odjinud Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Za mě je teď - duben-červen - nejlepší období k hubnutí. Ráno se dá cvičit, je brzo světlo a už celkem teplo a dá se i na kolo a běhat. Prázdiny už tak dobrý nejsou, je horko a žízeň, a různý grilovačky atd.
Moty Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 dieta může přeci začít kdykoli, sorry, ale kecy o grilovačkách a zimě je jen výmluva na to proč se přežrat, mluvím z vlastní zkušenosti, šel sem ze 108 na 88 za 3 měsíce a už to z drobnými výkyvy držím 3 roky, je to "jen" o změně stravovacích zlozvyků
Pavelpu27 Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 dieta může přeci začít kdykoli, sorry, ale kecy o grilovačkách a zimě je jen výmluva na to proč se přežrat, mluvím z vlastní zkušenosti, šel sem ze 108 na 88 za 3 měsíce a už to z drobnými výkyvy držím 3 roky, je to "jen" o změně stravovacích zlozvykůJá s tebou souhlasím! Jen jsem psal, že u mě to bylo hodně spojené s pohybem. A problémy s kolenem mě zlomily natolik, že jsem se vysr.. na všechno. Bohužel mám, co se jídla týče, velmi silně vyvinutou slabou vůli.
tommas4 Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Tak to třeba já mám vůli pevnou, ale strašně rád jím
morepower Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Nechci rejt, ale nedela to z nizkofrekvencniho stravovani najednou bezne stravovani? Ani bych neřek. 2 jídla denně nejsou nějak vysokofrekvenční, nebo jo? ale z jiného soudku?Po vlastní zkušenosti se shazováním špeků, musím říct, že nejdůležitější je nejíst sacharidy přes den, ale dát si je až večer po tréninku, když už potřebuju jen regene a klídek. Taky je super, že se nemusím krotit s jídlama typu grilovaný masa, apod, jen si k nim nedávám sacharidovou přílohu. Si to klidně zkuste, kolik sníte masa, když si k tomu nedáte sacharidy a kolik ho sníte, když si k tomu zakousnete třeba dva plátky chleba.
odjinud Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Tak samozřejmě se dá hubnout i v zimě a to i když děláš třeba v lahůdkách, ale za mě je to blbý, páč jsem unavenej, nebaví mě vstávat za tmy a jít před prací cvičit a pak riskovat jít rozpařenej v zimě do práce. Na to je jaro / léto super. Ale zase v létě pobývám půlku týdne na chatě (kde nemám žádný náčiní na cvičení, za to je tam ohniště, gril a ve sklepě zásoby pivka.) Takže za mě ideální doba na hubnutí je duben - červen, pak to jde do prd,., vyzkoušeno mnoho let.
Ragoon Odesláno 11. května 2017 Nahlásit Odesláno 11. května 2017 Tak jsem se prokousal celym vlaknem a musim rict, ze jsem se dozvedel spoustu pro me novych a uzitecnych informaci o tom jak sportovat a stravovat se. Od unora jsem zacal zase pravidelne behat 2-3x tydne 10-15km, pred mesicem jsem k tomu prihodil thaibox jednou tydne (brzy mam v planu 2x), oboje jsem delal uz cca 2 roky predtim, ale hlavne ten beh sem casto vynechaval, ted to zas zacinam hlidat. Od unora jsem taky zase pritvrdil ve strave a zacal se vic hlidat, kdyz jsem tu narazil na kaloricketabulky.cz tak jsem je hned zacal pouzivat a vazit jidlo a uz asi 2 tydny poctive zapisuju Nemam uplne problem s vahou (momentalne 65kg a 178cm, na zacatku roku asi 68kg), ale uz asi dva