qwerty123 Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Zdravim, chystam sa kupit bratovi hodinky na vianoce a tak som rozmyslal, aj napriek tomu ze je pomerne velky chlap (187 cm 84kg) jeho obvod zapastia je cca 16.5-17cm. ake velke hodinky by boli vhodne? ratam s tym ze 42mm by mal zvladnut v pohode, ale bola by to idealna velkost? dlane samotne ma pomerne velke. diky za akykolvek input
gougy Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Nevyzkoušíš - nevíš (jsou tací, co na 16cm dají 50mm hodinky a jiní, co mají maximum 36mm na 19cm pracce ) záleží na typu hodinek (společenské, sportovní, tvaru pouzdra a nožek, tloušťce lunety, výšce hodinek atd..) a především pocitu nositele.. Osobně jako univerzál beru 39-42mm (zápěstí 17,5)
EpsteinBarr Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Ja mam obvod zapästia 20cm. Laco fliegery 45mm sa mi zdali obrovske kvoli tvaru puzdra. 45mm Certina sedeli fajn. A Stowa Seatime 42 mm sedia ako uliate a vyzeraju na ruke väcsie ako predchadzajuce 45mm...
mmcmxcix Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 (upraveno) Nevyzkoušíš - nevíš (jsou tací, co na 16cm dají 50mm hodinky a jiní, co mají maximum 36mm na 19cm pracce ) záleží na typu hodinek (společenské, sportovní, tvaru pouzdra a nožek, tloušťce lunety, výšce hodinek atd..) a především pocitu nositele.. Osobně jako univerzál beru 39-42mm (zápěstí 17,5) +1 Mam pracku jako ty (16 - 17 cm) a optimum pro bezne noseni je pro mne 40 a 42 mm. Na decentni a elegantni oblekovky mi sedi i 38 mm. Vyzkousej, uvidis. BTW podobne vlakna tady jiz jsou, tak zkus neco pohledat, treba neco najdes. Upraveno 17. prosince 2011 uživatelem mmcmxcix
Návštěvník Tada Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Zalezi na typu ruky a tvaru hodinek, s touhle rukou bych videl 40mm max, ve vyjimenych pripadech tak 42mm...
vojtech vavra Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Poucne tema. Mam uplne stejny problem. Ruku od lokte k rameni mam celkem velkou (cvicim) ,ale zapesi ne a ne pribrat.
Axel Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Poucne tema. Mam uplne stejny problem. Ruku od lokte k rameni mam celkem velkou (cvicim) ,ale zapesi ne a ne pribrat. Tloušťka, respektive šířka zápěstí, je daná a limitovaná kostmi.. Příbrat se na něm dá, šlachy mohou zesílit a konce úponů svalů také, ale o moc se nezvětší. Co do říše určitě ne, leda objemu.
instant Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Poucne tema. Mam uplne stejny problem. Ruku od lokte k rameni mam celkem velkou (cvicim) ,ale zapesi ne a ne pribrat. Link btw, neviem kolko mas rokov ale po 33ke to uz nabera na objeme aj same
relativ Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Ďalšia z otázok na ktorú neexistuje jednoznačná odpoveď. Dlho som nosil v pohode 39-iny. Potom som si kúpil 45-ky a tiež v pohode. Ale ak si teraz dám tie staré 39-iny, už sa mi zdajú smiešne malé, až nenositeľné... Zápästie mám 21 cm.
vojtech vavra Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 Tak mi nezbyva nic jineho nez http://www.hodinky-4pm.cz/kids-15. Ted vazne. Jak pise vazeny prispevatel gougy , tak hodinky 39 plus nejake drobne budou ideal. Ja, se skoro totozne velky zapestim zkousel napriklad Tissot PRC 200 T17.1.526.52 (jedny asi z nejvice proflaknutych hodinek) a velikost tak akorat. Mozna by sly i o necomale vetsi hodinky.
vojtech vavra Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 to Seiko Ambassador Kristova leta jeste nemam,ale uz pomalu tikaji za dvermi.
qwerty123 Odesláno 17. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 hm diky za vsetky odpovede, pytam sa preto ze som ho chcel viac menej prekvapit - viem za sa mu pacia diversky ale dost znacna cast tymto asi odpada kedze neratam s tym ze by jeho ruka zniesla napr 45mm nejake napady co sa tyka sub-42mm diverov?
AIF Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 ja som si vytlacil tuto tabulku, povystrihoval a prikladal :-) http://lib.store.yahoo.net/lib/jomashop/watch-sizing-guide.pdf
M-72 Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 42mm mají třeba Glycine Sub, nevím ale, zda si bratr zaslouží tak drahý dárek nezáleží jen na průměru pouzdra, ale i na délce nožiček a konstrukci pouzdra(některá pouzdra ani nožičky nemají) mám obvod zápěstí 18cm, nosil jsem štajny 47(to bylo fakt na hraně), 45 archimede jsou úplně v pohodě
vraby Odesláno 17. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 někde tady bylo vlákno foto hodinek na ruce + rozměry,možná ti to pomůže.Nemůžu ho najít
qwerty123 Odesláno 17. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2011 našel KLIK super diky, ako tak pozeram tak kludne risknem 42mm
H-B Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Neni to jen o cistem obvodu zapesti, ale i jeho sirce. To pak souvisi i s velikosti hodinek - a to nejen s jejich prumerem, ale i treba tvarem a sklonem nozicek. Muzou mit treba dobrej prumer, ale vyrazne presahujici nozky ze kterejch jeste vychazi remen a nesvazuje se = na nedostatecne siroky zapesti je to moc. Tzn. jedny hodinky muzou vypadat ok na zapesti 17cm a hur na zapesti 18cm, ac to nedava smysl, muze to tak byt.
zibarek Odesláno 20. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2011 Zdravím, všechny odpovědi, které jsi na tvůj dotaz dostal jsou pravdivé. U každých hodinek i ruky je to jinak. ( šířka, průměr zápěstí, tvar pouzdra, délka ruček, luneta, tah atd.) Ještě je tu jedno kritérium, to tvé a to jak se ti hodinky líbí a hlavně jak se nosí. Já mám zápěstí 18,5 cm a před pár lety jsem podlehl módní vlně velkých hodinek, takže cokoliv s průměrem pod 46 mm pro mě nepřicházelo v úvahu. To byl opravdu takzvaně lepších hodinek docela problém. Takže jsem vystřídal několik modelů s průměrem nad 46 mm a zjistil jsem, že s tím nošením to není žádná sláva. Otlačené zápěstí, ruku skoro neohneš, pod košili je nestrčíš a lem od bundy přes ně nepřetáhneš. Tak jsem začal pomalu zmenšovat. Myslím, že už tady dával někdo odkaz na super vlákno trochu se mi zmenšuje průměr. Jsou v něm dlouhodobé zkušenosti mnoha členů fóra. Hodně dobře je vše vidět na fotkách. Na ruce se mi třeba pohledem zdají hodinky malé, ale když uvidíš svou ruku s hodinkami na fotce, vypadá to úplně jinak. Za mě, v současné době jsem skončil na velikosti 41 mm a absolutní paráda a pohodlí. Ale vše je o zvyku. Zdravim, chystam sa kupit bratovi hodinky na vianoce a tak som rozmyslal, aj napriek tomu ze je pomerne velky chlap (187 cm 84kg) jeho obvod zapastia je cca 16.5-17cm. ake velke hodinky by boli vhodne? ratam s tym ze 42mm by mal zvladnut v pohode, ale bola by to idealna velkost? dlane samotne ma pomerne velke. diky za akykolvek input
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se