

Chápu to dobře?

Odesláno

Ne!

V ceně 13.000,-Kč je zahrnut lektor, prostor pro kurz, potřebné vybavení s výjimkou osobního nářadí (to by měl mít každý své). Když hovořím o vybavení, tak mám namysli veškeré měřící a zkušební přístroje, hodinářské stolky, lampy, židle, zkrátka veškeré vybavení učebny tak, aby v ním mohl každý se svým osobním nářadím zvládnout veškerou probíranou látku.

Osobní nářadí by si měl tedy každý buďto přivézt vlastní nebo jej včas objednat přes nás.

Předpokládám, že každý z Vás si bude chtít smontovat svoje hodinky. V takovém případě tedy bude muset připočíst k ceně kurzu i cenu materiálu, který pro svou stavbu zvolí. To bude třeba nahlásit pokud možno co nejdříve, aby bylo patřičné pouzdro pripraveno. Vzhledem k tomu, že kurz počítá s tím, že se bude pracovat s kalibrem 66, pak je tedy nejpravděpodobnější i pouzdro Linea 40mm.

Pokud by se mělo jednat například o pouzdro Sport Igen, pak je třeba aby účastníci kurzu co nejdříve pouzdra objednali.

Máme tedy rozdělenu celkovou cenu do tří položek. Výhoda spočívá v tom, že nemusíte akceptovat naší nabídku na společné ubytování ani naši nabídku na zajištění nářadí, pokud pro Vás bude výhodnější zvolit jiné ubytování anebo si přivézt vlastní nářadí a zásobu kalibrů.:):)

Odesláno

To PRIM: Viete uz predpokladanu cenu za kompletnu sadu naradia? Mozno uz tato otazka bola zodpovedana v inde, ale kolko stoji cal.66, puzdro Linea a min. sklicko ?

Mam pocitat este s niecim dalsim?

Odesláno

Pane Prime,

Jaký bude rozdíl mezi Lineou 40 LE a Lineou, kterou si smounují účastníci kurzu? Říkl jste, že linea 40 LE bude vyjímečná mimo jiné i použitým strojkem.

Honza49

Odesláno

Aha.. tak to budu muset znovu zvážit (možná ale bude mít stejný problém více lidí - proto to sem teď píšu):

13 000 je dost peněz, vzhledem k tomu, že:

- budem muset mít navíc vlastní nářadí (fajn , stejně ho již někteří mají, případně ho pak asi budou využívat)

- budeme muset kupovat zřejmě kalibr a pouzdro - přičemž třeba já bych takové hodinky pak nechtěl - já se jen chci naučit, co a jak udělat (chápu nutnost jednoho kalibru pro celou skupinu, ale je mi líto za něj vyhazovat peníze, když pak výsledek 100% nebudu chtít).

- bude zřejmě na jeden běh dostatek účastníků, aby se rozpustily fixní náklady spojené s pronájmem učebny apod.

- tipnul bych, že za výsledných odhadem 20 000 bych možná ukecal svého hodináře k několika individuálním lekcím na lepším a pro mě využitelnějším kalibru

Neberte to prosím jako útok, nebo zpochybňování - jen jsem možná příklad člověka, kterého zajímá více "obecné řemeslo", než specifika Prim. Ale myslím, že podobně smýšlejících potenciálních zájemců by mohlo být více..

Můj zájem trvá, jen se začnu zajímat více o alternativy..

Odesláno
  Ondraj napsal:
Byl bych rád, kdybych byl úplně mimo mísu a mýlil se.

Já jsem to tu nějakou chvíli nestihl sledovat, ale hoši, tady tedy přituhuje :D

Odesláno

Je to i ve fóru kam to patří. Tady to patří taky, protože to tady bylo zmíněno.

Já myslím, že se k tomu pan Prokop vyjádří, ať tady, nebo na foru o Linei 40 LE. Chce být solidní firma, tak má možnost.

Honza49

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...