roky se marne snazim shodit muj pupek Diky informacim zde zacnu behat trochu pomaleji (beham 11-12km/h) a casteji (rad bych 3-4x tydne) a k tomu thaibox. Diky vsem co sem davali nejakou inspiraci na jidelnicky, hodne jsem si z toho prepsal a diky tomu trochu zpestrim svou stravu. Snidam musli s mlekem (mixit), obedy tak po ruznu vetsinou testoviny/ryze + maso nebo nejaka omacka z protlaku a vecerim salaty, obcas slunecnicovy chleb se sunkou/syrem nebo michany vajicka. Trochu me udivilo ze mi kaloricketabulky doporucili vydej cca 8500kJ na den (BM + sedavy rezim + do toho sem zapisoval beh/tbx tak to jeste vzrostlo), coz sem nedaval ani kdyz sem se cpal, pak tu nekde byl vzorec na vaha*22=doporuceno v kcal tak jsem to stahnul na 6000kJ. Chtel sem se zeptat, tech 6000kJ mam mit kdyz nesportuju ten den? Protoze kdyz si tam zapisu nakej beh, tak mi to treba 2500kJ zase strhne - tzn ze mam dat 8500 ve dny kdy beham? Jeste by me zajimalo, nakej odhad na DDD pro me? Mam se drzet toho co mi doporucuji kaloricketabulky, tj. bilkoviny 75, sacharidy 183, tuky 41 a vlaknina 28 (se zapsanyma jidlama se to lehce navysuje)? Dik za rady a dalsi info
odjinud Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 65kg @ 178cm, to už je anorexie, ne? :-)
semi001 Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 Za mě jíš hrozně , ale hrozně málo, 1400kcal bych nedoporučil , ani své malinké přítelkyni To nemáš hlad? Začal bych alespoň na 2200kcal , bílkoviny na maximální hodnotě, zbytek doplnil kvalitními tuky a sacharidy ( když už to tak pěkně počítáš ) Měř výsledky maximálně jednou týdně, váha není podstatná, měřil bych pupek ( pokaždé na stejném místě ) pokud jde pupek dolů a váha stejná , nebo stoupá, zbavuješ se tuků.. Co se týče běhu, pokud trénuješ jen kvůli pálení tuků, zkus HIIT běh ( nebo cokoliv, najdeš na netu návody ) metabolizmus pracuje i po dokončení a hlavně tělo si zvyká, takže bych to střídal, aby jsi ho neustále šokoval..
redd Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 (upraveno) Müsli na hubnutí není úplně ideální. Doporučuji nahradit vločkami (nebo ovesnou kaši) a do nich dát ořechy, rozinky, různá semínka apod. Místo mléka bílý jogurt. Pokud potřeba dosladit, tak lehce medem, javorovým sirupem. Klidně přidat nějaké ovoce. Jinak na snídani (pokud člověk sportuje a chce držet váhu) jsou dobré bílkoviny - vaječná omeleta, zdravé tuky - avokádo. Obecně do jídelníčku zařadit zdravé tuky (ořechy, oleje - olivový, avokádový, lněný apod). Pečivo klidně jíst, ale s rozumem a spíše celozrnné. Pokud večer hlad, tak to řešit bílkovinami a ne cukry. Vyšší podíl sacharidů jen po tréninku, případně při dlouhém tréninku rychlé cukry v kombinaci s pomalými. Pak je to ještě o intenzitě sportu. Na hubnutí by většina tréninku měla probíhat pod aerobním prahem.Hlídat si glykemický index potravin, ať si nerozhážeš cukr v krvi a pak máš pocit hladu. Upraveno 12. května 2017 uživatelem redd
organic Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 Co se týče běhu, pokud trénuješ jen kvůli pálení tuků, zkus HIIT běhTo mě zajímá. Platí, co jsem v rychlosti našel na netu, tedy 30 vteřin sprint, 60 vteřin chůze, 7-10 intervalů?
