Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim.

Rad by som sa na clenov so skusenostami obratil s prosbou o radu.

Uvazujem o nakupe hodiniek a rozhodujem sa medzi relativne odlisnymi kategoriami a zaroven momentalne neberme ohlad na cenove rozdiely.

Jednou z moznosti je Jorg Schauer a chronograf, ktory zatial nemam uplne presne vyspecifikovany. Od Stowa mam Seatime a celkove tato znacka a Jorg su mi velmi sympatickí. Mailova komunikacia je na vysokej urovni. Az na Edition 10, kde je modifikovany Valjoux na rucny natah, maju klasicke ETA.

Druhou moznostou je Breitling Superocean Heritage. Kaliber Breitling 17 je prerobena ETA ak sa nemylim.

A tretou, zatial prevazujucou je Omega PO, ci 42mm alebo 45mm by sa rozhodlo pri vyskusani, miestny autorizovany predajca ma k dispozicii vsetky modely.

Na forach som presiel diskusie o rozdiele medzi kalibrom 2500 a 8500, ktory radi povazuju za in house, aj ked nie cistokrvny. Rozhodli by ste sa pre 8500, alebo by ste zvazovali aj starsi 2500?

Zaroven by som rad poprosil clenov, ktorí maju bezprostrednu informaciu o cene nizsie uvedenych modelov, ci by sa o nu podelili, kedze nemam problem zabehnut do Viedne, resp. o nejake dva tyzdne budem na par dni v Prahe. Diskusiu o cenach prostrednictvom sz prosim. Samozrejme, takuto informaciu povazujem za orientacnu, kedze realny nakup, cash payment a osobna diskusia moze vzdy vyustit do ceny odlisnej ako je pultova.

Vopred dakujem za ochotu.

PO

Caliber Omega 2500 222.30.42.20.01.001

Caliber Omega 8500 232.30.42.21.01.001

Caliber Omega 2500 2201.50.00

PO Big Size?

Caliber Omega 8500 232.30.46.21.01.001 ?

Caliber Omega 2500 2200.50.00

Odesláno

Zdravim.

Rad by som sa na clenov so skusenostami obratil s prosbou o radu.

Uvazujem o nakupe hodiniek a rozhodujem sa medzi relativne odlisnymi kategoriami a zaroven momentalne neberme ohlad na cenove rozdiely.

Jednou z moznosti je Jorg Schauer a chronograf, ktory zatial nemam uplne presne vyspecifikovany. Od Stowa mam Seatime a celkove tato znacka a Jorg su mi velmi sympatickí. Mailova komunikacia je na vysokej urovni. Az na Edition 10, kde je modifikovany Valjoux na rucny natah, maju klasicke ETA.

Druhou moznostou je Breitling Superocean Heritage. Kaliber Breitling 17 je prerobena ETA ak sa nemylim.

A tretou, zatial prevazujucou je Omega PO, ci 42mm alebo 45mm by sa rozhodlo pri vyskusani, miestny autorizovany predajca ma k dispozicii vsetky modely.

Na forach som presiel diskusie o rozdiele medzi kalibrom 2500 a 8500, ktory radi povazuju za in house, aj ked nie cistokrvny. Rozhodli by ste sa pre 8500, alebo by ste zvazovali aj starsi 2500?

Zaroven by som rad poprosil clenov, ktorí maju bezprostrednu informaciu o cene nizsie uvedenych modelov, ci by sa o nu podelili, kedze nemam problem zabehnut do Viedne, resp. o nejake dva tyzdne budem na par dni v Prahe. Diskusiu o cenach prostrednictvom sz prosim. Samozrejme, takuto informaciu povazujem za orientacnu, kedze realny nakup, cash payment a osobna diskusia moze vzdy vyustit do ceny odlisnej ako je pultova.

Vopred dakujem za ochotu.

PO

Caliber Omega 2500 222.30.42.20.01.001

Caliber Omega 8500 232.30.42.21.01.001

Caliber Omega 2500 2201.50.00

PO Big Size?

Caliber Omega 8500 232.30.46.21.01.001 ?

Caliber Omega 2500 2200.50.00

Ja neprekvapim tim, ze bych koupil byt tebou PO s 8500... nove zajimave hodinky s inhousem na okuk, co si musis vyresit sam je velikost, pri trose stesti se dostanes pri smlouvani s obchodnikem AD na cenu kolem 100k, Breitlingy SOH s kalibrem 17 jsou tez krasne, ale bylo by mi lito tech 80k za etu 2824, kde je upraveny pouze snad rotor a dekorace strojku. Stowa je taky svou cenou velmi dobra alternativa, Jorg Schauer tak o tech vim kulo, jen ze pouzivaji etu...
Odesláno

Ja neprekvapim tim, ze bych koupil byt tebou PO s 8500..

