Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dovolím si zde použít příspěvek Instanta,který jsem vyhrabal v jiném vlákně:

hairspring /vlasek, pružinka nepokoja/ sa zlepi pocas prepravy v dosledku otrasov. jednotlive obluky prilnu k sebe, tym padom to kmita uplne inak ako ma, ergo cely stroj sa akoby zblaznil a predchadza sa a to dost vyrazne /nie len o par sekund/. oprava je obvykle jednoducha zalezitost. toto su ale take rady od stola, treba ist za hodinarom, ten povie diagnozu. zase, ked sa s tym pohra, budes mat cosc presnost za par korun :)

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Taky si myslím, že na tom zastavení něco bude. Mám SEIKO ATLAS od srpna a taky šly chvíli přesně, pak se zase zrychlovaly, zpomalovaly - nepomáhaly žádné odkládací polohy. Tak jsem je na konci listopadu odložil a vrátil ke quartzkám. Před vánocema jsem si řekl, že Seika zase zkusím, tak jsem je 22. prosince rozběhl a nosil nonstop i v noci, jenom dnes jsem byl v práci, tak byly odložené a do dnešního dne mi udělaly -2s, jako za všechny dny, ne denně. Tak asi na tom něco bude, jen netuším, jak dlouho mají být zastavené.

Odesláno

Vlásek je spirálovitá kovová pružina . Vlásek se může slepit tak, že dva závity těsně u sebe se dotknou a zůstanou u sebe třeba vlivem adheze kapky oleje, která je drží u sebe. Dojde tak ke změně délky vlásku a tedy k velké nepřesnosti hodin.

Odesláno

To Hentako: na doporučení mého dvorního hodináře je servisuji až když se začnou chovat nestandardně (cca 5 roků provozu) a také kvůli vodotěsnosti

Dobre vedet , koukal jsem na monstra v bazarku stare +/-4 roky tak pripadne co by me cekalo . zatim presnost 4sek a myslim ze se to rapidne nezmeni
Odesláno

Vyřešeno.

Jak spousta z vás říkala/psala, byl to slepený vlásek.

Opraveno a seřízeno panem Frýdlem (PHA Florenc), kterého tímto veřejně chválím za milý a pohotový přístup.

Už z nich zase mám radost, tak doufám že mi to vydrží.

T.

Odesláno

Nebudu zakládat nové téma. Moje Seika 5 - mám je od Vánoc - dělají konzistentně -35 s / den. Myslíte že si ještě sednou? Je to mimo toleranci záruky?

Díky za reakce.

Odesláno

Dawee:

35s za den je dost - taky bych se asi obrátil na hodináře.

Pokud mají průhled přes dýnko, jako ty moje, stači se jen podívat (zkušeným okem) a řekne ti diagnózu.

Držím palce, ať to dobře dopadne.

Tomáš

Odesláno

Řešil někdo nastavení hodinek doma? Zajímalo by mě o kolik se má hrknout s tím zobáčkem. Zkusil bych to. Zdá se to primitivní.

Ja nevim , treba o tri carky..... Taky nechapu proc lidi chodej k hodinari, kdyz to muzes udelat doma sam.

Odesláno

Ja nevim , treba o tri carky..... Taky nechapu proc lidi chodej k hodinari, kdyz to muzes udelat doma sam.

Pokud se jedná o strojek 7S26, tak tam těch čárek ani více není... :D Dvě označují krajní polohy a jedna střed.

Odesláno

Pokud se jedná o strojek 7S26, tak tam těch čárek ani více není... :D Dvě označují krajní polohy a jedna střed.

Takze jsem mu poradil dobre? :D

Odesláno

Dawee,jdi do toho,ničeho se neboj.Jestli jsi někdy po sluchu seřizoval"stodvacítku",tak je to skoro to samý.

Díky za důvěru. Samozřejmě, že seřizoval. Ty ne? Mě se jen zdá, že se z toho dělá zbytečně velká věda.

Je tedy někdo schopen říct, jak je to seřizování citlivý? Asi ne, že.

Odesláno

Díky za důvěru. Samozřejmě, že seřizoval. Ty ne? Mě se jen zdá, že se z toho dělá zbytečně velká věda.

Je tedy někdo schopen říct, jak je to seřizování citlivý? Asi ne, že.

S odpovídajícím vybavením a zkušenostmi to není skutečně nic složitého. Pokud nic z toho nemáš, tak přeji hodně štěstí. :)

Ne, vážně. Klidně si to vyzkoušej, ať víš, zda je to "primitivní" či ne. Přinejmenším Tě to bude stát trochu času, ale nakonec stejně nejspíše pomažeš k hodináři...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...