Návštěvník Zmizík Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 (upraveno) Včera sem si k večeři udělal salát s rukolou, avokádem a rajčatama a k tomu plátek chleba s troškou másla a dvouma plátkama šunky. Sežral sem to, chvilku koukal a pak sem sežral půl hermelína, zbytek šunky, tj.4 plátky, zbytek eidamu (10dkg), půl skleničky paštiky a k tomu zbytek chleba, cca 3 krajíce. Pivo a půl lahve vína. Měl sem pak pocit, že něco nevyšlo, jak sem chtěl. Upraveno 12. května 2017 uživatelem Zmizík
semi001 Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 To mě zajímá. Platí, co jsem v rychlosti našel na netu, tedy 30 vteřin sprint, 60 vteřin chůze, 7-10 intervalů? v podstatě ano, vždy je to o tom dostat tepovku na cirka 85% a pak klídek.. Čas je v podstatě na Tobě.. Osobně běhám cirka 30min, z toho 5 min se rozehřeju a pak jedu 30s rychlý běh a 30s pomalý klus, ale začínal jsem na 30 vs 60 ...Po fitku si také dávám hiit a to na kole 10min, s tím že 30s mazec a 30s klídek...
organic Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 OK, díky. Zkusím si to. Podobně to můžu dělat i v bazénu. 50 metrů kraul mazec, 100 metrů prsíčka
semi001 Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 OK, díky. Zkusím si to. Podobně to můžu dělat i v bazénu. 50 metrů kraul mazec, 100 metrů prsíčka Tak tak , jde to použít kamkoliv, kde můžeš rozbouchat srdce. Obrovský benefit je úspora času a zrychlený metabolismus, ještě pár hodin potom Stačí poslouchat tělo, časy si upravíš, dle toho co zvládneš
organic Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 No já jsem dneska ráno cestou do práce na kole rozbouchal srdce až až. Mám novou hračku od Garminu. Motivuje mě na sobě makat tím, jak ukazuje milion parametrů.
Ragoon Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 65kg @ 178cm, to už je anorexie, ne? :-) no, snad ne ... ja mam nohy slusne vybehany, ruce hubeny odjakziva (zapesti 16,5cm), ale bricha se ne a ne zbavit. Nikdy sem neresil konkretni cislo vahy, spis mi slo o to spalit tuk, pak bych samozrejme rad zas nabral (svaly), ale oboje najednou prej neni moc jednoduchy, tak bych radsi postupne Za mě jíš hrozně , ale hrozně málo, 1400kcal bych nedoporučil , ani své malinké přítelkyni To nemáš hlad? Začal bych alespoň na 2200kcal , bílkoviny na maximální hodnotě, zbytek doplnil kvalitními tuky a sacharidy ( když už to tak pěkně počítáš ) Měř výsledky maximálně jednou týdně, váha není podstatná, měřil bych pupek ( pokaždé na stejném místě ) pokud jde pupek dolů a váha stejná , nebo stoupá, zbavuješ se tuků.. Co se týče běhu, pokud trénuješ jen kvůli pálení tuků, zkus HIIT běh ( nebo cokoliv, najdeš na netu návody ) metabolizmus pracuje i po dokončení a hlavně tělo si zvyká, takže bych to střídal, aby jsi ho neustále šokoval.. No ja kdyz zacal zapisovat do kaloricketabulky.cz tak tam mi to doporucilo tech 8500kJ (cca 2000kcal), coz jsem vetsinou ale ani nedosahl a kdyz jsem tam zapsal jeste treninky nebo beh, tak sem to mel jeste niz, muzu sem klidne hodit ten graf nebo kdyztak do SZ. Pak jsem narazil na ten vzorec vaha*22 a vyslo mi tech 6000kJ (1400kcal) kolem cehoz sem se tak nejak motal, kdyz sem zapisoval, tak jsem si to tam ted nastavil jako cil, ale jim furt stejne a vetsinou se vejdu (ale kazdej vydej to jeste snizuje). Hlad nemam, mozna nekdy kolem 11 