Jezevcik2 Odesláno 27. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2011 Dovolím si zde použít příspěvek Instanta,který jsem vyhrabal v jiném vlákně: hairspring /vlasek, pružinka nepokoja/ sa zlepi pocas prepravy v dosledku otrasov. jednotlive obluky prilnu k sebe, tym padom to kmita uplne inak ako ma, ergo cely stroj sa akoby zblaznil a predchadza sa a to dost vyrazne /nie len o par sekund/. oprava je obvykle jednoducha zalezitost. toto su ale take rady od stola, treba ist za hodinarom, ten povie diagnozu. zase, ked sa s tym pohra, budes mat cosc presnost za par korun
Strikerp Odesláno 27. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2011 Zkusím teď ten pokus se zastavením a opětovným rozběhnutím strojku. Kdyby to nezabralo, tak zkusím pana Frýdla (už jsem mu psal).
kratas Odesláno 27. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2011 Taky si myslím, že na tom zastavení něco bude. Mám SEIKO ATLAS od srpna a taky šly chvíli přesně, pak se zase zrychlovaly, zpomalovaly - nepomáhaly žádné odkládací polohy. Tak jsem je na konci listopadu odložil a vrátil ke quartzkám. Před vánocema jsem si řekl, že Seika zase zkusím, tak jsem je 22. prosince rozběhl a nosil nonstop i v noci, jenom dnes jsem byl v práci, tak byly odložené a do dnešního dne mi udělaly -2s, jako za všechny dny, ne denně. Tak asi na tom něco bude, jen netuším, jak dlouho mají být zastavené.
borp18 Odesláno 27. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2011 Vlásek je spirálovitá kovová pružina . Vlásek se může slepit tak, že dva závity těsně u sebe se dotknou a zůstanou u sebe třeba vlivem adheze kapky oleje, která je drží u sebe. Dojde tak ke změně délky vlásku a tedy k velké nepřesnosti hodin.
Henatko Odesláno 29. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2011 To Hentako: na doporučení mého dvorního hodináře je servisuji až když se začnou chovat nestandardně (cca 5 roků provozu) a také kvůli vodotěsnosti Dobre vedet , koukal jsem na monstra v bazarku stare +/-4 roky tak pripadne co by me cekalo . zatim presnost 4sek a myslim ze se to rapidne nezmeni
Strikerp Odesláno 1. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2012 Takže test se zastavením a opětovným rozběhnutím nepomohl. Už jsem kontaktoval servis.T.
Strikerp Odesláno 4. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. ledna 2012 Vyřešeno.Jak spousta z vás říkala/psala, byl to slepený vlásek.Opraveno a seřízeno panem Frýdlem (PHA Florenc), kterého tímto veřejně chválím za milý a pohotový přístup. Už z nich zase mám radost, tak doufám že mi to vydrží. T.
Jezevcik2 Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2012 Tak vidíš,dobře to dopadlo.Co oprava?V řádu nižších stokorun?
Strikerp Odesláno 4. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. ledna 2012 Ahoj. Je to tak, dobre to dopadlo. Oprava v radu jedne stokoruny:-)
bohus76 Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2012 Vidíš to,měl jsi obavy a dobře to dopadlo,to je důležité.
dawee Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 Nebudu zakládat nové téma. Moje Seika 5 - mám je od Vánoc - dělají konzistentně -35 s / den. Myslíte že si ještě sednou? Je to mimo toleranci záruky? Díky za reakce.
Strikerp Odesláno 9. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 Dawee:35s za den je dost - taky bych se asi obrátil na hodináře.Pokud mají průhled přes dýnko, jako ty moje, stači se jen podívat (zkušeným okem) a řekne ti diagnózu.Držím palce, ať to dobře dopadne. Tomáš
rainier wolfcastle Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 já řešil podobný problém...dělaljí mi cca -30s/den...včera jsem šel k hodináři a ten mi řekl, že stím nic neudělá, že když je otevře tak pujdou zas por změnu 30s do plusu :-(
dawee Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Řešil někdo nastavení hodinek doma? Zajímalo by mě o kolik se má hrknout s tím zobáčkem. Zkusil bych to. Zdá se to primitivní.
Dantechno Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Řešil někdo nastavení hodinek doma? Zajímalo by mě o kolik se má hrknout s tím zobáčkem. Zkusil bych to. Zdá se to primitivní. Ja nevim , treba o tri carky..... Taky nechapu proc lidi chodej k hodinari, kdyz to muzes udelat doma sam.
323GT Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Ja nevim , treba o tri carky..... Taky nechapu proc lidi chodej k hodinari, kdyz to muzes udelat doma sam. Pokud se jedná o strojek 7S26, tak tam těch čárek ani více není... Dvě označují krajní polohy a jedna střed.
Dantechno Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Pokud se jedná o strojek 7S26, tak tam těch čárek ani více není... Dvě označují krajní polohy a jedna střed. Takze jsem mu poradil dobre?
Jezevcik2 Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Dawee,jdi do toho,ničeho se neboj.Jestli jsi někdy po sluchu seřizoval"stodvacítku",tak je to skoro to samý.
dawee Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Dawee,jdi do toho,ničeho se neboj.Jestli jsi někdy po sluchu seřizoval"stodvacítku",tak je to skoro to samý. Díky za důvěru. Samozřejmě, že seřizoval. Ty ne? Mě se jen zdá, že se z toho dělá zbytečně velká věda. Je tedy někdo schopen říct, jak je to seřizování citlivý? Asi ne, že.
323GT Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Díky za důvěru. Samozřejmě, že seřizoval. Ty ne? Mě se jen zdá, že se z toho dělá zbytečně velká věda. Je tedy někdo schopen říct, jak je to seřizování citlivý? Asi ne, že. S odpovídajícím vybavením a zkušenostmi to není skutečně nic složitého. Pokud nic z toho nemáš, tak přeji hodně štěstí. Ne, vážně. Klidně si to vyzkoušej, ať víš, zda je to "primitivní" či ne. Přinejmenším Tě to bude stát trochu času, ale nakonec stejně nejspíše pomažeš k hodináři...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se