Zelus Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Chtěl bych se zeptat jestli měl někdo svoje Seika v sauně, ale nemyslím jen parní saunu ale Finskou kde je třeba 100stupňů a pak skočí do ledové vody kde je jen 5stupňů. Jde mi o to, jestli ten teplotní ráz automatické hodinky v pohodě vydrží a nebo jestli to na ně má nějakej negativní vliv? Samozřejmě se jedné o jakékoliv automaty a s minimem 100M :-) Díky moc za zkušenosti.
Jezevcik2 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 http://arbutus-newyork.cz/podpora.php
Micey Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Najdi si vlákno člena "African" (ex "Vlastimil7664" nebo tak nějak), tam je celkem hezky popsáno, co se stalo s jeho Hujerkama. Jinak to tady už párkrát bylo, někdo bere do sauny i Omegy, ale mám dojem že jsme se nakonec shodli, že úplně zdravý to pro ty hodinky nebude. Hlavně kvůli těsnění. Jo a jestli máš klasický pětky a ne sporty, tak je vůbec blbost s nima lízt i do bazénu myslim, natož do sauny..
efreeti Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Uz se to resilo a vyresilo celkem jednoznacne...neni to dobry napad pro jakekoli hodinky (vysokymi teplotami se namaha tesneni i strojek, para je pro hodinky daleko vetsi zlo nez tekuta voda). Par navstev sauny by hodinky mely prezit, ale spatny vliv to ma na hodinky zcela urcite.Nadruhou stranu kdyz uz vzit do sauny hodinky tak radeji ty levne, kterych ti nebude lito, az se ti zamlzi sklicko zevnitr...
Zelus Odesláno 5. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Aha, tak díky moc, to jsem si nemyslel že nakonec ta pára bude ještě horší jak suchá sauna kde je vlhkost vlastně skoro nulová ale zase je tam vysoká teplota. Tak jo, než si pořídím lepší watchky tak pak odzkouším ty moje levné co mám - Seiko sport 5, ale zatím je teda týrat nebudu :-)
Kupa54 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Ahoj, nosím svoje Monstry a taky "5"Superior pravidelně,běžně do sauny.Ani po několika letech jsem neměl nejmenší problém. Na servisu jsem je mezi tím měl,vše bylo OK.Abych se přiznal, mám rád hodinky v sauně na ruce, takže jsem to nikdy ani neřešil
Zelus Odesláno 5. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 To je aspoň zkušenost a žádný polemizování ;-) Že bych ty svoje taky zítra vyzkoušel? A myslíme oba stejnou saunu a tudíž finskou? Nemá to pak ani minimální vliv na diferenciace strojku?
bohus76 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 To je aspoň zkušenost a žádný polemizování ;-) Že bych ty svoje taky zítra vyzkoušel? A myslíme oba stejnou saunu a tudíž finskou? Nemá to pak ani minimální vliv na diferenciace strojku? Až se ti zarosí zevnitř sklo bude pozdě.Já bych to nezkoušel.Pokud chceš zkoušet co vydrží,tak hurá do toho.Jen Ti řeknu,my Tě varovali.
Zelus Odesláno 5. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Nebojte,asi to zkoušet radši nebudu, mám je jen 3dny tak bych rád kdyby alespoň ještě rok vydrželi a pak se uvidí ;-) Až bych koupil nový a pořádný watchky tak pak tyhle budu nosit na takové extrémní akce jako je sauna, voda a podobně. Zatím ale budu opatrnější. Jen mě to spíš zajímalo zda to vydrží nebo ne, protože vodotěsnost a vysoké teplotní rozdíly nejdou ruku v ruce. Svoje Suunto T6 jsem měl i ve finské a uplně v pohodě, ale jen za těch 12minut co tam vydržím na nich nezměřím přesně teplotu - dal jsem max 60-70 stupňů a pak ven do bazénku - nechtěli se mě tam nechávat :-D , a to jsou vyloženě plasťáky :-)
martin.951 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Nebojte,asi to zkoušet radši nebudu, mám je jen 3dny tak bych rád kdyby alespoň ještě rok vydrželi a pak se uvidí ;-) Až bych koupil nový a pořádný watchky tak pak tyhle budu nosit na takové extrémní akce jako je sauna, voda a podobně. Zatím ale budu opatrnější. Jen mě to spíš zajímalo zda to vydrží nebo ne, protože vodotěsnost a vysoké teplotní rozdíly nejdou ruku v ruce. Svoje Suunto T6 jsem měl i ve finské a uplně v pohodě, ale jen za těch 12minut co tam vydržím na nich nezměřím přesně teplotu - dal jsem max 60-70 stupňů a pak ven do bazénku - nechtěli se mě tam nechávat :-D , a to jsou vyloženě plasťáky :-) nebuď srab a zkus to
Kupa54 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Tak, jak to tady čtu, musím k tomu dodat, že hodinky jsou i v sauně i v bazénku s ledovou vodou pořád v kontaktu s rukou a tělo je obrovský tepelný setrvačník.Myslím, že kdybych je položil na lavičku v sauně a pak je hodil do bazénku, je po nich. Na ruce se jim ale nic nestane. To je moje zkušenost. Jinak, kolega střídá Casia vetlovky a Omega bondovky a taky se o ně nebojí a nemá problém.
