Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cigi, to nic, jen plkej dál. To já jenom považoval za svoji občanskou povinnost dostat Gorga trochu do obrazu. To aby ti od něj nezačaly chodit objednávky, tu na 1x Linea, tu na 2x Pavouk, potom třeba Svatováclavský, Orlíky, SportyII 45..... Víš co bys měl starostí a papírování navíc - všechno obratem přeposílat do Eltonu? :) :D :lol:

• Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  cigi napsal:
Já zase považoval Gorga za Georga !! :D :D Až jsem si nejčko přečet jeho profil. :D :D

Co jsem to zas naplkal divnýho, že i Týpa se diví ?? :D :D Musím si dát pauzu ........... už třeba ani neroluju webový stránky, bude to tím vedrem......ondraji promiň, rád bych ti něco odpověděl.............ale nechápu, co píšeš........ jak si chceš objednat primky v zahraničí ?? Něco mi uteklo?

To cigi: Odlišil jsem se obrázkem....Doufám, že tu žádnej jinej Švejk nejni :sad01_anim:

To ALL: Dvě, slovy dvě věci mi chyběly na Orlících l.e., aby to byly dokonalé hodinky.

1. Datumovka (absence trojky) a ukousnutá šestka

2. Průměr 38 (rád bych cca 42)

Když jsem včera objevil ty "holanďany, zbývá už jen ta velikost.

...Mno třeba je najdu na stránkách Prim Ázerbajdžán :whistling:

Odesláno
  Gorg napsal:
Tak trošku opráším tohle vlákno...

Možná jsem objevil Ameriku, ale jen pro srovnání....

Fotky z webu PRIMu CZ a NL

Ty NL Orlík le. jsou víc věrnější originálu než CZ Orlík le.

Hlavně na NL není datum a šestka chybí úplně.

IMHO se mi NL libí víc

http://www.prim.cz/kolekce/prim-orlik-55-le

http://www.prim-holland.nl/index.php?optio...5&Itemid=42

Vzhledem k tomu, ze kazde hodinky Prim se daji objednat jako orignal, nehledal bych v tom zadnou zradu. Proste si je nekdo takhle pral (nebo je v Eltonu vyrobili na reprezentaci). I mne se ta "NL" verze libi vic.

Odesláno (upraveno)

Vidět tyto hodinky na někom na vlastní oči, s tím, že o jejich existenci není na homepage výrobce ani zmínka, tak se budu s dotyčným hádat, že má fake

a že MPM jsou už hóódně drzí, že vyrábí tolik podobné hodinky.

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno

Gorgu, když on je Georg je tomu Hrušínskýmu vizuelně vážně trochu podobnej !!! :D :D :D :D :D :D Skvělý odlišení :D

38mm a 42 je 10% rozdíl, myslím, že bych se s tím dokázal smířit, protože těch 38mm rozhodně nejsou malý hodinky. Móda velkých hodinek přejde. To bych raději volil řemen s podložkou, ten hodinky opticky ještě zvětší a k tomuhle military kousku by se možná hodil.

Ondraji - orlíky by sisi s MPM nespletl, tomu nevěřím. Jinak dobře víš, že spousta soliterů primu na webu není.

Odesláno (upraveno)
  cigi napsal:
38mm a 42 je 10% rozdíl, myslím, že bych se s tím dokázal smířit, protože těch 38mm rozhodně nejsou malý hodinky. Móda velkých hodinek přejde. To bych raději volil řemen s podložkou, ten hodinky opticky ještě zvětší a k tomuhle military kousku by se možná hodil.

A navíc 38 je pouzdro, ale luneta má 39. Kamil to tu už jednou přeci přeměřoval. Já bych do žluťásků 37 taky nešel, nebejt třicetosmičklový lunety. :smoke:

Takovéto Orlíky plánuji již dlouho, ale s padesátkou kalibrem. Jenomže mi do toho vždy něco vleze, naposledy Diplomaty 40.

Upraveno uživatelem typograf
Odesláno (upraveno)
  cigi napsal:
Gorgu, když on je Georg je tomu Hrušínskýmu vizuelně vážně trochu podobnej !!! :D :D :D :D :D :D Skvělý odlišení :D

Ondraji - orlíky by sisi s MPM nespletl, tomu nevěřím. Jinak dobře víš, že spousta soliterů primu na webu není.

Cigi, na těch stránkách to není prezentováno jako solitér ale jako limitka k 55. výročí Orlíků, což je pitomost sama o sobě. Orlík L.E. je jasně specifikován na stránkách Primu, pokud je tohle další limitka, neměla by se aspoň jinak jmenovat?

Upraveno uživatelem decebal
Odesláno
  decebal napsal:
Cigi, na těch stránkách to není prezentováno jako solitér ale jako limitka k 55. výročí Orlíků, což je pitomost sama o sobě. Orlík L.E. je jasně specifikován na stránkách Primu, pokud je tohle další limitka, neměla by se aspoň jinak jmenovat?

