Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

Správná váha chlapa v kg = výška v cm minus 100 a k výsledku přičíst polovinu věku v rocích :)

Tak to mám velkou rezervu, musím to oznámit ženě, prý jsem tlustý. Podle vzorce bych měl přibrat 15 kg - mám 90 kilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus zprávy v TV. Účinek zaručený.

Tak to je pravda, na zprávy nekoukám, ale o vánocích mě přítelkyně donutila a dostal jsem z toho naprosto stejný pocit, jako Václav Postránecký coby generál v Tankovém praporu se svojí slavnou hláškou " už se mi chce zase zvracet" :)

Odkaz ke komentáři

Tak do toho jdu v novém roce taky. Před 2 lety jsem přestal kouřit a nahodil jsem 15 kg ( z 75 na 90 - mám 175 cm). Od té doby se toho nemůžu zbavit. Chodím 2xtýdně na squash, 2x týdně na tenis a dostal jsem se max na 88 kg. Nejvíc za vinu dávám pivu a vínu. Když jdu do hospody (2x týdně), tak vycucnu 5 dvanáctek a když jsem doma, tak je lahvinka sladkého Lahoferu spíš základ než konečná. Měl jsem takovou krásnou sportovní postavu a teď jsem jak Švejk, jenom bez fajky :D

Takže to zkusím měsíc bez alkoholu a uvidíme :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Tak do toho jdu v novém roce taky. Před 2 lety jsem přestal kouřit a nahodil jsem 15 kg ( z 75 na 90 - mám 175 cm). Od té doby se toho nemůžu zbavit. Chodím 2xtýdně na squash, 2x týdně na tenis a dostal jsem se max na 88 kg. Nejvíc za vinu dávám pivu a vínu. Když jdu do hospody (2x týdně), tak vycucnu 5 dvanáctek a když jsem doma, tak je lahvinka sladkého Lahoferu spíš základ než konečná. Měl jsem takovou krásnou sportovní postavu a teď jsem jak Švejk, jenom bez fajky :D

To ti vůbec nepomůže, loni jsem to zkoušel 20 dnů bez chlastu a nic se nestalo, akorát sem byl nasranej a moje paní taky.

Odkaz ke komentáři

Já už abstinuji téměř půl roku a to že jsem se předtím toho chlastu vůbec nebál. Na postavu, váhu a peněženku však vysazení alkoholu nemělo jediný vliv. Na druhou stranu se ale cítím daleko líp, lépe funguju, pamatuji si všechny víkendy a mám čistou hlavu... :)

Upraveno uživatelem m.n.
Odkaz ke komentáři

Já měl zhruba před 2roky  ještě 98kg (měřím 175cm). Tak jsem se zdravě nas... ,a schodil na 76kg(=22kg). U mě platí na hubnutí jedinej recept  - nežrat a nepít slazené limo. Přestal jsem do sebe ládovat salámy, brambůrky apod. Nyní piju neslazené minerálky. Plzeňský si taky občas dám. Přes svátky jsem dost hřešil , a mám 6kg nahoře jako prd.Ráno jsem se vážil á 83,2kg. Ono dostat 6kilo nahoru je vždycky snazší , než je zas dostat dolů :lol2: .

Odkaz ke komentáři

Ja to mam podobne. Cely zivot tucko, na zakladnej skole 90kg. Potom som zacal cvicit na strednej a tuk siel dole. Vzdy som sa vsak drzal na 86-92kg. Teraz momentalne 88-89kg pri vyske 181cm, ale potrebujem sa dostat na 84kg, vtedy sa citim dobre. Beham 3-4x do tyzdna (5-7km), jem pomaly menej ako moja manzelka (52kg) a neviem sa dostat pod 88kg. Skusal som vysadit alkohol ale malo to nulovy efekt. Asi to bude sladkym, cokoladu si neodpustim.

Teraz najblizsie 2 mesiace skusim jemne upravit jedalnicek, uplne vysadim sladkosti,ostatne necham tak, stravujem sa zdravo, pecivo necham v jedalnicku, zjem tak maximalne rozok za den. Ak nezaberie vysadenie sladkeho tak sa nato asi vyseriem :(

Odkaz ke komentáři

zrovna sqash a tenis moc na hubnutí nejsou, jsou to sporty s krátkodobější vyšší intenzitou. Na hubnutí jsou dobré sporty s trvalejší nižší intenzitou. Idoálně cyklistika, chůze (s hůlkama), plavání, běh apod, ale musí se u toho trochu myslet a nedělat to na max. Chce se to pohybovat spíše pod aerobní hranicí, tedy moci u toho klidně mluvit i zpívat, to je taková nejjednodušší poučka. Ideálně se nestydět, investovat a zajít si na sportovní vyšetření se změřením laktátové křivky.

A ten alkohol, ten hubnutí taky nepomáhá. Říká se, že po výkonu si dát 2 a více piv není dobré, organismus potom namísto práce s kyselinou mléčnou ve svalech začne odbourávat alkohol, regenarace se prodlužuje.

Taky je samořejmě se naučit po sportu odpočívat, zařazovat volné dny nebo maximálně kratší kompenzační aktivity, sauna, masaže. A poměrně hodně důležitý je dostatečný spánek.

Osobně jsem byl na 114kg při 180cm někdy před 5 lety. Poté jsem se rozvedl, dal jsem cyklistice řád, začal se lépe stravovat, mnohem více spát a během cca dvou let jsem se dostal na 72kg. Teď během roku osciluju mezi 72-78kg(aktuálně po Vánocích) a je mi mnohem lépe.

