Marfael Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Pockej, takze takovy to vseobecne a dlouhodobe znamy, tedy ze se nejlip hubne delsim aerobnim pohybem, uz zase neplati?To ani nikdy neplatilo. Jo, hubneš tím, ale nejpomaleji a hlavně krátce. Nejlepší je prostě intenzivní těžké cvičení, ideálně kruháče, kdy jedeš nějaký čas na max., chvilka klidu atd. A ani to není třeba dělat tak dlouho, jako při areobním cvičení. Když si dáš hodinový intenzivní kruháč, dá ti mnohem víc, než když půjdeš na dvě hodiny běhat. To samé posilovna. Neříkám, že běhání je k ničemu, to vůbec né. Ale pokud jde o hubnutí a to nejefektivněji, je prostě nejlepší dá tělu pořádně zabrat v intervalech, což je jak posilovna, tak ty kruháče a podobné cvičení. A samozřejmě takhle i porostou svaly, což má samozřejmě vliv na rychlejší pálení. Správnou stravou už nezmiňuji, jinak to ani neporoste. Ale předpokládám, že základy už každý ví. Dostatek bílkovin, nebát se rozumných sacharidů a zrušit hnusy.
Garminak Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Já co mám odsledováno- změřeno, tak hodně se spaluje u rychlé chůze. V posilce až tak moc ne. Příklad záda a biceps, celkem 29 sérií, spáleno nějakých 150 kcal. Dnešní procházka se psem, 14 km za 2:20 hod, spáleno 910 kcal. Včera středně rychlý běh, 50 minut, výdej 500 kcal. Posilka je spíš na tvarování postavy. Toť můj názor:-)
Marfael Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Tak určitě A co bys chtěl pálit tak malým svalem, jakým je biceps???:-)) Záda? Jakou částí? 29 sérií?? Jedna série měla kolik opakování?A ty kalorie ti řekly chytré hodinky, že?:-)) Jinak samozřejmostí je, zapojit hlavně největší svalové partie, ale to je jistě všem jasné, když tuk pálí pouze svaly.
Micey Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Cece a to ti rekl kdo, ze se lip hubne cvicenim, nez aerobnim pohybem? To je dost odvazny tvrzeni..
Garminak Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Tak určitě A co bys chtěl pálit tak malým svalem, jakým je biceps???:-)) Záda? Jakou částí? 29 sérií?? Jedna série měla kolik opakování?A ty kalorie ti řekly chytré hodinky, že?:-)) Jinak samozřejmostí je, zapojit hlavně největší svalové partie, ale to je jistě všem jasné, když tuk pálí pouze svaly.Tak samozrejme jsou ty data orientacni. To je jasne. Zada jsou vcelku velka svalova partie. 20 serii na zada neni malo. Ja tu tepovku pri posilovani moc vysoko nevysroubuju. Venuji se tomu uz 29 let. Mozna tim to bude. Pri rychle chuzi nebo behu se rozhodne spaluje vic nez pri klasickem treninku v posilovne.
ragu Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 (upraveno) To už bylo tuším mockrát prokázaný, jsem línej hledat studie, ale stačí Googlit něco jako: Steady state cardio vs HIIT fat loss. Ad kalorie, aktivity, hodinky atd. - není to tak jednoduché, tělo nefunguje jako spalovací pec. Je potřeba brát v úvahu miliardu faktorů, u jidla zdroje kcal, kombinace jídel, insulinova citlivost atd. U aktivit se sleduje metabolicky dopad při zátěži, po zátěži, triglyceridy v krvi a dalších x věcí. Kcal splálené při aktivitě mají mizernou výpovědní hodnotu. A i tak nějak tuším, že při tréninku tahů a nadhozu toho vypálím víc, než rychlou chůzí ) Upraveno 5. ledna 2018 uživatelem ragu
Marfael Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Jednak to mám vyzkoušeno a je x článků na internetu. Namátkou třeba tady http://www.f-sport.cz/print.php?id=69 plus x videí. Hele, dělejte a cvičte si jak chcete, nikomu nic nevnucuju :-). A na kolegu Garmina nemá cenu reagovat, pokud cvičí 29 let a orientuje se podle hodinek Ano, záda jsou docela velká partie, ale rozdělena na x částí, od menších až po větší a nelze jedním cvikem cvičit všechny zádové svaly, proto jsem se ptal, který zádový sval myslíš. Ale pokud uvádíš, že cvičíš biceps a divíš se, že nic nepálíš, nemá cenu dál debatovat :-)). Cvič si dál dle svých zvyků, když ti to vyhovuje a já také :-).