Třeba tam jenom někdo něco špatně přeložil....?

Odesláno (upraveno)

No jo, třeba mark, gen nebo tak - to je ale opravdu spíš pro nějak odlišnější hodinky, tenhle facelift se mi zdá logický nechat tak, jak je. Další serie. Ale opravdu je tam třeba jen špatná fotka, nebo text . :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
No jo, třeba mark, gen nebo tak - to je ale opravdu spíš pro nějak odlišnější hodinky, tenhle facelift se mi zdá logický nechat tak, jak je. Další serie. Ale opravdu je tam třeba jen špatná fotka, nebo text . :D

No pokud je tam špatná fotka, OK, ale jaký facelift, nechat tak jak je? Facelift u LE? To je přece pitomost. Pokud je to nová limitka, měla by mít vlastní model number a hotovo.

Odesláno (upraveno)

.... na zaklade komunikace casti me rodiny s holanskym primem si dovolim ocitovat cast mailu: "Co se tyce nasich hodinek Orlik, tak my opravdu nemame nic vyjmecneho krom toho co nabizi Prim v Cesku. My tu prodavame ze stejnych vzoru jako jsou u vas.Pak jen zalezi na samotnem zakaznikovi jaky ciselnik si zvoli! Je mozne ze na jedny fotce je Orlik limitovana edice a na druhy fotce Orlik pro nejakeho jednotliveho zakaznika". ....... "Jen chci upresnit, ze my tu zatim jinaci model Orlika nemame,pouze to co je u nas v Cesku."

edit: takze bych to tipoval na zamenu fotek.

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno
  docent_tecka napsal:
...takze bych to tipoval na zamenu fotek.

To by bylo to úplně nejlepší vysvětlení a psal jsem tuto možnost hned zprvu.

Odesláno (upraveno)

Hned bych se pustil do dalsi limitky - Prim Orlik bez datumky, cal. 50, upraveny cifernik (bez toho bochankoveho loga), tritium, velikost 40-42 mm, apod. :P

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno (upraveno)

foukněte tam BigDate a udělejte konečně pořádný hodinky (tj alespon diametr 44) a jdu do toho také :D Pak se může jít Glashutte navigator jít klouzat :)

a je pravda, že nová podoba loga by byla lepší než tohle současné "razítko" :) Ale nesmělo by to stát 100 tisíc... to už je lepší koupit ty Glashuttky ....

Upraveno uživatelem Onion
Návštěvník tolja
Odesláno
  Frantik napsal:
Hned bych se pustil do dalsi limitky - Prim Orlik bez datumky, cal. 50, upraveny cifernik (bez toho bochankoveho loga), tritium, velikost 40-42 mm, apod. :P

Kalibr 50 se podle mne nesnese s pouzdrem 40+mm.

Vždyť by mimostředka byla příliš blízko středu číselníku.

Vem si za příklad nesymetričnost traktorek.

Odesláno (upraveno)

Musel bys buď rozšířit lunetu, aby ciferník plusmínus zůstal, nebo udělat celou šestku. Jak by to vypadalo, je otázka.

Obecně mám za to, že 38-39 mm je právě ta optimální velikost hodinek. Koláčů vyrábí prim až až - Igen 45mm, sportII 45mm, rider je ještě větší.. nač další? Ale onion má dobrej nápad - z těch Igen 45, možná i tigerů mají stejný průměr ciferníku i lunety) by šly při troše představivosti udělat SUPER beobachter hodinky !!

Ty kujóne cibuláckej - co ty na to? Natřem to lacu?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
Obecně mám za to, že 38-39 mm je právě ta optimální velikost hodinek.

tak tohle si taky myslím.....když mám na ruce něco většího,nevím teda,jak to dělám,ale permanentně s tím o něco bouchám.....možná nešikovnost..... :helpsmilie:

Odesláno (upraveno)
  cigi napsal:
Musel bys buď rozšířit lunetu, aby ciferník plusmínus zůstal, nebo udělat celou šestku. Jak by to vypadalo, je otázka.

Obecně mám za to, že 38-39 mm je právě ta optimální velikost hodinek. Koláčů vyrábí prim až až - Igen 45mm, sportII 45mm, rider je ještě větší.. nač další? Ale onion má dobrej nápad - z těch Igen 45, možná i tigerů mají stejný průměr ciferníku i lunety) by šly při troše představivosti udělat SUPER beobachter hodinky !!

Ty kujóne cibuláckej - co ty na to? Natřem to lacu?

Lacu natřem leda prd.. Laco má legendu, historii a nižší ceny a vymazlenější strojky... Jo kdyby Elton udělal něco a nenechal si za to drsně zacálovat.... Z těch Igen 45 by šly udělat nádherné hodinky... dát tam ten BigDate... měl jsem je v plánu, ale za tu cenu.... (resp ještě o pořádný kus méně mám na cestě Longines Lindbergh ) ...

Upraveno uživatelem Onion

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...