Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové moc děkuji. Včera jsme o tom vedli dlouhou debatu a vypadá to na Orlíky s nějakou individuální upravou ciferniku . . .barva a vzhled celkově vč strojku. cena bude snad ok . Pokud by vás něco napadlo sem s tím :). Díky S.

• Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud z toho vyjdou klasicke orliky tak bych je nek..l (nekazil) zadnyma individualitama protoze jsou tak jak maji byt, pokud to budou NEW no tak taky bych to asi nechal tak jak to je akorat bych tam dal leskle rucky misto bilych v pripade "army" modelu by mohly byt brousene. Tak by se mi to libilo.

Odesláno

Pánové moc děkuji. Včera jsme o tom vedli dlouhou debatu a vypadá to na Orlíky s nějakou individuální upravou ciferniku . . .barva a vzhled celkově vč strojku. cena bude snad ok . Pokud by vás něco napadlo sem s tím :). Díky S.

Děláte dobře, protože kupovat nové Primky a nemít na nich žádnou individualizaci by bylo jako jít do krejčovského salonu a místo obleku na míru si za stejné peníze odnést vystavený ukázkový model :-) Zepředu bych Orlíky asi neměnil, jsou navržené opravdu hezky, ale otázka je, zda automat nebo manuál (obě volby mají své výhody). Pokud budou mít prosklené dýnko, tak bych u Orlíků volil niklovaný povrch strojku, ale na zvážení je barva šroubků a případná rytina na rotor či můstek a volba pokovení jejího podkladu. Pokud to korunka Orlíků umožňuje, tak zvážit, zda si na ni nechat vyfrézovat monogram nebo nějaký jednoduchý symbol. A v každém případě si rozmyslet svůj vlastní popis dýnka. Až na tu rytinu na strojku je to všechno bez příplatku. Osobně doporučuji sjednat si schůzku s obchodním zástupcem, prohlédnout si Orlíky naživo a pobavit se o tom, kam až můžete popustit uzdu fantazii a kolik vás to bude stát.

Odesláno

No já osobně bych volil automaty. Zvlášť, jestli jsou na cesty, tak jednak člověk nemusí přemýšlet o natahování a hlavně to oproti manuálu šetří těsnění v korunce a člověk má víceméně jistotu, že mu do nich v nějaké tramtárii nenateče.

Odesláno

No jo ty individuality, pokud jseš tedy nějak uznávaná osobnost tak bych to bral, protože by pro budoucího majitele mohly být atraktivní. Pokud jsi řadový plebejec tak je to podobné jako bych si na zakázku nechal vyrobit hokejku za 40k a pak s ní hrál vesnickou ligu na rybníku a pak ji chtěl někomu věnovat s podpisem. Ovšem každý máme jiné hodnoty že ano....

Odesláno

honza_m: oproti manuálu šetří těsnění v korunce

správně to říkáš, moje slova... ale v tom případě bych raději šel už do NEW protože ke klasickým mě nějak ten automat nesedí :smile_anim:

Odesláno

U Sportu si dovedu predstavit "kdyz je to nutne"!!! jiny barevny cifernik nez cerny ale u orliku rozhodne ne e.... ale at si koupi co se mu libi, hlavne ze z nich bude mit radost a o to jde... :smile_anim:

Odesláno

Tak abych to shrnul,je otázka jestli nové Orlík II. /?42mm/nebo starší model /?38mm/ a taky jestli automat či klasické manuální natahování.Potom se dá taky mluvit o nějakých těch individuálních úpravách ruček,ciferníku,dýnka,šroubků či iniciálů na rotoru.Já jsem pro klasické natahování,je to každodenní rituál.

Odesláno (upraveno)

Uplně jsem ho chudáka zblbnul :) . . .tedˇ mi volal. Nová produkce 42mm, ruční nátah,jiné ručičky, písková barva cif. ???? Tak jsem zvědav . . . díky S. Jo a piskované pouzdro. . .

Upraveno uživatelem serengeti
Odesláno

Já jsem příznivcem manuálu, protože strojek je trochu odolnější vůči nárazům, jsem bez obav, zda se mi hodinky nezastaví kvůli nedostatku pohybu, je to hodinková klasika a rituál natahování mi umožňuje být s hodinkami v užším kontaktu. Pokud jde o těsnění v korunce, tak při pravidelném servisu bych se toho tak nebál. Uznávám ale i výhody automatu: nemusí se myslet na natahování a složitější strojek umožňuje víc vychutnávat funkčnosti jemné mechaniky.

Odesláno (upraveno)

No jo ty individuality, pokud jseš tedy nějak uznávaná osobnost tak bych to bral, protože by pro budoucího majitele mohly být atraktivní. Pokud jsi řadový plebejec tak je to podobné jako bych si na zakázku nechal vyrobit hokejku za 40k a pak s ní hrál vesnickou ligu na rybníku a pak ji chtěl někomu věnovat s podpisem. Ovšem každý máme jiné hodnoty že ano....