Garminak Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Jednak to mám vyzkoušeno a je x článků na internetu. Namátkou třeba tady http://www.f-sport.cz/print.php?id=69 plus x videí. Hele, dělejte a cvičte si jak chcete, nikomu nic nevnucuju :-). A na kolegu Garmina nemá cenu reagovat, pokud cvičí 29 let a orientuje se podle hodinek Ano, záda jsou docela velká partie, ale rozdělena na x částí, od menších až po větší a nelze jedním cvikem cvičit všechny zádové svaly, proto jsem se ptal, který zádový sval myslíš. Ale pokud uvádíš, že cvičíš biceps a divíš se, že nic nepálíš, nemá cenu dál debatovat :-)). Cvič si dál dle svých zvyků, když ti to vyhovuje a já také :-).Nechapu proc se mi vysmivas. Ja jen napsal svuj nazor. Myslim ze slusne. Hodky mam jako orientacni info. Pokud chci shodit, zaradim vic chuze a behu. A funguje mi to tak mnoho let.
Marfael Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Nechapu proc se mi vysmivas. Ja jen napsal svuj nazor. Myslim ze slusne. Hodky mam jako orientacni info. Pokud chci shodit, zaradim vic chuze a behu. A funguje mi to tak mnoho let.Ano, omlouvám se. Ale napsals nesmysly. Ano, hubneš chůzí, hubneš jakýmkoliv pohybem, protože se zapojí svaly. Já psal o nejefektivnějším pálení tuků. Ale jak jsem psal, nikomu nic nevnucuju a cvičte si, jak je libo, pouze jsem předal své postřehy, které mi fungují, a nejen mně. A taky každý nemůže dělat vše, takže přístup je u každého dosti individuální, co se výběru pohybu a cvičení týče.
morepower Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 No, musím zareagovat.Marfael má pravdu, intenzivním tréninkem a zejména pokud je s přidanou váhou se hubne fakt rychleji. Na druhou stranu je potřeba i to kardio a to pro dlouhodobou vytrvalost a dýchání, teda pokud to někdo potřebuje. Já třeba pro svůj hlavní sport jo. A bez toho to prostě nemaká. Mám stejnej pocit jako ragu, že tahy a nadhozy pálej jako dost, řekl bych, že s dřepem je to pak nejlepší cesta jak spálit špeky. Pochopitelně jde o váhy a přestávky. Cvičení musí být účinný. Garminaku myslim, že pokud po 29 seriích zad (a bicáku, i když to je teda pidi sval) spálíš 150kcal, tak to nebude moc intenzivní a tedy ani účinný. Mě třeba funguje dobře střídat silový, intenzivní trénink s vytrvalostním dýchacím během a měnit formu zátěže (tzn běh prostřídat plaváním, nebo kolem) silovku (trojky, dvojky, singly) vyměnit za více prokrvující trénink (8,10 opak) a tak podobně. Z jídla vyhodit hlavně cukr a mouku. jo...a pivko...
Anela Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 ok, tak snad tímto nebudu více provokovat ale již motivovat ráno hodinka ve fitku (bylo nás tam jen sedm - kde jsou ty novoroční předsevzetí?), jen tak lehce, abych se moc nezpotil...na snídani bílé pečivo a míchaná vejce, oběd nějaká bezmasá tortila a mrkvový salát, na svačinu dva koláče a pár kousků cukroví ke kafi, na večeři tofu s rýží a teď se cpu salátem a mrkví. možná to zaliju nějakým vínem, uvidíme...
Garminak Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 No, musím zareagovat.Marfael má pravdu, intenzivním tréninkem a zejména pokud je s přidanou váhou se hubne fakt rychleji. Na druhou stranu je potřeba i to kardio a to pro dlouhodobou vytrvalost a dýchání, teda pokud to někdo potřebuje. Já třeba pro svůj hlavní sport jo. A bez toho to prostě nemaká. Mám stejnej pocit jako ragu, že tahy a nadhozy pálej jako dost, řekl bych, že s dřepem je to pak nejlepší cesta jak spálit špeky. Pochopitelně jde o váhy a přestávky. Cvičení musí být účinný. Garminaku myslim, že pokud po 29 seriích zad (a bicáku, i když to je teda pidi sval) spálíš 150kcal, tak to nebude moc intenzivní a tedy ani účinný. Mě třeba funguje dobře střídat silový, intenzivní trénink s vytrvalostním dýchacím během a měnit formu zátěže (tzn běh prostřídat plaváním, nebo kolem) silovku (trojky, dvojky, singly) vyměnit za více prokrvující trénink (8,10 opak) a tak podobně. Z jídla vyhodit hlavně cukr a mouku. jo...a pivko...Ja posilovani, obvzlaste ne ten trenink co jedu ted, neberu prioritne na shazovani tuku. Ted uz spis jen udrzuji to co mi zustalo:-) Myslim, ze idealni je kombinovat oboje a k tomu dobre jist.Jinak plne souhlasim s temi zakladnimi cviky, tahy, drepy...
