t2 Odesláno 21. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2011 Pokračuji normálnějšími modely a extras si nechám jěště na později. Opustím chronologii a budu to sem sypat jak mi to půjde. Nebudu tady dávat otrocky úplně všechny verze, asi je ani nemám úplně všechny. CS 82 zajímavé světlem ovládaným z klávesnice, nikoliv tlačítkem na boku. A netypický ukazatel dní v týdnu. CA 503 s kalkulačkou a hrou. Ta se sice už objevila i na starších modelech, ale kupodivu o tom na hodinkách Casio nedalo ani zmínku. CA 501 Klasika ve zlatě CA 502 mimochodem asi nejrozšířenější modul ze všech kalkulaček. CFX 400 další vědecké v plastu jako CFX 40 CBA 10 finanční kalkulátor CCA 70 bohužel nemám lepší fotku, z téhle toho moc vidět není. Podle téměř nulového výskytu na ebay fakt vzácnost CFS 80 ( lomeňák ) CM 32 převodník různých délek, vah a já nevím čeho všeho ještě. Pouzdro plast i kov CMD 40 s dálkovým ovladačem který se umí "naučit" takže zvládne kromě TV a V´videa třeba i kameru nebo osvětlení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2011 To jsou všechno parádní kousky, třeba o těch s převodníkem jsem vůbec nevěděl, o těch musím zjistit něco víc a případně časem sehnat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 22. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2011 případně časem sehnat Tak to přeju hodně štěstí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 22. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2011 (upraveno) Třetí skupina : extras jde to i bez tlačítek VDB 3000 podobný ze začátku 90tek, ale mnohem zajímavější. VDB 100 a ještě starší z 80tek TC 500 Fliptop ručičky které se odklápí FTP 10 Na závěr největší bombu: Nic na nich neříká co umí. Nikdo by to do nich neřekl. A uměly to už v osmdesátkách. Ideální do školy na písemku z matiky, takovýhle krytí nemá ano James Bond. AT 550 Bez tlačítek, zadaává se tahem prstů po sklíčku Upraveno 22. prosince 2011 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 23. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2011 (upraveno) A ještě sem neodmyslitelně patří jedny z nejvzácnějších nejen kalkulačkových, ale celkově Casií vůbec, a to DB-1000, modul 285. Vyráběny byly v roce 1984 současně s těmi všemi AT-550, AT-552, atd. prostě s moduly 320, kde se vkládají znaky psaním prstem přímo na sklo hodinek. I zde se píše prstem přímo na sklíčko. Vyráběny byly ovšem jen tři měsíce!!! Už jsem je tady někde dříve i s fotem dával, ale do tohoto vlákna patří. Upraveno 23. prosince 2011 uživatelem casiotron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 23. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2011 Ty DBX-100 na to, jaká to byla v té době technická bomba a kolik stály, se ale tak úplně nepovedly. Nejen, že často odcházejí LCD displeje, ale je naprostou vzácností sehnat kus, který by měl v pořádku klávesnici. Materiál klávesnice totiž po určité době změkl jako žvejka a klávesnice se postupně roztekla a slila. Je také zajímavé, že se dělaly minimálně ve dvou provedeních, já mám ve sbírce kus, který má horní část se sklíčkem rovnou a sklo je tvrzené a potom mám také kusy, které mají horní část lehce do oblouku a sklo tvrzené není. Zde foto z německého katalogu z roku 1988. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 23. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2011 A ještě zde v tomto vláknu chybí jedna legenda: Casio CD-401 (v plastu CD-40), modul 246, z roku 1983, jedny z vůbec prvních Casio s databankou. Taky už jsem je dával dříve v jiném vláknu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 23. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2011 Další skupina tentokrát šílenosti a ujetosti: LDF 40 možná jich bude i víc barev, nevím. Taky nevím kdo by si to dal na ruku. DBC 32 i jich bude asi víc verzí Další verze dřív zmíněných Fliptopů Ale nejenom Casio dělá barevný kreace co maj barvičky jako po houbičkách. Tak zase příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 26. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 Tak teď přišly na řadu kalkulačky s databankou. DBX 100 a CD 401 se tu už ukázaly. Tak aspoň doplním plastovou verze CD 40 DBC 60 tato kastle se udržela hodně dlouho v kovové imitaci dodnes. První verze s "klíčkem" Další verze DBC 61 ranná verze s WR Další verze DBC 61 bez WR Samo že se dělaly ke všem typům varianty imitující kov. Stříbrné i zlaté. Je jich opravdu mnohem víc. Pro dnešek to už stačí, ale ještě sem něco přihodím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 ProsímTě,t2,řekni mi,čím se ovládaly ty VDB 3000?Pokud to reagovalo pouze na lidskou ruku,tak bych to asi dříve spočítal na papíře.Jinak to jsou kromě těch posledních prdlých,diskotékových pěkné kousky.Mám pro tento druh slabost.Pamatuji se,když to v první polovině osmdesátých let přinesl jeden kluk do školy,tak se okolo něj udělal neprostupný hlouček.Já své první dostal v roce 86 a stály 400(byly to černé plasťáky),což je jako kdyby dneska byly asi tak za 5.000! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 27. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2011 Ty VDB 3000 se ovládají jen prstem. Jo to byly časy. U nás ve třídě měl hodinky s kalkulačkou jen jeden kluk. Já je moc chtěl, ale nedostal jsem je. První jsem si koupil až sám. Nějaká čína, značka Levis od vietnamců. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 27. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2011 Funguje to jako senzor, ale čistokrevný senzor to není, může se to mačkat i nehtem. Správné senzory byly na modulech 119/120, tj. Casio TC-50, TC-500, TC-600, a na těch, kde se nemačká "tlačítko", ale píše se celý znak na sklíčko - na modulu 285, tj. Casio DB-1000 a na modulu 320, tj. Casio AT-550, AT-552. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník eleven Odesláno 27. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2011 Mám jedny Casia, co tu zatím nikde nevidím. DBM - 150. Tak jsem je nafotil a vkládám :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 27. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2011 Pánové,díky za informace.Jsou nějaké kalkulačky s kovovým pouzdrem a za lidskou cenu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 27. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2011 JISTĚ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 27. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2011 nebo levnější Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2011 T2,bohužel jsem měl na mysli současnou produkci.Tam to bude horší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2011 S kovovým pouzdrem to vidím dost černě. Kdyby ti stačil postříbřený plast, tak třeba tady: http://aukro.cz/casio-dbc-610a-databanka-retro-vintage-digitalky-i2012781753.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 28. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2011 T2,bohužel jsem měl na mysli současnou produkci.Tam to bude horší. To byl jen vtípek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 28. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2011 Aby toto vlákno nebylo jen o Casiu tak taky Seiko mělo pár modelů. Určitě nemám obrázky všech a ani nemám u všech jejich přesné označení. Ale pár obrázků jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se