Odkaz ke komentáři

Ja to mam podobne. Cely zivot tucko, na zakladnej skole 90kg. Potom som zacal cvicit na strednej a tuk siel dole. Vzdy som sa vsak drzal na 86-92kg. Teraz momentalne 88-89kg pri vyske 181cm, ale potrebujem sa dostat na 84kg, vtedy sa citim dobre. Beham 3-4x do tyzdna (5-7km), jem pomaly menej ako moja manzelka (52kg) a neviem sa dostat pod 88kg. Skusal som vysadit alkohol ale malo to nulovy efekt. Asi to bude sladkym, cokoladu si neodpustim.

Teraz najblizsie 2 mesiace skusim jemne upravit jedalnicek, uplne vysadim sladkosti,ostatne necham tak, stravujem sa zdravo, pecivo necham v jedalnicku, zjem tak maximalne rozok za den. Ak nezaberie vysadenie sladkeho tak sa nato asi vyseriem :(

spíš dostatečně? A nejíš toho naopak už zase moc málo? Tělo si potom myslí, že je krize a moc váhu dolu nepustí.

Odkaz ke komentáři

Tak předně bych hlavně omezil ty Plzně :) řekl bych tak na 2-3 týdně, víno bych místo lahví začal měřit na decky, což chce málokdo slyšet. Nejen že je to dost kalorické, podstatně to brzdí organismus.

A s tím spánkem, spával jsem kolem 5 hodin a bylo to málo. Teď chodím spát kolem 10 a vstávám v 5:30 a je to spíš to minimum, o víkendu jdu v kolikrát i v 9 a spím do 6:30 nebo do 7. Snídaně, hygiena a hurá běhat/chodit/kolo, oběd a buď něco kompenzačního (bazén) nebo válení u biatlonu/Tour de Ski apod

Odkaz ke komentáři

Dovolím si doplnit Pebeho, pro hubnutí není třeba se nutně držet v aerobním pásmu, i když je to jediný způsob pro člověka, který se předtím vůbec nehýbal. Pokud naopak na pohyb už zvyklí jste, najede při čistě aerobních aktivitách metabolismus do rovnovážného režimu (o tuhle homeostázu se ostatně náš organismus snaží pořád) a člověk přestane shazovat, i když běhá 4x týdně. Je prokázáno, že naopak po intenzivním tréninku netrvajícím déle jak hodinu je metabolismus naspeedovaný a spaluje tuky ve zvýšené míře ještě několik hodin po tréninku, když odpočíváme (hint: googlete HIIT = High Intensity Interval Training).

Co funguje univerzálně, je změna režimu: Člověk začne měnit váhu, když jeho metabolismus musí reagovat na něco nového - nový druh fyzické zátěže, nová skladba jídelníčku, nová frekvence tréninků - podle toho, čemu je uvyklý aktuálně, je potřeba zvolit nový program, který organismus přinutí ke změně (osobně tomu říkám, že organismu je potřeba dát citelný kopanec). A jakmile si na nový režim začne zvykat (kterážto doba je taky individuální), je nutné nakopnout ho znovu. A znovu, podle toho, kam až se chci dostat.

Edit: A s tím spánkem je to pravda, je to stejně důležité jako správný pitný režim.

Upraveno uživatelem Filip.J
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Takže chápu to dobře, že když teďka začnu běhat, tak zhubnu ať chci nebo nechci? Když sem předtím nikdy neběhal. Hlavně nechci přestat chlastat. Stačej mně 4-5kg, abych se dostal pod 85 kilo.

Odkaz ke komentáři

Dovolim si pridat svojou troskou do mlyna. Pred troma rokmi som tiez prestal s nikotinom (zdravotne problemy) a nabral som pri vyske 175 cm vahu 98 kg , pred tym som mal 83kg postava taka polotuk polosval na bruchu , ostatne bez tuku fitko mi nebolo cudzie.......

Rok som sa nicil na beziacom pase atd ale nic moc  sa nedialo.... Telo sa musi dat do normalu co trva niekedy viac ako rok (traviaci system ....) , je to individualne.....

Pomohla mi kniha : Najedzte sa do stihlosti , napisala to A.Macingova. Kto to mysli naozaj vazne tomu radim od srdca nech to naozaj vyskusa , nebude lutovat.

Odkaz ke komentáři

Dovolím si doplnit Pebeho, pro hubnutí není třeba se nutně držet v aerobním pásmu, i když je to jediný způsob pro člověka, který se předtím vůbec nehýbal. 

pokud chces primarne zhubnout - at uz jsi se predtim hybal nebo ne - mel by's delat aktivity ve weight-loss zone, kdy telo primarne bere energii z ulozenych tuku. v cardio zone pak spalujes primarne carbohydrates. (ikdyz v cardio zone mas - pri stejne delce aktivit - celkovy vydej kalorii vyssi)

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři

Dovolim si pridat svojou troskou do mlyna. Pred troma rokmi som tiez prestal s nikotinom (zdravotne problemy) a nabral som pri vyske 175 cm vahu 98 kg , pred tym som mal 83kg postava taka polotuk polosval na bruchu , ostatne bez tuku fitko mi nebolo cudzie.......

Rok som sa nicil na beziacom pase atd ale nic moc  sa nedialo.... Telo sa musi dat do normalu co trva niekedy viac ako rok (traviaci system ....) , je to individualne.....

Pomohla mi kniha : Najedzte sa do stihlosti , napisala to A.Macingova. Kto to mysli naozaj vazne tomu radim od srdca nech to naozaj vyskusa , nebude lutovat.

Jo, tu knihu mám taky. Od tý doby zbožňuju ty placičky z mletýho kuřecího, celeru a kurkumy :-) Ale celou jsem jí ještě nečetl..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...