Návštěvník cecil Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 No já si dovolím říct par postřehů.Za prvý Garminaka znám osobně a je to na něm zatraceně znát ze už dlouho cvičí a sportuje.Ovsem každý ma jaksi jiný postup.A to ze například rychlá chůze spaluje hodně je pravda.Ale taky je pravda ze kruhový spalovací-nespalovací trenink třeba systémem HIIT lehké-těžké,je rozhodne velice účinný a navíc při dobre suplementaci a stravě svaly z tohoto rostou.Ja Cvicim většinou jen kruhové tréninky.Ovsem jako čisté na shozeni je asi ideální běh,kolo,plavání.Ja boxuji a ani při tom se nedá říct ze by člověk nedostal zabrat a spálil nějaký špeky..
ragu Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 (upraveno) Jinak dobrej cvik co funguje jako kardio a zároveň dobře spaluje je třeba farmářská chůze (farmers walk). Navíc to má příjemnou výhodu - cesta z nákupu pak není takovej problém. Doporučuju taky zkusit snídaně bez sacharidů, jen bílkoviny a tuky (vejce na kokosovém oleji jsou ideál), nakoupit kokosový olej nebo přímo mct, prostudovat přerušované půsty jako warriors diet, eat stop eat, lean gains a podívat se třeba na systémy Adama Česlíka (potřeba brát s rezervou, přece jen je to jeho produkt). Je toho hodně, základ je vytvořit si návyky a dlouho udržitelný systém. Upraveno 5. ledna 2018 uživatelem ragu
morepower Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 Ja posilovani, obvzlaste ne ten trenink co jedu ted, neberu prioritne na shazovani tuku. Ted uz spis jen udrzuji to co mi zustalo:-) Myslim, ze idealni je kombinovat oboje a k tomu dobre jist.Jinak plne souhlasim s temi zakladnimi cviky, tahy, drepy... jo, to chápu. Já sem dělal trojboj a tedy trénink taky nebyl dřív moc zaměřenej na spalování. Pak sem se vrátil k zápasu a celkově ty tréninky upravil hlavně pro žíněnku. warrior diet a obecně nízkofrekvenční stravování mám rád a funguje mi, jen to musím tzv užrat. Každopádně to funguje, dlouhodobě a dobře. Záleží na skladbě a době tréninku, podle toho se to buď dá nebo ne a nebo jen něco z toho. To chce zkušenost. Vedl sem tu už o tom i diskuzi, ale přišlo mi, že lidi byli v podstatě proti tomu.Je to holt příliš proti jejich "zvykům" jinak za sebe musím dodat, že jsem fanda lokálních surovin a tudíž kokosový olej nejím. Zastávám názor, že by člověk měl jíst podle toho, v jaký oblasti se pohybuje.
ragu Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2018 jinak za sebe musím dodat, že jsem fanda lokálních surovin a tudíž kokosový olej nejím. Zastávám názor, že by člověk měl jíst podle toho, v jaký oblasti se pohybuje.Na to si vzpomenu, až zas budu v Německu. Dám si kebab.
Beet Odesláno 6. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2018 Pálit kalorie se dá různě.Např. tělo vydá 56kJ na ohřátí vypiteho piva, které má 10st. celsia.
Tomas_2002 Odesláno 6. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2018 Mě přijde neskutečný, jaký je tělo radiátor. Mám běhací pás v pokoji 20m2 kde netopíme, a po 60 minutách běhu je tam o 5°C víc a opocený všechny okna. Skoro si říkám, že bych si ten pás dal do obýváku a výrazně šetřil za topení
DavidLC Odesláno 6. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2018 Už dva dny nejím pečivo a kilo dole,to na konci ledna budu na kapačkách :-))
morepower Odesláno 6. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2018 ses jenom poradne vy... to je jedna z veci, kterou pecivo dela, a sice zanasi streva
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se