Waya03 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Ahoj, nosím svoje Monstry a taky "5"Superior pravidelně,běžně do sauny. Ani po několika letech jsem neměl nejmenší problém. Na servisu jsem je mezi tím měl, vše bylo OK. Abych se přiznal, mám rád hodinky v sauně na ruce, takže jsem to nikdy ani neřešil To musí ale dost pálit na ruce ne? Párkrát jsem si do sauny zapomněl sundat z krku stříbrný řetízek a tiše jsem trpěl :-)
Jezevcik2 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 Zelusi,já nevím,že máš zapotřebí zkoušet takový kraviny.Rozum Ti musí říkat,že je to na hraně a nestojí to za to.To se to těch pár minut nedá vydržet bez hodinek?Počítej si do nějakého intervalu a pak vystřel,nejde o sekundy.Myslím,že si to ty Seika nezaslouží.
Zelus Odesláno 5. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 To musí ale dost pálit na ruce ne? Párkrát jsem si do sauny zapomněl sundat z krku stříbrný řetízek a tiše jsem trpěl :-) Řetízek je něco jiného - ten se na těle hýbe a není pořád v kontaktu a navíc stříbro je nejrychlejší tepelný vodič, takže jakmile se ti odlepí od pokožky tak se rapidně zvýší jeho teplota a proto tak pálí :-D hodinky ale jsou pořád v kontaktu s pokožkou, takže tam nebude takovej tepelnej rozdíl jak už bylo psáno: kdyby se nechali jen tak položený a pak hodili do bazénku - to by asi vážně nepřežili... ale stejně to tak jak tak zkoušet nebudu :-D
efreeti Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 To je aspoň zkušenost a žádný polemizování ;-) Že bych ty svoje taky zítra vyzkoušel? A myslíme oba stejnou saunu a tudíž finskou? Nemá to pak ani minimální vliv na diferenciace strojku? Chces realne zkusenosti? ... Loni se mel parkrat na ruce v parni i finske saune Seiko SBCM023 (hiend quartz, potapky 200M WR, šroubovaci korunka, atd)...samotne saunovaní přežily, ale po pul roce sem zacal pozorovat, ze se prilis ztuha otaci luneta, coz mohlo byt i narusenym tesnenim. Letos uz sem hodinky do sauny radeji nebral...ale treba nejake Casio Gshock bych se asi bez problemu odvazil. Co se tyka paliciho kovoveho tahu...problem s tim neni pokud tah prileha ke kuzi a muze fungovat vymena tepla mezi telem a hodinkami...kdybyste hodinky v saune na chvili odlozili a pak je zkusili nasadit...to by bylo jine tóčo
groula Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 Minulej víkend 11. února, sem byl na Luční boudě, venku mínus 28 stupínků. A napadlo nás jít do sauny s ochlazováním venku na sněhu - výbornej nápad. A moje casio PRW_5000t sem měl samozřejmě na ruce. (už několikrát sem s hodinkama v sauně byl, ale byly to casio PRG-80 a nikdy problém) No a když sem se řádně nahřál, vyběh ven, zapad do sněhový závěje a vrátil se zpátky - koukám a zamlžený sklíčko zevnitř Kámoš měl na ruce nějaký ABC casia, stejnej pobyt v teple a v zimě a on sklíčko zamlžený neměl. Tak nevim. Asi jim to ale moc dobře neudělalo.... Faktem je, že ti prw-5000t už sem měl v 10 metrech pod vodou při výcviku potápění a v pohodě
jendr Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 s G-shock DW-6900 do sauny chodím, ale to je něco jiného než mechanické hodinky, s těmi bych tam asi nelezl, měl bych strach že rychlou změnou teploty by mohlo dojít k orosení
Honza.manta Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 To se to těch pár minut nedá vydržet bez hodinek? Na rovinu - nedá Jenže já mám výhodu - do sauny nechodím.
ivan_989 Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 A co takto obratene, kryokomora ? Ako by sa zachovali ci uz quartzky alebo automaty pri -120 ? Ale aj tak, normalny clovek tam vydrzi tak 2-3 minutky, potom ho vyzenu, navyse ich ma na ruke (telesne teplo), takze navsteva kryokomory by asi negativny efekt nemala mat ? A ked, tak asi skor na cloveka co ich ma na ruke, ako na samotne hodinky....hm...?
Jiribartl Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 Osobně si myslím, že jednou vzít do sauny je možné jakékoliv hodinky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se