Přesné, pokud jsou prostředky, jen málokdo Ti doporučí něco jiného než 8500, je to krásný stroj. Nerozumím té "nečistotě inhouse", to se snad týká jen 2500 co-ax.

foto z ablogtoread

Odesláno

Dakujem za rady. Vlastne, nic ine som ani necakal Posted Image

Dnes zajdem k AD na kus reci, nech viem, kam by sa mohla uberat realna cena.

A tiez som zvedavy, ako budu na ruke vyzerat 45...

Návštěvník Snow
Odesláno

Paatrně nebude co řešit nicméně přidám svůj názor na věc. Na poslední místo bych kladl Breitling, na druhé krásný chronograph Jörg Schaeur a to např. model Edition 15. U Schauera předpokládám precizní pouzdro a maximální důraz na detail. První místo musí zákonitě obsadit Omega Planet Ocean se strojkem 8500. Kdyby nebylo onoho krásného strojku, vrchol tohoto mého pomysného žebříčku by opanoval německý mistr.

Jörg Schauer Edition 15 Limited USA

Odesláno

Romane ale tak tieto chronografy su medove..

Popravde, muj zidovsky priteli, porovnavat schauera s masovkou od Omegy sa da len takto na fore, ergo teoreticka debata co by bolo keby. To su tak diametralne odlisne pristupy k veci, ze vyberat medzi takymito dvoma skolami je vlastne ciste masochisticke chronopeklo :-)

Odesláno

Snow: dakujem. Modelov, ktore cloveka MUSIA chytit za srdce je u Jorga viac. Teda aspon mna oslovuju velmi dorazne.

Spominane Breitling zapadaju do mojho vkusu celkom dokonale, ale myslim, ze tento model pomaly z vyberu vypadava. Obavu mozem mat tak akurat z vlastnej slabej vole, kedze s konkretnym predajcom (majitelom obchodu) mam osobnu skusenost, ked uz raz videl ako sa rozhodujem, nevahal a dal ponuku, ktora sa neodmieta...

Rozhodovanie medzi PO a Jorgom je...mozno na prvy pohlad jasna vec v prospech PO, lenze stale je tu ten "pocit ze...." Instant to pomenoval velmi vystizne "masochisticke chronopeklo". Posted Image

Návštěvník Snow
Odesláno

to instant - vím, že porovnávat Jörg Schauera s Omegou lze těžko, ovšem v případě kolegy EpsteinBarra nelze jinak, protože mě položil před hotovou věc, nezbývalo mi nic než odpovědět. Vzhledem k masovému šílenství ze strojku 8500, které opanovalo fórum, nám jako vítěz nezbytně vypadne Omega, byť bude Schauer x-krát lepší.

Edition 15 v limitované edici pro USA je velmi povedená byť taková Edition 12, kde se nám kombinuje krémový číselník s modrými ručkami je daleko elegantnější. Nazval bych ji hodinky pro šviháka. Edition 15 pro sportovce :) .

to EpsteinBarr - pokud odhlédneš od výše jmenovaného strojku u Omegy a spokojíš se např. s Valjoux 7753 u Schauera uděláš daleko líp :).

Odesláno

to instant - vím, že porovnávat Jörg Schauera s Omegou lze těžko, ovšem v případě kolegy EpsteinBarra nelze jinak, protože mě položil před hotovou věc, nezbývalo mi....

Roman, tebe patrila len ta prva veta mojho prispevku :-) zvysok bol pre epsteina. ja by som teda volil nieco menej komercne ako omega, ale ja som znamy tym ze omega - s vynimkou speedmastrov - mi nic nehovori.

Odesláno

Nech si u Schauera udělat chronograf s ciferníkem dle tvého návrhu a máš vyhráno. Jaký si k tomu vybereš pouzdro, to už je jenom o tom, jestli máš rád zkosený hrany nebo ne a jestli zvládneš i větší průměr (nebo ne :) ).

Upřímně, Planet Ocean jsou (až na jednu vyjímku) nejnudnější hodinky od Omegy. Jak jsem už říkal jednomu místnímu pacientovi, je to takový Audi Q7 hodinkovýho světa.

A Breitling mě míjí takovým obloukem, že k němu nemám co říct.