vecer po nakym salatu, tak chroupu mrkev a pohoda. Diky za radu, zkusim to trochu navysit, asi pridam maso (kureci/tunak) i k veceri (to sem mel v planu az ve fazi nabirani). Chapu, zkusim to. Beham vytrvalostne spis protoze me to bavi, ale docetl jsem se, ze se tim da i neco spalit, takze je to spis plus. HIIT znam a zkousel jsem jak beh, tak posilovani (loni na jare nekolik mesicu), ale zas od toho upustil. Jsem prave mel nejprve v planu omezit prijem a zamerit se na pohyb pro paleni tuku a pak prijem navysit a nabirat svaly. Müsli na hubnutí není úplně ideální. Doporučuji nahradit vločkami (nebo ovesnou kaši) a do nich dát ořechy, rozinky, různá semínka apod. Místo mléka bílý jogurt. Pokud potřeba dosladit, tak lehce medem, javorovým sirupem. Klidně přidat nějaké ovoce. Jinak na snídani (pokud člověk sportuje a chce držet váhu) jsou dobré bílkoviny - vaječná omeleta, zdravé tuky - avokádo. Obecně do jídelníčku zařadit zdravé tuky (ořechy, oleje - olivový, avokádový, lněný apod). Pečivo klidně jíst, ale s rozumem a spíše celozrnné. Pokud večer hlad, tak to řešit bílkovinami a ne cukry. Vyšší podíl sacharidů jen po tréninku, případně při dlouhém tréninku rychlé cukry v kombinaci s pomalými. Pak je to ještě o intenzitě sportu. Na hubnutí by většina tréninku měla probíhat pod aerobním prahem.Hlídat si glykemický index potravin, ať si nerozhážeš cukr v krvi a pak máš pocit hladu. Jo o tom musli jsem to tu cetl, ja to trochu pomotal, zeru uz pres rok mixit, kde jsou zakladem prevazne vlocky a kokosove platky, obcas cornflake (ty uz ted vynechavam), ted sem si to zacal michat sam a zaklad mam vlastne jen vlocky (ovesny i dalsi). Orechy, rozinky, slunecnicovy seminka a dalsi suseny ovoce tam pridavam. To nahrazeni mlika jogurtem asi nezvladnu, zkousel jsem a moc mi to nejede, k snidani mam rad treba i malo toho mixu (50g) ale leju tam fakt i 250ml mleka ... Pecivo jim malo, kdyz uz, tak ten slunecnicovy chleb - nakej nazor na to? je to ok? Jinak diky za tipy na to jidlo a pohyb.
semi001 Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 Já nevím, obecně těmto tabulkám moc nevěřím, lidské tělo je velmi individuální a nelze to hodit někam do tabulku, kde ti vypadne co máš jíst a byl vysekanej, kdyby to tak fungovalo, je takový každý druhý.. Ale to je jen můj osobní názor... Za mě je 1400 fakt málo, někdy na správné hubnutí, je prostě potřeba víc jídla ... Doporučil bych dát bílkoviny alespoň na 120g a zbytek rozdělil, jak jsem již psal..Osobně jsem na 2500kcal (180g bílkovin ) a za poslední tři měsíce 1kg dolů , ale 8cm přes pas (178cm , 76váha ) .. Klidně bych přidal zdravé tuky, ke třem jídlům hoď hrst oříšků ( 10g ) .. Pečiva bych se nebál, jen bych se držel pečiva, kde podíl žitné mouky je alespoň 60% .. ( nebál myslím např 90g jako příloha na 1 jídlo ) .. Vytrvalostní běh samozřejmě také spaluje, ale tělo si na něj zvykne , klidně písní SZ
semi001 Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 No já jsem dneska ráno cestou do práce na kole rozbouchal srdce až až. Mám novou hračku od Garminu. Motivuje mě na sobě makat tím, jak ukazuje milion parametrů.IMG_2086.JPGPěkná hračka, co to je za typ?
organic Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 Fenix 3HR, screenshoty jsou z Garmin Connect
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se