Přejít na obsah

Nové modely hodinek

t2

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
V 10. 8. 2023 v 12:04, Bushman napsal:

Pardon... neumím ocitovat příspěvek... tyhle jsem myslel.

Aj si ich kúpil?  Tiež nad nimi uvažujem. Kúpil som rangermany ale rozmýšľam že ich vymením za tieto nové mudmany. Výbava tá istá ale väčšie čísla. Na rangermanoch mam už bohužiaľ niekedy problém zaostriť a na hodinky musím casto dlhšie pozerať. Preto aj teraz nosím častejšie 5610. 

Upraveno uživatelem Marius1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil. Rozhodly právě ty velké číslice, mám brejle na čtení a Rangemany u mě byly na hranici čitelnosti bez brejlí. Ty velké číslice jsou fakt hodně znát. Svoje dělá i to, že displej není rozparcelovaný těmi plastovými předěly, ale je to jedna velká plocha. Jinak výbava je v podstatě stejná, jako u Kocourů, je tu i pár negativ, ale s tím se dá žít:

- tvrdší chod tlačítek, protože Mudman

- stopky měří jenom na desetinu sekundy

- do stopek není přímý přístup jako u Rangemanů, musí se k nim proklikat tlačítkem

- jsou z nějaký ekologický pryskyřice, tak nevím, jaká bude třeba životnost řemínku. A jak je něco ekologický, tak mě to tak nějak..... sere 😄 

Samozřejmě co se čitelnosti týče, je ta varianta s pozitivním displejem o světelné roky napřed v čitelnosti oproti té variantě s negativním.

Mám je od listopadu a už toho dost zažily a zatím žádné šrámy nebo problémy. Synchronizace probíhá každou noc bez problému, kdekoliv v baráku (chalupa na venkově, okolí ČB) - s příjmem signálu taky není problém.

Za mě tedy i mírným odstupem času dobrá volba. Kdybych měl deset litrů navíc, beru ty ručičkové Mudmastery - přeci jen odečet času na ručičkách je pro mně výrazně pohodlnější.

Odkaz ke komentáři

Ono to řízení času rádiovým signálem se trošku přeceňuje. Uznávám, že je to příjemný bonus, ale u hodinek, které ti za měsíc udělají odchylku v řádu jednotek sekund, to až tak podstatné není. Mnohem víc bych bazíroval na solárním napájení, protože ti v nejnevhodnější chvíli nedojde baterka a hodinky se nebudou muset každé dva roky otevírat. Mám tu třeba na stole Casio Duro, ty jsem seřídil před měsícem a dneska jdou o jednu sekundu dopředu. Takže ano, RC hodinky taky upřednostňuju, ale dá se klidně i bez toho. 

Fakt ale je, že to mám rád taky pěkně pohromadě - solár, rádio a když to jde, tak safírové sklo. To jsou pak hodinky "nasaď a zapomeň"  😄  

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Novinka Casitron TRN-50-2A k padesátiletému výročí prvních náramkových hodinek Casio (Casitron QW01-10) z roku 1974. Tato nová reinkarnace je limitkou o 4000 číslovaných kusech. Je vybavena moderními technologiemi Casia jako je Tough Solar, Multi-Band 6 a Bluetooth propojením s mobilním telefonem. Dále má STN LCD display, ale jen minerální sklíčko. Tělo hodinek je ocelové.

image.thumb.png.c3d20aa767df55662980de39d99f5547.png

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...