Odesláno

Omlouvám se, ze vstupuju do téhle nesmírně zajimave diskuse víceméně OT dotazem. Ale myslim, ze aspon částečně se tématu týká. Co víc ?dělá hodinky ?: inhouse kalibr vestavěný do masove vyrabeneho pouzdra nebo masove vyráběný kalibr v precizně provedeném maloseriove vyrobenem pouzdře?

Odesláno

Je mi to celkem jedno :) Vždyť si kupuju Seiko. Malé firmy mám rád, ale ne všechny. Prostě záleží na okolnostech. Konkrétně v tomhle vlákně bych měl jasno hned. Schauer=maximální osobitost.

Odesláno

Asi nie som uplne kompletny, ale...

Vcera s ubudajucim svätovavrineckym, neskory zber 2009 som "zrazu" uvidel v tych hodinkach velky smile, na hornej strane prerastene obocie a Wall-e-ho plechove oci, jedno zaostrene menej, druhe viac...

A teraz vazne. Tiez nepredpokladam, ze tie hodinky u mna budu vecnost. Mozno je to blby pohlad na vec, ale nie je dolezite zvazit ich buducu moznu likviditu? Moje Certina Valgranges (aj ked k dnesku uz zrejme predane) su na väcsine e-shopov o 20-40% drahsie v porovnani s cenou, za ktoru som ich kupil dva roky dozadu. Napriek tomu som s cenou musel ist tak dole, ze som zvazoval nechat ich vo vrtici a neriesit predaj. Je mozne odhadnut tento aspekt? Mozno sa pytam hlupo a radsej sa dopredu ospravedlnim, ale nevyznam sa. Viem, co sa mi paci, dokazem si nacitat nejake tech. specs., a snad im aj porozumiet :) ale proste roky zaujmu o tuto oblast a skusenosti sa tymto nahradit nedaju.

Odesláno

Petr Svenda: Tak ideal je oboje, ze :). Jinak ad Chumpus, tohle je proste individualni. Nicmene muj nazor je, ze kdyz se clovek ve svem vyberu dostane do vod zajimavejch in-house, jde s tim vetsinou ruku v ruce i kvalita zpracovani (vcetne pouzdra). Ergo, nemyslim si, ze by byl clovek zklaman u Omegy s 8500 tim co vidi, ale mozna by v duchu mohl byt u Schauera tim co nevidi. Ackoliv sam bych asi hodne vahal, hlavne diky nerozsirenosti Schauera.

EpsteinBarr: Likvidita u Schauera bude asi obecne horsi, ALE nemusi to tak zle kdyz bys je prodaval pres adekvatni kanaly (tj. fora, jak nase tak nemecka) a troufnu si rict ze na tom pak muze byt stejne mozna lip nez Omega. Ale nerozumim tomu, rad se necham poucit od ostatnich. Jen nazor :whistle:

Odesláno (upraveno)

Asi nie som uplne kompletny, ale...

Vcera s ubudajucim svätovavrineckym, neskory zber 2009 som "zrazu" uvidel v tych hodinkach velky smile, na hornej strane prerastene obocie a Wall-e-ho plechove oci, jedno zaostrene menej, druhe viac...

A teraz vazne. Tiez nepredpokladam, ze tie hodinky u mna budu vecnost. Mozno je to blby pohlad na vec, ale nie je dolezite zvazit ich buducu moznu likviditu? Moje Certina Valgranges (aj ked k dnesku uz zrejme predane) su na väcsine e-shopov o 20-40% drahsie v porovnani s cenou, za ktoru som ich kupil dva roky dozadu. Napriek tomu som s cenou musel ist tak dole, ze som zvazoval nechat ich vo vrtici a neriesit predaj. Je mozne odhadnut tento aspekt? Mozno sa pytam hlupo a radsej sa dopredu ospravedlnim, ale nevyznam sa. Viem, co sa mi paci, dokazem si nacitat nejake tech. specs., a snad im aj porozumiet :) ale proste roky zaujmu o tuto oblast a skusenosti sa tymto nahradit nedaju.

no vidis epstein, nemasa tolko chlastat... ale ked sa na to pozeram, vidim uplne to iste co si opisal :cheers:

no a likvidita je zvlastna vec. so znackami ako schauer je tazke predpovdat vyvoj buducej ceny. mozno by si casom na nich aj zarobil... a mozno by si sa ich do konca zivota nezbavil.

edit: omegy si nekupj, su nudne :)

Upraveno uživatelem jankoxxx
Odesláno

Petr Svenda:

Praveze dakujem za kazdy rozumny prispevok. Tvoja otazka bola velmi trefna.

Jankoxxx:

Tak...v piatok vecer...sklenka, dvě... Posted Image

Ale tak chlapi, velmi ste mi zatial nepomohli...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...