Tento argument platí pro toho, kdo drahé (myšleno relativně vzhledem k jeho možnostem) mechanické hodinky kupuje už dopředu s tím, že je časem zase prodá, aby si koupil jiné, anebo si není jistý, zda k tomu nedojde. Otázka je, zda takového člověka nazvat řadovým plebejcem :-) Je ovšem pravda, že pro takového člověka může být vhodnější si nejdřív metodou pokusů a omylů ujasnit, co vlastně hledá, než si nechá udělat hodinky na míru svému vkusu.

Upraveno uživatelem Sorbus
Odesláno (upraveno)

Ne, ne... když bych si měl koupit tak drahé (pro nekoho treba levne) hodinky tak už by měly být navrženy tak jak mají být, nevím jak je to u ostatních značek ja se o individualizace nějak nezajímám, ale myslím že např. rolex ti nebude individualizovat jejich znamy model protože je navržen tak jak ma byt a hotovo. Ja v tom mam jasno. :smile_anim:

Upraveno uživatelem diver60
Odesláno (upraveno)

Když jsem se bavil s Mr. Prokopem, tak instalaci manuálu do Orlíku II celkem razantně odmítal.

Ale je fakt, že jsem diskuzi sunul směrem "jestli to budou dělat" nikoliv "jestli to udělají na přání".

Viděl jsem dokonce modrý cifr na Orlíky II, bohužel jen samostatně, ale vypadalo to výborně. Nevím ale, jak se v reálu poprala s tím modrým cifrem černá luneta.

Pokud bude pískový cifr, tak ideálně leštěné steel ručky.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Nevím, ještě bych to zvážil. Jednak si myslím, že krása Orlíků je v jejich barevné jednoduchosti a nechal bych původní barvu ciferníku, samozřejmě klidně kartáčované pouzdro, o tom nemluvím. A rozhodně bych šel do automatů. Je to úplně stejný strojek - není na něm nic komplikovanějšího(nebo rozbitnějšího, jak zde bylo psáno), jen je tam právě přidaná ta automatová nástavba a v případě, že by nenautomatovala, tak se dají normálně ručně natáhnout. A pro hodinky na cesty mi prostě připadá automat lepší.

Odesláno

Ne, ne... když bych si měl koupit tak drahé (pro nekoho treba levne) hodinky tak už by měly být navrženy tak jak mají být, nevím jak je to u ostatních značek ja se o individualizace nějak nezajímám, ale myslím že např. rolex ti nebude individualizovat jejich znamy model protože je navržen tak jak ma byt a hotovo. Ja v tom mam jasno. :smile_anim:

Jenže ono neexistuje žádné objektivní kritérium, jak to má být. Pokud chci něco jinak (barva luminiscence, kombinace číselníku a datumovky, provedení šroubků strojku a kdo ví co ještě), tak to nutně neznamená, že to výrobce navrhl špatně nebo že já mám špatný vkus. A pokud mohu mít například na dýnku zdarma cokoli si řeknu (pro mne důležité technické informace, oblíbený citát, své jméno, jméno někoho blízkého apod.), tak tím pro mne osobně takové hodinky stoupají na ceně. Jak ale ukazuje naše debata, je to subjektivní. Někdo považuje možnost promítnout do hodinek kousek sebe za velké plus a jiný dá přednost tomu, když dostane hodinky do posledního detailu takové, jak byly pro výrobu navržené. Oba přístupy jsou legitimní, tak ať nám to tiká :-)

Odesláno (upraveno)

To je zajímavá informace. Nevíš, zda k tomu měl technické nebo jiné důvody?

Myslím, že ten automat vnímal jako posun dopředu. Stejně jako se posunul design.

Dokoknce ani nesouhlasil s tím, že by na civilní (broušenou) verzi dali plné dýnko.

On je rozumný a zdá se mi, že se snaží držet navržených vzorů spíš než jít cestou krkolomných individualizací.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Když jsem se nad Orlík II bavil s lidmi z Eltonu, možnost individuálního výběru automat/manuál nerozporovali, technicky tomu asi nic nebrání.

Já osobně bych zrovna volil manuál - chci se o hodinky starat, chci si je sám natahovat, prostě se mi to líbí. A diskuse automat/manuál je asi stejná jako názor na preferenci blondýny/brunety - každý to má položený jinak :D .

Odesláno

Když jsem se nad Orlík II bavil s lidmi z A diskuse automat/manuál je asi stejná jako názor na preferenci blondýny/brunety - každý to má položený jinak :D .

Blondýnky/brunety - to stejně nikdy nevíš originál barvu a navíc se barva průběžně a samovolně mění bez ohledu na tvůj vkus a nebo náladu. U hodinek je to potřeba důkladně rozmyslet.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...